back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Bolnavii incurabil nu vor mai avea acces la terapie intensiva

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 10:54

De la: spprometeu, la data 2008-12-14 17:24:25atotputernicule, eu nu citez decat clasicii, chiar si in viata....
vad ca tu ma citezi... si mai zici ca vreau sa mi se dea importanta...

eu nu fac decat sa-mi spun parerea, asa cum o faci si tu.

zici ca daca organismul nu mai rezista decat putin timp, nu mai este cazul sa se cheltuie bani cu bolnavul respectiv. dar cine poate cuantifica cat mai poate rezista organismul respectiv??? eu cred ca unui om trebuie sa i se acorde toate sansele din lume pentru a se vindeca, chiar si atunci cand sunt minime...
si zici ca se cheltuie sume de bani care ar putea fi folosite pentru alt bolnav, dar cine poate face diferenta dintre ei care merita mai mult sa mai traiasca??
si ma intorc si zic, daca bolnavul ala incurabil are un orgasnism care mai lupta pentru viata si el nu a mai beneficiat niciodata de ajutor gratuit pentru tratamente, dar a contribuit o viata cu sume de bani pentru asigurari de sanatate, de ce nu ar avea si el dreptul ca din sumele cu care a contribuit el, o parte sa fie folosita si pentru tratamentul lui??? atunci de ce a mai contribuit cu acele sume? numai sa fie folosite la altii?

si ultimul aspect, medici buni nu au plecat din tara pentru ca au fost ingrijiti bolnavii incurabili si s-au cheltuit sume de bani pentru aceste ingrijiri. bolnavii incurabili au fost ingrijiti din contributiile de asigurari de sanatate. contributiile mele, ale tale si ale tuturor salariatilor...
iar medicii de la spitalele publice(de stat) ar trebui sa fie platiti de la bugetul de stat, iar salariile de mizerie le-au fost acordate de guvernanti...
deci nu este corecta consideratia ta.

Toate bune si frumoase cum le talmacesti dumneata Bibicule, dar ce te faci daca pacientul ala de care vorbesti dumneata nu mai poate beneficia de tratamentul ala de care zici pentru ca s-au terminat banii aia de i-a dat el, pe pacieniti care n-au prea dat bani mai deloc, sau chiar de loc ?
La asta cum comentezi ?
Cine decide ? Evident medicii, ca doar n-oi decide eu un parlit de inginer. Buni rai, cum or fi, medicii trebuie sa decida nu altcineva. Si nu vorbesc de cazuri discutabile, in care mai exista o speranta cat de mica, chiar microscopica ci de cazurile in care nu mai este asa ceva. Ce rost mai are sa ti in viata, artificial o masa de carne lipsita de speranta si suflet ? Cu costuri inmense in zadar ?
M-am plictisit de aceasta disputa interminabila, mi-am spus parerea si gata, n-aveti sa credeti decat ce doriti si sa judecati pe cine doriti...
Cand e vorba sa se mareasca salariile medicilor sau profesorilor sariti cu exemple de medici sau profesori care nu-si merita nici salariul pe care-l iau, cand e vorba despre orice, rastalmaciti totul si defilati cu chestii aparent umanitare dar care n-au alt rezultat decat ca irosesc resurse in zadar si ne mentinem in aceeasi stare deplorabila cu care nu suntem de acord nici unii.. nici altii ....
Hai, salut !
Sper sa mor, cund mi-o veni clipa, din picioare sau foarte repede si mai sper sa n-am niciodata nevoie sa invoc banii pe care mi i-au luat guvernele de-o viata. Vi-i las voua sa-i folositi voi, astia "milosii".

Raporteaza abuz de limbaj
Acum nu e momentul !
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 20:37

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-14 07:15:57
De la: spprometeu, la data 2008-12-12 19:39:08atotputernicule,
daca medicii ar fi dumnezeu, ar sti sigur cand un bolnav incurabil nu mai are nicio sansa.
dar nu sunt.... si atunci pot condamna un OM care daca ar fi ingrijit corespunzator ar mai avea o sansa...
si sa-ti mai zic una... eu am contribuit cu foarte multi bani la asigurarile de sanatate (lunar,poate cu o suma echivalenta cu salariul minim pe economie..)
si nu am beneficiat de niciun tratament gratuit pana acum.
si daca, doamne fereste, voi avea vreodata nevoie si un idiot de medic (ca aia buni sunt plecati deja in strainatate) va considera ca am o boala incurabila si in realitate nu o am???
si tot pentru tine: boala incurabila e si diabetul si cardiopatia ischemica si ciroza si mai sunt si altele care nu imi vin acum in minte..
dupa tine ar insemna ca ar trebui sa lasam sa moara toti bolnavii care au bolile enumerate anterior, ca tot nu se mai vindeca niciodata....
pfui, piei drace!!!

E foarte bine, roaga-te sa nu ai niciodata nevoie de banii aia cu care contribui.
Se pare ca nu intelegi cum sta treaba ...
Toate bolile sunt incurabile pentru ca murim de ele daca nu le tratam. Dar, in aceasta lupta, la un moment dat vine un moment in care nu mai exista cale de intoarcere si nici speranta dar organismul inca mai rezista, nu mult dar mai rezista. Au existat cazuri cand s-au tinut in viata, cu aparate, oameni care murisera de fapt dar mai existau daor pentru prelevarea de organe sau pentru ca o ruda se incapatana sa inteleaga ca persoana iubita nu mai exista. Si se irosesc astfel sume, in mod inutil, sume care ar putea fi utilizate tocmai pentru cei despre care vorbesti tu.
Zici ca n-ai incredere in medici. Sa fi sanatos ! Dar cine ai vrea sa decida pentru cine s-a terminat speranta de viata ? Sa votam ? Sau cum ?
Am impresia ca-ti cam place, daca ti se da importanta, sa mergi pana in panzele albe cu presupunerile si cu negarile la orice despre orice. Lucru care ma plictiseste ...
Nimeni nu pledeaza aici pentru ca cineva sa fie omorat, dar mie mi se pare ca este vorba despre folosirea mai eficienta a resurselor si asa limitate. Pentru ca asta e de fapt cauza pentru care pleaca medicii aia buni despre care spui tu, pentru ca din lipsa resurselor pacientii cu sanse de vindecare sau supravietuirie sunt tratati mai prost (nu numai din cauza incompetentei medicilor).

...Dar cine ai vrea sa decida pentru cine s-a terminat speranta de viata ?...

... HAHAHAHAHAHAHAHAHA ... atit poti si nimic mai mult ...

amiruta82

11 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 13:24

www.protectiapacientilor.ro/forum/
La cest link veti gasi un loc in care se dezbat astfel de subiecte.
Care este valoarea adaugata? Sesizarile pot fi luate in serios si duse mai departe de catre cei de la Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor.

O zi frumoasa!

opris_anna_maria

228 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 28 Martie 2009, ora 20:46

nu va mirati dragilor mai ales daca esti si pensionar , nu conteaza ca ai 46 sau 70 de ani , . Mai saptamanile trecute o vecina a facut un puseu de tensiune si mai sa moara , a venit salvarea i-a administrat medicatie perfuzabila si GATA atat , femeia a avut zile . Eu sant operata pe cord deschis , am fost la urgenta simtinduma foarte rau si mi-am chemat medicul la urgenta . MI S-A RASPUNS : AVEM MEDIC DE GARDA SI PE SEFU NU-L CHEMAM JOS , DAR NICI NU M-AU INTERNAT .

LA CE MAMA AM COTIZAT 25 DE ANI LA STAT SA MERG LA CONSULT IN POLICLINICA PRIVATA ?

DA CE MAMA DACA TE IMBOLNAVESTI LA SFARSIT DE LUNA PLATESTI ANALIZELE DE TE USCA ?

SI CE MAMA NU SE POATE TINE O EVIDENTA A BOLNAVULUI LA VREO POLICLINICA PRIVATA CU CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI SA POTI SA-TI FACI MACAR UN SET DE ANALIZE PE AN ?
sa le faci cand esti bolnav nu de amorul artei si plictiselii

Fosta membra 9am.ro

1512 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 23:54

"Bolnavii incurabil nu vor mai avea acces la terapie intensiva".
Ca sa fac o gluma macabra (si in acelasi timp foarte reala si tragica):

Dar ce, pana acum aveau???

alexandru_revnic

115 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 29 Martie 2009, ora 14:14

CRED SA INCLIN CA ESTE O GLUMA PROASTA. OARE MAMA SAU TATAL CELUI CARE A PROPUS ACEASTA ABERATIE, AJUNSI LA TERAPIE INTENSIVA, CU O BOALA INCURABILA, ARE TUPEUL SA SPUNA: STAI DOCTORE, VA ROG RESPECTATI ORDONANTA, NU-L SUPUNETI PE TATA LA TERAPIE INTENSIVA, CA VA AMENDEZ! NICIODATA. DACA ACEASTA CRIMA ESTE LEGALIZATA, ESTE NUMAI PENTRU PROSTIME, PENTRU CA TACIT, ESCROCII INTERNATIONALI, MAFIA SIONISTA SI IUDAUICA AU IN PLAN REDUCEREA POPULATIEI PANA LA UN MILIARD, CA APOI SA INSEMAINTEZE O ALTA SPECIE DE FRAERI, CARE SA NU-SI MAI DOREASCA AVERE, CI SA FIE MULTUMITI, NUMAI CU CEEA CE PRIMESC DE LA STATUL COMUNIST MONDIAL CARE PE ZI CE RTRECE SE INCHEAGA TOT MAI MULT, MAI ALES DE CAND A PUS CHEAGUL NUMIT RECE-SION (SIONUL RECE). CAND SIONUL SE VA INCALZI = RAZBOI MONDIAL. CIPURILE SUNT TOT PENTRU REDUCEREA POPULATIEI, NU PENTRU SIGURANTA, ANTITERORISTA. NIMIC NU ESTE RALA DIN CEEA CE APARE, TOTUL ESTE FALS, IAR SCOPUL LOR ESTE O NOUA CONOTAIE, IN CEEA CEI PRIVESTE, PENTREU ATINGEREA SCOPULUI PLANIFICAT DE ZECI SAU SUTE DE ANI.
NIMIC NU ESTE ADEVARAT DIN CEEA CE AUZIM IAR MASS MEDIA ESTE COMPLICE CU MASONERIA, PENTRU CA SUNT CONTROLATE TOT DE EI. DIN 1990 SI PANA IN PREZENT, TOTI MINISTRII CARE SA-U PERINDAT LA INSTITUTIILE CENTRALE DE STAT, CARE AU INCERCAT SA FACA BINE PENTRU SOCIATATE , AU FOST URGENT DEMISI, CA INCOPENTENTI.

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 15:28

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 15:28

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Bolnavii incurabil nu vor mai avea acces la terapie intensiva
Mergi la: