back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Despre rezilierea contractului de inchiriere

 


 
 
necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 14:06

Buna ziua! am 2 intrebari... mai intai, in cazul iregistrarii contractului de inchiriere la Circa Financiara, pe numele cui se face aceasta inregistrare, pe numele proprietarului apart. inchiriat sau pe numele celui care inchiriaza? In al doilea rand, ce se poate intampla daca o persoana care a inchiriat un apartament de la proprietar, nu mai doreste sa inchirieze in continuare, anunta proprietarul, preda cheile si tot ce e legat de apartament, dar nu face cererea de reziliere aferenta contractului?


Iepurila_1

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:42

Buna sa iti fie inima
Unu la mana,la administratia financiara se inregistreaza contractul de inchiriere,unde pe acel contract de inchriere sunt trecute ambele nume(proprietar - chiriasi),contractul de inchiriere se face obligatoriu in trei exemplare dintre care unul ramane la administratia financiara,unul la proprietar si altul la chiriasi.Al doilea lucru la mana in cintractul de inchiriere trebuie sa se scrie obligatoriu urm. :In cazul in care chiriasul respectiv proprietarul doreste sa inceteze contractul de inchriere trebuie sa anunte cu cel putin 30 de zile inainte iar daca chiriasul si-a respectat indatoririle cu privire la plata intretinerii,curentului etc. sa i se inapoieze garantia lasata in momentul semnarii contractului,iar daca nu sunt platite darile prop. are dreptul sa plateasca din suma lasata k si garantie iar daca mai ramane ceva sa il returneze.
Sper ca ti-am fost de folos.


Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 19:24

mai mult de atat alte informatii nu mai sunt, insa este obligatoriu necesar ca in contract sa fie stipulat atat un articol cu privire drepturi si obligatii plus acea garantie de care ne aminteste iepurila 1 cat si un articol despre conditiile de incetare a contractului prin reziliere, pe langa faptul ca trebuie sa fie clar mentionate partile din contract. Dar sunt convinsa ca gasesti un formular de contract la administratia financiara. Oricum la administratie ambele parti trebuie sa se prezinte, si daca unul din ele nu poate sa se prezinte ea poate fi reprezentata de un mandatar.


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 20:49

De la: Andrada86, la data 2008-10-07 14:06:42Buna ziua! am 2 intrebari... mai intai, in cazul iregistrarii contractului de inchiriere la Circa Financiara, pe numele cui se face aceasta inregistrare, pe numele proprietarului apart. inchiriat sau pe numele celui care inchiriaza? In al doilea rand, ce se poate intampla daca o persoana care a inchiriat un apartament de la proprietar, nu mai doreste sa inchirieze in continuare, anunta proprietarul, preda cheile si tot ce e legat de apartament, dar nu face cererea de reziliere aferenta contractului?


necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 20:57

DACA AI PATIT CEVA LEGAT DE VREUN CHIRIAS SAU TU FIIND CHIRIASUL CEVA DIN PARTEA PROPRIETARULUI TREBUIE SA FACI ANUMITE PRECIZARI ALTFEL NIMENI NU-TI POATE EXPLICA NIMIC CONCRET,DACA NU ESTE NIMIC DE NATURA CONFLICTUALA INCA,CEEA CE TI-AU EXPLICAT CEILALTI DINAINTEA MEA ITI SUNT SUFICIENTE,CU MENTIUNEA CA ACEST CONTRACT SE POATE INCHEIA SI LA NOTARIAT,URMAND CA ULTERIOR UN EXEMPLAR SA-L DEPUI TU IN CALITATE DE PROPRIETAR SAU PROPRIETARUL,LA ADMINISTRATIA DE CARE APARTINE RESPECTIVUL IMOBIL NUMAI BINE


lori70pop

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 21:10

Este obligatia proprietarului de a inregistra contractul la sectia financiara. Atunci nu vad de ce ar fi necesara prezenta chiriasului la inregistrarea contractului la sectia financiara. Proprietarul este cel care va plati taxele la stat. Unele contracte nici nu se inregistreaza la sectia financiara... Daca sunt incheiate intre o persoana fizica si o persoana juridica nu mai este necesara inregistrarea la sectia financiara... In practica multe dintre contracte nu sunt inregistrate la sectia financiara, proprietarul asumandu-si riscul de a nu inregistra contractul. Probleme intervin atunci cand vrei sa-ti faci o viza de resedinta sau un act de identitate la adresa din contract. Atunci obligatoriu contractul trebuie sa fie inregistrat la sectia financiara(cu exceptia de mai sus). Atentie mare la ce fel de contract semnati, cititi cu mare atentie tot contractul. Sa fie clar definit obiectul contractului, perioada pentru care se incheie, modul de reziliere, modul de solutionare a eventualelor litigii intervenite....
Sper ca v-am fost de folos...


dinugrigoras

10 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 15:35

Daca contractul a fost incheiat pentru o perioada determinata de timp iar proprietarul doreste sa evacueze chiriasul inainte de expirarea contractului,impotriva vointei acestuia,nu o poate face decat pe cale judecatoresca iar sansele de a castiga impotriva chiriasului sunt aproape nule.Sunt necesare motive temeinice ca de ex.:
-Renovarea locuintei
-Comportament neadecvat al chiriasului(turburarea linistei vecinilor,distrugerea de bunuri aflate in locuinta,neplata cotelor de intretinere sau a chiriei pe o perioada mai mare de trei luni,etc.)
Probele pe care proprietarul le aduce in sprijinul actiunii de evacuare silita trebuie sa fie irefutabile.


daniela_feb2006

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Deva

Postat pe: 30 Martie 2009, ora 14:07

Daca esti chirias si persoana juridica in acelasi timp, daca nu este inregistrat contractul la administratia financiara, cheltuiala cu chiria nu este deductibila din punct de vedere fiscal, adica platesti impozit 16% pentru aceasta cheltuiala.


Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Membru din: 16/06/2009
Oras: Brasov

Postat pe: 29 Noiembrie 2009, ora 17:42

Un contract de inchiriere il face proprietarul in calitate de locator cu chiriasul in calitate de Locatar.Cand una din partile contractante renunta din diferite motive il va anunta pe celalalt asa cum a stabilit in contract cu 30 zile inainte.Se face un contract de reziliere intre cei doi . Aceste acte se inregisreaza la administratia financiara la inspetorul teritorial.


GINA
| Varianta pentru tiparire a topicului despre rezilierea contractului de inchiriere
Mergi la: