back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Nunta in romania = afacere ?

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

llexxandru

9 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 12:46

popescuoana

36 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 21:46

da....categoric....afacere si prost gust....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2008, ora 19:01

N-a fost totdeauna asa.....la inceputuri , nunta a fost O Bucurie a celor DOI , o bucurie a familiilor celor doi miri si-n foarte multe din cazuri a comunitatii rurale din care faceau parte mirii.
Era un eveniment si-o sarbatoare a portului popular traditional si-a autenticului stramosesc.
A venit peste eternitatea satului tavalugul bolsevismului sovietic si-a ideologiei atee, cununiile religioase au inceput a se transforma in banale formalitati, mai apoi nuntile au fost privite prin prizma locului "sigur" la adapostul nasilor activisti...apoi au inceput cununiile din interes si al celor dornici de parvenire, uitandu-se adevaratul ritual.
A urmat industrializarea fortata si distrugerea satului romansesc, a obiceiurilor si traditiilor ancestrale. A urmat nuntile cu dar, transformandu-se in fala, fudulie si kitsch.Daca inainte de "89 puteai auzi nunti la care muzica folclorica, lautareasca si chiar pop era ceva cat de cat in limitele bunului simt, dupa "89 prin tiganizarea fortata a romanilor nunta s-a transformat intr-un balci saracacios si intr-o afacere hidoasa, acompaniata de manelele stridente si imbogatirile mai mult sau mai putin oneroase in urma unei nunti intr-o asa-zisa "democratie" originala.
Nunta de acum = o afacere murdara si kitsch-oasa, mirosind a transpiratia tranzitiei.

popescuoana

36 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 8 Septembrie 2008, ora 09:31

exact mytcor....punctat 100%......poate se revine la chestii mai bune totusi....oricum, cred ca au inceput sa se mai schimbe ideile putin......chiar daca toata lumea are un singur gand:"oare cat imi iese"? sper ca va mai disparea din prostul gust care marcheaza aceste evenimente......mie imi place cand ii vad pe nuntasi....eleganti toti, lameuri si pantofi cu toc de 20 ...si merg pe trotuarele pline de praf, noroi si rahati , cu un caine vagabond dupa ei....e o imagine super....parca ma bufneste rasul si plansul...:)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Septembrie 2008, ora 01:15

da
si mirese tarandu-si rochiile prin praful parcurilor ca sa faca poze in locuri deosebite
cica.
mi se pare atat de prost gust. ma rog. asta e sociatatea de azi. desi nici cu cea de ieri nu mi-e rusine.

llexxandru

9 mesaje

Postat pe: 9 Septembrie 2008, ora 10:18

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2008, ora 19:54

Nu-mi plac nuntile. Nici macar nu sunt o afacere.

spaiuc

2 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 15:47

Cu siguranta nunta nu este o afacere ... si da, mirii se mai intreaba "Oare cat iese" - si asta deoarece spera sa isi scoata macar banii investiti, pentru ca trebuie sa fim constienti ca este nevoie de o suma consistenta de bani pentru o nunta decenta (fara fala sau alte chestii extravagante).

Cat despre tiganiile de la nunti - nu mai generalizati ... depinde de mediul din care fac parte atat mirii cat si invitatii. Nunti decente si cu bun gust inca se mai fac ...

Cred ca sunteti foarte frustrati si ... nu vreti sa va casatoriti ca sa nu aveti o nunta "inapoiata" ---- fratilor, se poate si altfel. Asa ca, scapati de frustrare (asta in cazul in care aveti cu cine sa va casatoriti) si taraiti-va rochia prin praf, sa faceti poze care o sa constituie una dintre cele mai frumoase amintiri ale vietii voastre.

Indianlady ...

Best,

a future bride

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2008, ora 17:29

eu am planuri de nunta , si sunt mai fericita ca niciodata !!! sub nici o forma nu ma gandesc la nunta ca la ceva rentabil , dar stiu ca cheltuiala nuntii va fi acoperita de cadourile prietenilor care sunt convinsa ca vor venii cu drag sa ma vada si sa impartaseasca o zi atat de importanta in viata mea. Cat despre muzica, eu traiesc in Spania, si ma marit aici, imi aleg eu muzica si o organizez exact asa cum vreau, asa ca cine prefera manelele... sa-i fie de bine ... dar sigur nu este nimeni obligat sa puna muzica de un fel sau altul... asa ca dragii mei cei care inca nu ati facut o nunta va doresc bafta in catarea perechii voastre , iar eu maine ma duc sa probez rochii de mireasa...

llexxandru

9 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2008, ora 14:04

Merita votat acest topic

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 18:27

Eu le urez viitorilor miri sa-si stranga bani nu pentru o nunta costisitoare ci mai degraba sa-si faca ei o vacanta de neuitat prin locuri exotice. Simplu, relaxant si incitant....

elaida_00

1 mesaj
Oras: Craiova

Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 13:57

salutare..ai zis ca banii investiti in nunta vor fi recuperati prin cadouri, deci tot te gandesti al un oarecare "profit"..dar oricum Casa de Piatra:)
sincer..eu sunt stresata nu numai de banii investiti., daca vin inapoi bine, daca nu..asta e, dar tre sa ai grija sa inviti nush ce ruda..nush ce matusa ma matusii...si nu stiu cum o sa intampine parintii mei ideea ca nu vreau decat vreo cateva persoane apropiate la nunta..nu vreau sa fac din nunta o parada..cred ca asta e mai patetica decat faza cu afacerea

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 19:58

draga mea, ia-ti jumatatea ta si inca 2 nasi si fugutza la preot. nu te mai incurca cu alti nuntasi. dupa slujba de la biserica, fugutza in Hawai . Si gata NUNTA!

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 22:33

De la: mariaoprea75, la data 2008-09-25 19:58:31draga mea, ia-ti jumatatea ta si inca 2 nasi si fugutza la preot. nu te mai incurca cu alti nuntasi. dupa slujba de la biserica, fugutza in Hawai . Si gata NUNTA!

mishto imagine virtuala !

fugutza in Hawai sau in ;

...Bora Bora ...insula pashtelui (rapa nui !)...arhipelagul eniwetok ...etc.etc. dar cu tot cu nashi shi cu popa (obligatoriu ashtia sa fie tineri shi dragutzi !) shi apoi in singuratea aia totzi la pielea goala ...in nisipul cald shi imbietor ...mama mama ...trai neneaca vreo 3 saptamani cu jocuri (d-alea shtitzi voi care ?!) ...in cinci...ce nunta... ce viatza ...ce nebunii ...zau ca m-apuca fiorii ...sigur am sa-mi planific shi eu vreo doua nuntzi d-astea la primavara ...(nashii i-am ochit deja ,ramane mireasa de ocazie shi popa !)

shi in nici un caz nuntzi d-alea cum zicea Mytcor ( iar m-am impushkat in picior !)

cu tavalug sovietic ,activishti ,tzigani ,manele s.a.m.d.

ps ma mai suportzi draga mea mariaoprea 75 ?

pusi de la azazel

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 08:39

Atat timp cat iti citesc toate comentariile cu drag, inca te mai suport Azazel
Ai stiut, elegant, sa dai culoare si umor pe acest forum. Tine-o tot asa! Pusi si le maine

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 15:15

eu cred ca cei care au posibilitati si se casatoresc in locuri super scumpe la care nu au acces oamenii de rand, spun din start ca vor o nunta fara cadouri ... sau dar... ma rog ... dar cei care avem o munca normala si care abia ajungem la sfarsitul lunii cu banii... e normal sa ne gandim ca speram sa acoperim cheltuielile nuntii cu cadourile... dar eu personal vad o afacere cand nu numai astepti sa acoperi cheltuielile nuntii ci astepti sa scoti si peste ca sa faci o vacanta sau sa-ti moblezi dormitorul... asta ar insemna afacere dar chiar nu prea cred ca in ziua de azi se mai face afacere la nunta... poate inainte era altfel dar lumea se vaita de bani pe zi ce trece mai mult....
Any way... eu sunt atat de fericita facand toate pregatirile de nunta ca recomand tuturor sa se casatoreasca si doresc tuturor sa aiba in suflet o bucurie si atatea iluzii cat am eu sa vedeti ce super e...!!
kisses to all...

mihaelamariana2002

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 23:56

[nu mi se pare normal sa dai bani...cadouri mirilor da...cu posibilitate, ca in alte tari sa returnezi acele cadouri pe care nu le vor cu altele folositoare.
la tara mirii dadeau inainte cadouri nuntasilor...pijamele barbatilor si camasi de noapte femeilor
am fost la cateva nunti la tara cand eram mica...era super...fara obligatii...cine vroia dadea...cine nu...nu era obligatie ca acum cand parintii mirilor strang banii si se uita in plic sau gasesti in dreptul farfuriei un plic cu numele tau pe el...ca sa stie cat ai dat

pauladutu

1 mesaj

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 11:13

Am facut nunta acum cateva saptamani, si nu pt afacere, ci pt ca sunt crestin-ortodoxa si imi doream sa oficiez aceasta legatura in biserica, iar dupa slujba normal ca a urmat petrecerea cu oamenii dragi, rude, prieteni.... nu inteleg de ce bateti campii pe acest subiect, cred ca nu aveti habar cum stau lucrurile in domeniu... nunta nu e deloc o afacere... poate doar pt cei care ofera servicii de care nu te poti dispensa la un astfel de eveniment (florarii, restaurant, dj, fotograf, etc).... intr-adevar toti acestia fac o afacere pe carca tinerilor insuratei....
Dupa nunta am reusit sa achitam tot, nimic mai mult, nimic mai putin.... dar a fost cea mai frumoasa zi din viata noastra.... e asa frumos sa petreci cu toti cei dragi alaturi... si e singura data in viata cand ii ai pe toti langa tine, eu zic ca merita sa faci asta, chiar daca e stresant, obositor... in seara aia uiti de tot si te distrezi pe cinste.

Asa ca nu pot decat sa va urez si voua celor suparati pe viata, sa va distrati la nunta voastra sau a prietenilor vostrii, fara sa faceti calcule financiare.

munteanu_gabriel

1 mesaj

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 13:48

cati dintre voi ati organizat nunta cu placere ? ar trebui ca toti sa fi facut asta, desi am indoieli despre cine isi da cu prespusul ... Oricum, aveti si alternativa sa nu o faceti, nu va rupe nimeni in bataie fratilor

mihesan_ioan

11 mesaje
Oras: Campia Turzii

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 13:51

Se poate spune da, se poate spune nu,mai degraba este singurul ajutor a celor doi tineri care pleaca la drum ,asta daca totul merge bine,daca nu atunci este o "catastrofa" eu am cunoscut tinericare dupa ce si-au achitat nota de plata au ramas cu bani de ,...taxi.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 16:03

Asta e un caz fericit sa ramai numai cu bani de Taxi, altii si-au facut luna de miere in DATORII.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 21:52

...@ AZAZEL , te dai ranit ?!...Hai las' ca n-ai sa vezi chiloti pe broasca !...

llexxandru

9 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 23:11

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 13:33

am auzit ca la baia mare este un obicei ciudat ...ca in toiul nuntii dupa ce toti s-au matolit bine (ca aia beau numa' tzuica d'aia de pufoaica tare ca mama dracului !) ,mirele urca mireasa pe masa,iar el isi baga capul sub rochia aleia si-i scoate cu dintii jartiera (care-i musai roshie ) si in timpul asta pehlivanii de nuntasi pun pariuri daca mireasa are sau nu ...chiloti ...oare asa o fii ?
si-am mai auzit ca tot ac olo se obisnuieste ca nasii sa faca disparuti banii care se strang din cadouri ...?!
ce zici marygeo 2006 ...este adevarat ?

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 19:30

MITCOR"..@ AZAZEL , te dai ranit ?!...Hai las' ca n-ai sa vezi chiloti pe broasca !... " la chilotii cui ma rog faci tu referire, la ai tai cumva?

d_ionuca

1 mesaj
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 20:38

Eu am avut nuta acum 1 luna si jumatate. spre deosebire de alte cupluri, eu eram la munca in strainatate un el studiaza. decizie luata ca sa fiu aproape de el. D

Am ajuns acasa cu 2 saptamani inainte de nunta. o trebuit sa organixam totul. si nu o fost usor.eaoreec el era plecat de ceva vreme, rudele mele nu il cunosteau, trebuia sa explic tuturor ca el este mirele, eiu incercau sa sparga ghiata, ne prefaceam ca eram fericiti, acea rece politete. in Romania Nunta = Afacere pentru ca pleci cu taote idealurile care se lovesc apoi de standardele societatii si ale negustorilor.

Vorbisem cu cineva sa ne fie fotograf. Tipul a gresit ziua, si s-a angajat la o alta nunta unde l-au platit mai mult pentru ziua respectiva. asa ca am apelat la un prieten al sotului meu care a facut jumatate pe invitatu si jumatate pe fotograful. nu am decat o mana de poze, facute in arcul a 1 ora....nimic mai mult. Toate neamurile mele mi-au promis ca or sa ma ajute facand ei fotografii, dar au dansat, au mancat, s-au distrat. Si la sfarsit au uitat de poze, filmat sau alte tipuri de amintiri.

Am facut o lista cu cantecele pe care le doream la nunta. MElodii noi, MElodii straine, cantecele noasstre preferate. Tipu a peirdut melodia pe care trebuia sa deschidem dansul si a refuzat sa puna muzica mea pe motiov ca nu place invitatiilor si ca ei sunt cei care imi dau bani. asa ca am avut °privilegiu* sa aud 2 din melodiile mele preferate la 5 dimineata, cand in restaurant nu eram decat noi parintii si nasi.

Am incercat sa impartim echitabil locurile din minuscului restaurant pe care ni-l puteam permite, dar chlenarii au schimbat aranjarea meselor si a locurilor la mese, astfel incat o fost o debandada. i9n plus, au servit din bauturile lor din bar si din ceea ce adusesem noi. in final ne-au cerut o groaza de bani in plus.

Tortul: am vazut 1 felie, dupa care au zis ca nu mai este, desi mai erau cam 30 de persoane la nunta cand am dat tortul.

Nu am putut sa dansez pentru ca rochia pe care am inchiriat-o era superba, dar ocupa prea mult spatiu pentru ringul mic de dans, lumea ma calca in continuu. si ai mei nu m-or lasat sa ma schimb, deoarece lumea vrea sa vada mioreasa, nu o tipa in rochita alba scurta.

tipa care mi-a aranjat sala m-a facut sa ies de 2 ori plangand din magazinu ei. mai mai anulam nunta. a refuzat sa imbrace scaunele cum i-am cerut, sa puna fata de masa sum am vrut sau sa imi dea florile pe care le-am cerut. pe motiv ca stie ea mai bine ce se vinde.

la ocafor mi-or cerut 1 milion jumate sa ma piaptane. nu sa ma tunda, nu sa faca nimic decat sa ma piaptane. in ziua nuntii....nu o vrut sa imi faca parul ondulat cu peria pe motiv ca ea nu aranjeaza asa paru si dupa ce m-o multumit punadumi-l pe bigudiuri mi-o zis la iesire ca oricum o sa imi cada...ceea ce o fost adevarat.

mama a pierdut cheia de la casa iesind din biserica, asa ca nu op venit sa facem poze dupa. era in fata pèortii, demontand geamu ca sa intre sa ia alta cheie.. am o multime de poze cu familia lui si 1 cu mama.

acele 24 ore au fost cea mai lunga si mai grea zi de munca din viata mea. Si daca la sfarsit nuas fi incasat o suma care sa merite , care sa platesc totul si sa mai imi si ramana, as fi ajuns la concluzia ca nu merita o astfel de tortura.

Pt cei ghinionisti, da, e o afacere.

ce parere avceti de aceasta experienta?

juliya

4 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 23:01

A trecut totul, voi sa va iubiti!

viky85claudy

1 mesaj
Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 13:51

in primul rand tin sa va salut pe toti si apoi sa va spun k din pacate asa este casatoria a devenit o afacere pt unii..dar credeti k cei ce o fac din interes vor fii fericiti?sub nici o forma pt k sint oamenii pt care doar banii conteaza ..probabil nu sau gandit k acestia se duk si apoi cu ce raman?cu divortul? tragit dar adevarat in ziua de azi sint mai multe divorturi decat casatorii..eu nu am trecut prin asta dar cand o voi face va fii doar pt mine nunta si el..pt noi pt fericirea noastra si a familiei..
v am pupat o zii buna tuturor

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2008, ora 21:29

eu am fost de curand in spania, la marbella ,shi am fost invitat la o nunta de...gay (ea mireasa ,de fapt un ala galiganu ' de aproape 2 metri shi 150 kile era din baia mare ).vreau sa va spun ca acolo cadourile n-au constat nici in bani nici in altceva...s-au dat pur shi simplu pachete de pamphershi...pt.adultzi !? shi asta a fost tot!

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 18:32

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Nunta in Romania = AFACERE ?
Mergi la: