moi
21 mesaje
Oras: Baia Mare
|
Postat pe: 30 Iulie 2008, ora 15:09
Otrava, ce sa se ascunda?!! Si daca suntem atat de constienti de pericolul pe care il reprezinta aceste produse de tip fast-food (ca alimente nu pot fi considerate) de ce nu facem nimic? Americanii cum pot sa le interzica si noi stam cu mainile-n san???
|
|
|
iulidan2
156 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 30 Iulie 2008, ora 15:53
pai, otrava se ascunde in multe alimente comercializate in Romania, hai sa vedem numai lista cu "E"-uri interzise in Europa, dar permise la noi; ca sa nu mai vorbim de cele modificate genetic, sau mai nou, de cele iradiate.
are cineva ideea ca se fac ceva experimente prin zona ?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 22:43
Rasspuns la intrebarea cu"stie cineva daca se fac ceva experimente prin zona?"...Da,se fac si ceva experimente...de fapt,se ccontinua...Iar restul...e doar geshaft.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 00:48
De la: iulidan2, la data 2008-07-30 15:53:14pai, otrava se ascunde in multe alimente comercializate in Romania, hai sa vedem numai lista cu "E"-uri interzise in Europa, dar permise la noi; ca sa nu mai vorbim de cele modificate genetic, sau mai nou, de cele iradiate.
are cineva ideea ca se fac ceva experimente prin zona ?
|
|
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 01:01
Otrava se ascunde in ORICE ALIMENT CONSUMAT IN EXCES!!De ascuns in mancarea fast-food nu se ascunde nimic deosebit decat maiestrie culinara dusa la extrem,dar in intentia de a "infiltra"indoiala exista KGB !Am s-o repet pana va voi convinge,cum puteti sa va speriati de BAU-BAU,oameni in toata firea?!Ati uitat de alcool,de tigari din scoli generale si licee,va luati numai de aceste produse traditionale americane?!Ati uitat de otrava de votca si ce se mai bea prin scoli?!Chiar nu mai aveti altceva "mai periculos" decat aceste veritabile delicatese culinare?Cine are interesul sa puna aceasta intrebare,va intreb eu?!Care este scopul acestei intrebari cu raspuns indus?!Mancarea fast-food contine foarte multe calorii ce trebuiesc consumate prin efort fizic,iar cei ce obisnuiesc sa consume aceste mancaruri sunt de obicei gurmanzi,lacomi si sedimentari,si de aceea sunt si grasi.Dar nu toti consumatorii de fast-food sunt neaparat grasi,totul depinde si de cat mananca acolo,si mai ales ce metabolism au si nu in ultimul rand cat se misca ei dupa ce ingurgiteaza mancarea.Snobii cu bani vor lua aceasta ideie repede de buna si vor dispretui de la inaltimea parvenitismului lor tot ceea ce pot "atinge si saracii"deci aceste mancaruri ce se adreseaza si celor cu venituri mai mici.Snobii vor mereu exclusivism si repede vor"pune botul"la adevarata otrava ce este aceasta campanie anti produse traditional americane.
|
adytzurulz
1 mesaj
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 12:09
Intradevar orice consumat in exces ne face rau.....dar nu mai lua tu apararea produselor de fast-food americane....aia le interzic la ei.....si toate sucurile....Cola, Fanta, Sprite....si asa mai departe....de ce oare????au vazut ca dauneaza le interzic la ei...si de ce sa piarda afacerile...lasa ca le dam la romani...la bulgari...la tarile astea amarate.....bagam super oferta la hamburger
de 2,5 lei....sa fim seriosi....daca o sa te uiti la generatia ce vine in spate o sa observi ca calcam pe urme americanilor...si nu mai vorbi tu ca are manacarea multe calorii...eu am stat de vorba cu cineva care a si facut un studiu asupra mancarii de tip fast food....si crede-ma ca nu ai vrea sa stii ce exista in acea mancare....nu le mai lua tu apararea la americani....sunt cea mai jegoasa si parsiva natie care exista....uite-te la ceea ce fac in lumea asta....si noua rusine sa ne fie ca ne vindem tara lor....am inceput cu baza de la M Kogalniceanu si cine mai stie ce le-au vandut astia....
|
doinaovedenie
1 mesaj
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 17:19
Mai nou se ascund si viermi... Saptamana asta mi-a trecut prin fata ochilor o stire care informa ca, intr-un hamburger de la Spring Time Universitatii, un consumator a gasit un vierme... So... Hai sa ne abtinem cu totii...
|
|
|
carlos
37 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 17:38
De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2008-08-16 01:01:30Otrava se ascunde in ORICE ALIMENT CONSUMAT IN EXCES!!De ascuns in mancarea fast-food nu se ascunde nimic deosebit decat maiestrie culinara dusa la extrem,dar in intentia de a "infiltra"indoiala exista KGB !Am s-o repet pana va voi convinge,cum puteti sa va speriati de BAU-BAU,oameni in toata firea?!Ati uitat de alcool,de tigari din scoli generale si licee,va luati numai de aceste produse traditionale americane?!Ati uitat de otrava de votca si ce se mai bea prin scoli?!Chiar nu mai aveti altceva "mai periculos" decat aceste veritabile delicatese culinare?Cine are interesul sa puna aceasta intrebare,va intreb eu?!Care este scopul acestei intrebari cu raspuns indus?!Mancarea fast-food contine foarte multe calorii ce trebuiesc consumate prin efort fizic,iar cei ce obisnuiesc sa consume aceste mancaruri sunt de obicei gurmanzi,lacomi si sedimentari,si de aceea sunt si grasi.Dar nu toti consumatorii de fast-food sunt neaparat grasi,totul depinde si de cat mananca acolo,si mai ales ce metabolism au si nu in ultimul rand cat se misca ei dupa ce ingurgiteaza mancarea.Snobii cu bani vor lua aceasta ideie repede de buna si vor dispretui de la inaltimea parvenitismului lor tot ceea ce pot "atinge si saracii"deci aceste mancaruri ce se adreseaza si celor cu venituri mai mici.Snobii vor mereu exclusivism si repede vor"pune botul"la adevarata otrava ce este aceasta campanie anti produse traditional americane.
Mr.Gabimarinescu, dumnevoastra traiti in lumea voastra de vis acolo..si cel mai bine este sa nu va mai faceti griji inutil cu problemele astea banale cum ar fi asta.
Pentru curiozitatea dvs este mai sanatos sa mancati un "rahat" decat un hamburger la mcdonalds.
Companiile de fast food va ofera moartea la preturi rezonabile..Va recomand pt asta filmul "Supersize me" este un documentar care trateaza exact aceasta problema..Ati auzit de hormonii cu care sunt hraniti puii sa ajunga la maturitate in maxim o luna?toata lumea a inceput sa foloseasca asta si cred ca e cea mai mare amenintare la adresa omenirii..De ce fac asta?simplu..Profit..daca pot produce 200 de pui intr-o luna de ce sa aleaga sa produca 200 de pui in 6 luni..Timpul inseamna bani..
Mancara de fast food nu este altceva decat pui alterati pusi in niste masinarii care=i preseaza pana ii aduce la stadiul de pasta..apropo puii sunt intregi presati in procesul asta..cu tot cu ghiare cap etc..apoi pasta e congelata si preparata apoi pt a ajunge talpita aia de care pe care o consumati"plina de calorii"cu spuneti..
Eu va doresc pofta buna si poate inainte sa postati aberatii pe aici va documentati ca nu e greu la cata informatie e pe internet si nu numai vis-a-vis de aspectul asta
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 19:12
Experimentul „McDonald’s“
Istoria „McDonald’s“ a fost transcrisa atat in presa romaneasca, cat si in cea internationala, sub forma unei adevarate controverse asupra modelului american de protectie a consumatorului. Povestea celebrei firme, relatata de „un oarecare client fidel“ a pus pe jar autoritatile insa din mai multe state, dar si numeroase persoane care obisnuiau sa treaca pragul celebrului fast-food. Americanul MorganSpurlock a povestit ca, intr-o seara, a urmarit la televizor un reportaj despre doua fete care intentasera un proces companiei McDonald’s pentru ca - afirmau ele - mancarea fast-food-ului le-ar fi ingrasat si imbolnavit.
In contextul in care un reprezentant al „McDonald’s“ a replicat ca produsele companiei sunt nutritive, Spurlock a decis sa realizeze un documentar axat pe problema obezitatii la americani. „Cobaii“ lui Spurlock au fost supusi unui test ce le verifica starea sanatatii la un interval de cateva zile, ei hranindu-se exclusiv de la „McDonald’s“. Dupa un an, mii de pui fripti si mii de calorii l-au indreptat peSpurlock catre apogeul unui adevarat film de succes. Intitulat „Super Size Me“ (Ingrasa-ma - n. red.), documentarul sau a fost o surpriza care i-a adus premiul de „cel mai bun director in competitia documentarelor“, fiind comparat cu „Bowling for Columbine“ alui Michael Moore. Fiind pigmentat cu vizite la doctor, interviuri cu experti in domeniul culinar si discutii cu oameni obisnuiti de pe strada, documentarul a scos la iveala faptul ca persoana-cobai s-a ingrasat pe zi ce trece, reclamand simptome, dintre cele mai dureroase, de indigestie. In documentarul sau,Spurlock demonteaza teoria personalului McDonald’s. „Ai mancat de 3 ori pe zi la McDonald’s, timp de 30 de zile, pentru acest film. Ce s-a intamplat cu trupul dumneavoastra in aceasta perioada?“, intrebaSpurlock unul dintre interlocutorii alesi pentru documentar. „Practic, corpul meu a avut de suferit“, era intotdeauna raspunsul primit. „Am inceput sa obosesc, am inceput sa am dureri de cap (...) ficatul meu a inceput sa creasca pentru ca este foarte multa grasime si zahar in aceasta mancare. Colesterolul mi-a crescut, presiunea mea sangvina nu a mai putut fi controlata“, sunt declaratiile inspaimantatoare obtinute de la adeptii meselor servite in graba la McDonald’s. Tinand cont de faptul ca McDonald’s - care are 30.000 de restaurante in peste 100 de tari - reprezinta un simbol - „un fenomen cultural si nimic altceva (...) Nimic nu reprezinta mai bine America si modul de viata american decat McDonald’s“ - impactul documentarului in randurile opiniei publice este cutremurator.
Congresul american, alarmat de obezitate
Compania McDonald’s a fost „lovita“ nu o data de procesele intentate de consumatori. Acestia au acuzat gigantul fast-food de faptul ca nu a redus procentul de grasimi animale din uleiul folosit la prajirea produselor, cu toate ca McDonald’s a facut public, inca din februarie 2003, un plan prin care promitea schimbarea retetei acestui produs. Ingrijorarea privind obezitatea a crescut incepand cu toamna anului 2001, atunci cand acesta problema a fost etichetata drept „epidemica“ de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. In acelasi an, autoritatile medicale americane au emis un raport alarmant care anunta ca 61% din americanii adulti si 13% din copii si adolescenti care consumau produse fast-food erau supraponderati sau obezi. In acest timp, alte sute de studii au fost comandate, insa rezultatele s-au dovedit din ce in ce mai ingrijoratoare. Unul dintre acestea este „Prevenirea obezitatii infantile“ ( „Preventing Childhood Obesity“) care a aparut in septembrie 2004, autor fiind Institutul de Medicina al Statelor Unite. Pe baza acestui raport, Congresul american dorea crearea unui plan de descrestere a obezitatii in randurile copiilor. Amintim cateva din concluziile alarmanate ale raportului: incepand cu 1970, procentajul copiilor obezi s-a dublat in randurile prescolarilor si a celor cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani. In segmentul ce cuprinde copiii intre 6 si 11 ani acest procent s-a triplat. Aproape 9 milioane de copii de peste 6 ani sunt in acest moment obezi, fapt ce a condus la probleme serioase de sanatate ca diabet si afectiuni ale inimii. Internarile anuale ale copiilor ce prezinta cu aceste afectiuni s-au triplat in ultimii 20 de ani, ridicandu-se de la 35 de milioane de dolari in 1979 la 127 de milioane de dolari in 1999. Numai in 2004, ingrijirile medicale pentru adultii supraponderali sau obezi au atins 129 de milioane de dolari.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 16 August 2008, ora 23:48
Stiu ca sunteti multi,dar asta nu inseamna neaparat ca aveti si dreptate,nici nu stiu daca o persoana nu constituie ...mai multe!Oricum stiu ca peste tot misuna KGB care acum desfasoara adevarate forte impotriva SUA.Si chiar daca le-am permis SUA sa-si faca baza la M.Kogalniceanu,cel putin LE-AM PERMIS,nu si-au facut-o fara aprobarea noastra asa cum faceau rusii fara sa ne intrebe,ba mai mult daca discutai pe tema asta unde nu trebuie te trezeai umflat si dus pe sus la o "corectie"de o tineai minte toata viatza,asta daca nu ziceai prea multe ...caci exista si posibilitatea sa taci de tot...Asa ca nu-i mai mancati atata de cur pe americani si mai bine nu-i mai uitati pe cacatii de rusi imputiti care si acum in timpul olimpiadei invadeaza tari vecine pt a pune mana pe petrolul tarii aceleia.Vorba aceea vezi-ti de barna din ochii tai inaintre de aschia din ochii altuia!Asa ca la capitolul javre in nici un caz americanii nu i-au egalat pe rusi,dimpotriva unde s-au dus ei s-a asternut BUNASTAREA,pe cand unde s-au dus javrele alea imputite de rusi s-a asternut foametea si saracia disperata,de ajungeau oamenii sa-si paraseasca tara inot,pe sub pamant,in aer si pe sub apa unde vedeau cu ochii !!Asa ca nu-i mai pupati atata in cur pe rusi,ca n-au adus decat nenorocire,saracie si ocupatie,nimic bun nu au adus in tari pe care le-au ocupat si jefuit.Noua ne-au luat teritorii,tezaurul si ne-au deportat elita inlocuind-o cu analfabeti fara Dumnezeu care sunt slugile lor jurate,si care de cate ori ar veni(Doamne fereste!)porcii peste noi ar fi pusi "la bucate"iarasi!Cine-i iubeste pe rusi si uraste pe americani e ori tradator de neam si tara,ori tampit!
|
carlos
37 mesaje
|
Postat pe: 17 August 2008, ora 03:01
Mr.gabymarinescu_pulsar, acum cand nu mai vorbiti in necunostinta de cauza vorbiti pe langa subiect.Pai de unde pana unde i-ati bagat pe rusi in toata poveste?ce treaba au ei cu fast food-ul care e o inventie strict americana..Sau a-ti inventat o regula cum ca tot ce e rusesc e rau si tot ce american e exceptional..
Cred ca fast food-ul e o condamnare la moarte foarte sigura si e una din cele mai mari amenintari ale secolului asta..In america, ca tot traiesc aici, fast food mananca numai saracii.Oricine nu-si perminte sa mearga la un restaurant normal merge la fast food unde poate manca un hamburger cu 1$..Stiti in ce paturi sociale se regaseste obezitatea in america?!Ati ghicit..in patura saraca..80% din saraci sunt obezi.
Asa ca lasati rusii aia ca nu au nici o treaba in poveste asta si vorbiti la subiect.
|
andrei_g_ilie
8 mesaje
|
Postat pe: 17 August 2008, ora 08:57
Cine crede ca o populatie a globului in permanenta crestere va putea fi hranita fara alimente modificate genetic si fara pui, vite sau porci "hormonizati" sau hraniti cu srot de soia sau porumb modificate genetic, traieste intr-o lume paralela. Americanii dau tonul si bineinteles ca sunt blamati pt asta.Si daca nu ar face nimic tot ar fi blamati. Este normal ca cei din domeniul agriculturii si zootehniei sa incerce sa-si rentabilizeze afacerile si sa apeleze la stiinta pt asta. S-ar putea ajunge la strania alternativa "murim maine ca n-avem nimic de mancare sau murim peste... ani ca am consumat alimente daunatoare". Iar cat priveste "experimentele" sa fim seriosi, se produc doar in imaginatia unora.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 20 August 2008, ora 06:09
 pai in America unde-i mama prostiei sau desvoltat fastfudurile(cu produse care au mai fost mincate odata)
Acum 89% din americani sint obezi,Romania prin grija Parlamentului si Presedentiei a devenit groapa de gunoi unde se arunca pe bani buni toate produsele din Europa SI din lume,expirate ,reetichetate,redatate deoarece nu exista decit formal un asa zis control iar cel care exista are rolul sa ia ciubuc gras pentru a aviza produsele toxice la comercializare.Asa ca romanul gurmand din fire absoarbe produsele (care au mai fost mincate odata) mai mult pentru culoarea ambalajului si mai exista si proasta conceptie"produse de firma"astfel sint etichetate de regula cele mai proaste produse.Romania a fost grinarul Europei,acum este GROAPA DE GUNOI.
Un alt aspect periculos este reclama TV la produsele greu vandabile,normal ca sint cele mai proaste si periculoase,altfel nu ar fi necesara reclama si ca sa le vinda ,firmele dau sume grase pe reclama ca stiu ca sint multi cumparatori de gunoaie influentati de creclama,marca,firma,ambalaj
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2008, ora 16:50
De la: andrei_g_ilie, la data 2008-08-17 08:57:37Cine crede ca o populatie a globului in permanenta crestere va putea fi hranita fara alimente modificate genetic si fara pui, vite sau porci "hormonizati" sau hraniti cu srot de soia sau porumb modificate genetic, traieste intr-o lume paralela. Americanii dau tonul si bineinteles ca sunt blamati pt asta.Si daca nu ar face nimic tot ar fi blamati. Este normal ca cei din domeniul agriculturii si zootehniei sa incerce sa-si rentabilizeze afacerile si sa apeleze la stiinta pt asta. S-ar putea ajunge la strania alternativa "murim maine ca n-avem nimic de mancare sau murim peste... ani ca am consumat alimente daunatoare". Iar cat priveste "experimentele" sa fim seriosi, se produc doar in imaginatia unora.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 20 August 2008, ora 17:16
Fast-food-ul este o inventie americana,si dvs nu intelegeti ce legatura fac eu cu scarbele de rusi,va explic numaidecat:daca ati fi lucrat in alimentatie sau turism ati fi inteles mai usor,orice brend din orice domeniu nu poate fi extins nicaieri fara aprobarea detinatorului acelui brend!Asa cum mostenitoarea brendului Hilton(renumitul lant hotelier)este foarte bogata desi nu detine toate hotelurile ce poarta acest brend,ci LE PERMITE FOLOSIREA ACESTUIA IN ANUMITE CONDITII SI ASTA BINEINTELES CONTRA COST!Deci si hotelul Athenee-Palace=Hilton din Bucuresti apartine d.lui Copos care la randul sau plateste folosirea acestui brend.La fel se intampla si in cazul marilor lanturi de fast-food ajunse celebre in toata lumea.Desi au proprietari autohtoni in mai toate tarile unde sunt infiintate(asta nu este obligatoriu)ele aduc uriase profituri proprietarului brendului.Economia americana este destul de substantial sustinuta si de astfel de afaceri,si cand vrei sa slabesti o natie umbli cu sabotaje economice,exact ca in exemplul acestui subiect de fata deschis nu stiu de cine si la comanda cui(?!?!).Am intrebat acest lucru si nu s-a postat inca raspuns.Dupa cum vedeti,rusii s-au saturat sa mai stea cuminti in banca lor si iarasi etaleaza dorinte mai vechi de ocupatie si santaj planetar,nu le mai ajungea santajul gazelor ce-l faceau in fiecare iarna,vor sa "stranga cu usa"tot mai multe natii si in alte perioade ale anului!Si cum acest razboi vor sa-l extinda ei gandesc in perspectiva si ataca "la baioneta"si alte "motoare economice"ale SUA.Unele din aceste "motoare"sunt cele disputate pe acest topic:bauturile racoritoare si mancarea fast-food!Acum dupa ce v-am argumentat de ce sustin acest punct de vedere sper ca nu mai ma acuzati ca stau in lumea viselor,acuza care nu avea nici un fundament real,o opinie diferita nu necesita impuscarea celui ce o are,cel putin asa suna si legea ce da dreptul la opinie chiar daca diferita.Dar de obicei sunt contrazis de oameni care nu prea iubesc Democratia,ci dictatura,oameni ce de abia asteapta sa sara de gatul celor ca mine ce iubim dreptul la libera exprimare,printre care se numara si snobii,ce doresc interzicerea oricarei bucurii pt cei saraci,numai ei considerand ca au dreptul la bucurii.Spunea cineva inainte ca de obezitate cauzata de mancarea fast-food sufera in SUA numai paturile sarace(ma rog a spus ca peste 80% din obezi)deci concluzia este ca ar trebui interzisa mancarea fast-food ca saracii sa nu se mai ingrase!Oricum ei fiind saraci nu pot intra in restaurante scumpe asa ca doar vor jindui uitandu-se la cei bogati !Cu ce timpuri seamana acest scenariu?Va spun eu,seamana perfect cu ce a fost inainte de '89 cand numai UNII oduceau bine,ceilalti doar jinduiau!De fapt in jurul acestui subiect discutam,eu sustin sa fie lasati oamenii sa aleaga LIBER ce doresc,chiar daca rau sau bine,nu mai veniti cu propuneri dintr-aste cu interzicere,ca eu va acuz de tentativa de reinstaurare de dictatura a noii clase "de elita"-vai de mama lor de dobitoci!-SNOBII.
|
iulidan2
156 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 21 August 2008, ora 13:28
daca reusim sa ii lasam putin pe rusi, care nu au fost niste sfinti, niciodata, putem observa mirosul gretos din jurul unui MacDonalds, cu rusi sau fara.
am avut placerea sa vorbesc cu un fost angajat, ca nu o sa reusiti sa aflati ceva de la unul care lucreaza acolo, fiind firma privata, se face orice pentru maximizarea profitului, de la nerespectarea normelor de igiena, pana la complectarea la nesfarsit a uleiului folosit; se schimba uleiul, doar cand vine controlul sa-si ia spaga.
verificati si voi.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 21 August 2008, ora 18:16
Frate ,chiar daca ar fi cum spui,oamenii trebuie sa aiba libertatea de a alege,nu trebuie sa vina cate un "nea Gica" ca sa propuna desfiintarea singurelor localuri ce si le pot permite si oamenii cu venituri modeste.Adica nu trebuie sa fim pusi in situatia "ori la restaurante de fite"ori acasa la jinduit.Fiecare om trebuia sa aiba dreptul sa se bucure de ceva,nu e nevoie de asa-zisi "specialisti"care mai de care mai"informat"ce vine cu cate un "BAU".Daca vrem sa ni se pastreze dreptul la libera alegere nu avem voie sa interzicem asa ceva chipurile "spre binele saracilor".Cand un bine nu este dorit el inceteaza sa mai fie un bine.N-au decat snobii sa-si prapadeasca averile la cine stie ce mare branza de restaurant,eu pot si vreu si imi pot permite doar fast-food.Asa ca va rog sa terminati cu "parerile astea super-avizate"ca nu dau doi bani pe ele,in schimb pe libertatea mea nu permit nimanui sa-mi controleze viata.Am mai trait in dictatura prostilor,si nu mai vreau inca una.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 21 August 2008, ora 18:23
Erata:Si scuze am uitat sa precizez ceva,cand trec pe langa un MacDonald marturisesc ca imi ploua in gura,nu mi se pare nicicum gretos mirosul...daca mai imi este si foame chiar ma duc pe mirosul ala criticat de tine precum Donal din desene animate!Nu stiu cum or avea unii mucoasa nazala asa cum spui tu ca simti ca tie greata,vezi sa nu suferi cumva de vreo afectiune la ficat,nu este normal sa-ti fie greata de la el decat daca esti si tu cumva ...snob.
|
carlos
37 mesaje
|
Postat pe: 22 August 2008, ora 15:05
tu in special ar trebui sa treci mai des pe acolo,nu de alta dar poate cand iti iei ochii de pe bigmac o sa scrii corect McDonalds..Deci cine nu e de acord cu tine e snob..Deci mai oameni buni nu mai ziceti voi asa ca-s suparati pe marinescu si mai baga doua bigmac-uri sanatoase..
Eu cred ca tu inca traiesti in comunism..daca te bucuri la niste gunoaie doar p ca nu aveai acces la ele inainte de 90.
Exact de oameni ca tine au ei nevoie sa-si vanda carnea vanata care o sa le dubleze profitul..Tu esti liber sa mananci ce vrei..asta nu inseamna ca daca cineva nu o sa aiba aceleasi gusturi sau prefera sa fie mai selectiv in ceea ce priveste gandacii din shaorma de pe colt sau imputitenia aia de carne din fast food-uri, e snob..sau arogant...
iti doresc pofta buna
P.s. De interzis nu o sa le interzica nimeni asta e clar...e ca si tzigara..fumatul dauneaza si e alegerea ta daca o faci sau nu..Nu-ti ofera decat o placere de moment si-ti dauneaza pe termen lung..exact ca si fast food-ul...
|
ioanvirgilsavu
143 mesaje
|
Postat pe: 29 August 2008, ora 12:10
tu care dai din coada cum auzi sua!sti ca sua a finantat comunismul(si teoria si practica),nu vezi ca si ue etot ceva irealizabil pt care se va varsa singe?stii cine distruge familia prin legalizarea casatoriilor homo?stii cine distruge traditia in tarile pe care le cuceresc(vezi distrugerea muzeelor in irak..)cum sa nu distruga si modalitatea de alimentare normal?totul pe fuga,prajit,..daca esti prea obsedat de inteligenta ta nu o sa intelegi nimic de la altii orice argumente ti ar aduce
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 29 August 2008, ora 19:36
|
sea_shell
418 mesaje
|
Postat pe: 30 August 2008, ora 15:35
Niciodata nu am mai citit mesaje la fel de aberante ca ale dumitale ,dle Pulsar...Cred ca ai luat-o razna ...ti-as recomanda un medic psihiatru....
|
gabi_sib
67 mesaje
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 1 Septembrie 2008, ora 23:10
Realitatea e ca problema e generalizata la noi. Fast-food-urile nu fac, binenteles nici ele exceptie de la regula, insa nu sunt nici pe departe singurele si nici cele mai periculoase. Se pare ca la noi mai presus de sanatatea publica primeaza profitul care intra in conturile unora, care din pacate au datorita lor ( a conturilor ) un cuvant greu de spus.
Doar un exemplu : in Germania , procesatorii de carne sunt obligati sa scrie procentual compozitia produselor lor. Astfel pe un salam ( nu dintre cele scumpe ) scria ca 1kg de salam este produs din 1,5 kg de carne ( ! ). Ma intreb cate kg de salam se produc la noi dintr-un kg de ... oase !!! De asemeneape o conserva de sunca scria ca contine carne porc 75%, grasime porc 16%, ceapa proaspata 5% condimente, etc. Cautati la noi si vedeti ca, daca scrie carne, nu scrie nimic grasime pentru ca in cel mai fericit caz o contine in locul carnii !! Despre procente nu mai vorbim, despre aditivi injectati in produse nici atat, despre E-uri ? De ce cata vreme lor le merge bine, le cresc burdihanele direct proportional cu conturile, ce conteaza ca otravesc poporul cu produsele lor, cata vreme nici o lege nu i-i opreste. Din pacate exista o lege, cea care pedepseste genocidul, insa inca nu sa gasit nici un procuror suficient de curajos sa puna un astfel de cap de acuzare pe rol . Realitatea este ca GENOCID se numeste si uciderea lenta prin intoxicare cu astfel de produse, nu credeti ?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 22:08
"Astfel pe un salam ( nu dintre cele scumpe ) scria ca 1kg de salam este produs din 1,5 kg de carne ( ! )."
Si daca e uscat are 2 kg?Reteta unui salam e musai sa contina 25% carne si 50 % grasime.Restul...Domnul cu mila Sa
|
gabi_sib
67 mesaje
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 00:37

1. eu am tradus ce scria pe eticheta la ingrediente, nu am citat din cartea de bucate a bunicii !
2. pai era uscat, de aia a scazut in greutate ( evaporarea apei din compozitie )
3. era un exemplu doar, oricum retete de salamuri sunt multe si variate
4. in contextul subiectului topicului interesa pe langa continutul cantitativ al ingredientelor, calitatea lor, precum si ingredientele propriuzise ( in cazul lor lipsa e-urilor si a aditivilor de orice natura : emulsie de soric, piei de curcan - ingredient de baza in parizerul de curcan si in general cel de pasare, suntem cei mai tari importatori din lume, poate ca stomacu' nostru e mai putin sensibil-, soia etc,etc, samd )
|
office2_44
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 09:03
Mai oameni ,vi se pare ca la McDonald`s e asa de ieftin de mancat?
Eu cred ca 80% din populatie nici nu se gandeste sa manance acolo, asa ca toata discutia cu mancarea ieftina americana e un "balon de sapun.".
|
vidomina_xs
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 21:31
Doamne cata discutie....fratilor...cum e vorba aia "Prost e cine da, nu cine cere"....face rau...nu mancati si scutiti ne cu teoriile...nu cred eu ca exista unul aici care nu a mancat fast food....asa ca lasa ti o moale cu teoriile...simplu, face rau nu manca.
|
gabi_sib
67 mesaje
|
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 00:44
De la: vidomina_xs, la data 2008-09-04 21:31:52Doamne cata discutie....fratilor...cum e vorba aia "Prost e cine da, nu cine cere"....face rau...nu mancati si scutiti ne cu teoriile...nu cred eu ca exista unul aici care nu a mancat fast food....asa ca lasa ti o moale cu teoriile...simplu, face rau nu manca.
Daca nu vrei sa discuti, nu discuta, dar ai avut vreme de citit, daca ti-ai permis sa scrii ! Adica ai pierdut timpul !
SI PE AL NOSTRU SCRIIND !!!
Pa !
|
dragosu11
1 mesaj
|
Postat pe: 5 Septembrie 2008, ora 06:44
bravo ma...un raspuns bazat pe creier ce functioneaza normal. te felicit mult pt raspuns. bafta
|
leo_
448 mesaje
|
Postat pe: 2 Octombrie 2008, ora 09:37
De la: gabymarinescu_pulsar, la data 2008-08-20 17:16:01Fast-food-ul este o inventie americana,si dvs nu intelegeti ce legatura fac eu cu scarbele de rusi,va explic numaidecat:daca ati fi lucrat in alimentatie sau turism ati fi inteles mai usor,orice brend din orice domeniu nu poate fi extins nicaieri fara aprobarea detinatorului acelui brend!Asa cum mostenitoarea brendului Hilton(renumitul lant hotelier)este foarte bogata desi nu detine toate hotelurile ce poarta acest brend,ci LE PERMITE FOLOSIREA ACESTUIA IN ANUMITE CONDITII SI ASTA BINEINTELES CONTRA COST!Deci si hotelul Athenee-Palace=Hilton din Bucuresti apartine d.lui Copos care la randul sau plateste folosirea acestui brend.La fel se intampla si in cazul marilor lanturi de fast-food ajunse celebre in toata lumea.Desi au proprietari autohtoni in mai toate tarile unde sunt infiintate(asta nu este obligatoriu)ele aduc uriase profituri proprietarului brendului.Economia americana este destul de substantial sustinuta si de astfel de afaceri,si cand vrei sa slabesti o natie umbli cu sabotaje economice,exact ca in exemplul acestui subiect de fata deschis nu stiu de cine si la comanda cui(?!?!).Am intrebat acest lucru si nu s-a postat inca raspuns.Dupa cum vedeti,rusii s-au saturat sa mai stea cuminti in banca lor si iarasi etaleaza dorinte mai vechi de ocupatie si santaj planetar,nu le mai ajungea santajul gazelor ce-l faceau in fiecare iarna,vor sa "stranga cu usa"tot mai multe natii si in alte perioade ale anului!Si cum acest razboi vor sa-l extinda ei gandesc in perspectiva si ataca "la baioneta"si alte "motoare economice"ale SUA.Unele din aceste "motoare"sunt cele disputate pe acest topic:bauturile racoritoare si mancarea fast-food!Acum dupa ce v-am argumentat de ce sustin acest punct de vedere sper ca nu mai ma acuzati ca stau in lumea viselor,acuza care nu avea nici un fundament real,o opinie diferita nu necesita impuscarea celui ce o are,cel putin asa suna si legea ce da dreptul la opinie chiar daca diferita.Dar de obicei sunt contrazis de oameni care nu prea iubesc Democratia,ci dictatura,oameni ce de abia asteapta sa sara de gatul celor ca mine ce iubim dreptul la libera exprimare,printre care se numara si snobii,ce doresc interzicerea oricarei bucurii pt cei saraci,numai ei considerand ca au dreptul la bucurii.Spunea cineva inainte ca de obezitate cauzata de mancarea fast-food sufera in SUA numai paturile sarace(ma rog a spus ca peste 80% din obezi)deci concluzia este ca ar trebui interzisa mancarea fast-food ca saracii sa nu se mai ingrase!Oricum ei fiind saraci nu pot intra in restaurante scumpe asa ca doar vor jindui uitandu-se la cei bogati !Cu ce timpuri seamana acest scenariu?Va spun eu,seamana perfect cu ce a fost inainte de '89 cand numai UNII oduceau bine,ceilalti doar jinduiau!De fapt in jurul acestui subiect discutam,eu sustin sa fie lasati oamenii sa aleaga LIBER ce doresc,chiar daca rau sau bine,nu mai veniti cu propuneri dintr-aste cu interzicere,ca eu va acuz de tentativa de reinstaurare de dictatura a noii clase "de elita"-vai de mama lor de dobitoci!-SNOBII.
gabi, america e asta de slaba incat nu e nevoie sa se atace economia ei. o sigura pana de enrgie electrica in locuri cheie si adio si economie si viata sociala. nici in casa nu mai pot intra.
|
|
|