back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Plouă

lenus

2 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2015, ora 18:48

Plouă

Dacă ploaia ar putea să spele păcatele țării, atunci oamenii ar avea un motiv de bucurie. Și ploaia insistă, în averse, cu furtuni cum n-au fost pe meleagurile acestea, intensă, rece, însă mizeria tot rămâne. Rămâne mizeria pentru ca nu este treaba ploii sa facă curățenie între oameni, ci e treaba noastră să facem ordine și atunci, probabil, ploaia o sa fie doar una de vară, călduță, repede, răcoritoare și hrănitoare de țară. Ploile vin de când e lumea, apoi au venit și oamenii mai târziu însă nu au învățat mesajul ei nici atunci, nici acum și probabil nici când ea va dispărea, și o dată cu ea oamenii.

Raporteaza abuz de limbaj
Toamna mea Ești atât de frumoasă Toamnă a sufletului meu , Prind în palmă un strop Din freamătul vântului Presar stropi de gânduri, Și calc pe șoapte de frunze Culorile copacilor îmi alină chipul, Și mă inund în toamna mea. Am cules picături de dor Și le-am amestecat cu cer, Și am obținut un ruginiu fantastic Și visele îmi cad ca o mantie de ploaie. Vântul-mi adie pe buze Unde am ancorat norii pufoși Într-o mare de crizanteme, Și pe jos un covor de frunze moi. Mă acopăr în imensul evantai Al toamnei sufletului meu Unde este loc mereu Cu dragoste le așez pe toate.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 14:39

Bine ai venit printre noi, Lenus !
ti-am facut o vizita la avatar si m-ai emotionat cu prezentarea ta si, cu siguranta, sensibilitatea, dragostea de frumos ,de oameni si poezie , isi va gasi un loc binemeritat pe topicul " Romanul s-a nascut poet " !
posteaza si vei fi citita , asa cum ti-am citit si gindurile despre ploaie si mi-au placut mult !
inca o data : bine ai venit !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 16:19

Lenus... bine te-am gasit, om frumos care simti si traiesti iubirea !

Ma bucur ca esti aici cu noi si te sustin in tot ceea ce simti si transmiti! De oameni ca tine are nevoie bunul Dumnezeu ca sa schimbe lumea asta inspre bine! Cu respect ma inchin si te citesc cu sufletul nu numai cu ochii!

Aseara ai primit un vot de la mine peste tot pe unde am trecut. Frumos, chapeau!

Cu drag, Musetel!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 16:21

Si eu vad ploaia ca si o binecuvatare divina. Voi cauta prin manuscrisele mele si , Lenus, Gabriela, stimat auditoriu, promit sa revin cu gandurile mele ale caror ecou accept sa il conturez pe hartie.

Cu drag...

... ''...verdelui eu ma inchin prin lacrima cereasca...'' este un final dintr-o poezie de-a mea.

PS Lenus, à propos, Esti un poet drag, sa nu te indoiesti!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2015, ora 17:29

da, Ploaia este o binecuvintare divina , dar mai mult decit atit, asa cum reiese din postarea autoarei acestui topic , este un indemn spre primenire a fiintei noastre, care va atrage si primenirea vietii pe Pamint !

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2015, ora 20:39

Nu mai poate de primenire. Era sa vina iarna in septembrie.
Dar nu se lasa, urmeaza sa vina un val de o luna de ninsori.
Asa e prognoza.

Ninsoare timpurie aici a mai fost pe 7 oct 1980 sau 81-82, nu mai stiu. Zapada s-a topit in 24 h.

Si in jur de 12 oct 1991 sau 92. Atunci a fost viscol cu zapada de vreo 10-15 cm, si gerul continuu a tinut cam 3 zile.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2015, ora 13:23

despre cine spui ca nu mai poate de primenire ?
dar nu spuneai tu ca Lumea se-ndreapta exact spre aceasta " primenire", devenind tot mai spirituala , indepartindu-se de lucrurile materiale, ca eu asa - mi aduc aminte ?!

oricum, cei de la INM au cam dat-o-n bara cu prognoza facuta pe la-nceputul lui septembrie , cind spuneau ca vom avea cald, soare si frumos pina-n noiembrie, inclusiv ! ....de unde se vede cit de justificata e formula : vremea Probabila !

| Varianta pentru tiparire a topicului Plouă
Mergi la: