Info
x
Cum poti sa ai o viata de familie fericita
|
9am_5157 1 mesaj Membru din: 2/05/2015 |
Postat pe: 2 Mai 2015, ora 16:28
Ti-ai inselat partenerul ?Daca ai reusit sa eviti acest lucru ,cum poti fi fidel in continuare ?Daca nu ai reusit sa fii fidel ce te poate ajuta sa faci acest lucru cel putin de acum inainte?
Infidelitatea este ca o prajitura cu gust amar ,otravitor.Desi nimeni nu ar vrea sa fie inselat de cel drag , infidelitatea este larg raspandita.In ziua c�s�toriei, ai f�cut un jur�m�nt. Acea promisiune solemn� a fost un angajament pe via��, o hot�r�re ferm� de a te alipi de partenerul conjugal �i de a rezolva problemele ce vor ap�rea.�n anii care au trecut �ns�, conflictele dintre voi au l�sat urme ad�nci �n rela�ia voastr�. Mul�i oameni de azi privesc cu scepticism luarea unui angajament. Unii compar� angajamentul cu un lan� �i o ghiulea care te �in legat de o decizie gre�it�. Totu�i, el este mai degrab� asemenea unei ancore ce d� stabilitate c�sniciei.O so�ie p spune: �C�nd ai o ne�n�elegere cu partenerul conjugal, una dintre cele mai frumoase fa�ete ale angajamentului luat este siguran�a c� nici tu, nici cel�lalt nu d� bir cu fugi�ii�. �ncrederea c� leg�tura conjugal� �n sine este puternic� � chiar dac� uneori ea este pus� la �ncercare � constituie punctul de plecare pentru rezolvarea problemelor. Solutii practice : 1. Analizeaz�-�i punctul de vedere. �C�s�tori�i pe via��.� Cum te sim�i la auzul acestor cuvinte? Captiv sau �n siguran��? C�nd apar probleme, te g�nde�ti mereu la desp�r�ire ca la o solu�ie? Pentru a r�m�ne devotat, este esen�ial s� prive�ti c�s�toria ca pe o leg�tur� permanent�. '' A�a c� nu mai sunt doi, ci o singur� carne. Deci ce a pus Dumnezeu �n acela�i jug omul s� nu despart�.Intr-adevar ,urmarea sfatului lui Isus Cristos ofera stabilitate casniciei si te ajuta sa -ti pastrezi fidelitatea. 2.Analizeaz�-�i vorbirea. Ab�ine-te s� spui, �n mijlocul unei discu�ii aprinse cu partenerul, lucruri pe care le vei regreta ulterior, precum: �Te p�r�sesc!� sau �O s�-mi g�sesc pe cineva care s� �tie s� m� aprecieze!�. Astfel de afirma�ii erodeaz� devotamentul fa�� de partener �i, �n loc s� atace problema �n discu�ie, nu fac altceva dec�t s� dea startul unui tir de insulte �ntre voi. �n loc s� folose�ti o vorbire jignitoare, ai putea spune ceva de genul: �E clar c� suntem am�ndoi sup�ra�i. Cum putem colabora ca s� rezolv�m problema?�. ,,Vorbirea necugetat� a unui om este ca str�pungerea unei s�bii, dar limba �n�elep�ilor este vindecare.''Pv.12:18 3.Transmite semnale clare ale devotamentului t�u fa�� de partener. �ine o poz� cu partenerul la locul de munc�. Vorbe�te pozitiv despre c�snicia ta cu al�ii. Propune-�i s�-�i suni partenerul �n fiecare zi c�nd e�ti departe. Folose�te frecvent cuv�ntul �noi� �i expresii precum �eu �i so�ia mea� sau �eu �i so�ul meu�. Astfel, le vei ar�ta clar celorlal�i, dar �i �ie, c� e�ti devotat partenerului t�u de via��. Oare merita efortul? Cu siguranta ca da!Desi infidelitatea poate parea la moda si dulce ea are consecinte dramatice.De ce sa nu incerci sa fii fericit (a) langa sotia sau sotul tau ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2008 mesaje Membru din: 31/10/2010 Oras: Alexandria |
Postat pe: 2 Mai 2015, ora 19:44
De la: 9am_5157, la data 2015-05-02 16:28:31Ti-ai inselat partenerul ?Daca ai reusit sa eviti acest lucru ,cum poti fi fidel in continuare ?Daca nu ai reusit sa fii fidel ce te poate ajuta sa faci acest lucru cel putin de acum inainte? Dupa 26 de ani de casatorie pot sa ma pronunt.Exista suisuri si coborasuri,eu sa vreau sa divortez,sant legata pe viata. Raporteaza abuz de limbaj
?
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Mai 2015, ora 16:05
ptr. mine, dupa 41 ani de casatorie, cuvintul "legata pe viata " a devenit CONTOPITA pe viata !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 16:35
De la: gabigabi2, la data 2015-05-03 16:05:37ptr. mine, dupa 41 ani de casatorie, cuvintul "legata pe viata " a devenit CONTOPITA pe viata ! Saraca de tine Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|