back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cresteri economice socante.

Danadam

99 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2011, ora 16:14

In urma cu 2 saptamini a inceput sa circule prin sistem un email, bine aranjat, (zic eu, ptr ca nu poate fi adevarat) pe care va las sa-l cititi si sa va spuneti parile:

Rezultatul economiei romneti pe anul trecut, cnd am nregistrat o scdere cu 1,3% a Produsului Intern Brut, a fost mbuntit de performana sectorului industrial. Cu o majorare de 5,5% a produciei pe ansamblul lui 2010, industria a atenuat efectele crizei i a ntreinut speranele de relansare, prin efectul ei de antrenare a serviciilor, sectorul economic preponderent.

Pentru a v forma o idee n aceast privin, v prezentm, pe scurt, situaia realizrilor pe principalele ramuri de activitate i la nivel teritorial.
Contrar imaginii de ansamblu, industria romneasc a avut multe domenii n care a continuat s se contracte, precum extracia petrolului (-2,8%), industria alimentar (-6,1%), prelucrarea tutunului (-19%) sau fabricarea produselor obinute din prelucrarea ieiului (-11,7%).
Alte sectoare industriale au avut rezultate pozitive, n revenire dup ani de declin, notabile fiind industria textil (+8,3%), industria chimic (+9,7%) i industria farmaceutic (+7,8%). O pstrare a activitii ce merit menionat a avut producia de mbrcminte (-0,1%).
Paradoxurile s-au manifestat n zona campioanelor la export, unde echipamentele electrice au crescut cu nu mai puin de 31,6% dar importurile masive de produse de profil au continuat, metalurgia a avut un plus de 27,3%dar construciile metalice au regresat cu 8,3%, iar autovehiculele pentru transport rutier au crescut cu 29,2%, dar producia de alte mijloace de transport s-a redus cu 34,3%.

Pe regiuni, evoluia produciei industriale s-a produs dup cum urmeaz:

Regiunea Nord-Est +2,2% (medie aritmetic simpl), cu patru judee pe plus: Botoani (+1%), Neam (+12,2%), Suceava (+0,7%) i Vaslui (+11,3%) i dou pe minus, Bacu (-7%) i Iai (-5,3%).
Regiunea Sud-Est +10,9%, cu trei judee n cretere: Tulcea (+52,9% !), Buzu (+20,5%) i Brila (+4,5%) i celelalte trei rmase n recesiune, Constana (-8,6%), Galai (-3,9%) i Vrancea (-0,3%), unde contraperformana de la malul mrii conteaz mai mult dect las s se vad media simpl.
Regiunea Sud +8,9%, cu creteri n aproape toate judeele, n ordine: Dmbovia (+28%), Teleorman (+20,3%), Arge (+16%), Prahova (+11,1%), Ialomia (+7,2%), Giurgiu (+1,9%), excepie fcnd Clrai (-4,1%).
Regiunea Sud-Vest +2,3%, cu: performerul Olt (+23,6%), urmat la mare distan de Vlcea (+4,2%) i Mehedini (+1,5%) i afectat de rezultatele slabe din Dolj (-13,2%) i Gorj (-4,4%).
Regiunea Vest +17,6%
Regiunea Nord-Vest +13,4%, cu spor de producie n toate cele ase judee
Regiunea Centru +9,7%, unde avansul s-a regsit n judeele romneti: Alba (+21,3%), Mure (+17,3%),Sibiu (+12,9%) i Braov (+10%), n timp ce reculul s-a manifestat n cele cu majoritate maghiar, Harghita (-3%) i Covasna (-0,1%).
Regiunea Bucureti Ilfov +28,3%, cu: un spor de 14,3% cuantificat pentru Capital i nivelul record de 42,3% pentru zona adiacent Ilfov.

De Marin Pana | 27.3.2011
OARE E ADEVARAT SI DACA UNDE SINT BANII ?

Raporteaza abuz de limbaj
rothmans_yuppy

7870 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 13 Iunie 2011, ora 16:17

De la: Danadam, la data 2011-06-13 16:14:22In urma cu 2 saptamini a inceput sa circule prin sistem un email, bine aranjat, (zic eu, ptr ca nu poate fi adevarat) pe care va las sa-l cititi si sa va spuneti parile:

Rezultatul economiei romneti pe anul trecut, cnd am nregistrat o scdere cu 1,3% a Produsului Intern Brut, a fost mbuntit de performana sectorului industrial. Cu o majorare de 5,5% a produciei pe ansamblul lui 2010, industria a atenuat efectele crizei i a ntreinut speranele de relansare, prin efectul ei de antrenare a serviciilor, sectorul economic preponderent.

Pentru a v forma o idee n aceast privin, v prezentm, pe scurt, situaia realizrilor pe principalele ramuri de activitate i la nivel teritorial.
Contrar imaginii de ansamblu, industria romneasc a avut multe domenii n care a continuat s se contracte, precum extracia petrolului (-2,8%), industria alimentar (-6,1%), prelucrarea tutunului (-19%) sau fabricarea produselor obinute din prelucrarea ieiului (-11,7%).
Alte sectoare industriale au avut rezultate pozitive, n revenire dup ani de declin, notabile fiind industria textil (+8,3%), industria chimic (+9,7%) i industria farmaceutic (+7,8%). O pstrare a activitii ce merit menionat a avut producia de mbrcminte (-0,1%).
Paradoxurile s-au manifestat n zona campioanelor la export, unde echipamentele electrice au crescut cu nu mai puin de 31,6% dar importurile masive de produse de profil au continuat, metalurgia a avut un plus de 27,3%dar construciile metalice au regresat cu 8,3%, iar autovehiculele pentru transport rutier au crescut cu 29,2%, dar producia de alte mijloace de transport s-a redus cu 34,3%.

Regiunea Nord-Est +2,2% (medie aritmetic simpl), cu patru judee pe plus: Botoani (+1%), Neam (+12,2%), Suceava (+0,7%) i Vaslui (+11,3%) i dou pe minus, Bacu (-7%) i Iai (-5,3%).
Regiunea Sud-Est +10,9%, cu trei judee n cretere: Tulcea (+52,9% !), Buzu (+20,5%) i Brila (+4,5%) i celelalte trei rmase n recesiune, Constana (-8,6%), Galai (-3,9%) i Vrancea (-0,3%), unde contraperformana de la malul mrii conteaz mai mult dect las s se vad media simpl.
Regiunea Sud +8,9%, cu creteri n aproape toate judeele, n ordine: Dmbovia (+28%), Teleorman (+20,3%), Arge (+16%), Prahova (+11,1%), Ialomia (+7,2%), Giurgiu (+1,9%), excepie fcnd Clrai (-4,1%).
Regiunea Sud-Vest +2,3%, cu: performerul Olt (+23,6%), urmat la mare distan de Vlcea (+4,2%) i Mehedini (+1,5%) i afectat de rezultatele slabe din Dolj (-13,2%) i Gorj (-4,4%).
Regiunea Vest +17,6%
Regiunea Centru +9,7%, unde avansul s-a regsit n judeele romneti: Alba (+21,3%), Mure (+17,3%),Sibiu (+12,9%) i Braov (+10%), n timp ce reculul s-a manifestat n cele cu majoritate maghiar, Harghita (-3%) i Covasna (-0,1%).
Regiunea Bucureti Ilfov +28,3%, cu: un spor de 14,3% cuantificat pentru Capital i nivelul record de 42,3% pentru zona adiacent Ilfov.

ce sa mai vorbim...nu vezi ca dispar banii pe care cu putin timp in urma ii vedeai la ei in mana?

nonameman13

618 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Iunie 2011, ora 18:41

Prin ce sistem a inceput sa circule si cine este acest Pana?

"Traieste-ti viata" a devenit cel mai nou viciu...
Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 13 Iunie 2011, ora 19:17

De la: Danadam, la data 2011-06-13 16:14:22In urma cu 2 saptamini a inceput sa circule prin sistem un email, bine aranjat, (zic eu, ptr ca nu poate fi adevarat) pe care va las sa-l cititi si sa va spuneti parile:

Ce arata Pana aici este perfect adevarat cifrele astea si raportul este facut la nivel de macroeconomie cresterile si scaderile le poti vedea rezultate in cresterea economica sau scaderea economica pe zone si judete..Ai pus intrebarea gresi unde sunt banii...banii sunt in cifre doar ca sunt bani la nivel macro ce tu nu o sa-i vezi..
Acei bani pe care vrei tu sa-i vezi la populatie sau prosperitatea o sa apara abia peste 7-12 luni ..este inertia sistemului..Adu-ti aminte ce sa intamplat si cu criza financiara la noi s-a acutizat cu mult dupa americani si restul europei..la fel cum efectele crizei s-au simtit la nivelul populatiei abia in 2010 asa si cresterea economica o sa se simta abia prin 2012..e simpla ecuatia e macroeconomie..
Prosperitatea populatiei mai dureaza un pic si va fi inceata ,la prima vedere raportul arata situatia nu pe roze din Romania..Chiar daca cresc ex[porturile si economia merge bine asta nu inseamna ca salariile la populatie se vor marii ceea ce inseamna automat si prosperitate ..

You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain
Danadam

99 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2011, ora 19:14

Sper sa ai dreptate Nigma, nu sint economist dar personal nu trag nici o nadejde, anul acesta e mort, anul viitor e an electoral, pina incepe sa se miste noul guvern o sa vina peste noi iarna anului 2013, cam mult... Sa sti ca sint economisti care subscriu la ceea ce spun eu. Referitor la U.S.A, parerea mea este ca economia lor e deja falimentara, destabilizarea lor a ineput odata cu intrarea in Irak si nu se tremina usor, China vine tare din urma ... Despre oameni politici romani am aceeasi parere pe care o avea Octavian Goga, e adevarat in 1916 :
"ar de secturi, ar minor, czut ruinos la examenul de capacitate n faa Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoii improvizai astzi n moraliti, minitrii care s-au vndut o via ntreag, deputaii contrabanditi...Nu ne prbuim nici de numrul dumanului, nici de armamentul lui, boala o avem n suflet, e o epidemie nfricoat de meningit moral".
Istoria se repeta.

O zi buna ...

Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2011, ora 19:06

Regiunea Vest +17,6%

minciuni,minciuni, minciuni.......sunt satul de minciuni! au(am) acumulat in doi ani o datorie uriasa, tara asta nu mai produce aproape nimic....ne inprumutam sa platim datoriile...iar ei fac ce stiu ei mai bine...ne prostesc

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2011, ora 19:48

De la: Danadam, la data 2011-06-14 19:14:12Sper sa ai dreptate Nigma, nu sint economist dar personal nu trag nici o nadejde, anul acesta e mort, anul viitor e an electoral, pina incepe sa se miste noul guvern o sa vina peste noi iarna anului 2013, cam mult... Sa sti ca sint economisti care subscriu la ceea ce spun eu. Referitor la U.S.A, parerea mea este ca economia lor e deja falimentara, destabilizarea lor a ineput odata cu intrarea in Irak si nu se tremina usor, China vine tare din urma ... Despre oameni politici romani am aceeasi parere pe care o avea Octavian Goga, e adevarat in 1916 :
"ar de secturi, ar minor, czut ruinos la examenul de capacitate n faa Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoii improvizai astzi n moraliti, minitrii care s-au vndut o via ntreag, deputaii contrabanditi...Nu ne prbuim nici de numrul dumanului, nici de armamentul lui, boala o avem n suflet, e o epidemie nfricoat de meningit moral".
Istoria se repeta.

O zi buna ...

Referitor la 2013 sper sa ma insel si sa se insele si altii care sunt de parere ca marele balon si economia fantastica numita China sa nu cada desi e inevitabil si implicit atunci cade si USA si cum Japonia are momentan o gramada pe cap din punct de vedere economic cam din 2013 o sa intram iara in criza economica mondiala ..acuma Romania va intra mai tarziu ,dar o sa intram oricum sper sa nu se intample asa ceva ca oricum e dezastru in Romania

You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain
Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2011, ora 19:48

De la: Danadam, la data 2011-06-14 19:14:12Sper sa ai dreptate Nigma, nu sint economist dar personal nu trag nici o nadejde, anul acesta e mort, anul viitor e an electoral, pina incepe sa se miste noul guvern o sa vina peste noi iarna anului 2013, cam mult... Sa sti ca sint economisti care subscriu la ceea ce spun eu. Referitor la U.S.A, parerea mea este ca economia lor e deja falimentara, destabilizarea lor a ineput odata cu intrarea in Irak si nu se tremina usor, China vine tare din urma ... Despre oameni politici romani am aceeasi parere pe care o avea Octavian Goga, e adevarat in 1916 :
Istoria se repeta.

O zi buna ...

Referitor la 2013 sper sa ma insel si sa se insele si altii care sunt de parere ca marele balon si economia fantastica numita China sa nu cada desi e inevitabil si implicit atunci cade si USA si cum Japonia are momentan o gramada pe cap din punct de vedere economic cam din 2013 o sa intram iara in criza economica mondiala ..acuma Romania va intra mai tarziu ,dar o sa intram oricum sper sa nu se intample asa ceva ca oricum e dezastru in Romania

Danadam

99 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 17:10

Sa presupunem ca la nivel macro lucrurile stau asa dar sa luam urmatorul exemplul: Regiunea Bucureti Ilfov +28,3%, cu: un spor de 14,3% cuantificat pentru Capital i nivelul record de 42,3% pentru zona adiacent Ilfov. Intrebarea este: la care an s-au raportat ? Cifrele sint incredibile si daca s-a produs inseamna ca s-a depozitat sau exportat, ptr pe piata produse romanesti nu gasesti decit ceva zarzavaturi citeva produse de industrie usoara, Dacia si Arctic. Altceva nu-mi vine in minte acum dar oricum putine. O crestere industriala atit de mare nu cred ca se poate realiza de la un an la altul, mi-e greu sa cred.

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 17:22

De la: Danadam, la data 2011-06-16 17:10:44Sa presupunem ca la nivel macro lucrurile stau asa dar sa luam urmatorul exemplul: Regiunea Bucureti Ilfov +28,3%, cu: un spor de 14,3% cuantificat pentru Capital i nivelul record de 42,3% pentru zona adiacent Ilfov. Intrebarea este: la care an s-au raportat ? Cifrele sint incredibile si daca s-a produs inseamna ca s-a depozitat sau exportat, ptr pe piata produse romanesti nu gasesti decit ceva zarzavaturi citeva produse de industrie usoara, Dacia si Arctic. Altceva nu-mi vine in minte acum dar oricum putine. O crestere industriala atit de mare nu cred ca se poate realiza de la un an la altul, mi-e greu sa cred.

In Romania se produc o gramada de marci cunoscute international ca nu sunt marci romanesti asta e alta poveste dar productia lor tot in cifrelea alea intra.Si exporturile intradevar in Romania au crescut unul din factori fiind si nivelul destul de ridicat leu/eur care a ajutat intr-un fel exporturile romanesti..produsele fiind mai ieftine...oricum daca vrei sa afli cifre cat de cat reale ale statisticilor din Romania intri pe eurostat..e organismul european de statistica aia folosesc un alt sistem fata de cel romanesc in alcaturirea statisticilor dar oricum este cel mai aproape de adevar dar nu uita si ei lucreaza pe cifre raportate de la noi ...in mare parte.

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 17:25

De la: Danadam, la data 2011-06-16 17:10:44 O crestere industriala atit de mare nu cred ca se poate realiza de la un an la altul, mi-e greu sa cred.

Cifrele sunt raportate la anu 2009 daca nu ma insel eu an in care economia romaneasca a suferit o contractie de vreo 20% daca imi mai aduc bine aminte dar pot verifica daca vrei cifre exact ..asa ca economia nu a crescut chiar asa de mult si marea gresala a majoritatii ca toata lumea face raportarea in subconstient la economia ce era in 2007 si 2008 cand intradevar economia romaneasca a avut cresteri foarte mari chiar prea mari pana la urma..

| Varianta pentru tiparire a topicului Cresteri economice socante.
Mergi la: