Info
x
Treziti -va!
|
brealsouL 415 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 12:47
am vazut de curand, filmul lui Michael Moore, Capitalism, a love story,( se poate urmari gratuiti aici(www.novamov.com/video/56246b07c474b)
Am fost puternic impresionat, din nou, de poporul american, de oamenii simpli de acolo, cum de fiecare data cand clasa politica, in majoritatea cazurilor influentata de acei 1% de bogatasi si mai ales de megacorporatii/banci, au propus ceva in dauna populatiei, EI, acei americani pe care majoritatea dintre noi ii dispretuim, ba din invidie, ba din alte motive pur copilaresti, ies in strada si CHIAR fac ceva si realizeaza ceva. nu stau cu mainile-n san si se uita la otv. Cat despre politicieni, au politicieni de valoare care sunt de partea lor (incredibil, nu?), chiar si noul presedintele ii sprijina ori de cate ori o corporatie abuzeaza de acestia in orice fel. m-au impresionat, din nou, acei oameni, simpli, SOLIDARITATEA DINTRE EI, cand de curand bancile au pus sub executie silita (cred ca asa se numeste acel proces) casele multor familii, chiar vecinii lor le au sarit in ajutor, iar cand a venit politia si reprezentantul bancilor, nu s au dat inapoi. Ba mai mult, au fost si mai motivati. senatorii, deputatii, le -au transmis oamenilor sa nu cedeze presiunii bancilor, i-au sprijinit chiar. oamenii simpli fac din America ceea ce e, si pentru asta ii admir, si totodata ma trezesc cu lacrimi in ochi, lacrimi de admiratie, si totodata de durere, pentru ca la noi, se iese in strada doar daca o categorie sociala e atinsa, restu sta acasa si se uita la o ciudata la tv sau la otv, si se amuza, iar a doua zi, se termina tot si se discuta despre lapte si paine si preturile crescande ori despre cum soferul lui x s a culcat cu buzata lui y. am lacrimi in ochi pentru ca realizez ca noi, romanii, ne-am transformat dintr-un popor care avea o anumita demnitate intr-unul in care nimanui nu i pasa de nimeni, unde pensionarii sunt pur si simplu ucisi de guvern cu cruzime, unde profesorii sunt dati afara cu nerusinare, unde STAM CU MAINILE N SAN< si nu ne pasa de cum o duc cei din jurul nostru, cat timp noi nu o ducem bine. Si pentru ce? pentru ca clasa politica si neamurile lor sa si mai cumpere un veyron? sa si plimbe schifositele bambooiste cu porsche ul lor cayenne , cumparati din banii parintilor nostri care au trudit zeci de ani pentru...nimic? pentru ca copiii nostri sa nu aibe vreodata posibilitatea de a si achizitiona o casa singuri? am fost impresionat, cand acei muncitori, acum 80 de ani s-au revoltat impotriva conditiilor din uziele ford, daca mi aduc aminte, si au ocupat fabrica 44 de zile. magnatii au trimis peste ei politia, si agentii lor proprii. Presedintele americii de atunci, Roosevelt, insa a trimis garda nationala SA I PROTEJEZE PE MUNCITORI, pentru ca aveau DREPTUL la a se razvrati imptotriva acelor conditii de munca. Cand voi avea , VREODATA ocazia sa vad macar un GEST cat de mic pe care PRESEDINTELE MEU IL VA FACE PENTRU mine sau pentru orice om de aici? niciodata nu am avut prilejul si acest om pe care 5 milioane de romani l au ales, nici nu se pune problema, cred ca nimeni nu are vreun dubiu in aceasta privinta. uitati va la documentar, multe din probleme lor se reflecta foarte usor la noi, cu singura deosebire ca la noi, NU SE FACE NIMIC IN SPRIJINUL NOstru. vine piticul de boc sau piratul de basescu cu acolitii lui si cu viespea aia de udra, si ne zice ca avem datorii de 80 miliarde de euro, si ca banii luati imprumut le au si dat bancilor, iar acum NOI trebuie sa platim pentru EI. si cati am iesit macar in fata la cotroceni? cati am protestat? cati am facut ceva? am stat acasa, uitandu ne la tv de parca nu noua ni s ar intampla. ca doar, ce putem face, nu i asa? Pai nu i. am devenit niste sclavi, si refuz sa cred ca romanii nu au nici macar atat bun simt sau atata constiinta de sine inca sa PERMITA acestei clase care s-au autointitulat politicieni (ca majoritatea nu au nici studii de facultatea in domeniu, pe bune) sa ne scuipe n fata si sa si bata joc de noi in orice fel considera ei , ba chiar cu un zambet pe buze. noi nici macar n am ajuns inca acolo incat ei sa se teama de noi, de vocea noastra, de majoritatea, de CEI PE CARE AR TREBUI SA I REPREZINTE> treziti va, EI sunt platiti DE NOI, ei LUCREAZA PENTRU NOi, si nu invers> avem dreptul la o viata buna, avem dreptul la a ne urmari visele, parintii nostri au dreptul la o pensie decenta pentru ca au lucrat atatea decenii. treziti va. Noi suntem ROmania. nu ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 632 mesaje Membru din: 11/09/2009 |
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 12:54
Am auzit azi dimineata ca Vladescu a anuntat concedierea a inca 100 000 bugetari in 2010. Poate ca (macar) acestia vor avea o reactie mai categorica la "momentul adevarului" ...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
brealsouL 415 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 12:57
De la: soviet_lips, la data 2010-01-15 12:54:57Am auzit azi dimineata ca Vladescu a anuntat concedierea a inca 100 000 bugetari in 2010. Poate ca (macar) acestia vor avea o reactie mai categorica la "momentul adevarului" ... si eu am auzit, ideea e ca daca aia 100 000 ies in strada, cati dintre ceilalti ii vor sprijini? asta e problema. problema celor 100 000 ar trebui sa fie si problema mea, a ta , a lui, a ei, pentru ca ne afecteaza pe TOTI in ultima instanta. asta ne lipseste. constiinta ca vrem nu vrem, suntem legati, daca majoritatii le merge prost, in ultima instanta si noua ne va merge prost. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6581 mesaje Membru din: 20/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 13:25
adevarul este ca sunt prea multi bugetari dar daca e vorba de o rascoala eu sunt de parte lor si contra lui basescu, boc , si alti rechini.am indoieli ca vreun bugetar gras va iesi in strada.
De la: soviet_lips, la data 2010-01-15 12:54:57Am auzit azi dimineata ca Vladescu a anuntat concedierea a inca 100 000 bugetari in 2010. Poate ca (macar) acestia vor avea o reactie mai categorica la "momentul adevarului" ...
Raporteaza abuz de limbaj
analizez, judec si dau verdicte
|
|
9am_3112 3507 mesaje Membru din: 17/12/2013 |
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 12:18
Eu sunt bugetar. Cand a fost vorba sa-l contrazica pe Tariceanu, Base a promis tare, marirea salariilor la bugetari, la fel si in campanie...Acum, restructureaza si nici nu mareste salariile. Ar trebui arestati la sfarsitul mandatului cei care fac declaratii false. Eu daca dau o declaratie falsa la notar, sau la diverse institutii, sunt cel putin amendata (asa prevede legea).
si de data asta n-a fost o gluma.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
adysiva 4 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 20 Aprilie 2010, ora 17:01
bai ne omu care te vezi cel mai mare nationalist si patriot,tu ai tupeul sa iesi la atac impotriva astora de nu-ti plsc. si eu ii iubesc la nebunie pe toti de la iliescu incoace.....
|
cutremur 71 mesaje Membru din: 3/02/2015 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 02:21
De la: PICARD, la data 2010-01-15 13:25:36adevarul este ca sunt prea multi bugetari dar daca e vorba de o rascoala eu sunt de parte lor si contra lui basescu, boc , si alti rechini.am indoieli ca vreun bugetar gras va iesi in strada.De la: soviet_lips, la data 2010-01-15 12:54:57Am auzit azi dimineata ca Vladescu a anuntat concedierea a inca 100 000 bugetari in 2010. Poate ca (macar) acestia vor avea o reactie mai categorica la "momentul adevarului" ... prea multi bugetari...eu sunt bugetar cu un bebe pe drum si cu un salariu de mizerie. sa te puna dracu sa dai tel la Politie si sa dai de mine. sa vezi ce multi suntem! nu mai generaliza mai fratele meu. nu mai baga pe toti in aceeasi oala. sunt bugetari prosti, veniti pe baza de PCR si inca ramasi in sistem. asa este, prosti de dau in gropi dar sunt si oameni de valoare kre stiu meserie si kre vor iesi in strada. le trebuie doar un impuls nu gargara care nu tine de foame! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 02:26
hai bai nene sa ne vedem la fatza k poate iese de un protest.. sau vorbim si noi asa vorbe..dati sfoara in tara si hai sa ne vedem! acum sa vad de care este doar vorba sau este si fapta!
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 6581 mesaje Membru din: 20/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 06:55
De la: cutremur, la data 2010-09-11 02:26:19hai bai nene sa ne vedem la fatza k poate iese de un protest.. sau vorbim si noi asa vorbe..dati sfoara in tara si hai sa ne vedem! acum sa vad de care este doar vorba sau este si fapta! vede-te cu burtosii mancatori din punga de la ghisee sau gratis daca sunt militieni daca aveati sange in p..a nu erati bugetari la mana lu boc.va complaceti asa?bine! nu va mai plangeti
analizez, judec si dau verdicte
|
|
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 23:15
De la: PICARD, la data 2010-09-13 06:55:29De la: cutremur, la data 2010-09-11 02:26:19hai bai nene sa ne vedem la fatza k poate iese de un protest.. sau vorbim si noi asa vorbe..dati sfoara in tara si hai sa ne vedem! acum sa vad de care este doar vorba sau este si fapta! nu ai nevoie de bugetari? traieste fara sa vad dak poti! ce barbati pe aici.. nu mai pot de mandrie! de exemplu azi la universitate poc aurolacu agresa o domnisoara. ce face barbatul nebugetar.. sta cu telul in mana sa filmeze. vine militianul sa-l imobilizeze pe aurolac si i se vorbeste de genul" lasa-l domne in pace .. ce ai cu el".."te dau p utube". da-ma si pe tvr1 mai romani care cred ca barbatia consta in tinut un tel in mana. hahalspirit cetatenesc!! lasilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7554 mesaje Membru din: 24/12/2012 |
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 23:31
De la: PICARD, la data 2010-09-13 06:55:29De la: cutremur, la data 2010-09-11 02:26:19hai bai nene sa ne vedem la fatza k poate iese de un protest.. sau vorbim si noi asa vorbe..dati sfoara in tara si hai sa ne vedem! acum sa vad de care este doar vorba sau este si fapta! bai....ia auzi !!!! eu sunt bugetar. Si am lucrat la privat o multime... Niste mizerabili si aia. Prefer la bugetari. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 17:58
De la: carla111, la data 2010-09-13 23:31:26De la: PICARD, la data 2010-09-13 06:55:29De la: cutremur, la data 2010-09-11 02:26:19hai bai nene sa ne vedem la fatza k poate iese de un protest.. sau vorbim si noi asa vorbe..dati sfoara in tara si hai sa ne vedem! acum sa vad de care este doar vorba sau este si fapta! suntem buni si noi bugetarii la ceva. poate k mancam din punga k nu avem teambuildinguri p nu stiu unde, poate nu avem nici macar pauza de masa de care sa ne bucuram pt k vine melteanul kre nu stie nici ce ingroapa pisica sa ne traga la raspundere k din banii lui traim.. mai carnatilor cu o asemea atitudine.. sunt si bugetari care muncesc de le sar capacele asa k nu va mai infigeti ca berbecu-n perete sa ne criticati! suntem bugetari pentru ca ne place profesia in care ne desfasuram acticitatea unii dintre noi nu pt ca ne place boc. boc e un liliputan care sufera de sindromul napoleonian. atat. mai bine am protesta decat sa ne invrajbim!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 18:00
De la: cutremur, la data 2010-09-15 17:58:45De la: carla111, la data 2010-09-13 23:31:26De la: PICARD, la data 2010-09-13 06:55:29De la: cutremur, la data 2010-09-11 02:26:19hai bai nene sa ne vedem la fatza k poate iese de un protest.. sau vorbim si noi asa vorbe..dati sfoara in tara si hai sa ne vedem! acum sa vad de care este doar vorba sau este si fapta! * activitatea
|
9am208012 305 mesaje Membru din: 6/07/2010 |
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 19:28
Laudabila initiativa ta . Din pacate nimeni nu e interesat, putinele comentarii derapand intr-o disputa despre bugetari. Pe romani ii intereseaza altceva. Vezi topicul "Cabinetu'lu'Dr. Helpp, deschis in 13.11.2010, cate pagini are, fata de al tau deschis la inceputul anului. Ne meritam cu prisosinta soarta. Ne intereseaza doar cleveteala marunta, umorul de prost gust, de preferinta cu tenta sexuala. Si mie imi vina sa plang, dar nutresc inca un pic de speranta.
"Libertatea omului e partea divina din el." - Petre Tutea
|
|
Cornelia_leia 329 mesaje Membru din: 25/11/2008 Oras: Brasov |
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 16:17
Tu chiar consideri ca presedintele Americii face ce-l taie pe el capul?sa fim seriosi!
|
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 16:20
Spui ca in America s-au revoltat oamenii? si in tara noastra s-au intamplat asemenea lucruri cu multi foarte multi ani inainte;...........
|
Postat pe: 16 Decembrie 2010, ora 16:22
Sa nu mai spui niciodata "noi romanii" sa faci referiri doar la persoana ta, chiar daca ti-e mult mai greu in loc sa te ascunzi dupa "noi"
|
ametist8 93 mesaje Membru din: 6/10/2008 |
Postat pe: 1 Iunie 2011, ora 11:38
Alesii neamului = Autorii dezastrului
POLITICILE NEADECVATE ȘI DISTRUCTIVE DIN CEL DE AL II-LEA ACORD CU FMI - 2011-2013 (II) La Căile Ferate - La Transport Marfă. Pînă la finele anului 2011 va fi oferit un pachet minoritar la CFR Marfă și se va acționa pentru a atrage un investitor strategic în vederea privatizării complete. - La CFR Infrastructuri. Pînă la finele lunii august 2011 se vor închide 1.000 km. de linii de cale ferată. La Transport aerian - La TAROM, pînă la finele lunii aprilie 2011 se va finaliza analiza în vederea identificării unui investitor strategic. 5) La CN Huilă, prin aplicarea procedurii de faliment se va ajunge la vînzarea activelor viabile. Celelalte active miniere vor fi lichidate. 6) La Termoelectrica, unitățile viabile vor fi separate și restul vor fi închise. 7) La pct. 20 din MTI (pag. 27) pentru privatizare, lichidare sau reorganizare sînt înscrise următoarele întreprinderi publice: A) Complexul Energetic Turceni S.A.; S.C. Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electric Servicii S.A.; S.C. Electrocentrale București S.A.; S.C. Electrica Furnizare Transilvania Nord S.A.; S.C. Termoelectrica S.A.; S.C. Oltchim S.A. B) S.N. a Lignitului S.A., a Huilei S.A. C) C.N. de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. D) C.N. Căi Ferate S.A., S.N. de Transport Feroviar CFR Marfă S.A., S.N. Transport CFR Călători S.A., S.C. Electrificare CFR S.A., S.C. Intervenții Feroviare S.A., S.C. Telecomunicații CFR S.A., Metrorex S.A. E) Poșta Română S.A. F) C.N. Tarom S.A. OBSERVAȚIE SPECIALĂ. Pasiunea milionarilor Băsescu și Isărescu pentru privatizări subite, după calendare fixe stabilite în momente total inoportune s-a întîlnit cu concepțiile domnului Jeffrey Franks privind privatizările agresive (relansarea în forță a strategiei de privatizare), după dogmele FMI și ale Băncii Mondiale, cu efecte dezastruoase pentru țara în cauză (pag. 27, pct. 42). Numai astfel se explică insistența cu care, în documentele FMI de aprobare a Acordului, dl. Jeffrey Franks tratează această problemă în mai multe locuri (pag. 5, pct. 3; pag. 10, pct. 14; pag. 15, pct. 23 și pct. 24; pag. 16, pct. 25; pag. 17, tabela 2; pag. 27, pct. 42), ca să ne convingă că aceasta ar fi calea miraculoasă a ieșirii din criză și a creșterii economice. Metoda privatizării tip FMI - B.M. noi am experimentat-o timp de 20 de ani și acum primim, din nou, aceleași recomandări de la FMI și B.M. Ne vedem obligați să-i promitem domnului Jeffrey Franks o scrisoare lungă, în care să-i explicăm și să-i reamintim că tot pe bază de liste, cu termene fixe, din documente convenite cu FMI și B.M. s-au transferat către monopolurile și companiile cu capital străin din avuția națională active de peste 700 de miliarde de euro, pe calea privatizărilor, lichidărilor și reorganizărilor, pe prețuri de nimic. Precizăm că pe multe din aceste documente stau semnăturile milionarilor Isărescu și Băsescu. Eficiența a fost maximă și istorică pentru Poporul Român: s-au desființat peste 4 milioane locuri de muncă. În prezent, peste 3 milioane de români sînt plecați la muncă în alte țări, părăsindu-și familia. Mii de întreprinderi industriale și agricole au pierit. Privatizarea a însemnat dezindustrializarea țării, distrugerea bazei tehnico-materiale din agricultură, dispariția marilor exploatații agricole (cooperativele de producție și întreprinderile agricole de stat), întoarcerea la plugul cu boi și cu cai. Președintele țării ne informează, fără rușine, că rămîn nelucrate peste 3 milioane de hectare de pămînt și de aceasta ar fi vinovați țăranii din sate, nu guvernanții. Acestea sînt privatizările de succes ale clasei politice din România. Acum avem importuri anuale de 43 de miliarde de euro. În structura acestora, regăsim produsele pe care altădată le produceam noi, pentru nevoi interne și pentru export. Structura importurilor demonstrează cît de jos am ajuns: nici produsele alimentare pentru hrana populației nu le mai asigurăm, în timp ce peste 3 milioane de hectare de pămînt rămîn nelucrate, iar noul Acordul cu FMI nu prevede nici un fel de politici pentru această ramură de bază a României. După ce cetățenii acestei țări au fost deposedați, desproprietăriți de capitaluri de peste 700 miliarde de euro, acum avem și o datorie externă de peste 100 de miliarde de euro, din care o creștere de peste 30 de miliarde euro s-a realizat de cînd domnul Jeffrey Franks conlucrează cu milionarii Băsescu și Isărescu. Această sumă enormă de multe miliarde de euro va trebui să fie plătită de copiii, nepoții și strănepoții noștri. După jaful făcut timp de peste 20 de ani, acum, prin graba milionarilor Băsescu și Isărescu, mînă în mînă cu domnul Jeffrey Franks, ni se propune să vindem rapid, fără nici o analiză temeinică, ce a mai rămas din capitalurile românești. Cetățenii români, foștii proprietari conform Constituției de atunci, își ling rănile, ei nu au mai rămas cu nimic, au pierdut totul după un război cu prostia umană a guvernanților, din care au ieșit învinși. Dacă este vorba de schimbarea formei de proprietate și la aceste ultime capitaluri românești, nu ar fi mai potrivit să ne gîndim la forme de reîmproprietărire a milioanelor de cetățeni români, pentru ca aceste capitaluri să rămînă în țară? Milionarii Băsescu și Isărescu împreună cu domnul Jeffrey Franks, contrar adevărului istoric, au stabilit că vinovați de situația de criză creată în România sînt aceia care trăiesc din muncă: cei peste 5,5 milioane de pensionari (care au creat avuția națională de sute de miliarde de euro) și salariații, în special cei bugetari (medici, profesori, funcționari etc.); pe aceștia i-au condamnat la curbe de sacrificiu insuportabile, prin desființarea locurilor de muncă, tăierea pensiilor și a salariilor, alocațiilor sociale pentru sănătate, prin majorarea nebunească a prețurilor și a impozitelor indirecte (TVA, accize), prin cea mai ridicată inflație din Uniunea Europeană. În felul acesta, în ultimii ani și în continuare, prin noul Acord cu FMI, i-au condamnat la o sărăcie neagră generalizată, la mizerie și la o moarte grabnică. Noi îi vom scrie domnului Jeffrey Franks și despre analizele, concluziile și învățămintele din lucrările științifice ale laureatului Premiului Nobel, Joseph E. Stiglitz, despre recomandările FMI, despre criză. Ne întrebăm dacă domnul Jeffrey Franks va avea vreun moment de căință, alături de milionarii Băsescu și Isărescu? Milioanele de români, foști proprietari deposedați prin privatizare, au rămas muritori de foame în urma privatizărilor, lichidărilor și reorganizărilor recomandate de FMI și B.M. Îi vom scrie pentru ca să înțeleagă domnul Jeffrey Franks de ce mulți economiști vorbesc de inutilitatea Acordului cu FMI. Inteligența românilor a fost agresată de declarația domnului Jeffrey Franks de a aduce specialiști privați din străinătate ca să conducă întreprinderile de stat. Acțiunea de desproprietărire a românilor, prin așa-zisele privatizări pe prețuri de nimic, stă la baza nenorocirilor care s-au abătut asupra acestui popor, alături de alte cauze imputabile guvernanților. III. POLITICILE DE DISTRUGERE A SISTEMULUI PUBLIC DE SĂNĂTATE ȘI DE GRĂBIRE A MORȚII CETĂȚENILOR ROMÂNI: În Scrisoarea de Intenție din 10 martie 2011 a milionarilor Băsescu și Isărescu, un loc important este atribuit politicilor și măsurilor de distrugere a sistemului public de sănătate. Este bine cunoscută de întreaga populație subfinanțarea sistemului de sănătate în Regimul dictatorial Băsescu. Milionarii Băsescu și Isărescu au decis să întreprindă noi măsuri pentru a distruge sistemul public de sănătate și să lovească fără milă pe cei 22 milioane de cetățeni români, dar mai ales, pe cei peste 5,5 milioane de pensionari. Aceștia au grave probleme de sănătate din cauza sărăciei și mizeriei accentuate și extinse, în cei peste 6 ani de guvernare catastrofală. În Scrisoarea de Intenție, sub falsele și mincinoasele etichete de: standarde ridicate de calitate, servicii medicale adecvate, strategie de raționalizare a spitalelor și alte asemenea bazaconii, domnii Băsescu și Isărescu impun următoarele noi măsuri de distrugere a sănătății publice (pag. 4, pct. 8; pag. 7, pct. 14 și 15): (1) S-a redus în mod arbitrar cu 10% - în 2011 numărul de internări spitalicești. (2) S-a redus adaosul de preț plătit de Guvern pentru medicamentele din programele naționale (lista C 2). (3) S-a redus ponderea plăților pentru serviciile medicale furnizate de medici, de la 70% la 50%. (4) Se renunță la asistența medicală gratuită, prin introducerea plății pentru serviciile medicale pentru 22 milioane de cetățeni, sub forma sistemului de co-plată. (5) Se pune în aplicare măsura de desființare a spitalelor (peste 70), reducînd numărul de paturi pînă în decembrie 2011 cu 5.700 (de la 135.200 la 129.500 paturi). (6) Se contractează cu spitalele pe baze concurențiale, ceea ce înseamnă că vor fi lăsate fără finanțare anumite spitale, ceea ce este o aberație. (7) Se restrînge pachetul serviciilor medicale acordate oamenilor bolnavi, se exclud unele servicii medicale considerate neesențiale, ceea ce este altă aberație. (8) Se va revizui lista de medicamente compensate și gratuite, se trece la medicamente generice; prin aceasta urmărindu-se să se dea o nouă lovitură celor bolnavi, cărora li se măresc substanțial cheltuielile cu medicamentele. Se are în vedere eliminarea medicamentelor mai scumpe. (9) Prin bugetele revizuite, prin tăierile de salarii (de peste 25%) sînt alungați din sistemul public mii de medici și asistenți. Mii de medici și de asistenți au fost deja nevoiți să plece în străinătate, alungați de președintele țării și Guvernul Boc. (10) În același timp, s-a decis jefuirea banilor publici pentru sănătate, prin introducerea sistemului electronic în sănătate, măsură total inutilă și inoportună (în favoarea clientelei politice a guvernanților), în loc să se asigure cu banii respectivi acordarea de asistență medicală populației. Este evident că toate aceste măsuri țintesc grăbirea morții cetățenilor români. Noi le calificăm drept ACTE DIRECTE DE CRIMINALITATE POLITICĂ. Mulți reprezentanți ai societății civile le apreciază, în mod justificat, ca acțiuni de genocid îndreptate împotriva Poporului Român. OBSERVAȚIE SPECIALĂ: Domnul Jeffrey Franks și echipa sa au greșit grav împotriva Poporului Român, cînd și-au dat acordul pentru aceste măsuri barbare și au dezinformat Comitetului Executiv al FMI, prin cele consemnate în documentele FMI de aprobare a Acordului (pag. 9; pag. 10, pct. 13; pag. 12, pct. 16; pag. 13, pct. 18; pag. 14, pct. 19). ). Dacă milioanele de cetățeni români nu se vor ridica pentru apărarea sistemului public de sănătate, atunci milionarii guvernanți, jefuitorii de bani publici și prăduitorii de avuție națională își vor face de cap în continuare și vor pune în aplicare aceste politici criminale împotriva Poporului Român." |
|
Postat pe: 1 Iunie 2011, ora 23:27
|
|
|
|

daca aveati sange in p..a nu erati bugetari la mana lu boc.va complaceti asa?bine! nu va mai plangeti