Info
x
As vrea sa va propun o carte
|
gabi8ma 1005 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 23:12
nu demult uitandu-ma plictisita prin librarie , am descoperit un titlu care imi parea familiar "sovereign" citesc putin la recomandari ( fara importanta de altfel pt ca pe toate scrie cat sunt de grozave si cate premii au reputat
) , deschid la intamplare si incep sa citesc , pur si simplu n-am mai putut sa o las din mana , de fapt sunt 4 volume : "dissolution" , "dark fire" , "sovereign" si "revelation" , sunt absolut magnifice si descriu viata vazuta de patura mijlocie ( reprezentata prin avocatul cocosat Mathew Shardlake ) in Anglia lui Henric al VIII-lea , cum reforma sa asupra bisericii , sistemului legal , regalitatii in gen a afectat omul de rand , pot fi citite si separat ca romane de sine statatoare , dar odata inceput , sigur vrei sa stii mai mult , limbajul are o savoare aparte deoarece modalitatea de exprimare apartine epocii tudor , pot fi vazute si ca romane de crima ( nu sunt sigura ca m-am exprimat bine scuze ) deoarece autorul foloseste ca motiv anumite crime sau cazuri compromise pt a reda in mod stralucit acea epoca , vi le recomand cu caldura , autorul este C J Sansomlectura placuta
Raporteaza abuz de limbaj
Niciodata nu stii unde te poarta viata , inchide ochii , deschide inima , intinde-ti aripile , si lumea e la picioarele tale in timp ce tu te minunezi la picioarele lumii de frumusetea bogatia diversitatea cruzimea existentei umane
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 23:26
De la: gabi8ma, la data 2009-06-13 23:12:16nu demult uitandu-ma plictisita prin librarie , am descoperit un titlu care imi parea familiar "sovereign" citesc putin la recomandari ( fara importanta de altfel pt ca pe toate scrie cat sunt de grozave si cate premii au reputat Sunt in romana, sau le gasim pe net in engleza?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 01:27
De la: Spyder, la data 2009-06-13 23:26:17De la: gabi8ma, la data 2009-06-13 23:12:16nu demult uitandu-ma plictisita prin librarie , am descoperit un titlu care imi parea familiar "sovereign" citesc putin la recomandari ( fara importanta de altfel pt ca pe toate scrie cat sunt de grozave si cate premii au reputat nu stiu daca au fost traduse in lb romana , probabil , in franceza sigur pt ca am vaut la librarie , si nu , nu sunt de pe net Raporteaza abuz de limbaj
Niciodata nu stii unde te poarta viata , inchide ochii , deschide inima , intinde-ti aripile , si lumea e la picioarele tale in timp ce tu te minunezi la picioarele lumii de frumusetea bogatia diversitatea cruzimea existentei umane
|
|
9am047754 2954 mesaje Membru din: 15/05/2009 |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 12:33
buna gabi...fain sub...din pacate nu mai citesc asa mult:(
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 12:37
De la: dasca777, la data 2009-06-14 12:33:47buna gabi...fain sub...din pacate nu mai citesc asa mult:( Eu nu am renuntat, inca mai am speranta...dar stiti ce ma opreste? Pretul cartilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:21
nu va suparati dar asa ceva este posibil doar in romania , oriunde mergi peste hotare , adica ma refer la europa , iti poti permite sa-ti cumperi macar 3 carti pe luna , am vazut ca preturile sunt "ajustate" din euro direct in lei
, rusine sa le fie librarilor si editorilor pt preturile hotesti din romania
|
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:23
De la: Spyder, la data 2009-06-14 12:37:24De la: dasca777, la data 2009-06-14 12:33:47buna gabi...fain sub...din pacate nu mai citesc asa mult:( pe mine ma opreste faptul ca nu se face si film dupa fiecare carte
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:23
De la: gabi8ma, la data 2009-06-14 23:21:34nu va suparati dar asa ceva este posibil doar in romania , oriunde mergi peste hotare , adica ma refer la europa , iti poti permite sa-ti cumperi macar 3 carti pe luna , am vazut ca preturile sunt "ajustate" din euro direct in lei Da, plus ca sunt reduceri substantiale, solduri, etc...la noi e o bataie de joc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:30
hm , ma gandesc ca n-am plasat bine subiectul , sau chiar nu se mai prea citeste
, in fine , de data asta va aduc o "anticarte" , "La danse du loup" de Serge Bramly , actiunea se petrece in florenta anului 1497 cand Savonarola detinea puterea dupa alungarea familiei Medicis , in fapt s-ar vrea un roman istoric despre modalitatea in care au "aparut" si "disparut" diverse opere de arta in deobste carti traficate de ultimii bizantini , ideea de baza e mareata si subiectul atragator , dar mie mi s-a parut ca autorul l-a tratat in graba , sec , discontinuu, nu exista fluidiate in evenimente , iar pe alocuri exagereaza ca detaliile , mie mi se pare o deceptie literara
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:31
De la: Haps, la data 2009-06-14 23:23:42De la: Spyder, la data 2009-06-14 12:37:24De la: dasca777, la data 2009-06-14 12:33:47buna gabi...fain sub...din pacate nu mai citesc asa mult:( raule
|

) , deschid la intamplare si incep sa citesc , pur si simplu n-am mai putut sa o las din mana , de fapt sunt 4 volume : "dissolution" , "dark fire" , "sovereign" si "revelation" , sunt absolut magnifice si descriu viata vazuta de patura mijlocie ( reprezentata prin avocatul cocosat Mathew Shardlake ) in Anglia lui Henric al VIII-lea , cum reforma sa asupra bisericii , sistemului legal , regalitatii in gen a afectat omul de rand , pot fi citite si separat ca romane de sine statatoare , dar odata inceput , sigur vrei sa stii mai mult , limbajul are o savoare aparte deoarece modalitatea de exprimare apartine epocii tudor , pot fi vazute si ca romane de crima ( nu sunt sigura ca m-am exprimat bine scuze ) deoarece autorul foloseste ca motiv anumite crime sau cazuri compromise pt a reda in mod stralucit acea epoca , vi le recomand cu caldura , autorul este C J Sansom
, rusine sa le fie librarilor si editorilor pt preturile hotesti din romania
, in fine , de data asta va aduc o "anticarte" , "La danse du loup" de Serge Bramly , actiunea se petrece in florenta anului 1497 cand Savonarola detinea puterea dupa alungarea familiei Medicis , in fapt s-ar vrea un roman istoric despre modalitatea in care au "aparut" si "disparut" diverse opere de arta in deobste carti traficate de ultimii bizantini , ideea de baza e mareata si subiectul atragator , dar mie mi s-a parut ca autorul l-a tratat in graba , sec , discontinuu, nu exista fluidiate in evenimente , iar pe alocuri exagereaza ca detaliile , mie mi se pare o deceptie literara