back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce caut eu aici?! (pe pamant)

Garfield_yuppy

7 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 22:54

Ce caut eu aici?! (pe Pamant); (nu cred ca o sa dea cineva raspunsul; probabil o sa aveti senzatia ca zariti o luminita, dar si aceea va fii ca o naluca pentru ca vin atatea intrebari si atatea interpretari, ca nu mai poti face deosebirea dintre ce stii si ceea ce crezi ca stii).
Care este scopul meu aici?
sa merg la servici?
sa mananc pana crap?
sa fac copii? Sa ii cresc , ca apoi roata sa continue sa se invarta
sa construiesc ...etc, diverse?
sa conduc o masina belea?
etc...

Ma indoiesc de toate astea!

Si apoi, exista viata dupa moarte?
Nu o sa zic nici da, nici ba, deocamdata.

In kabbalah sunt mentionate 10 niveluri existentiale sau dimensiuni, iar matematic s-a demonstrat existenta a 10 dimensiuni. Nefiind pregatit/antrenat, omul precepe doar trei dimensiuni. Totusi este simtita si ce-a de a patra dimensiune: timpul. Nu se vede, dar se simte pretutindeni.

Problema care se pune: de ce nu ne sunt dezvaluite toate aceste lucruri atunci cand incepem drumul, vreau sa spun de cand mergem la scoala (vezi clasa 1, spre exemplu). De ce nu suntem initiati in adevarata cunoastere?

Capacitatea creierului uman nu a fost inca cuantificata si nici pe departe atinsa la maxim.

Umbla vorba ca Einstein a fost cel care si-a folosit creierul la o capacitate mai mare decat orice alta persoana (nu am retinut procentajul). Inclin sa cred ca da, la fel cum cred ca acest lucru este valabil doar pentru perioada in care a trait el (cu un plus de ani, poate).
Cum nu aveti cum sa imi demonstrati contrariul, indurati cu mine presupunerea mea.

Se spune ca ceea ce nu folosesti, pierzi. Este o lege a naturii.
Este perfect valabil si pentru creierul uman infant care absoarbe, practic, ceea ce intalneste in mediul in care se dezvolta. Rezultatul este vizibil sau foarte vizibil si diferit de la individ la individ, si este ceea ce s-ar numi personalitate sau caracter (corectati-ma daca/unde gresesc).

Multi o sa spuneti ca, copii sunt puri, si etc; aveti dreptate. SUNT (mai putin aia mici si care oracaie de iti tiuie urechile).
Ei nu au fost atinsi de problemele de zi cu zi, nu au avut parte de inselari, durere, etc; poate decat bucurii. Clar ca nu le-a zburat mintea la sinucideri din cauza creditelor bancare sau iubiri esuate (aviz stupizi-amatorilor);

Cu siguranta ati avut ocazia sa fiti stupefiati de raspunsul copiilor in probleme de oameni mari, cand prin simplitatea raspunsului, se prabusea complexitatea situatiei; de ar fi toate asa de simple; si totusi calea catre fericire este simplitatea.
Doar ca oamenii mari refuza sa aleaga simplitatea din cauza temerilor legate de repercusiuni, dand astfel nastere unor ramnificatii de complicatii complet inutile. Si unii ar face-o din placere.

Cum ar fi daca (!) un copil ar ajunge om mare urmand calea initiatica a cunoasterii primordiale/esenta lucrurilor, fara sa aiba parte de toate influentele inutile (sa le zicem) care s-ar rasfrange dinspre mediul care il inconjoara? (doar un caz, ca exemplu)
Probabil ca toti credinciosii/si oamenii i-ar spune sfant pentru simplitatea raspunsurilor si pentru simplitatea si in acelasi timp maretia lui, pentru puritatea lui mentala si spirituala. (cand spun spiritual, nu inseamna spiritual vis-à-vis de religie).

Vroiam sa subliniez de fapt ca puritatea spirituala nu are legatura cu puritatea sexuala (ex. virginitatea pana la moarte; s.a.m.d. cretinisme).

In toata istoria umanitatii, la originea raului si distrugerii a tot ce ne inconjoara in ziua de azi, a fost, este si probabil va fii OMUL.
Generalizand, omul este o bacterie/parazit; ca de altfel nu se deosebeste de ceea ce il compune (in parte) bacterii.
Asta sa fie rolul nostru?!
(Extrapoland, probabil ca cei care folosesc parfum Gucci sau/si Armani si asculta manele or sa se autoexcluda din aceasta categorie).

stiati ca organismul uman contine m.mld de bacterii (sa zicem benefice si mai putin benefice)? Cine credeti ca ajuta la digestie? (printre altele); si apoi iaurtul nu este altceva decat bacterii benefice, care atunci cand sunt asimilate, tind sa restabileasca echilibrul dintre tipurile de bacterii, efectul fiind imbunatatirea starii organismului.

Nu pretend ca am stiu totul despre Kabbalah, Torah, Tantra, Biblie. Probabil am doar impresia ca stiu, sau stiu cate ceva, irrelevant probabil pentru a intelege.

Cert este ca exista o conexiune intre cele mai sus mentionate Astronomie (in special Astrologie); intre Bibie si cultura egipteana, cultura hindusa si budista, cu similitudini intre Isus, Moise si mesagerii celorlalte culte mentionate; la fel cum exista similitudini clare intre Biblie/Isus si Cultul Soarelui/Soare, unde Isus este asemanat cu Soarele;
si de aici extrapoland la Atronomie, rotatia galaxiei noastre in Univers; puteti include aici situatia cu 2012 si schimbarea polaritatii Pamantului odata la

Cred ca aceste conexiuni sunt mai puternice si mai profunde decat ceea ce percep eu, si ca adevarata cunoastere despre rolul nostru pe Pamant si calea pe care ar trebui sa o urmam sta ascunsa in toate acestea la un loc; si nu individual in fiecare dintre ele.

Mai mult, ceea ce a devenit religia in ziua de azi nu este altceva decat un complot impotriva oamenilor; religia ar fi trebuit sa deschida ochii oamenilor catre cunoastere; in schimb, ceea ce a facut religia, indiferent de forma sub care a fost ascunsa, a fost sa aduca suferinta si distrugere (vezi Inchizitia din Evul Mediu, vezi catolicismul, vezi razboaiele/luptele/crimele/asasinatele facute in numele mai stiu eu carei religii) peste 2000 de ani de luptein numele cui?!

Mai mult religia/biserica nu este altceva decat o institutie care nu plateste impozite catre stat (in nici un stat din lumea asta), de aceea putem sa consideram biserica cea mai puternica institutie din stat, care evident nu face parte din stat, dar are o foarte mare putere de manipulare si constrangere. Combinati biserica cu politica (unde logica nu trebuie sa fie parte componenta) faceti singuri calculele. Probabil o sa dea o arma de temut impotriva populatiei sau chiar a tarii respective.

Apropo, as vrea sa stiu unde scrie, cu de la care D-zeu putere s-a infiintat biserica, si cine ii da dreptul (divin) unui om sa numeasca alti oameni sfinti, post mortem sau nu numai. (probabil ca o sa spuneti ca ma contrazic in afirmatii, legand acest fapt cu puritatea de care am vb anterior).

Dupa al doilea razboi mondial, stiati ca biserica catolica i-a ajutat pe nazisti sa fuga in America de Sud? Ce motiv ar fi avut biserica catolica sa ii ajute pe nazisti cu acest lucru?! Sau altfel spus, cu ce a avut la mana nazistii biserica catolica, ca sa faca acest lucru?

Ca sa va scutesc de intrebari: nu sunt de partea nici unei biserici, nu sunt ateu; probabil sunt pierdut pe undeva. Evident ca in acte am o religie.
Si apoi de ce trebuie sa se intample acest lucru? Poate mie nu imi convine religia care mi se vara pe gat la nastere/botez
Apropo de libertatea de a allege, si ILUZIA DE LIBERTATE pe care o avem cu totii.

Am participat la seminarii si traininguri, pe diverse temein unele se vorbea de libertate (nu la nivel de patriotism); de fapt nu exista libertate (!) pentru nimeni in lumea asta. (NU, probabil exagerez exista oameni liberi esti tu cel care crezi cu atata stupizenie acest lucru bafta in continuare).
Nimeni nu este in stare sa treaca neatins de iluzia de libertate; deciziile noastre sunt influentate de alti indivizi, in mod direct sau indirect.
Mai mult aud tot felul de oameni independenti, care au realizat totul SINGURI MY ASS!
Orice lucru este influentat si influentabil pana la un nivel la care nimic nu mai are sens.
Evident, noi suntem la nivelul la care totul are sens, inclusive prostia.

Urmatoarele fragmente sunt preluate din "On The Study of Metaphysics", si nu au rolul de a va invata, ci pur si simplu mi s-au parut interesante in raport cu subiectul.

"He, however, who begins with Metaphysics, will not only become confused in matters of religion, but will fail into complete infidelity."

"I will not proceed to explain the reasons why we should not instruct the multitude in pure metaphysics, or begin with describing to them the true essence of things, or with showing them that a thing must be as it is, and cannot be otherwise."

The reasons as they are:
First Reason - "The subject itself is difficult, subtle and profound"//"wisdom is compared to water"//therefore, "He who can swim may bring up pearls from the depth of the sea, he who is unable to swim will be drowned, therefore only such persons as have had proper instruction should expose themselves to the risk.""

Second Reason - "The intelligence of man is insufficient at first; for he is not endowed with perfection at the beginning, but at first possesses perfection only in potentia, not in fact"//"If a man possesses a certain faculty in potentia, it does not follow that it must become in him a reality. He may possibly remain deficient either on account of some obstacles or from want of training in practices which would turn the possibility into a reality. Thus it is distinctly stated in Bible, "Not many are wise" (i.b., xxxii.9);"//"There are many things which obstruct the path to perfection, and which keep man away from it."

Third Reason - "The preparatory studies are of long duration, and man, in his nature desire to reach the goal, finds them frequently too wearisome, and does not wish to be troubled by them."//"Suppose you awaken any person, even the most simple, as if from sleep, and you say to him, Do You Not Desire to Know:
what the heavens are
what is their number and their form
what beings are contained in them
what the angels are
how the creation of the whole world took place
what is its purpose, and what is the relation of its various parts to each other
what is the nature of the soul
how it enters the body
whether it has an independent existence, and if so, how it can exist independently of the body..."//
//"He would undoubtedly say "Yes", and show a natural desire for the true knowledge of these things; but he will wish to satisfy that desire and to attain to that knowledge by listening to a few words..."//"...ask him to interrupt his usual pursuits for a week, till he learn all this, he would not do it, and would be satisfied and contented with imaginary and misleading notions; he will refuse to believe that there is anything which requires preparatory studies and persevering research."

"The Fourth Reason is taken from the physical constitution of man. It has been proven that moral conduct is a preparation for intellectual progress, and that only a man character is pure, calm and steadfast, can attain to intellectual perfection."

Fifth Reason - "Man is disturbed in his intellectual occupation by the necessity of looking after material wants for the body..."//"Even the perfect man to whom we have referred, if too busy with these necessary things, much more so if busy with unnecessary things, and filled with a great desire for them - must weaken or altogether lose his desire for study, to which he will apply himself with interruption, lassitude, and want of attention. He will not attain to that for which he is fitted by his abilities, or he will acquire imperfect knowledge, a confused mass of true and false ideas."

Cine ajunge pana aici si este mai informat ca mine, poate imi da si raspunsul la intrebarea mea!
Sau ma corecteaza cel putin!
Accept si critici, atata timp cat sunteti in stare sa scrieti romaneste (gramatical si ortografic), si nu aveti creierul imbuibat de alcool, fustite scurte si costi ionita sau putza prin iarba).

Cheers

Raporteaza abuz de limbaj
anna_stie

11 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 00:23

se pare ca nu este nimeni capabil sa vb si ceva serios..

daca avea si sex inclus in topic...

eu ma abtin...

nici un frustrat?!

chiar nimeni...?!

Costelsky

1 mesaj
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 00:18

Esti ceea ce trebuie sa fi.Am un trandafir foarte frumos care nu are habar ca este admirat mereu.Nu trebuie sa fi descumpanit de ceea ce vezi in jurul tau .Nu uita ca te-ai nascut singur.Eu tin sa-ti spun ca tu pe pamant cauti tot ceea ce-ti face placere,de la simplul fir de iarba pana la misterioasele stele.Te-ai nascut si asta este un privilegiu de care nu vrei sa tii seama.Sa stii ca si eu mi-am pus intrebarea de mii de ori:CE CAUT EU AICI?Cu varsta intelegi si raspunsul.Intotdeauna ne aflam pe un drum pentru a ajunge undeva:::ESTE ACEIASI SITUATIE!!!!!

yuppy015460

3 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2010, ora 13:26

yuppy015460

3 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 10:38

sti...uneori mie greu sa respir,in aceasta lume,plina de orrori,umane,de cadavre in curs de descompunere,si de greatza......ma trezesc zilnic cu acelasi gust ,amar de fum si cenusa,ingropat pana la mijloc,parca 'ntr-un pamant imaginar,si urland de durere...moartea ...haha ce e moartea,decat o minciuna care ne da tarcoale si ne vrea...mai mereu!Dar nu ne poate avea...si asta o framanta..si o face sa tanjeasca ...dupa noi..!
Vrea mai mereu sa ne inghita trupurile,si sa ne goleasca de viatza....!
Moartea...hahaha,ii voi rade mereu in fatza si nu ma voi lasa tulburat de ea..imi da tarcoale mai mereu,o simt,iar atunci cand nu ma poate lua ,imi ia pe cei mai dragi.mie!!!!Of de-as putea a cobora in ...spatele acestei lumii pentrua lupta cu Ea...of doamne cat as vrea sa nu mai poata lua ...pe nimeni!!!!....
......as vrea sa fac ...moartea sa moara!!!!Da!muscand din ea!!

yuppy015460

3 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2010, ora 10:39

De la: yuppy015460, la data 2010-12-14 10:38:24sti...uneori mie greu sa respir,in aceasta lume,plina de orrori,umane,de cadavre in curs de descompunere,si de greatza......ma trezesc zilnic cu acelasi gust ,amar de fum si cenusa,ingropat pana la mijloc,parca 'ntr-un pamant imaginar,si urland de durere...moartea ...haha ce e moartea,decat o minciuna care ne da tarcoale si ne vrea...mai mereu!Dar nu ne poate avea...si asta o framanta..si o face sa tanjeasca ...dupa noi..!
Moartea...hahaha,ii voi rade mereu in fatza si nu ma voi lasa tulburat de ea..imi da tarcoale mai mereu,o simt,iar atunci cand nu ma poate lua ,imi ia pe cei mai dragi.mie!!!!Of de-as putea a cobora in ...spatele acestei lumii pentrua lupta cu Ea...of doamne cat as vrea sa nu mai poata lua ...pe nimeni!!!!....

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 25 Decembrie 2010, ora 11:08

De la: Garfield, la data 2009-01-01 22:54:01Ce caut eu aici?! (pe Pamant);

In kabbalah sunt mentionate 10 niveluri existentiale sau dimensiuni, iar matematic s-a demonstrat existenta a 10 dimensiuni.

Sunt 11 dimensiuni (vezi teoria stringurilor) - e o teorie scoasa din pix - nedovedita experimental. Eu nu cred in ea. Nici Einstein nu a crezut in mecanica cuantica si probabil daca ar fi trait in prezent nu ar fi crezut in teoria stringurilor. Matematica si fizica sunt niste idealizari nu se pot aplica in orice domeniu.

Nefiind pregatit/antrenat, omul precepe doar trei dimensiuni. Totusi este simtita si ce-a de a patra dimensiune: timpul. Nu se vede, dar se simte pretutindeni.

Problema care se pune: de ce nu ne sunt dezvaluite toate aceste lucruri atunci cand incepem drumul, vreau sa spun de cand mergem la scoala (vezi clasa 1, spre exemplu). De ce nu suntem initiati in adevarata cunoastere?

Propui sa se predea in cls I stiinte superioare?

Capacitatea creierului uman nu a fost inca cuantificata si nici pe departe atinsa la maxim.

Capacitatea creierului se cunoaste. Daca ar ajunge cineva in stadiul "out of memory" ar fi destul de trist.

Umbla vorba ca Einstein a fost cel care si-a folosit creierul la o capacitate mai mare decat orice alta persoana (nu am retinut procentajul). Inclin sa cred ca da, la fel cum cred ca acest lucru este valabil doar pentru perioada in care a trait el (cu un plus de ani, poate).

Crezi ca a masurat cineva cantitatea de informatie din creierul lui Einstein?

Garfield prietene, n-o sa ajungi la nici un raspuns pt ca nu exista un raspuns la intrebarea ta. Si atunci cand nu exista raspunsuri ne raspunde religia sau stiintele oculte.
Pana atunci bucurate de viata ca si-asa e scurta!

Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2011, ora 09:49

De la: yuppy015460, la data 2010-12-14 10:39:02
De la: yuppy015460, la data 2010-12-14 10:38:24sti...uneori mie greu sa respir,in aceasta lume,plina de orrori,umane,de cadavre in curs de descompunere,si de greatza......ma trezesc zilnic cu acelasi gust ,amar de fum si cenusa,ingropat pana la mijloc,parca 'ntr-un pamant imaginar,si urland de durere...moartea ...haha ce e moartea,decat o minciuna care ne da tarcoale si ne vrea...mai mereu!Dar nu ne poate avea...si asta o framanta..si o face sa tanjeasca ...dupa noi..!

cred ca e o suparvietuitoare a holocaustului! daca nu, e un bun scenariu pentru un film horror care ar putea fi numit "cum sa belim...moartea"

Razzyy

1194 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2011, ora 09:53

De la: Garfield, la data 2009-01-01 22:54:01Ce caut eu aici?! (pe Pamant); (nu cred ca o sa dea cineva raspunsul; probabil o sa aveti senzatia ca zariti o luminita, dar si aceea va fii ca o naluca pentru ca vin atatea intrebari si atatea interpretari, ca nu mai poti face deosebirea dintre ce stii si ceea ce crezi ca stii).
Care este scopul meu aici?
sa merg la servici?
sa mananc pana crap?
sa fac copii? Sa ii cresc , ca apoi roata sa continue sa se invarta
sa construiesc ...etc, diverse?
sa conduc o masina belea?
etc...

ce cauti tu aici ????? chiar!!...CE CAUTI TU AICI??

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2011, ora 11:59

Cat de neputinciosi suntem...Si totusi cat de multe reusim sa facem , sa finalizam atunci cand ne propunem! Dar cat de multe am reusi sa finalizam daca intr-adevar am fi liberi! Pentru ca afirmativ nu suntem liberi! Suntem constransi mereu de exterior si astfel inevitabil actiunile noastre sunt franate. Degeaba exista vointa, ambitie, bunatate, la un moment dat ne trezim cu mainile legate, sau uneori chiar purtam camasa de forta... Cand fizicul devine neputincios, ramane ratiunea de garda...Dar pana cand? Ratiunea dicteaza sa continui drumul, nu numai din dorinta de a atinge destinatia, sau din orgoliul ca esti capabil sa o faci , ci si din setea de cunoastere, impins de curiozitatea de a afla care a fost scopul!

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

1085 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2011, ora 20:15

eu caut ridichi ...dar m-am prins: nu cresc pe pamant

frec ridichea...
Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 27 Noiembrie 2011, ora 20:47

De la: giuliano, la data 2011-11-27 20:15:47eu caut ridichi ...dar m-am prins: nu cresc pe pamant

asa e... cresc in pamant!

Fosta membra 9am.ro

1085 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2011, ora 20:50

De la: SERR, la data 2011-11-27 20:47:57
De la: giuliano, la data 2011-11-27 20:15:47eu caut ridichi ...dar m-am prins: nu cresc pe pamant

asa e... cresc in pamant!

frec ridichea...
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce caut eu aici?! (pe Pamant)
Mergi la: