back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Constiinta la bebelusi

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 August 2014, ora 17:36

Au bebelusii constiinta? Ea este prezenta de la nastere, din timpul vietii uterine sau constiinta apare dupa nastere?

Acest subiect m-a preocupat dintotdeauna. Imi face placere sa il pun pe masa de discutii si voi aprecia participarea voastra la aceasta discutie libera.

Va multumesc anticipat.

Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum ! Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 8 August 2014, ora 18:01

Constiinta este sentimentul, intuiția pe care ființa umanã o are despre propria existențã. Este cunoașterea intuitivã sau reflexivã pe care o are fiecare despre propria existențã și despre lucrurile din jurul sãu.

Fatul aflat in lichidul interstitial are constiinta? Își da el seama, înțelege ce este si ce se intampla cu el in interiorul corpului mamei sale?

Sau viitorul pui de om este inca materie? Exista fatul ca si fiinta umana? Gândeste el, este el spirit?

Noi, ca fiinte umane, avem sentimentul responsabilitãții morale fațã de propria noastra conduitã. Bebelusii nu o au. Constiinta nu exista in timpul vietii uterine. Nu. Ea nu exista nici in momentul nasterii copilasului. Cand apare constiinta la un om?

Noi, oamenii, avem dificultati uneori in a alege, a decide, a face un pas. Bebelusii nu le au!

In cazul in care gresim, noi, oamenii, adultii, fostii copii, fostii adolescenti samd, avem mustrari de constiinta, regrete, remuscari, in timp ce bebelusii nu le au! Sunt bebelusii perfecti, totusi?

Noi cei mari, responsabili si adulti, copti la minte si cu toate capacitatile de decizie si profitand de liberul arbitru, cunoastem legile morale, juridice si le incalcam sau nu, dupa propriile decizii. Bebelusii nu fac nimic din toate acestea. Au ei un atu fata de noi sau vorbim dspre o eventuala viceversa?

Ei, insa chiar si adultii au momente cand sunt fara constiinta! Stiti cand? Cand uita ca detin niste scrupule sau efectiv le arunca in neant ca si cum nu ar fi existat vreodata!

Cum ar fi corect sa ne exprimam: Cu mana pe inima sau cu mana pe constiinta? Are lacasul constiinta in inima? Oare?

Important este ca exista libertatea de constiinta, care este dreptul nostru, al tuturor cetatienilor de a avea o conceptie proprie religioasa, de asemenea de a vea o proprie conceptie filozofica.

Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum ! Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 8 August 2014, ora 18:06

(Eu spun ce am de zis , insa va asigur ca ma opresc din zis in momentul cand intervine cineva. Nu va ramane decat sa prindeti curaj si sa tastati, negru pe alb. As aprecia sa ramanem la subiect. Va multumesc. )

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 8 August 2014, ora 18:08

Toti am fost bebelusi. Deci avem raspunsurile. Sunteti de acord cu mine? De ce sa nu le cautam inlauntrul nostru si sa incercam sa le expunem, pur si simplu?

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 8 August 2014, ora 18:24

Constiinta este o activitate produsa de creierul uman, materia superioara pe care omul o detine. Nu numai ca creierul este materia superioara, insa este si cel mai bine organizat. Creierul dezvolta un ansamblu de reflexe care in contactul cu viata sociala determina dezvoltarea constiintei umane.

Deci, bebelusii nostri, inaintand in etate, in primele luni de viata extrauterina, adica dupa ce s-au nascut efectiv , in contact cu exteriorul, transmitand si traducand totul pentru a putea fi inteles de ei insisi, isi initieaza si isi dezvolta constiinta.

Perfectul poate sa se nasca in cel mai perfect mediu, este? Adica, constiinta se naste in cel mai perfect lacas al nostru: in creier! Se naste si creste pe zi ce trece! La fel precum iubirea in inima? Dar daca insasi iubirea si-ar avea lacasul tot in creier?

Va las tema de cugetare si va regasesc pe maine, domniile voastre! Cu respect!

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 August 2014, ora 18:34

BEBELUSII NU AU CONSTIINTA.
DACA AR AVEA NE-AM ADUCE AMINTE SUB UN 4 ANI, SI NU NE ADUCEM AMINTE DECIT DACA NI SE SPUNE.
Bebelusii au materia cenusie putina, striatiile creierului putine.
Acolo ar fi constiinta conform....stiintei.
Daca spunem ca constiinta ar fi in afara creierului cum am spus si eu, si nu numai, ar fi ceva.
Dar nu sint.....amintiri deloc.
Culmea din alte vieti ar fi, dar nu din perioada aceea.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 August 2014, ora 18:45

Nu sint amintiri din afara creierului, fiindca acolo sint numai trairi, nu apar amintiri ce se impregneaza in ceva material.
Creierul nu are capacitatea de a memora pina la 3-4 ani. Sau memoreaza si invata cu toata capacitatea lui lucruri la baza existentei, pe care le stim.
Cind sintem mai mari nu realizam de unde le stim fiindca sint de baza.

Constiinta cu gindirea abstracta....mai usurel.

Posibil acesta sa fie scopul vietii noastre pe Pamint.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 9 August 2014, ora 08:23

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 9 August 2014, ora 09:53

Parerea ta, Florion, fiind care? Referitor la constiinta bebelusilor.....

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 9 August 2014, ora 09:58

Si totusi, Mihai, unde sa isi aiba lacasul constiinta la om?

Parerea mea o cunoasteti si o repet. Constiinta este Dumnezeu. Deci este logic si ce sustine stiinta, ca lacasul constiintei este creierul. Este logic si ce sustine Mihai, ca lacasul constiinei ar fi in afara creierului .

De ce nu exista constiinta la bebelusii nostri nou-nascuti? De ce apare ea ulterior, in primele lor luni de viata?

Nea Marin?

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 10 August 2014, ora 16:12

Colegi de forum continua sa ma receptioneze si sa ma decodifice in mod fals si din aceasta cauza continua sa incite si sa realimenteze vadit spiritele deja incinse de ani de zile. Toate aceste acte deplorabile trebuie sa se intample. Deci, le vom lasa sa se intample, dragii mei !

Constiinta, cu toate ca apare in primele luni de viata la om, ea se pare ca poate sa dispara pe parcursul intregii vieti. Exact ca si credinta in divinitate, pe care eu o numesc Dumnezeu.

V-ati gandit vreodata ca propria noastra constiinta ar putea sa fie Dumnezeu?

Un om lipsit de scrupule, care urmareste in permanenta sa se ridice din orice punct de vedere, calcand chiar si pe cadavre, este un om lipsit de constiinta, un om lipsit de Dumnezeu! Acel om nu il mai are pe Dumnezeu! Duhul acelui om este atat de devitalizat, incat devine prizionier al tenebrelor intunericului.

Numai in noaptea cea intunecata se poate aprecia lumina! Ce vrea sa spuna aceasta fraza? Uneori omul trebuie lasat sa cada cel mai jos, ii este necesara aceasta cadere tocmai pentru a putea sa perceapa existenta contradictoriului. Doar cazand ne putem da seama cat de sus eram sau am fi putut sa fim sau vom ajunge. Doar pierzand , realizam cat castigaseram! Doar nemaivazand lumina , constientizam beneficiile luminii asupra noastra.

Deci, vom lasa sa se intample ceea ce trebuie sa se intample!

Un om cu constiinta este un om credincios, un om care il are pe bunul Dumnezeu.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 10 August 2014, ora 17:32

Va las o cafea complexa:

www.youtube.com/watch?v=XUt0E_BdITk

..... cu trimitere in trecutul fiecaruia, pana in momentul cand a aparut constiinta fiecaruia!

Ce ar fi sa ne amintim, pur si simplu?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 August 2014, ora 05:03

Ce am avut de spus am spus.
Eu am incheiat discutia pe acest suiect.
Ptr mine constiinta se dezvolta cam dupa 7 ani.
Nici dupa 7 ani, pina pe la 14 ani, nu sint amintiri prea clare.
Specifica constiintei sint amintirile, ce te fac sa reactionezi in functie de experienta si educatie.
Sa nu mai spun si vietile anterioare ce sint anihilate de undele lui Letha, ce nu mai permite activarea constiintei din alte vieti.
Spre binele nostru.
Undele lui Letha-undele tetale.
De aceea nu ne amintim din alte vieti.
.
.
.
.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 August 2014, ora 05:37

La copiii sub 7 ani este amintirea vietilor trecute sau din astralul de unde vin.
Dar ei nu constientizeaza ca un adult.
Dupa ce s-a consatatat asta?
Dupa modul cum vorbesc si despre ce vorbesc.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 11 August 2014, ora 15:03

Nu interceptez motivul pentru care ne-am opri aici in aceasta discutie, Mihai, in ceea ce priveste constiinta umana. Si mi-ar face placere sa te regasesti printre colaboratorii mei in aceasta elaborare. Se multumeste anticipat.

Constiinta ne intregeste ca vietati superioare si ne diferentieaza de celelalte vietati. Dumnezeu a zis ca omul este cea mai draga dintre vietati si ca omul este cea mai importanta vietate , mai importanta decat toate celelate vietati.

Nu cred in reincarnarea aceluiasi spirit in acelasi trup. Raman sceptica referitor la reincarnarea unui spirit in mai multe corpuri. Existam o singura data, pana la proba contrarie!

Cred insa ca tot ce este acumulat in creierul uman, ajunge undeva si devine accesibil intregului univers. Ce rol ar putea avea constiinta in acest proces complex? Ramane sa descoperim, noi sau cei ce ne vor succede!

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 10:35

Ce spun predecesorii si contemporanii nostri despre CONSTIINTA?

Camil Petrescu, romancier, dramaturg, doctor in filozofie si poet : ''In afara de constiinta, totul este bestialitate.''

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 10:38

Confucius, filozof chinez : ''Constiinta - lumina inteligentei pentru a distinge binele de rau.''

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 10:40

George Calinescu,critic, istoric literar, scriitor, publicist si academician român : ''Lumea va avea intotdeauna atata suflet cat sa ia constiinta de sine.''

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 10:43

Vasile Bancila, filozof, pedagog si eseist român : ''Viata omului se zbate intre pacate si remuscari. Ar trebui ca el sa nu aiba pacate sau sa nu aiba constiinta.''

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 10:44

Osho, lider spiritual indian : ''Iubirea nu este o realitate intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale.''

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 11:04

Constiinta este lumina inteligentei care se opune bestialitatii, distingand/diferentiind binele de rau, situandu-se mereu de partea binelui si contracarand raul. Sufletul are atata putere incat sa ia cu el constiinta in momentul cand se desparte de trupul terestru. Unde ajunge aceasta constiinta personala? Unde se stocheaza ea? In ce conditii devine ea accesibila mintii umane?

Pacatul altereaza constiinta, riscand sa o dizolve pana la inexistenta. Dar ce este pacatul?

Oscar Wilde , scriitor irlandez despre pacat: ''Nu exista pacat mai mare decat prostia.''

Marin Preda, scriitor, nuvelist, romancier si director de editura român :
1.''Pacatul e ceva impur, murdar, abject si putem savarsi ceva abject , ramanand curati, daca bineinteles, curati suntem si, dimpotriva, putem fi puri in faptele noastre si murdari in noi insine.''

2.''Cine nu stie ce este pacatul, nu inseamna ca e un sfant, ci un neputincios: nu-l savarseste fiindca nu e in stare, nu fiindca are credinta puternica.''

Liviu Rebreanu, romancier, dramaturg si academician român : ''Chiar daca e bun Dumnezeu
si te iarta, pacatul ramane si apasa, apasa si nu vrea sa te ierte.''

Albert Camus, scriitor, filozof, romancier, nuvelist, dramaturg, eseist, jurnalist militant francez : ''Daca exista vreun pacat impotriva vietii, el consta probabil nu atat in a deznadajdui cat in a spera intr-o alta viata si a eluda grandoarea implacabila a acestei vieti.''

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 11:14

Constiinta si pacatul. Pacatul si constiinta.

Avem in talerele balantei propriei judecati doua elemente complexe divergente interdependente si indispensabile definirii contradictoriului.

Constiinta = binele, lumina, dreptatea, adevarul, puritatea.

Pacatul = rautatea, intunericul duhului, bestialitatea, falsitatea, minciuna, crima, adulterul, ranchiuna, setea de razbunare......putem continua, daca vreti.

Confucius spunea : ''Unde se gaseste un om care sa fie pentru sine insusi un cenzor sever, un martor, un acuzator, un judecator; care sa-si recunoasca vina, sa se cheme el insusi in fata tribunalului constiintei sale, sa se recunoasca vinovat si sa se pedepseasca?''.

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 11:16

Exista omul pe care Confucius ne stimula sa il descoperim cautandu-l ?

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 11:53

Presupunand ca constiinta este :

- un tribunal suprem prezent in noi insine , dupa spusele filozofului german Immanuel Kant :''Tribunalul acesta pe care omul il simte in el este constiinta.'',

- judecatorul perfect,conform gandirii lui Honore De Balzac, scriitor, romancier, dramaturg , critic literar, critic de arta, eseist, jurnalist si editor francez: ''Constiinta noastra e un judecator care nu greseste atat timp cat nu am ucis-o inca.'',

- binele suprem si poate unic , dupa zicerile scriitoarei franceze Simone De Beauvoir:''Nu exista decat un singur bine,acela de a face dupa cum iti dicteaza constiinta.'',

- un factor ireductibil, dupa cum ne spune George Calinescu : ''Constiinta e un fenomen ireductibil.'',

- un domnitor si nu un guvernator, dupa cum afirma scriitorul francez Paul Valery : ''Constiinta domneste, dar nu guverneaza.'',

- un tiran suportabil si poate unicul suportabil, conform spuselor lui Mahatma Gandhi, lider politic si spiritual si parintele independentei Indiei :''Unicul tiran in lume pe care l-as putea accepta este propria mea constiinta.'',

- o filozofie care se anuleaza prin uitare, conform cuvintelor lui Emil Cioran, filozof si scriitor român : ''O filozofie a constiintei nu poate sfarsi decat intr-una a uitarii.'',

- vocea interioara care ne avertizeaza ca in permanenta cineva ne priveste , ne judeca, ne apostrofeaza pentru a ne corecta actele, gandurile, pasii, pentru a ne mentine pe calea noastra cea dreapta si curata.....conform propriei mele scrieri si gandiri,

- totul , fara de care nimic nu ar exista, dupa ceea ce ne spune Albert Camus :''Totul incepe prin constiinta si nimic nu are valoare decat prin ea.'',

- prietenul cel mai fidel si inseparabil al eticii autoritare,conform gandirii lui Andrei Plesu, discipol al filozofului Constantin Noica, eseist, estetician si istoric al artei, stilist al limbii române, fost ministru al culturii, fost ministru al afacerilor externe : ''Singura autoritate pe care constiinta individuala nu si-o pune niciodata sau aproape niciodata la indoiala , e autoritatea morala.'',

presupunand toate acestea, care ar fi rezultatul obtinut ca o sinteza reflectata concludent?

Dumnezeu este prezent in fiecare om prin insasi propria sa constiinta?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 August 2014, ora 15:06

De la: PaulaZ, la data 2014-08-11 15:03:22Nu interceptez motivul pentru care ne-am opri aici in aceasta discutie, Mihai, in ceea ce priveste constiinta umana. Si mi-ar face placere sa te regasesti printre colaboratorii mei in aceasta elaborare. Se multumeste anticipat.

Constiinta ne intregeste ca vietati superioare si ne diferentieaza de celelalte vietati. Dumnezeu a zis ca omul este cea mai draga dintre vietati si ca omul este cea mai importanta vietate , mai importanta decat toate celelate vietati.

Nu cred in reincarnarea aceluiasi spirit in acelasi trup. Raman sceptica referitor la reincarnarea unui spirit in mai multe corpuri. Existam o singura data, pana la proba contrarie!

Cred insa ca tot ce este acumulat in creierul uman, ajunge undeva si devine accesibil intregului univers. Ce rol ar putea avea constiinta in acest proces complex? Ramane sa descoperim, noi sau cei ce ne vor succede!

nu inteleg de ce tot repeti chestia asta cu reincarnarea aceluiasi spirit in acelasi trup, cind Nimeni , Nicaieri , Nu face o asemenea afirmatie, caci daca s-ar intimpla asa ceva, ar fi INUTIL in procesul CUNOASTERII !
se reintrupeaza in mai multe corpuri ca prin succesiunea intruparilor in mai multe ipostaze : sarac- bogat ; femeie- barbat; urit - frumos ; cu functie de demnitar sau om simplu , tocmai ptr. a intelege profund- pe propria piele - ce-nseamna toate aceste lucruri !
....cit despre Constiinta pe care ai adus-o aici ptr. dezbatere - este o discutie ;
iar CONSTIENTA apartinatatii de un Mare TOT , caruia unii ca noi- crestinii- ii spunem Dumnezeu, e o alta discutie !

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 18:00

Gabi, este la fel de incerta, chiar inexistenta, probabilitatea ca un spirit sa se intrupeze in mai mult de un trup si mai mult de o singura data.

Trupul exista o singura data. Omul exista o singura data. De ce spiritul ar face exceptie, Gabi? Sustine-ti , te rog, parerea si expune-ti punctul de vedere personal.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 August 2014, ora 18:42

De la: PaulaZ, la data 2014-08-12 18:00:26Gabi, este la fel de incerta, chiar inexistenta, probabilitatea ca un spirit sa se intrupeze in mai mult de un trup si mai mult de o singura data.

Trupul exista o singura data. Omul exista o singura data. De ce spiritul ar face exceptie, Gabi? Sustine-ti , te rog, parerea si expune-ti punctul de vedere personal.

intii, ca nu-i un punct de vedere strict personal , el fiind de mii de ani exprimat de filosofiile japoneze, chineze sau indiene ,iar eu am aderat la ele in mod constient, atunci cind am devenit CONSTIENTA ca sunt parte componenta al unui mare TOT ! nu m-a multumit niciodata crestinismul si intotdeauna am simtit ca lipseste ceva IMPORTANT si, cind mi s-a REVELAT Dumnezeu, totul a Explodat in constiinta mea si am spus: asta lipseste ; asta nu ni s-a spus ! de ce ? am vorbit deja despre asta si nu mai reiau !
apoi am inceput sa citesc mult pe aceasta tema si sa meditez....iar am citit si am discutat si rediscutat cu sotul meu, intorcind pe toate fetele teoria reincarnarii si consecintele acestei legi si am ajuns la concluzia ca Dumnezeu - aceasta MINTE - INTELIGENTA Universala - a Gindit LOGIC , totul avind un rost si o finalitate !

P.S
DA, TRUPUL EXISTA DOAR O DATA, Nimeni nu spune altfel , numai tu repeti chestia asta si nu stiu de ce !
DA, de fiecare data avem alt trup , alt "destin " si alt timp al Invatarii si Devenirii !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 August 2014, ora 18:49

De la: PaulaZ, la data 2014-08-12 18:00:26Gabi, este la fel de incerta, chiar inexistenta, probabilitatea ca un spirit sa se intrupeze in mai mult de un trup si mai mult de o singura data.

de ce e INEXISTENTA probabilitatea ? cine a hotarit asta, cind Natura iti dovedeste prin ea insasi ca Nimic Nu Moare decit ptr. a Renaste ?
oare cind omida trece prin 4 faze de Metamorfoza - fiecare etapa de dezvoltare aratind altfel ca infatisare - pina la a ajunge fluture si sa ZBOARE liber, a intrebat dogmaticii daca are voie ?

Fosta membra 9am.ro

1909 mesaje

Postat pe: 12 August 2014, ora 19:02

Acelasi fluture nu exista de doua ori, Gabi. Un om exista o singura data si este unic. Nu vad de ce spiritul ar face exceptie!

De ce va repet, Gabi? Tocmai sa va scot dogmele din cap! Daca eu ma insel si nu am dreptate, daca exista reincarnare si aceasta este benefica spiritului, ma veti convinge intr-o viata viitoare. Cu o singura conditie: Daca Dumnezeu va permite!

Daca eu am dreptate si nu exista decat aceasta viata ca sa ne mantuim sufletele, ce am avea toti de pierdut daca ne schimbam in mai bine?

Spui ca meditezi. Sper ca meditezi si la momentele in care iti pierzi auto-controlul si ma faci cretina, ticaloasa, ipocrita si blonda proasta.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 August 2014, ora 19:12

De la: PaulaZ, la data 2014-08-12 19:02:42Acelasi fluture nu exista de doua ori, Gabi. Un om exista o singura data si este unic. Nu vad de ce spiritul ar face exceptie!

De ce va repet, Gabi? Tocmai sa va scot dogmele din cap! Daca eu ma insel si nu am dreptate, daca exista reincarnare si aceasta este benefica spiritului, ma veti convinge intr-o viata viitoare. Cu o singura conditie: Daca Dumnezeu va permite!

Daca eu am dreptate si nu exista decat aceasta viata ca sa ne mantuim sufletele, ce am avea toti de pierdut daca ne schimbam in mai bine?

Spui ca meditezi. Sper ca meditezi si la momentele in care iti pierzi auto-controlul si ma faci cretina, ticaloasa, ipocrita si blonda proasta.

daca erai o persoana asa cum te pretinzi , nu asa cum te vad eu ca esti ; sau cum postezi de ceva vreme , rasucindu-te ca don basel , de pe o parte pe alta , de toata lumea incepe sa creada ca traiesti intro minastire - NU spuneai deloc ultima fraza, intrucit nu se va gasi cine s-o contrazica si abia ne-ai reamintit necazul cu tine !

nici n-am spus ca fluturele ar fi de 2 ori - offf, ce sa fac daca esti blonda, totusi - subiectul era METAMORFOZA - etapele necesare ptr. a deveni fluture sau, OM in cazul nostru !

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CONSTIINTA LA BEBELUSI
Mergi la: