back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Acelasi medicament, producatori diferiti

Puferiu

17 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Iulie 2013, ora 12:11

Sa zicem ca am nevoie de medicamentul X. Farmacistul imi recomanda de la firma Y. Refuz si cer de la firma Z. Ajuns acasa, caut pe internet si observ ca medicamentul de la Y are aceleasi ingrediente, in aceleasi cantitati ca cel de la Z, diferenta fiind de pret.

Acum stau si ma intreb: in afara de pret, de ce as alege o anumita firma ?

Raporteaza abuz de limbaj
Sunt stapanul afurisitului de Univers.
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2013, ora 12:22

De la: Puferiu, la data 2013-07-21 12:11:16Sa zicem ca am nevoie de medicamentul X. Farmacistul imi recomanda de la firma Y. Refuz si cer de la firma Z. Ajuns acasa, caut pe internet si observ ca medicamentul de la Y are aceleasi ingrediente, in aceleasi cantitati ca cel de la Z, diferenta fiind de pret.

Fiecare producator are politica lui de marketing si vanzare.
Printre modalitatile prin care cauta sa-si mareasca vanzarea, una importanta este stimularea financiara a farmacistilor in functie de valoarea vanduta - cu tichete cadou, cel mai adesea.
Deci in situatia in care farmacistul are medicamentul, cu aceleasi ingrediente de la producatori diferiti, are interesul sa ti-l ofere pe cel pentru care primeste bonusul mai mare.
Daca tine, tine.
Interesul tau este sa te asiguri ca ai medicamentul care-ti trebuie, la cel mai mic pret si poti sa ceri exact asa, e banul tau.

Ce te doare?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 August 2013, ora 13:09

De la: Puferiu, la data 2013-07-21 12:11:16Sa zicem ca am nevoie de medicamentul X. Farmacistul imi recomanda de la firma Y. Refuz si cer de la firma Z. Ajuns acasa, caut pe internet si observ ca medicamentul de la Y are aceleasi ingrediente, in aceleasi cantitati ca cel de la Z, diferenta fiind de pret.

Lume noua pe aici.
salutare.

Firmele daca au aceeasi reteta, doar pretul conteaza.
dar nu ai de unde stii cum e cu respectarea retetei.

De exemplu la paracetamol am observat ca nu e o mare diferenta la diferitele tipuri. Cel mai scump are acelasi efect cu cel mai ieftin.
Chiar azi noapte am adormit cu ventilatorul batind in mine, si la baie tragind. deci in curent puternic. M-am trezit parca ardea pielea pe mine. Un paracetamol ieftin m-a facut sa transpir puternic si e in regula.
Nu-ti poate spune nimeni de o anumita marca al aceluiasi medicament, decit tu vazind efectele.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
| Varianta pentru tiparire a topicului Acelasi medicament, producatori diferiti
Mergi la: