back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Hai sa construim o societate sanatoasa !

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

9am208972

6 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 04:35

In Romania dupa 1989 s-a format o Societate bolnava,cauza fiind politica,in care au intrat toate lichelele.Oare natiunea romana ,nu poate avea pretentii sa aiba reprezentanti mintal sanatosi ,cu respect pentru poporul care le plateste salariile ?

Raporteaza abuz de limbaj
9am208992

6 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2010, ora 15:38

De la: 9am208972, la data 2010-07-23 04:35:28In Romania dupa 1989 s-a format o Societate bolnava,cauza fiind politica,in care au intrat toate lichelele.Oare natiunea romana ,nu poate avea pretentii sa aiba reprezentanti mintal sanatosi ,cu respect pentru poporul care le plateste salariile ?

Minciuna,hotia,sunt atit de infipte in viata Romaniei ,incit numai poate respira adevarul si dreptatea !

BATALUL

109 mesaje
Oras: Braila

Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 03:50

Societate sanatoasa ,este atunci cind toata lumea maninca brinza de oaie cu ceapa,iar cind le este sete ,bea apa !

http://stareanatiunii.com/informatii-despre-traian-basescu.html
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 03:53

Asta e societate de oi si capre

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 10:22

Pentru a construi o societate sanatoasa, trebuie pusa o baza solida , legi sanatoase si oameni sanatosi!

Fosta membra 9am.ro

1257 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 10:23

De la: M_Elody, la data 2010-07-24 10:22:18Pentru a construi o societate sanatoasa, trebuie pusa o baza solida , legi sanatoase si oameni sanatosi!

Poate fi o utopie................. sau nu?

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 10:29

Da, poate parea o utopie insa pentru ca asa am fost obisnuiti sa fie, insa, ar putea fi si reala...

deep_in_thought

158 mesaje
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 21:22

De la: 9am208972, la data 2010-07-23 04:35:28In Romania dupa 1989 s-a format o Societate bolnava,cauza fiind politica,in care au intrat toate lichelele.Oare natiunea romana ,nu poate avea pretentii sa aiba reprezentanti mintal sanatosi ,cu respect pentru poporul care le plateste salariile ?

Te contrazic..Societatea era bolnava si inainte de 89..Si am mai spus-o,pana nu ne schimbam de la cel mai mic la cel mai mare,nu ne "vindecam".Noi nu avem constiinta dreptatii,corectitudinii aproape nici unul din noi...Noi dam spaga,noi dam pomene,noi dam atentii pt servicii ce le avem gratuit.Noi toti incurajam asta.Noi toti vrem,incercam,sa profitam cat putem de pe urma unui loc de munca-ca merge vorba-de unde lucrezi de acolo mananci,noua ne place circul si painea(caci cum l-am ales pe Becali la europarlamentare)...Noi titi trebuie sa ne schimbam ca lucrurile sa se schimbe

"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
Fosta membra 9am.ro

136 mesaje

Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 21:52

In momentul in care intr-o societate ajung la conducere oameni parsivi,excroci,restul membrilor societatii copiaza !

http://www.youtube.com/watch?v=rzORw7-RLCs&feature=related
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 22:21

De la: BATALUL, la data 2010-07-24 03:50:48Societate sanatoasa ,este atunci cind toata lumea maninca brinza de oaie cu ceapa,iar cind le este sete ,bea apa !

Si tu sa fii ciobanul sef ca sa-ti mearga bine afacerile...

Ceapa trebuie sa fie neaparat "ciapa verde "..

NESIMTITUL

786 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 00:35

De la: adakaleh, la data 2010-07-24 22:21:27
De la: BATALUL, la data 2010-07-24 03:50:48Societate sanatoasa ,este atunci cind toata lumea maninca brinza de oaie cu ceapa,iar cind le este sete ,bea apa !

Si tu sa fii ciobanul sef ca sa-ti mearga bine afacerile...

Ceapa trebuie sa fie neaparat "ciapa verde "..

Rideti voi rideti !mai bine adunati iarba pentru la iarna!

9am209152

9 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 04:10

Este normal,lichelele au mai multa experienta sexuala si pot imbrobodi poporul mai usor cu promisiuni si sperante !

io_tania

63 mesaje
Postat pe: 4 August 2010, ora 17:54

Unii au gasit solutii si le-au pus in practica. Vorba lui Gandhi, au devenit ei insisi schimbarea asteptata.

www.descopera.ro/.../929473-auroville-orasul-renasterii -

travel.descopera.ro/6744627-Damanhur-o-incredibila-utopie-subpamanteana

La noi, pe cand... DACIA FELIX REDIVIVUS??
Cu oameni care sa se numeasca mandri, urmasii vrednici ai "dacilor liberi"?

I forgive you! God bless you!
ciepuras

11 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 August 2010, ora 21:30

dragii mei! am scris cate-va mesaje acum la ora 21 si mi-au sters pagina. deci, cum sa construim o tara noua? ca nu avem voie nici sa ne spunem pasurile. e posibil asa ceva?

io_tania

63 mesaje
Postat pe: 5 August 2010, ora 14:41

Pai persevereaza, draga ciepuras!
Ai idei originale si solutii constructive de impartasit cu noi, apropo de subiect?
Ai vizitat cumva si link-urile recomandate de mine?
Se pare ca sunt mult mai multe comunitati/ orase asemanatoare, dar isi vad de treaba, preferand discretia. Prietenii stiu de ce...

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 5 August 2010, ora 14:59

De la: io_tania, la data 2010-08-04 17:54:13Unii au gasit solutii si le-au pus in practica. Vorba lui Gandhi, au devenit ei insisi schimbarea asteptata.

www.descopera.ro/.../929473-auroville-orasul-renasterii -

travel.descopera.ro/6744627-Damanhur-o-incredibila-utopie-subpamanteana

La noi, pe cand... DACIA FELIX REDIVIVUS??
Cu oameni care sa se numeasca mandri, urmasii vrednici ai "dacilor liberi"?

CAND VOR ARUNCA LA GROAPA DE GUNOI IDEOLOGIA IUDEO-CRESTINA SI-SI VOR AMINTI CA SUNT URMASII DACILOR SI AI LUI ZAMOLXE.BISERICILE CRESTINE LE VOR TRANSFORMA IN MUZEE SI POPII LA MUNCA PE SANTIERE SA CONSTRUIASCA VIITORUL TARII

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s i faci lectura pe vapor dect s faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
io_tania

63 mesaje
Postat pe: 6 August 2010, ora 19:22

No, fiecare cu viziunea si solutiile lui...
Iata insa ca sunt si alte comunitati, adevarate oaze edenice de spiritualitate, mini-modele pt... Imparatia Cerurilor, care au reusit sa ramana departe de "vizorul" si de ispitele sistemului, datorita izolarii geografice.
Am mai descoperit un articol despre o multimilenara comunitate unde:

"nu exista spital, farmacie, azil de nebuni, sectie de politie, inchisori, crime sau cersetori. Iar asta nu din cauza ca acesti oameni sunt prea barbari sau saraci sa le construiasca, ci pentru ca nu au existat niciodata, iar societatea hunzakutilor nu are pur si simplu nevoie de aceste avanposturi ale "omului civilizat"".
Merita sa cititi articolul!

travel.descopera.ro/6744222-Taramul-nemuritorilor-Hunza-a-Valea-Vietii

Tot datorita izolarii autoimpuse de astadata, comunitatea Amish din SUA a reusit sa-si mentina credinta, traditiile si modul simplu de viata si sa evite impactul crizei pe care o resimt mai toti americanii...

Din toate aceste exemple ne putem inspira si noi, mai devreme sau mai tarziu... Ramane de vazut daca asteptam sa ne ajunga cutitul la os sau ne suflecam manecile de pe acum...

io_tania

63 mesaje
Postat pe: 12 August 2010, ora 10:44

Se pare ca si la noi s-au gasit unii cu initiativa si au reusit infiintarea unor comunitati care impartasesc un model de viata mult mai aproape de ideal decat cel dictat de sistem... Doar ca deja, unele dintre acestea au ajuns sa fie conduse de cine nu trebuie... Deh, demonul tradarii de pe vremea lui Decebal pana azi nu a prea luat vacanta... Oare cu niscai rugaciuni, lumanari aprinse si post negru, n-ar adormi pt vreo mie de ani macar?...
Si cand te gandesti ca avem atatea refrene frumoase cu "Desteapta-te romane!" si cu "Hai sa dam mana cu mana!"...

9am210390

6 mesaje
Postat pe: 15 August 2010, ora 06:24

Totul se trage de la mentalitatea poporului ! Lumea nu constientizeaza ca Statul nu mai exista decit ca o forma exploatata de o mina de excroci -politicieni,cetateanul nu intelege ca trebuie sa se preocupe personal de bunastarea lui ,nu sa astepte pomeni.In special electorale !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 August 2010, ora 15:44

De la: 9am210390, la data 2010-08-15 06:24:21

Totul se trage de la mentalitatea poporului ! Lumea nu constientizeaza ca Statul nu mai exista decit ca o forma exploatata de o mina de excroci -politicieni,cetateanul nu intelege ca trebuie sa se preocupe personal de bunastarea lui ,nu sa astepte pomeni.In special electorale !

Asta spuneam si eu, dar in epoca de piatra a cestui forum. De atunci s-a amplificat agatatul oamenilor de piciorul tatucului stat.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am210589

7 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 19:57

Cit timp va exista Basescu la Cotroceni,este imposibil sa concepi o societate sanatoasa,el asteapta sase prescrie faptele savirsite in cariera lui politica impotriva Romaniei si tine de putere cu orice pret.

io_tania

63 mesaje
Postat pe: 22 August 2010, ora 22:04

In ciuda pesimismului unora, se vede treaba ca romanii incep sa se destepte. Mai bine mai tarziu decat deloc...
Actualul sondaj de pe site-ul tvr1 despre optiunea romanilor de a mai fi platiti preotii si condcatorii altor culte de la tzatza bugetului si asa prea supta de atatea alte capuse de lux, arata ca si majoritatea comentariilor dealtfel, ca nivelul de constiinta creste incet si sigur.
Iaca inca o premiza buna pt a transforma in bine ceva in tara asta...
Va invit sa votati si dv in timp util, dupa cum va indeamna constiinta...

9am188648

241 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 11:39

PENTRU O SOCIETATE SANATOASA E NEVOIE INTAI DE OAMENI SANATOSI LA MINTE SI LATRUP.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 26 Decembrie 2010, ora 15:20

...DAR NU AI CU CINE....se pare ca suntem lipsiti de imaginatie....am devenit niste devoratori ai clipei...viitorul nu mai exista, suntem resemnati....dupa noi potopul....NE MERITAM SOARTA...

adipop

58 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 27 Decembrie 2010, ora 11:04

De la: 9am244489, la data 2010-12-26 15:20:22...DAR NU AI CU CINE....se pare ca suntem lipsiti de imaginatie....am devenit niste devoratori ai clipei...viitorul nu mai exista, suntem resemnati....dupa noi potopul....NE MERITAM SOARTA...

Hai sa incercam amandoi sa facem primii pasi concreti.
La ideea asta lucrez si eu de ceva Timp.

adi

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Postat pe: 27 Decembrie 2010, ora 18:15

Societate sanatoasa !Condusa de cine ?
Normal ...tot de oameni .De aceiasi oameni !
...de cei ce se inchina la bani/capital ori de cei ce se inchina la putere /dictatura .

Mai corect ar fii sa ne construim mai putin lacomi ,ipocriti ,invidiosi....

adipop

58 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2010, ora 20:59

De la: YS, la data 2010-12-27 18:15:40Societate sanatoasa !Condusa de cine ?
...de cei ce se inchina la bani/capital ori de cei ce se inchina la putere /dictatura .

Pai...hai sa incepem...
Uite, noi doi...daca doriti. Ii lasam pe ceilalti in pace si ne vedem de drumul nostru. Daca este unul responsabil, ceilalti vina alaturi de noi. O sa vedeti.

adi

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 06:44

De la: adipop, la data 2010-12-28 20:59:06

Pai...hai sa incepem...
Uite, noi doi...daca doriti. Ii lasam pe ceilalti in pace si ne vedem de drumul nostru. Daca este unul responsabil, ceilalti vina alaturi de noi. O sa vedeti.

adi

Aveti dreptate in privinta responsabilitatii .
Doar ca noi nu suntem separati de ceilalti si separarea nu ajuta fiind ,in fapt ,principala problema in aceasta lume .
Noroc ca ajuta virtualul !
Parerea mea este ca nu se face primavara cu o singura floarea....schimbare reala e posibila doar daca majoritatea oamenilor devin schimbarea .

adipop

58 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 09:13

De la: YS, la data 2010-12-29 06:44:05
De la: adipop, la data 2010-12-28 20:59:06

Pai...hai sa incepem...
Uite, noi doi...daca doriti. Ii lasam pe ceilalti in pace si ne vedem de drumul nostru. Daca noi doi suntem responsabili, ceilalti vin alaturi de noi. O sa vedeti.

adi

Aveti dreptate in privinta responsabilitatii .
Doar ca noi nu suntem separati de ceilalti si separarea nu ajuta fiind ,in fapt ,principala problema in aceasta lume .
Noroc ca ajuta virtualul !
Parerea mea este ca nu se face primavara cu o singura floarea....schimbare reala e posibila doar daca majoritatea oamenilor devin schimbarea .

NU suntem separati de ceilalti, bineinteles.
Asta nu inseamna sa nu punctam impreuna.

Oamenii au nevoie de modele noi de lucru si de impuls.

Normal ca nu se face astfel primavara, dar semintele bunului simt si ale omeniei trebuie puse peste tot. Din punctul meu de vedere schimbara propriu-zisa a societatii umane incepe de la 1+1=2, 2+1=3..samd.
zalmoxa.11.forumer.com/viewtopic.php?t=3216&postdays=0&postorder...

N-am reusit pana acum mare lucru, dar nu am de ales...Trebuie sa continui ce-am inceput cu multi ani in urma.

adi

io_tania

63 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2011, ora 18:47

Ca sa putem construi o lume sanatoasa, trebuie identificate si starpite/vindecate toate bubele actualei societati. Si sunt destule...

Ce leac sugerati la urata buba a manipularii? Iata ce marturii cutremuratoare vin de peste ocean, in caz ca nu ati constientizat pana acum de cata manipulare avem parte:

"Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor Zece strategii de Manipulare prin mediile de informare in masa. Evreu de sensibilitate anarhista, Chomsky sustine ca libertatea de exprimare este mai importanta decat orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta il intretine cu adevarul faptelor in sine. Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si analizeaza discursivitatea diversiunilor. Strategia diversiunii consista in deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarate de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neinsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, experimentate pe masele mari de oameni. Iata cele zece tehnici de manipulare macro in versiunea lui Chomsky, de altfel, extrem de intuitive:

1. Distrage in permanenta atentia publicului, tine-l departe de adevaratele probleme sociale si capteaza-i atentia cu subiecte fara importanta. Tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara niciun pic de timp de gandire scrie Chomsky.

2. Creaza probleme si apoi ofera solutii. Aceasta metoda se mai numeste si problema reactie solutie. La inceput, se creeaza problema, sau situatia, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sangeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, in detrimentrul libertatii.

3. Strategia in degradeu, mai cunoscuta drept teoria broastei testoase. Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata in mod progresiv, in degradeu, pe o durata de zece ani. In acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi, au fost impuse din 1980 pana in 1990. Somaj masiv, imigratie invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate in mod brutal.

4. Strategia actiunii cu date diferite. O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarare nepopulara este de a o prezenta ca dureroasa, dar necesara, obtinand acordul publicului in prezent, pentru aplicarea in viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decat al unuia apropiat. In primul rand, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui totul va merge mai bine maine si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. In fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la un moment dat. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene intre 1992 1995 si aplicate in 2002.

5. Adresarea publicului ca unor copii mici. Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atat de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani analizeaza Chomsky.

6. A face apel mai mult la partea emotionala decat la gandire. Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

7. Mentinerea poporului in nestiinta si prostie. A face in asa fel ca poporul sa nu inteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlul si inrobirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cat mai slaba, incat prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramana de neinteles de cele dintai.

8. Incurajarea publicul sa se complaca in mediocritate. A incuraja publicul sa creada ca nu este chiar atat de rau sa fi prost, vulgar si incult. Pentru asta se folosesc retetele show-urilor de Hollywood, asa numitele reality-show-uri, emisiunile de divertisment, etc.

9. Inlocuirea revoltei cu culpabilizarea. A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria lui nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente sau a efortului redus. Astfel, in loc sa se ridice impotriva sistemului, individul se subestimeaza si se invinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, avand ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !

10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decat se cunosc ei insisi. In ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescanda intre cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, sistemul a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decat se cunoaste el insusi. Aceasta inseamna ca, in majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decat ei insisi."

Sursa: Cugir Alba

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului HAI SA CONSTRUIM O SOCIETATE SANATOASA !
Mergi la: