Info
x
Poligon/parcare = drum public?
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Iulie 2008, ora 11:28
Este permisa conducerea si efectuarea de manevre cu autovehiculul in poligon si parcare de catre persoane care nu poseda permis de condicere?
|
|
gigel_sotto 8 mesaje Membru din: 2/07/2008 Oras: Buzau |
Postat pe: 1 August 2008, ora 11:45
Da, eu asa stiu. Stiu ca am vazut o stire in iarna asta. Niste indivizi se invarteau cu derapaje intr-o parcare din mamaia. Si politia statea si se uita la ei pentru ca, ziceau ei, parcarea nu e drum public si nu aveau ce sa le faca.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
sorin_rus50 37 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 3 August 2008, ora 08:38
da daca nu este drum public . te poti plimba cat vrea inima ta,
dar daca parcarea este pe drum public ai mare grija. Raporteaza abuz de limbaj |
|
carlos_gamer 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 14:06
Conform legilor in vigoare si a Regulamentului de Circulatie Rutiera al Romaniei, circulatia pe drumurile publice a persoanelor care nu corespund permis de conducere valid pentru categoria din care face parte autovehiculul este considerata infractiune si se pedepseste cunform prevederilor prevazute de Codul de Procedura Penala aflat in vigoare. Atentie! Carosabilul, Trotoarul, Rigolele, Statiile de transport in comun, cat si Anexele (parcari, zone) sunt considerate ca facand parte din drumuri publice. Exista mici scapari ale legii, in care nu se interzice conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor si anume cand in dreapta se afla un instructor auto sau un organ examinator intr-un autovehicul prevazut cu dubla-comanda si aceasta dupa examinarea legislativa si psihologica a elevului/candidatului. Mare atentie, exista poligoane sau parcari private in care intr-adevar organele de control nu exercita jurisdictie, dar acestea sunt bine delimitate de porti, garduri, insemne sau bariere.
|
powerofthebass 15 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 00:04
De la: TheGoDz, la data 2008-11-17 14:06:30Conform legilor in vigoare si a Regulamentului de Circulatie Rutiera al Romaniei, circulatia pe drumurile publice a persoanelor care nu corespund permis de conducere valid pentru categoria din care face parte autovehiculul este considerata infractiune si se pedepseste cunform prevederilor prevazute de Codul de Procedura Penala aflat in vigoare. Atentie! Carosabilul, Trotoarul, Rigolele, Statiile de transport in comun, cat si Anexele (parcari, zone) sunt considerate ca facand parte din drumuri publice. Exista mici scapari ale legii, in care nu se interzice conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor si anume cand in dreapta se afla un instructor auto sau un organ examinator intr-un autovehicul prevazut cu dubla-comanda si aceasta dupa examinarea legislativa si psihologica a elevului/candidatului. Mare atentie, exista poligoane sau parcari private in care intr-adevar organele de control nu exercita jurisdictie, dar acestea sunt bine delimitate de porti, garduri, insemne sau bariere. regulamentul rutier sau ordonanta guvernamentala, cum vreti voi sa ii ziceto, ce o invatati ca sa nu muriti degeaba pe sosele sau ca sa va luati permisul(de intrare in pushkarie) zice ca legea se aplica atunci cand "fapta" are loc pe domeniul public. trebuie sa stiti ca legea rutiera nu se aplica in SPATII PRIVATE: parcari, incinte, hale, etc. puteti sa faceti masinile praf acolo, cu sau fara permis, dar mare atentie cat de departe mergeti cu asta, ca mai exista si DREPTUL PENAL si CIVIL care se ocupa, printre altele, de: distrugere, bune moravuri, liniste publica, vatamare corporala,etc. vorba aia: iti da drumu rutiera da' te leaga tribunalul... Raporteaza abuz de limbaj |
|
cristian_antal66 33 mesaje Membru din: 27/06/2010 |
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 01:22
chiar iti place vw corrado?
mie mult m-ai mult mia placut vw scirocco 1 si 2 Raporteaza abuz de limbaj
criss
|
|
powerofthebass 15 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 03:42
De la: cristian_antal66, la data 2009-01-14 01:22:17chiar iti place vw corrado? sa te uiti de curiozitate ce performante avea corrado la vremea cand a fost scos, ca sunt o gramada de masini care nu au acum performantele lu' corrado ''90(1.8L G60 168CP, cu compresor, fara turbo), nu mai vb de vr6, vr6 TURBO(420 CP)... scirocco nu pot zice ca nu imi place, dar totusi, prea arata a masina antica... respect! Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabi_prund 87 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 16:17
Conform legii, NU AI DREPTUL sa te urci la volan indiferent ca esti "cineva" sau nu, nici in parcare, nici in curte la tine macar, atata timp cat NU DETII dreptul de a coduce dovedit prin acel permis de conducere obtinut in baza unei scoli, care stim cu totii cum se face, si in urma unui examen. Falsa impresie ca ma pot urca la volan in poligon, pe proprietatea mea si cine mai stie unde de genul asta te poate costa un dosar penal. Si in astfel de locuri sunt anumite reguli pe care trebuie sa le respecti. Deci... in principiu, nu va urcati la volan daca nu detineti acest drept. Intotdeauna o nenorocire nu vine singura si... e mult pana se urneste din loc. Referitor la invartitul masinilor prin parcari si Politia statea si se uita ca nu avea ce sa le faca dat fiind faptul ca acel spatiu nu este drum public, GRESIT. Acel loc este SPATIU PUBLIC, destinat accesului publicului larg, si drept dovada se poate da amenda pentru DERANJAREA LINISTII PUBLICE care este in jur 1000 de lei. Sunt chichite in regulament dar totusi orice om ar trebui sa stie ca atata timp cat nu ai permis de conducere, NU AI DREPTUL SA TE URCI LA VOLAN SI SA URNESTI MASINA DIN LOC NICI MACAR TRACTATA.
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 140 mesaje Membru din: 31/10/2008 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 01:06
De la: gabi_prund, la data 2009-02-18 16:17:02Conform legii, NU AI DREPTUL sa te urci la volan indiferent ca esti "cineva" sau nu, nici in parcare, nici in curte la tine macar, atata timp cat NU DETII dreptul de a coduce dovedit prin acel permis de conducere obtinut in baza unei scoli, care stim cu totii cum se face, si in urma unui examen. Falsa impresie ca ma pot urca la volan in poligon, pe proprietatea mea si cine mai stie unde de genul asta te poate costa un dosar penal. Si in astfel de locuri sunt anumite reguli pe care trebuie sa le respecti. Deci... in principiu, nu va urcati la volan daca nu detineti acest drept. Intotdeauna o nenorocire nu vine singura si... e mult pana se urneste din loc. Referitor la invartitul masinilor prin parcari si Politia statea si se uita ca nu avea ce sa le faca dat fiind faptul ca acel spatiu nu este drum public, GRESIT. Acel loc este SPATIU PUBLIC, destinat accesului publicului larg, si drept dovada se poate da amenda pentru DERANJAREA LINISTII PUBLICE care este in jur 1000 de lei. Sunt chichite in regulament dar totusi orice om ar trebui sa stie ca atata timp cat nu ai permis de conducere, NU AI DREPTUL SA TE URCI LA VOLAN SI SA URNESTI MASINA DIN LOC NICI MACAR TRACTATA. Total de acord, n-ai tzidula nu te urci in masina... pardon, te urci pe oricare din locuri dar nu la volan. Raporteaza abuz de limbaj |
|
bsilviu2006 27 mesaje Membru din: 6/03/2008 Oras: Adjud |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:06
In poligon da in parcare nu cel putin asa stiu eu. A trecut timpul de cand am permis vreo sase ani.
Raporteaza abuz de limbaj
bs
|
|
Fosta membra 9am.ro 56 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Resita |
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 09:02
De la: , la data 2008-07-29 11:28:37 Este permisa conducerea si efectuarea de manevre cu autovehiculul in poligon si parcare de catre persoane care nu poseda permis de condicere?daca nu e drum public,deschis traficului RUTIER ,de ce nu?uite,cind merg,la serviciu,in rural,ma intilnesc frecvent cu tineri ,ba pe dealuri sau la munte ,prin padure ce nu au 18 ani sau permis sau unii stau cu sticla de bere,de 2 litri intr-o mina si ma saluta din mers,in timp ce conduc un tractor cu remorca......