Info
x
Wrestling
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 07:48
As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 22 Mai 2010, ora 03:50
De la: nastasemihail, la data 2010-05-14 07:48:40As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Mai 2010, ora 14:42
Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul...
Reguli nu prea sunt, din moment ce intra aia in arena cand vor si cu cine vor, lupte pe echipe, 3 contra 2, si din cate aud, cei sub 14 ani, alcatuiesc o mare parte din fani. Probabil regula e sa nu lovesti cu adevarat Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|
|
Postat pe: 29 Mai 2010, ora 16:18
De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Daca consideri ca sint numai trucaje, incearca o singura figura de wrestling sa faci, si vezi ce patesti. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 Mai 2010, ora 16:19
Si decit sa lovesti cu adevarat mai bine trucaje realizate profesionist.
|
|
BOBITA 638 mesaje Membru din: 8/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2010, ora 05:22
De la: nastasemihail, la data 2010-05-14 07:48:40As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli. FETE SEXY sexy, fantezii ascunse, muzica in surdina, lumanari parfumate, sampanie, masaj, doar noi doi cat timp vrem fara sa fim deranjati, ce zici, suna bine? Daca da, suna-ma, lux, zona centrala, non-stop, 30 May 02:33 0731805285/ 0762145865/ 0730215919 Pret 100L/ora
Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
|
|
9am188899 13 mesaje Membru din: 31/05/2010 |
Postat pe: 31 Mai 2010, ora 08:43
De la: nastasemihail, la data 2010-05-14 07:48:40As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli. 8 domnisoare de vis,care iti ofera pasiune, extaz si senzualitate.Vino in lumea lor si nu vei uita niciodata timpul petrecut alaturi de ingerasii nostri.Te asteptam sa te convingi!!! 30 May 21:32 0762.913.112/ 0725.482.605/ 0751.321.438 0751.321.438 Email: office@angelsmassage.ro www.angelsmassage.ro Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Mai 2010, ora 16:16
De la: nastasemihail, la data 2010-05-29 16:18:00De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Daca nu ar fi trucaje, erau aia cu gatul rupt demult. Asta e meseria lor, cum nici noi nu putem face treaba unui cascador, e riscant, insa pt el e o nimica toata, la fel cu pilotii de formula 1, etc. Intocmai d-ai anu patesc nimic, pt ca stiu cum sa loveasca astfel incat sa nu pateasca nimic. De exemplu in momentul in care-l buseste de cevasi tre sa-i curga sange; foarte rapid, asta se taie intr-un loc unde se vindeca usor si apoi arata ca ia uite ce i-a dat sangele. Si mai e faza cu masa, cand il arunca de rupe masa cu el, de zici ca i-a rupt spatele lu ala. Turcajul e ca el cade in asa fel incat sa rupa masa si sa nu pateasca nimic. Iar daca astea nu-s trucaje.... Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Iunie 2010, ora 05:29
De la: Sandel, la data 2010-05-31 16:16:24De la: nastasemihail, la data 2010-05-29 16:18:00De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Asta spun si eu. Un om obisnuit nu poate face fara antrenament ani de zile. Incearca sa rupi o masa cazind pe ea, si mai vorbim. eu ma refeream la reguli. Nu le stiu. Doar le banui. Sint stiute. dar nu sint prezentate, ca la alte sporturi, ca se strica magia. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:17
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 19:06
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2011, ora 07:01
Ce inghesuiala sa se dea explicatii.
Chiar nu stiu mai nimic de sportul asta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 August 2011, ora 13:36
|
|
Postat pe: 25 August 2011, ora 13:37
De la: Sandel, la data 2010-05-31 16:16:24De la: nastasemihail, la data 2010-05-29 16:18:00De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Daca e ranit vreunul grav e in regula? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2011, ora 14:24
Wrestlingul este un sport spectacol de origine american, cunoscut n Statele Unite sub numele de pro wrestling (prescurtare pentru professional wrestling).
n Romnia, n anii '90 pentru definirea wrestlingului era folosit și termenul de catch (provenit de la expresia "catch as can", care denumește forma inițial de lupt din care se trage wrestlingul modern). Wrestlingul este o disciplin nrudit cu sporturile de contact. Dac n luptele greco-romane și n luptele libere, protagoniștii sunt doi sportivi amatori a cror scop este acela de a prevala și a-și nvinge adversarul, n wrestling sunt implicați doi sau mai mulți atleți a cror principal preocupare e aceea de a crea spectacol și de a menține interesul publicului la cote ridicate prin practicarea unei game vaste de tehnici și manevre spectaculoase. Aceast disciplin este foarte popular n Statele Unite și Marea Britanie precum și n alte țri din ntreaga lume și cunoaște diferite stiluri: Japonia (Puroresu), Mexic (Lucha Libre), Canada, Germania sau Italia. n prezent, n Romnia transmisiunile de wrestling pot fi urmrite pe posturile Sport.ro, Eurosport și Eurosport 2. Wrestlingul și are originile la sfrșitul secolului al XIX-lea - nceputul secolului al XX-lea, cnd n cadrul companiilor de circ erau organizate diferite spectacole de lupte. Modul de desfșurare al luptelor era cu mult diferit de cel din zilele noastre, rezultatul nu era predeterminat, iar reprezentațiile nu erau att de spectaculoase. Atleții implicați utilizau tehnici provenite din diferite stiluri de lupt și arte marțiale. n primii ani ai secolului XX, wrestlingul parcurge o prim etap pe scara evoluției sale și adopt o structur similar cu cea prezent n pugilismul actual. ns acest tip de wrestling, datorit lipsei de patos și a duratei foarte mari a meciurilor dispare odat cu apariția televiziunii. Se observ c o astfel de competiție are o mai mare priz la public n cazul n care rezultatul este prestabilit, putnd deveni astfel o afacere profitabil. Meciurile cu rezultate prestabilite devin predominante, dar timp de zeci de ani, wrestlerii și organizatorii decid s pstreze secret acest lucru, negnd existența rezultatelor decise la "masa verde" (n argoul wrestlingului, decid s pstreze kayfabe-ul). O schimbare de atitudine n acest sens se produce la mijlocul anilor '80, cnd Vince McMahon, patronul celei mai mari promoții de wrestling din lume, World Wrestling Federation, declar c federația sa promoveaz sportul-spectacol ("sports-entertainment"). n acest mod, magnatul reușește s ocoleasc jurisdicțiile forurilor sportive din diferite state, asigurndu-și astfel o modalitate mult mai facil de promovare. Cu timpul, "mirajul" kayfabe-ului ncepe s dispar, totul culminnd n 1997 cu declarația fcut de McMahon pe parcursul emisiunii Monday Night RAW, acesta promițnd c "nu va mai insulta inteligența fanilor" prin negarea kayfabe-ului. n aceeași linie, n anul 2002, dup un proces intentat de World Wildlife Fund pentru folosirea inițialelor WWF, compania și schimb numele n World Wrestling Entertainment, evidențiind astfel rolul central al spectacolului n cadrul wrestlingului. n ziua de azi, se poate spune c wrestlingul este "regizat", n sensul c rezultatul meciului este prestabilit și efectul manevrelor efectuate este exagerat pentru a spori spectaculozitatea. Totuși este important de fcut precizarea c deși meciurile nu constituie ntr-o competiție n sensul tradițional al cuvntului, tehnicile și manevrele executate n ring sunt dureroase, forta manevrelor si gradul mare de risc facand aproape imposibila evitarea coliziunilor dureroase, iar executarea lor implic multe riscuri dac nu sunt efectuate corect. Aspectul "simulat" al unei manevre de wrestling consta in faptul ca ambii luptatori incearca sa evite consecintele majore, cum ar fi ranile interne sau ruperea oaselor, si nu incearca neaparat evitarea durerii, durere imposibil de eliminat, in cazul majoritatii manevrelor. Nu trebuie n nici un caz subestimat aspectul sportiv al wrestlingului și condiția fizic a participanților, care sunt capabili s fac adevrate demonstrații de forț și miestrie sportiv pe parcursul unui meci. Concluzionnd, ntr-un meci de wrestling doar rezultatul final și anumite momente de vrf ale meciului sunt predeterminate și repetate de wrestleri pe parcursul antrenamentelor, restul partidei fiind improvizate. Pe parcursul meciului, wrestlerii implicați n acțiunea din ring comunic folosind gesturi sau termeni specifici pentru a informa adversarul n legtur cu manevrele care urmeaz s le execute. Și arbitrul are rolul su, semnalnd uneori momentele n care trebuie s aib loc evenimentele prestabilite sau care implic un grad de risc ridicat.[necesit citare] [modificare] Mod de organizare Spre deosebire de alte sporturi, n wrestling nu exist federații naționale sau internaționale (cum sunt FIFA,UEFA sau FRF n cazul fotbalului) care s reuneasc n cadrul lor toți practicanții acelei activitți. n cazul wrestlingului, atleții și desfșoar activitatea n cadrul unor companii (federații) independente aflate n competiție unele cu altele. n afara federațiilor mari, cu bugete impresionante care de cele mai multe ori și asigur televizarea meciurilor, exist foarte multe federații cu bugete limitate care supraviețuiesc organiznd spectacole n fața unui public care se reduce la cteva sute de oameni și care poart numele de indy (prescurtare de la "independent promotion"). Cea mai important organizație de wrestling din lume este n momentul de faț World Wrestling Entertainment. Compania american deține supremația mondial att din punctul de vedere al popularitții, ct și ca influenț și putere financiar. Alte organizații de wrestling importante sunt TNA Wrestling (SUA), Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL, Mexic), New Japan Pro Wrestling (NJPW, Japonia). Un roster reprezint totalitatea wrestlerilor care și desfșoar activitatea n cadrul unei promoții de wrestling. De regul, fiecare federație de wrestling are la dispoziție un singur roster, excepție fcnd World Wrestling Entertainment, care fiind organizat n trei divizii ( RAW, SmackDown! și NXT) are la dispoziție trei rostere. n promoțiile indy, sunt des ntlnite situațiile n care un wrestler apare n show-urile mai multor federații. Acest lucru are motivații economice, wrestlerul neavnd ncheiat un contract de exclusivitate cu o anumit companie. Wrestlerii unui roster se mpart, n funcție de importanț, astfel : Jobber: este un wrestler care pierde toate meciurile pe care le disput, avnd rolul de a-și pune n valoare adversarii. Este folosit și la antrenamentul wrestlerilor tineri, neexperimentați. Low carder: similar unui jobber, cu excepția faptului c n atribuțiile acestuia nu intr munca alturi de wrestlerii tineri. Mid carder: apare de cele mai multe ori n luptele de la mijlocul showului, avnd rolul de a ntreține interesul publicului n așteptarea meciurilor importante. Upper carder: apare n partide ce se disput nainte de main event (adic meciul cel mai important al show-ului). Foarte rar se ntmpl ca acesta s fie folosit pe post de jobber. Un upper card poate primi title shots, adic șanse de a lupta pentru o centur de campion. Main eventer: este un wrestler de top care apare n meciul cel mai important al show-ului. Disput deseori meciuri pentru centurile de campion. Fiecare promoție de wrestling are o echip de booking, format din bookeri. Bookerii sunt persoane care decid structura unui show de wrestling, iau decizii asupra meciurilor și asupra rezultatelor și creeaz storyline-uri. n atribuțiile echipei de booking (numit Creative Team n cadrul WWE) intr și alte aspecte deosebit de importante, cum ar fi gimmick-ul wrestlerilor. Un gimmick reprezint personajul pe care fiecare wrestler l interpreteaz. Gimmick-ul contribuie la impactul pe care un anumit wrestler l are asupra publicului. Ca exemplificare, l putem aminti pe Hulk Hogan, reprezentativ pentru tipul wrestlerului-erou, sau pe Undertaker, al crui gimmick de mort-viu s-a dovedit a fi unul din cele mai puternice din istoria wrestlingului. O alt hotrre important ce revine bookerilor este cea cu privire la rolul de Face sau de Heel al unui wrestler. Un wrestler Face (sau babyface) este un wrestler considerat ca fcnd parte din rndul wrestlerilor "buni", care respect regulile, atrgnd aprobarea și simpatia publicului. Cnd lupt n echip cu alți wrestleri este loial partenerilor si. Exemple de wrestleri face din prezent sunt Shawn Michaels, Jeff Hardy sau John Morrison n WWE și Shark Boy n TNA. Un wrestler Heel personific wrestlerul "ru", care ncalc permanent regulile luptei apelnd la tot felul de trucuri pentru a trișa. O categorie aparte de wrestleri heel sunt wrestlerii Monster Heel, care sunt performeri nfțișați ca fiind de nenvins. Exemple de wrestleri heel din prezent sunt Edge sau The Miz, iar ca monster heel i putem aminti pe The Great Khali sau Umaga. O categorie special de wrestleri sunt wrestlerii Tweener. Comportamentul și acțiunile acestora att n ring ct și n afara lui fac s fie greu de stabilit dac sunt heel sau face. Chiar dac nu respect tot timpul regulile, ei se bucur n continuare de simpatia publicului. n aceast categorie pot fi ncadrați wrestleri ca Vampiro, Raven, Undertaker sau Sting. Spectacolele se mpart n trei categorii: House Show, Tv Show și Pay-per-view. [modificare] House Show Un House show al World Wrestling Entertainment Un house show este un spectacol care de obicei nu este transmis la televizor, multe din promoțiile mici limitndu-se doar la aceste tipuri de spectacole. n cazul federațiilor mari sunt rare cazurile n care pe parcursul unui House Show are loc vreo schimbare de titlu. Din categoria acestor situații rare, putem aminti victoria lui Christian asupra lui Booker T pentru centura intercontinenetal sau meciul pentru centura WWE Heavyweight desfșurat la Madison Square Garden (New York), n care Diesel (Kevin Nash) l-a nvins pe campionul Bob Backlund n 8 secunde. Tv show-ul reprezint spectacolul de wrestling transmis la televiziune, care de obicei are o frecvenț sptmnal. n cadrul acestora apar mid carderi, upper carderi și main eventeri. Pe parcursul acestor show-uri se dezvolt storyline-urile și feudurile dintre wrestleri care pregtesc terenul pentru meciurile de maxim importanț desfșurate n cadrul pay-per-view-urilor. Pay-per-view-urile reprezint cele mai importante spectacole de wrestling ale anului și pot fi vizionate prin satelit sau prin cablu tv contra cost. Aceste gale reprezint punctul culminant al feudurilor și storyline-urilor create de-a lungul show-urilor tv sptmnale, cuprinznd cele mai așteptate meciuri. Deseori, pay-per-view-urile conțin meciuri contnd pentru diverse titluri ale promoției respective. Cele mai cunoscute pay-per-view-uri sunt Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam și Survivor Series. Wrestlerii pot fi mprțiți n dou categorii, n funcție de greutate : Cruiserweight și Heavyweight. Categoria Cruiserweight, sau categoria ușoar cuprinde wrestlerii cu o greutate sub 100 kg (220 lbs). n general, aceștia sunt lupttori care utilizeaz manevre și tehnici ce se bazeaz pe agilitate. Categoria Heavyweight, sau categoria grea, cuprinde wrestleri cu o greutate peste 100 kg (220 lbs). Acești wrestleri utilizeaz frecvent tehnici ce se bazeaz mai mult pe forța fizic. Wrestlerii pot fi att de sex masculin ct și de sex feminin și se pot grupa n tag team-uri, adic echipe formate din doi wrestleri sau pot forma un stable, adic un grup de lupttori ntre care exist o alianț. Un wrestler care a reușit s devin ct de ct cunoscut cștig n medie 200-250.000 de dolari pe an, n aceast sum nefiind incluse cheltuielile de transport și alte posibile cheltuieli medicale. Wrestlerii de top au salarii ce pot ajunge la cteva milioane de dolari pe an, cu cheltuielile medicale și de transport pltite de federația de care aparțin, care le poate oferi și alte privilegii. Wrestlerii care lucreaz pentru promoții mai mici sunt forțați s apeleze și la o a doua slujb pentru a se ntreține. n general, federațiile mici nu au contracte exclusive cu aceștia și nu au o sum fix prevzut pentru salarii, plțile fiind efectuate pentru fiecare prestație n parte. Pentru detalii, vezi: Tipuri de meciuri de wrestling. Exist un numr foarte mare de tipuri de meciuri de wrestling, fiecare cu propriile particularitți. Meciurile clasice de wrestling, disputate ntre doi sau mai mulți wrestleri pot fi ncheiate prin urmtoarele modalitți : Pinfall-ul (numrtoarea pn la trei) este cea mai ntlnit modalitate de cștigare a unui meci. Pentru a cștiga prin pinfall, un wrestler trebuie s-și aduc adversarul la podea, cu ambii umeri lipiți de suprafața ringului, timp n care arbitrul meciului efectueaz o numrtoare pn la trei. Sunt mai multe metode de a efectua un pinfall, cea mai utilizat fiind aceea n care wrestlerul se alungește deasupra adversarului și-și trece un braț pe sub unul din picioarele acestuia, așteptnd numrtoarea arbitrului. Pentru ca un pinfall s fie valabil, ntreg corpul wrestlerului pus la podea trebuie s fie n interiorul ringului. Un picior sau o mn puse pe una din corzi de exemplu, duce automat la invalidarea pinfall-ului. Exist și manevre neregulamentare ce pot aprea n cadrul unui pinfall (cum ar fi de exemplu sprijinirea de corzile ringului). Cștigarea unui meci prin aceast modalitate presupune aplicarea de diverse tehnici ("submission holds") menite a-l face pe adversar s abandoneze. Abandonul poate fi echivalat cu un knockout. Pentru a stabili dac wrestlerul mai este n msur s continue meciul, arbitrul ridic de trei ori mna celui prins n manevra de submission. Dac mna wrestlerului cade de fiecare dat dup ce arbitrul i d drumul, se consider c lupttorul a pierdut meciul prin abandon. Deasemenea, wrestlerul poate indica abandonul prin lovirea repetat a ringului cu palma. Dac n timpul submission-ului, wrestlerul supus manevrei reușește s se prind de una din corzile ringului, adversarul su este obligat s renunțe la acțiunea de submission, n caz contrar riscnd descalificarea. Pierderea unui meci prin countout are loc atunci cnd un wrestler se afl n afara ringului, caz n care arbitrul ncepe o numrtoare pn la zece. Dac arbitrul ajunge la zece și wrestlerul se afl nc n exteriorul ringului, performerul pierde meciul prin countout. Cnd ambii wrestleri implicați n lupt se gsesc n afara ringului, numrtoarea i vizeaz pe amndoi. Dac unul din wrestleri revine n ring, numrtoarea va continua pentru cel rmas afar. n cazul n care niciunul din wrestleri nu revine la timp n ring, avem o situație de dublu countout iar meciul ia sfrșit, fr a avea vreun cștigtor. Atunci cnd ambii wrestleri sunt la podea și nici unul din ei nu se ridic, arbitrul poate ncepe o numrtoare pn la zece. Numrtoarea este ntrerupt n momentul n care unul dintre wrestleri se ridic. Dac niciunul din wrestleri nu reușește acest lucru, meciul este considerat remiz și se poate spune c avem un knockout dublu (un alt termen, incorect folosit pentru aceast situație este "countout n ring"). n anumite promoții, arbitrul nu pornește numrtoarea, chiar dac wrestlerii se afl n afara ringului. De obicei acest lucru se ntmpl atunci cnd ntre cei doi atleți a avut loc o lovitur puternic și ambii se afl la podea. Explicația deciziei de a nu porni numrtoarea este c numrtoarea nu ar fi n favoarea niciunuia din wrestleri, ambii aflndu-se n stare de inconștienț. n realitate, acest lucru are loc pentru a crește suspansul n rndul publicului și pentru a le permite wrestlerilor s-și revin dup manevrele executate. Descalificarea poate interveni n urmtoarele cazuri : Practicarea de tehnici și manevre neregulamentare, refuzul de a termina o manevr de submission n momentul n care adversarul a ajuns la corzile ringului, mușcarea, sufocarea sau lovirea repetat cu pumnul. Aceste situații se supun de obicei unei numrtori pn la cinci, n cazul n care atenționarea arbitrului este ignorat rezultnd descalificarea. Intervenția unei persoane neimplicate n meci, care lovește sau imobilizeaz un wrestler. De obicei, dac un wrestler ncearc s intervin dar este nlturat din ring de ctre un alt wrestler sau de ctre arbitru, nainte de a acționa n ring, nu se apeleaz la descalificare. Lovirea adversarului cu un obiect strin (de la aceast regul se exclud meciurile care prevd explicit folosirea diferitor obiecte strine) Folosirea de lovituri sub centur (doar n cazul n care regulile meciului permit acest lucru) Lovirea intenționat a arbitrului Diferite acțiuni menite s vtmeze ochii adversarului. n practic, regulile luptei sunt deseori nclcate. n WWE, arbitrul trebuie s vad personal abaterea de la regulament pentru a decide sfrșitul meciului prin descalificare, iar decizia acestuia este de cele mai multe ori cea final. Se ntmpl destul de frecvent ca arbitrii s fie doborți la podea accidental n timpul meciurilor, momentele respective fiind prilejul svrșirii neregularitților. Deasemenea, se ntmpl ca pe perioada n care arbitrul zace "inconștient", unul dintre wrestleri s fac un pinfall valabil care i-ar aduce cștigarea meciului, dar din cauz c arbitrul nu este prezent pentru a efectua numrtoarea, victoria nu este omologat. Se pot folosi și obiecte strine, dar doar n unele cazuri. Spectatorii și fanii wrestlingului se mpart n dou categorii: spectatori Mark și spectatori Smark. Un spectator mark urmrește wrestlingul ca și orice alt sport, interpretnd tot ceea ce se ntmpl n ring și n afara lui ca fiind real: de la storyline și gimmick-uri pn la conflictele dintre wrestleri. Adevrat "sev" vital pentru industria wrestlingului, formnd majoritatea publicului din arenele de wrestling, spectatorii mark sunt tot timpul de partea wrestlerilor face, care, conform credinței lor, reușesc s obțin victoriile n ring datorit susținerii pe care ei le-o acord; spectatorii mark influențeaz și promovarea wrestlerilor heel, care este decis și n funcție de ct de detestat este respectivul wrestler de ctre acești suporteri. Termenul de smark a fost obținut din prescurtarea cuvintelor "smart mark". Un spectator smark precum, pe , ntlnit mai ales pe internet, este conștient de natura nscenat a show-ului și urmrește wrestlingul ca pe un spectacol. Aceast categorie de spectatori urmrește dificultatea și modul de execuție a diferitelor manevre și tehnici efectuate n ring, apreciind wrestlerii n funcție de calitțile tehnice, atletice și actoricești de care dau dovad. Americane: World Wrestling Entertainment (WWE) Extreme Championship Wrestling (ECW) (actualmente brand WWE) Combat Zone Wrestling (CZW) Wrestling Society X (WSX) Total Nonstop Action (TNA) Ring Of Honor (ROH) Pro Wrestling Guerrilla (PWG) Independent Wrestling Association Mid-South (IWA-MS) Ohio Valley Wrestling (OVW) Deep South Wrestling (DSW) Japoneze: New Japan Pro Wrestling (NJPW) All Japan Pro Wrestling (AJPW) Dragon Gate (DGPW) Pro Wrestling ZERO1-MAX (ZERO1-MAX) Pro Wrestling NOAH (NOAH) Mexicane: Asistencia Asesoria y Administracion (AAA) Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL) International Wrestling Revolution Group (IWRG) Europene: European Wrestling Federation (EWF) Frontier Championship Wrestling (FCW) Italian Championship Wrestling (ICW) Italian Wrestling Entertainment (IWE) Federații defuncte (cele mai celebre) World Championship Wrestling (WCW) Frontier Martial-arts Wrestling (FMW) Xtreme Italian Wrestling (XIW)
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s i faci lectura pe vapor dect s faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 01:08
Multumim.
|
|
|
|