Info
x
Wrestling
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Mai 2010, ora 07:48
As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli.
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 22 Mai 2010, ora 03:50
De la: nastasemihail, la data 2010-05-14 07:48:40As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Mai 2010, ora 14:42
Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul...
Reguli nu prea sunt, din moment ce intra aia in arena cand vor si cu cine vor, lupte pe echipe, 3 contra 2, si din cate aud, cei sub 14 ani, alcatuiesc o mare parte din fani. Probabil regula e sa nu lovesti cu adevarat Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|
|
Postat pe: 29 Mai 2010, ora 16:18
De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Daca consideri ca sint numai trucaje, incearca o singura figura de wrestling sa faci, si vezi ce patesti. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 Mai 2010, ora 16:19
Si decit sa lovesti cu adevarat mai bine trucaje realizate profesionist.
|
|
BOBITA 638 mesaje Membru din: 8/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2010, ora 05:22
De la: nastasemihail, la data 2010-05-14 07:48:40As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli. FETE SEXY sexy, fantezii ascunse, muzica in surdina, lumanari parfumate, sampanie, masaj, doar noi doi cat timp vrem fara sa fim deranjati, ce zici, suna bine? Daca da, suna-ma, lux, zona centrala, non-stop, 30 May 02:33 0731805285/ 0762145865/ 0730215919 Pret 100L/ora
Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
|
|
9am188899 13 mesaje Membru din: 31/05/2010 |
Postat pe: 31 Mai 2010, ora 08:43
De la: nastasemihail, la data 2010-05-14 07:48:40As vrea sa stiu si eu in ce constau regulile? Ca nu se spune. Si am impresia ca mai are si reguli. 8 domnisoare de vis,care iti ofera pasiune, extaz si senzualitate.Vino in lumea lor si nu vei uita niciodata timpul petrecut alaturi de ingerasii nostri.Te asteptam sa te convingi!!! 30 May 21:32 0762.913.112/ 0725.482.605/ 0751.321.438 0751.321.438 Email: [email protected] www.angelsmassage.ro Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Mai 2010, ora 16:16
De la: nastasemihail, la data 2010-05-29 16:18:00De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Daca nu ar fi trucaje, erau aia cu gatul rupt demult. Asta e meseria lor, cum nici noi nu putem face treaba unui cascador, e riscant, insa pt el e o nimica toata, la fel cu pilotii de formula 1, etc. Intocmai d-ai anu patesc nimic, pt ca stiu cum sa loveasca astfel incat sa nu pateasca nimic. De exemplu in momentul in care-l buseste de cevasi tre sa-i curga sange; foarte rapid, asta se taie intr-un loc unde se vindeca usor si apoi arata ca ia uite ce i-a dat sangele. Si mai e faza cu masa, cand il arunca de rupe masa cu el, de zici ca i-a rupt spatele lu ala. Turcajul e ca el cade in asa fel incat sa rupa masa si sa nu pateasca nimic. Iar daca astea nu-s trucaje.... Raporteaza abuz de limbaj
Regret ca traiesc in Romania
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Iunie 2010, ora 05:29
De la: Sandel, la data 2010-05-31 16:16:24De la: nastasemihail, la data 2010-05-29 16:18:00De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Asta spun si eu. Un om obisnuit nu poate face fara antrenament ani de zile. Incearca sa rupi o masa cazind pe ea, si mai vorbim. eu ma refeream la reguli. Nu le stiu. Doar le banui. Sint stiute. dar nu sint prezentate, ca la alte sporturi, ca se strica magia. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 28 August 2010, ora 18:17
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2010, ora 19:06
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2011, ora 07:01
Ce inghesuiala sa se dea explicatii.
Chiar nu stiu mai nimic de sportul asta. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 25 August 2011, ora 13:36
|
|
Postat pe: 25 August 2011, ora 13:37
De la: Sandel, la data 2010-05-31 16:16:24De la: nastasemihail, la data 2010-05-29 16:18:00De la: Sandel, la data 2010-05-22 14:42:47Eu nu ma uit la wrestling atat timp cat stiu ca sunt trucaje, nici nu stiu daca au vreo lovitura adevarata. In afara de box restul mi se par de spectacol. poate la k1 mai e ce mai e, dar wrestling-ul... Daca e ranit vreunul grav e in regula? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2011, ora 14:24
Wrestlingul este un sport spectacol de origine american�, cunoscut �n Statele Unite sub numele de pro wrestling (prescurtare pentru professional wrestling).
�n Rom�nia, �n anii '90 pentru definirea wrestlingului era folosit și termenul de catch (provenit de la expresia "catch as can", care denumește forma inițial� de lupt� din care se trage wrestlingul modern). Wrestlingul este o disciplin� �nrudit� cu sporturile de contact. Dac� �n luptele greco-romane și �n luptele libere, protagoniștii sunt doi sportivi amatori a c�ror scop este acela de a prevala și a-și �nvinge adversarul, �n wrestling sunt implicați doi sau mai mulți atleți a c�ror principal� preocupare e aceea de a crea spectacol și de a menține interesul publicului la cote ridicate prin practicarea unei game vaste de tehnici și manevre spectaculoase. Aceast� disciplin� este foarte popular� �n Statele Unite și Marea Britanie precum și �n alte ț�ri din �ntreaga lume și cunoaște diferite stiluri: Japonia (Puroresu), Mexic (Lucha Libre), Canada, Germania sau Italia. �n prezent, �n Rom�nia transmisiunile de wrestling pot fi urm�rite pe posturile Sport.ro, Eurosport și Eurosport 2. Wrestlingul �și are originile la sf�rșitul secolului al XIX-lea - �nceputul secolului al XX-lea, c�nd �n cadrul companiilor de circ erau organizate diferite spectacole de lupte. Modul de desf�șurare al luptelor era cu mult diferit de cel din zilele noastre, rezultatul nu era predeterminat, iar reprezentațiile nu erau at�t de spectaculoase. Atleții implicați utilizau tehnici provenite din diferite stiluri de lupt� și arte marțiale. �n primii ani ai secolului XX, wrestlingul parcurge o prim� etap� pe scara evoluției sale și adopt� o structur� similar� cu cea prezent� �n pugilismul actual. �ns� acest tip de wrestling, datorit� lipsei de patos și a duratei foarte mari a meciurilor dispare odat� cu apariția televiziunii. Se observ� c� o astfel de competiție are o mai mare priz� la public �n cazul �n care rezultatul este prestabilit, put�nd deveni astfel o afacere profitabil�. Meciurile cu rezultate prestabilite devin predominante, dar timp de zeci de ani, wrestlerii și organizatorii decid s� p�streze secret acest lucru, neg�nd existența rezultatelor decise la "masa verde" (�n argoul wrestlingului, decid s� p�streze kayfabe-ul). O schimbare de atitudine �n acest sens se produce la mijlocul anilor '80, c�nd Vince McMahon, patronul celei mai mari promoții de wrestling din lume, World Wrestling Federation, declar� c� federația sa promoveaz� sportul-spectacol ("sports-entertainment"). �n acest mod, magnatul reușește s� ocoleasc� jurisdicțiile forurilor sportive din diferite state, asigur�ndu-și astfel o modalitate mult mai facil� de promovare. Cu timpul, "mirajul" kayfabe-ului �ncepe s� dispar�, totul culmin�nd �n 1997 cu declarația f�cut� de McMahon pe parcursul emisiunii Monday Night RAW, acesta promiț�nd c� "nu va mai insulta inteligența fanilor" prin negarea kayfabe-ului. �n aceeași linie, �n anul 2002, dup� un proces intentat de World Wildlife Fund pentru folosirea inițialelor WWF, compania �și schimb� numele �n World Wrestling Entertainment, evidențiind astfel rolul central al spectacolului �n cadrul wrestlingului. �n ziua de azi, se poate spune c� wrestlingul este "regizat", �n sensul c� rezultatul meciului este prestabilit și efectul manevrelor efectuate este exagerat pentru a spori spectaculozitatea. Totuși este important de f�cut precizarea c� deși meciurile nu constituie �ntr-o competiție �n sensul tradițional al cuv�ntului, tehnicile și manevrele executate �n ring sunt dureroase, forta manevrelor si gradul mare de risc facand aproape imposibila evitarea coliziunilor dureroase, iar executarea lor implic� multe riscuri dac� nu sunt efectuate corect. Aspectul "simulat" al unei manevre de wrestling consta in faptul ca ambii luptatori incearca sa evite consecintele majore, cum ar fi ranile interne sau ruperea oaselor, si nu incearca neaparat evitarea durerii, durere imposibil de eliminat, in cazul majoritatii manevrelor. Nu trebuie �n nici un caz subestimat aspectul sportiv al wrestlingului și condiția fizic� a participanților, care sunt capabili s� fac� adev�rate demonstrații de forț� și m�iestrie sportiv� pe parcursul unui meci. Concluzion�nd, �ntr-un meci de wrestling doar rezultatul final și anumite momente de v�rf ale meciului sunt predeterminate și repetate de wrestleri pe parcursul antrenamentelor, restul partidei fiind improvizate. Pe parcursul meciului, wrestlerii implicați �n acțiunea din ring comunic� folosind gesturi sau termeni specifici pentru a informa adversarul �n leg�tur� cu manevrele care urmeaz� s� le execute. Și arbitrul are rolul s�u, semnal�nd uneori momentele �n care trebuie s� aib� loc evenimentele prestabilite sau care implic� un grad de risc ridicat.[necesit� citare] [modificare] Mod de organizare Spre deosebire de alte sporturi, �n wrestling nu exist� federații naționale sau internaționale (cum sunt FIFA,UEFA sau FRF �n cazul fotbalului) care s� reuneasc� �n cadrul lor toți practicanții acelei activit�ți. �n cazul wrestlingului, atleții �și desf�șoar� activitatea �n cadrul unor companii (federații) independente aflate �n competiție unele cu altele. �n afara federațiilor mari, cu bugete impresionante care de cele mai multe ori �și asigur� televizarea meciurilor, exist� foarte multe federații cu bugete limitate care supraviețuiesc organiz�nd spectacole �n fața unui public care se reduce la c�teva sute de oameni și care poart� numele de indy (prescurtare de la "independent promotion"). Cea mai important� organizație de wrestling din lume este �n momentul de faț� World Wrestling Entertainment. Compania american� deține supremația mondial� at�t din punctul de vedere al popularit�ții, c�t și ca influenț� și putere financiar�. Alte organizații de wrestling importante sunt TNA Wrestling (SUA), Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL, Mexic), New Japan Pro Wrestling (NJPW, Japonia). Un roster reprezint� totalitatea wrestlerilor care �și desf�șoar� activitatea �n cadrul unei promoții de wrestling. De regul�, fiecare federație de wrestling are la dispoziție un singur roster, excepție f�c�nd World Wrestling Entertainment, care fiind organizat� �n trei divizii ( RAW, SmackDown! și NXT) are la dispoziție trei rostere. �n promoțiile indy, sunt des �nt�lnite situațiile �n care un wrestler apare �n show-urile mai multor federații. Acest lucru are motivații economice, wrestlerul neav�nd �ncheiat un contract de exclusivitate cu o anumit� companie. Wrestlerii unui roster se �mpart, �n funcție de importanț�, astfel : Jobber: este un wrestler care pierde toate meciurile pe care le disput�, av�nd rolul de a-și pune �n valoare adversarii. Este folosit și la antrenamentul wrestlerilor tineri, neexperimentați. Low carder: similar unui jobber, cu excepția faptului c� �n atribuțiile acestuia nu intr� munca al�turi de wrestlerii tineri. Mid carder: apare de cele mai multe ori �n luptele de la mijlocul showului, av�nd rolul de a �ntreține interesul publicului �n așteptarea meciurilor importante. Upper carder: apare �n partide ce se disput� �nainte de main event (adic� meciul cel mai important al show-ului). Foarte rar se �nt�mpl� ca acesta s� fie folosit pe post de jobber. Un upper card poate primi title shots, adic� șanse de a lupta pentru o centur� de campion. Main eventer: este un wrestler de top care apare �n meciul cel mai important al show-ului. Disput� deseori meciuri pentru centurile de campion. Fiecare promoție de wrestling are o echip� de booking, format� din bookeri. Bookerii sunt persoane care decid structura unui show de wrestling, iau decizii asupra meciurilor și asupra rezultatelor și creeaz� storyline-uri. �n atribuțiile echipei de booking (numit� Creative Team �n cadrul WWE) intr� și alte aspecte deosebit de importante, cum ar fi gimmick-ul wrestlerilor. Un gimmick reprezint� personajul pe care fiecare wrestler �l interpreteaz�. Gimmick-ul contribuie la impactul pe care un anumit wrestler �l are asupra publicului. Ca exemplificare, �l putem aminti pe Hulk Hogan, reprezentativ pentru tipul wrestlerului-erou, sau pe Undertaker, al c�rui gimmick de mort-viu s-a dovedit a fi unul din cele mai puternice din istoria wrestlingului. O alt� hot�r�re important� ce revine bookerilor este cea cu privire la rolul de Face sau de Heel al unui wrestler. Un wrestler Face (sau babyface) este un wrestler considerat ca f�c�nd parte din r�ndul wrestlerilor "buni", care respect� regulile, atr�g�nd aprobarea și simpatia publicului. C�nd lupt� �n echip� cu alți wrestleri este loial partenerilor s�i. Exemple de wrestleri face din prezent sunt Shawn Michaels, Jeff Hardy sau John Morrison �n WWE și Shark Boy �n TNA. Un wrestler Heel personific� wrestlerul "r�u", care �ncalc� permanent regulile luptei apel�nd la tot felul de trucuri pentru a trișa. O categorie aparte de wrestleri heel sunt wrestlerii Monster Heel, care sunt performeri �nf�țișați ca fiind de ne�nvins. Exemple de wrestleri heel din prezent sunt Edge sau The Miz, iar ca monster heel �i putem aminti pe The Great Khali sau Umaga. O categorie special� de wrestleri sunt wrestlerii Tweener. Comportamentul și acțiunile acestora at�t �n ring c�t și �n afara lui fac s� fie greu de stabilit dac� sunt heel sau face. Chiar dac� nu respect� tot timpul regulile, ei se bucur� �n continuare de simpatia publicului. �n aceast� categorie pot fi �ncadrați wrestleri ca Vampiro, Raven, Undertaker sau Sting. Spectacolele se �mpart �n trei categorii: House Show, Tv Show și Pay-per-view. [modificare] House Show Un House show al World Wrestling Entertainment Un house show este un spectacol care de obicei nu este transmis la televizor, multe din promoțiile mici limit�ndu-se doar la aceste tipuri de spectacole. �n cazul federațiilor mari sunt rare cazurile �n care pe parcursul unui House Show are loc vreo schimbare de titlu. Din categoria acestor situații rare, putem aminti victoria lui Christian asupra lui Booker T pentru centura intercontinenetal� sau meciul pentru centura WWE Heavyweight desf�șurat la Madison Square Garden (New York), �n care Diesel (Kevin Nash) l-a �nvins pe campionul Bob Backlund �n 8 secunde. Tv show-ul reprezint� spectacolul de wrestling transmis la televiziune, care de obicei are o frecvenț� s�pt�m�nal�. �n cadrul acestora apar mid carderi, upper carderi și main eventeri. Pe parcursul acestor show-uri se dezvolt� storyline-urile și feudurile dintre wrestleri care preg�tesc terenul pentru meciurile de maxim� importanț� desf�șurate �n cadrul pay-per-view-urilor. Pay-per-view-urile reprezint� cele mai importante spectacole de wrestling ale anului și pot fi vizionate prin satelit sau prin cablu tv contra cost. Aceste gale reprezint� punctul culminant al feudurilor și storyline-urilor create de-a lungul show-urilor tv s�pt�m�nale, cuprinz�nd cele mai așteptate meciuri. Deseori, pay-per-view-urile conțin meciuri cont�nd pentru diverse titluri ale promoției respective. Cele mai cunoscute pay-per-view-uri sunt Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam și Survivor Series. Wrestlerii pot fi �mp�rțiți �n dou� categorii, �n funcție de greutate : Cruiserweight și Heavyweight. Categoria Cruiserweight, sau categoria ușoar� cuprinde wrestlerii cu o greutate sub 100 kg (220 lbs). �n general, aceștia sunt lupt�tori care utilizeaz� manevre și tehnici ce se bazeaz� pe agilitate. Categoria Heavyweight, sau categoria grea, cuprinde wrestleri cu o greutate peste 100 kg (220 lbs). Acești wrestleri utilizeaz� frecvent tehnici ce se bazeaz� mai mult pe forța fizic�. Wrestlerii pot fi at�t de sex masculin c�t și de sex feminin și se pot grupa �n tag team-uri, adic� echipe formate din doi wrestleri sau pot forma un stable, adic� un grup de lupt�tori �ntre care exist� o alianț�. Un wrestler care a reușit s� devin� c�t de c�t cunoscut c�știg� �n medie 200-250.000 de dolari pe an, �n aceast� sum� nefiind incluse cheltuielile de transport și alte posibile cheltuieli medicale. Wrestlerii de top au salarii ce pot ajunge la c�teva milioane de dolari pe an, cu cheltuielile medicale și de transport pl�tite de federația de care aparțin, care le poate oferi și alte privilegii. Wrestlerii care lucreaz� pentru promoții mai mici sunt forțați s� apeleze și la o a doua slujb� pentru a se �ntreține. �n general, federațiile mici nu au contracte exclusive cu aceștia și nu au o sum� fix� prev�zut� pentru salarii, pl�țile fiind efectuate pentru fiecare prestație �n parte. Pentru detalii, vezi: Tipuri de meciuri de wrestling. Exist� un num�r foarte mare de tipuri de meciuri de wrestling, fiecare cu propriile particularit�ți. Meciurile clasice de wrestling, disputate �ntre doi sau mai mulți wrestleri pot fi �ncheiate prin urm�toarele modalit�ți : Pinfall-ul (num�r�toarea p�n� la trei) este cea mai �nt�lnit� modalitate de c�știgare a unui meci. Pentru a c�știga prin pinfall, un wrestler trebuie s�-și aduc� adversarul la podea, cu ambii umeri lipiți de suprafața ringului, timp �n care arbitrul meciului efectueaz� o num�r�toare p�n� la trei. Sunt mai multe metode de a efectua un pinfall, cea mai utilizat� fiind aceea �n care wrestlerul se alungește deasupra adversarului și-și trece un braț pe sub unul din picioarele acestuia, aștept�nd num�r�toarea arbitrului. Pentru ca un pinfall s� fie valabil, �ntreg corpul wrestlerului pus la podea trebuie s� fie �n interiorul ringului. Un picior sau o m�n� puse pe una din corzi de exemplu, duce automat la invalidarea pinfall-ului. Exist� și manevre neregulamentare ce pot ap�rea �n cadrul unui pinfall (cum ar fi de exemplu sprijinirea de corzile ringului). C�știgarea unui meci prin aceast� modalitate presupune aplicarea de diverse tehnici ("submission holds") menite a-l face pe adversar s� abandoneze. Abandonul poate fi echivalat cu un knockout. Pentru a stabili dac� wrestlerul mai este �n m�sur� s� continue meciul, arbitrul ridic� de trei ori m�na celui prins �n manevra de submission. Dac� m�na wrestlerului cade de fiecare dat� dup� ce arbitrul �i d� drumul, se consider� c� lupt�torul a pierdut meciul prin abandon. Deasemenea, wrestlerul poate indica abandonul prin lovirea repetat� a ringului cu palma. Dac� �n timpul submission-ului, wrestlerul supus manevrei reușește s� se prind� de una din corzile ringului, adversarul s�u este obligat s� renunțe la acțiunea de submission, �n caz contrar risc�nd descalificarea. Pierderea unui meci prin countout are loc atunci c�nd un wrestler se afl� �n afara ringului, caz �n care arbitrul �ncepe o num�r�toare p�n� la zece. Dac� arbitrul ajunge la zece și wrestlerul se afl� �nc� �n exteriorul ringului, performerul pierde meciul prin countout. C�nd ambii wrestleri implicați �n lupt� se g�sesc �n afara ringului, num�r�toarea �i vizeaz� pe am�ndoi. Dac� unul din wrestleri revine �n ring, num�r�toarea va continua pentru cel r�mas afar�. �n cazul �n care niciunul din wrestleri nu revine la timp �n ring, avem o situație de dublu countout iar meciul ia sf�rșit, f�r� a avea vreun c�știg�tor. Atunci c�nd ambii wrestleri sunt la podea și nici unul din ei nu se ridic�, arbitrul poate �ncepe o num�r�toare p�n� la zece. Num�r�toarea este �ntrerupt� �n momentul �n care unul dintre wrestleri se ridic�. Dac� niciunul din wrestleri nu reușește acest lucru, meciul este considerat remiz� și se poate spune c� avem un knockout dublu (un alt termen, incorect folosit pentru aceast� situație este "countout �n ring"). �n anumite promoții, arbitrul nu pornește num�r�toarea, chiar dac� wrestlerii se afl� �n afara ringului. De obicei acest lucru se �nt�mpl� atunci c�nd �ntre cei doi atleți a avut loc o lovitur� puternic� și ambii se afl� la podea. Explicația deciziei de a nu porni num�r�toarea este c� num�r�toarea nu ar fi �n favoarea niciunuia din wrestleri, ambii afl�ndu-se �n stare de inconștienț�. �n realitate, acest lucru are loc pentru a crește suspansul �n r�ndul publicului și pentru a le permite wrestlerilor s�-și revin� dup� manevrele executate. Descalificarea poate interveni �n urm�toarele cazuri : Practicarea de tehnici și manevre neregulamentare, refuzul de a termina o manevr� de submission �n momentul �n care adversarul a ajuns la corzile ringului, mușcarea, sufocarea sau lovirea repetat� cu pumnul. Aceste situații se supun de obicei unei num�r�tori p�n� la cinci, �n cazul �n care atenționarea arbitrului este ignorat� rezult�nd descalificarea. Intervenția unei persoane neimplicate �n meci, care lovește sau imobilizeaz� un wrestler. De obicei, dac� un wrestler �ncearc� s� intervin� dar este �nl�turat din ring de c�tre un alt wrestler sau de c�tre arbitru, �nainte de a acționa �n ring, nu se apeleaz� la descalificare. Lovirea adversarului cu un obiect str�in (de la aceast� regul� se exclud meciurile care prev�d explicit folosirea diferitor obiecte str�ine) Folosirea de lovituri sub centur� (doar �n cazul �n care regulile meciului permit acest lucru) Lovirea intenționat� a arbitrului Diferite acțiuni menite s� v�t�meze ochii adversarului. �n practic�, regulile luptei sunt deseori �nc�lcate. �n WWE, arbitrul trebuie s� vad� personal abaterea de la regulament pentru a decide sf�rșitul meciului prin descalificare, iar decizia acestuia este de cele mai multe ori cea final�. Se �nt�mpl� destul de frecvent ca arbitrii s� fie dobor�ți la podea accidental �n timpul meciurilor, momentele respective fiind prilejul s�v�rșirii neregularit�ților. Deasemenea, se �nt�mpl� ca pe perioada �n care arbitrul zace "inconștient", unul dintre wrestleri s� fac� un pinfall valabil care i-ar aduce c�știgarea meciului, dar din cauz� c� arbitrul nu este prezent pentru a efectua num�r�toarea, victoria nu este omologat�. Se pot folosi și obiecte str�ine, dar doar �n unele cazuri. Spectatorii și fanii wrestlingului se �mpart �n dou� categorii: spectatori Mark și spectatori Smark. Un spectator mark urm�rește wrestlingul ca și orice alt sport, interpret�nd tot ceea ce se �nt�mpl� �n ring și �n afara lui ca fiind real: de la storyline și gimmick-uri p�n� la conflictele dintre wrestleri. Adev�rat� "sev�" vital� pentru industria wrestlingului, form�nd majoritatea publicului din arenele de wrestling, spectatorii mark sunt tot timpul de partea wrestlerilor face, care, conform credinței lor, reușesc s� obțin� victoriile �n ring datorit� susținerii pe care ei le-o acord�; spectatorii mark influențeaz� și promovarea wrestlerilor heel, care este decis� și �n funcție de c�t de detestat este respectivul wrestler de c�tre acești suporteri. Termenul de smark a fost obținut din prescurtarea cuvintelor "smart mark". Un spectator smark precum, pe , �nt�lnit mai ales pe internet, este conștient de natura �nscenat� a show-ului și urm�rește wrestlingul ca pe un spectacol. Aceast� categorie de spectatori urm�rește dificultatea și modul de execuție a diferitelor manevre și tehnici efectuate �n ring, apreciind wrestlerii �n funcție de calit�țile tehnice, atletice și actoricești de care dau dovad�. Americane: World Wrestling Entertainment (WWE) Extreme Championship Wrestling (ECW) (actualmente brand WWE) Combat Zone Wrestling (CZW) Wrestling Society X (WSX) Total Nonstop Action (TNA) Ring Of Honor (ROH) Pro Wrestling Guerrilla (PWG) Independent Wrestling Association Mid-South (IWA-MS) Ohio Valley Wrestling (OVW) Deep South Wrestling (DSW) Japoneze: New Japan Pro Wrestling (NJPW) All Japan Pro Wrestling (AJPW) Dragon Gate (DGPW) Pro Wrestling ZERO1-MAX (ZERO1-MAX) Pro Wrestling NOAH (NOAH) Mexicane: Asistencia Asesoria y Administracion (AAA) Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL) International Wrestling Revolution Group (IWRG) Europene: European Wrestling Federation (EWF) Frontier Championship Wrestling (FCW) Italian Championship Wrestling (ICW) Italian Wrestling Entertainment (IWE) Federații defuncte (cele mai celebre) World Championship Wrestling (WCW) Frontier Martial-arts Wrestling (FMW) Xtreme Italian Wrestling (XIW)
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 01:08
Multumim.
|
|
|
|