back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Gradina si livada de linga casa

9am185284

24 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 04:25

Daca ai un loc liber in curtea casei tale,este firesc sa-l folosesti pentru o gradina de legume,o gradinitza cu flori si pomi fructiferi.Voi cum procedatzi ?

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 06:48

De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:25:57Daca ai un loc liber in curtea casei tale,este firesc sa-l folosesti pentru o gradina de legume,o gradinitza cu flori si pomi fructiferi.Voi cum procedatzi ?

Exact asa cum este firesc! Am curte cu trandafiri, bujori, flori de primavara, spatiu verde pe care il tund, etc! Mai trebuie? : Am vie, tot felul de pomi fructiferi, capsuni...; inca? : da, si o mica gradina de legume! Chiar si o livada tanara care se straduie sa-mi imblanzeasca privirea pentru prima data cu niscai floricele. Am in plan sa fac un mic ramnic: am multe izvoare si trebuie sa le adun pentru a desteleni pamantul afectat. Sunt foarte multe treburi de facut cand ai un petec de pamant si vrei sa-l pretuiesti si sa te miri: uite ce frumos e totul in jur!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

946 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:29

Eu am un petec mic, mititel de gradina, dar care imi aduce atata bucurie!
Astept acum sa-mi infloreasca lalelele rosu cardinal...
Sambata am plantat niste bulbi de dalie...

"Daca poti ajuta, atunci ajuta. Dar daca nu poti face asta, cel putin nu face rau."
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:38

Tot sambata am plantat si eu petunii si ,,flori de gheata'' Sunt superb inflorite si sper ca frigul sa nu mi le afecteze.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:38

De la: Thelma_, la data 2010-04-12 09:29:28Eu am un petec mic, mititel de gradina, dar care imi aduce atata bucurie!
Astept acum sa-mi infloreasca lalelele rosu cardinal...
Sambata am plantat niste bulbi de dalie...

Buna dimineata, draga mea! Pe mine m-au fericit stramosii cu o gradina mai maricica unde pot sa-mi satisfac toate "poftele"! Si mie mi-au iesit crinii imperiali si cei aborigeni. Am noroc de faptul ca tot timpul anului am flori.

Fosta membra 9am.ro

946 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:43

Ador petuniile! Mai ales cele curgatoare... Eu le cultiv in ghivece, atarnate sub streasina.
Sambata vreau sa cumpar rasaduri de panselute si sa vad unde le mai gasesc un coltisor...
norisor, te invidiez pentru gradina ta.
Ce flori cultivi in perioada asta?

"Daca poti ajuta, atunci ajuta. Dar daca nu poti face asta, cel putin nu face rau."
Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:55

De la: Thelma_, la data 2010-04-12 09:43:37
Ador petuniile! Mai ales cele curgatoare... Eu le cultiv in ghivece, atarnate sub streasina.
Sambata vreau sa cumpar rasaduri de panselute si sa vad unde le mai gasesc un coltisor...
norisor, te invidiez pentru gradina ta.
Ce flori cultivi in perioada asta?

Mi-am adus din Italia tot felul de flori de primavara si au inflorit deja. Mi-am pus deja bulbii de gladiole. Acum am aleile pline cu flori de zambile , zarnacadele si lalele de toate culorile! Dimineata intai ies in balcon si imi limpezesc ochii cu toate florile. Am spatiu larg de la poarta pana la scara case si nici nu mai stiu cum se numesc toate. Am prietene in sat care mi-au lasat in poarta sacose cu tot felul de bulbi. Azi merg sa caut locuri, ca si tine sa vad pe unde le mai plantez. Si daca ma lasa durerea de la operatie merg la capsuni sa le sap cu un spaclu ca nu pot face efort mai mult. Acum o sa ies de pe forum ca am o groaza de treburi. Spor la munca pe care o faci atat de incantata!

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:58

Am intrat pe internet sa caut o solutie pentru a alunga o cartita ce inca din iarna imi facea periodic cate-un musuroi in gazon. Am gasit la firma Sieberz, un aparat simplu, ce emite anumite sunete si alunga cartilele.Are baterie solara si e foarte bun. Odata cu aceasta comanda mi-au trimis si un catalog cu plante ornamentale de curte si gradina ce pot fi comandate Sunt superbe. Mi-au trimis deja bulbii si butasii si-s nerabdatoare sa inceapa sa-nfloreasca

Fosta membra 9am.ro

946 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 09:59

norisor, tu nu ar trebui sa te odihnesti mai mult in perioada asta?
Munca in gradina este destul de solicitanta. Ai grija de tine!

Fosta membra 9am.ro

946 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:02

De la: rodik_mi, la data 2010-04-12 09:58:12Am intrat pe internet sa caut o solutie pentru a alunga o cartita ce inca din iarna imi facea periodic cate-un musuroi in gazon. Am gasit la firma Sieberz, un aparat simplu, ce emite anumite sunete si alunga cartilele.Are baterie solara si e foarte bun. Odata cu aceasta comanda mi-au trimis si un catalog cu plante ornamentale de curte si gradina ce pot fi comandate Sunt superbe. Mi-au trimis deja bulbii si butasii si-s nerabdatoare sa inceapa sa-nfloreasca

Cred ca stiu despre ce catalog este vorba. Cel in care sunt prezentate si tufele de capsuni curgatori?
Cat sunt de frumosi si ce rau imi pare ca nu am spatiu in care sa-i cultiv!

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:04

Daca doresti sa privesti flori frumoase, cauta la www.sieberz.ro Nu le fac reclama dar au plante frumoase , sunt seriosi cu clientii si foarte atenti. De fiecare data ne trimit cate-o surpriza cadou + bonus pentru cei ce i-au recomandat.

Fosta membra 9am.ro

946 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 10:11

Multumesc!
Imi inseninez dimineata zilei de luni, ca si asa chef de munca n-am... si apoi, lunea nici iarba nu creste, nu?

9am185640

14 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 13:45

Nu o luati in gluma!gradina personala ,te va salva dela foame ,vremurile pregatite de Basescu si Guvernul Boc sunt destul de triste !

UGLY_MAN20

15 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:09

..daca stai la bloc se pune

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:09

De la: 9am185640, la data 2010-04-12 13:45:47Nu o luati in gluma!gradina personala ,te va salva dela foame ,vremurile pregatite de Basescu si Guvernul Boc sunt destul de triste !

Eu fac gradimarit de pe timpul altor prim-ministri nu numai ca imi place dar am asa o satisfactie din primavara pana-n hat toamna tarziu ca tot ce consum e din gradina mea si nu cumpar nimic cu legatura sau la kilogram! Mai ales ca si conservele pentru iarna le fac tot de aici si sunt extraordinare! Vezi, putem sa avem satisfactii mici fara cheltuiala!

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:13

De la: norinmunti, la data 2010-04-12 15:09:57
De la: 9am185640, la data 2010-04-12 13:45:47Nu o luati in gluma!gradina personala ,te va salva dela foame ,vremurile pregatite de Basescu si Guvernul Boc sunt destul de triste !

Eu fac gradimarit de pe timpul altor prim-ministri nu numai ca imi place dar am asa o satisfactie din primavara pana-n hat toamna tarziu ca tot ce consum e din gradina mea si nu cumpar nimic cu legatura sau la kilogram! Mai ales ca si conservele pentru iarna le fac tot de aici si sunt extraordinare! Vezi, putem sa avem satisfactii mici fara cheltuiala!
da, Norisor, numai ca atunci cheltui timp si efort fizic.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:35

De la: rodik_mi, la data 2010-04-12 15:13:40
De la: norinmunti, la data 2010-04-12 15:09:57

da, Norisor, numai ca atunci cheltui timp si efort fizic.

Nu e un efort prea mare daca lucrezi zilnic, adica atunci cand iti permite vremea! Eu aici nu am Teatru, Opera sau macar vitrine iar lancezeala naste monstri in mintea mea! Nu stii cat de bucuroasa esti cand vezi in fiecare dimineata cum plantele s-au mai inaltat cu un centimetru. La patru dimineata, pe timp de seceta le ud iar seara dupa ora noua le ud din nou. Sunt dotata cu absolut tot ce-mi trebuie si e o satisfactie care anuleaza efortul. Numai daca nu ai unde sa lucrezi nu poti sa-ti dai seama ca nu e munca ci mai degraba o implinire. Azi am vrut sa lucrez la capsuni dar Dumnezeul meu a trimis o ploaie rece si iata-ma-s aici. Cred ca ma iubeste ca inca nu mi s-a vindecat ceea ce era de vindecat ca sa pot folosi mana dreapta decat apasand pe tase.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:42

Eu nu am. Au ras vreo 100 gradini si in loc au pus un gard, care inchide un loc plin de gunoaie, fara oameni.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:45

Norisor, stiu ca pe langa alte calitati , mai ai si harnicia dar te sfatuiesc sa mai astepti putin, sa nu ai probleme. Eu, la o luna jumate dupa operatia de peritonita, am curatat plinta la parchet dupa zugravit si ...inca mici maruntisuri care m-au readus pe masa de operatie.... Ai grija, daca noi nu suntem atente cu propria sanatate , atunci cine....

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:50

De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 15:42:40

Eu nu am. Au ras vreo 100 gradini si in loc au pus un gard, care inchide un loc plin de gunoaie, fara oameni.

Si la mine in sat sunt hectare intregi de pamant nelucrat. Intr-un fel parca ti-e mila sa privesti in jur! Nu stiu cum va fi anul acesta! Deja se scutura zarzarii si nu i-au bazait nici macar un bondar! Am noroc de ceilalti pomi care abia isi arata mugurii bobocilor si ma consolez ca nu am plata putere.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:51

....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
cristianvitu

732 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:51

scuzele mele pentru interven�ie, dar " cel de langa" ..ce face?...domnia sa nu are grija de Dumneavoastr�?...nu v� for�a�i norocul...c�p�unii mai pot a�tepta fiindc�, se pare, ave�i gr�dina intr-o zon� premontan�...a�a-i?

de omnia dubitandum
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:54

De la: norinmunti, la data 2010-04-12 15:50:55
De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 15:42:40

Si la mine in sat sunt hectare intregi de pamant nelucrat. Intr-un fel parca ti-e mila sa privesti in jur! Nu stiu cum va fi anul acesta! Deja se scutura zarzarii si nu i-au bazait nici macar un bondar! Am noroc de ceilalti pomi care abia isi arata mugurii bobocilor si ma consolez ca nu am plata putere.

Eu astept cu incredere....nu stiu ce. Sa am si eu o bucata de teren. Ca la altii...pas.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:57

De la: cristianvitu, la data 2010-04-12 15:51:20scuzele mele pentru interven�ie, dar " cel de langa" ..ce face?...domnia sa nu are grija de Dumneavoastr�?...nu v� for�a�i norocul...c�p�unii mai pot a�tepta fiindc�, se pare, ave�i gr�dina intr-o zon� premontan�...a�a-i?

Cei de langa... au treburile lor! La noi nu gasesti oameni sa-ti lucreze nici cu ziua pentru ca a avut grija Statul sa le creeze condii umane pentru a lenevi. Si apoi toamna vin noaptea la furat unde gradinile sunt in afara satului. Sunt intr-o zona de campie si doar o panta usoara ma indeamna sa-i zic deal dar nu e. Daca ploua mai tare nici nu se scurge apa, dar capsunele mele sunt de-un soi care rezista la seceta dar nu si la buruieni.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:57

Exista o ciudatenie. Un fel de rautate. Se tin terenuri necultivate. Si altii nu au absolut nimic. Dar nici nu dau in clocot de muncit la pamint. Cind am avut gradina, de afar nu se vedea. Dar in 3 ani, s-a facut jungla, de plante puse de mine. Aveam loboda in iulie de 2.5 m. Partea cu saminta. Nu stia nimeni ce era aia. Plantele au crescut in anii astia de 2-3 ori mai repede.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 16:05

De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 15:57:41Exista o ciudatenie. Un fel de rautate. Se tin terenuri necultivate. Si altii nu au absolut nimic. Dar nici nu dau in clocot de muncit la pamint. Cind am avut gradina, de afar nu se vedea. Dar in 3 ani, s-a facut jungla, de plante puse de mine. Aveam loboda in iulie de 2.5 m. Partea cu saminta. Nu stia nimeni ce era aia. Plantele au crescut in anii astia de 2-3 ori mai repede.

Sa inteleg ca nu mai aveti acum deloc? La mine vin "doamnele" din sat si dupa o creanga de leustean, asa sunt de harnice. Mai zilele trecute a murit una de vreo 45 de ani dupa ce a iesit din carciuma. Vanzatoarea a explicat ca i-a vandut un litru din cea mai oribila votca pentru acasa dar femeia s-a razgandit si a stat la taclale cu alte cumetre iar cand s-a sculat nu a facut decat doi pasi si gata. A venit salvarea dar nu a mai avut ce sa-i faca.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 16:09

De la: norinmunti, la data 2010-04-12 16:05:25
De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 15:57:41Exista o ciudatenie. Un fel de rautate. Se tin terenuri necultivate. Si altii nu au absolut nimic. Dar nici nu dau in clocot de muncit la pamint. Cind am avut gradina, de afar nu se vedea. Dar in 3 ani, s-a facut jungla, de plante puse de mine. Aveam loboda in iulie de 2.5 m. Partea cu saminta. Nu stia nimeni ce era aia. Plantele au crescut in anii astia de 2-3 ori mai repede.

Sa inteleg ca nu mai aveti acum deloc? La mine vin "doamnele" din sat si dupa o creanga de leustean, asa sunt de harnice. Mai zilele trecute a murit una de vreo 45 de ani dupa ce a iesit din carciuma. Vanzatoarea a explicat ca i-a vandut un litru din cea mai oribila votca pentru acasa dar femeia s-a razgandit si a stat la taclale cu alte cumetre iar cand s-a sculat nu a facut decat doi pasi si gata. A venit salvarea dar nu a mai avut ce sa-i faca.

Nu mai am dar nici nu ma inghesui sa am. Chiar si la gradina ar trebui sapatoare mecanica. Ca am cunoscut 2 femei cu cancer la colon si altii facuti praf cu mijlocul. Acolo unde eram.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 16:18

De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 16:09:45
De la: norinmunti, la data 2010-04-12 16:05:25

Nu mai am dar nici nu ma inghesui sa am. Chiar si la gradina ar trebui sapatoare mecanica. Ca am cunoscut 2 femei cu cancer la colon si altii facuti praf cu mijlocul. Acolo unde eram.

Si eu am vrut sa-mi cumpar dar nu m-au lasat copiii pentru ca trebuie sa fii barbat ca s-o folosesti si apoi gradina mea e mare pentru mine dar nu pentru o familie numeroasa. Placerea mare e ca imi fac singura rasadurile si nu mi se pare chiar atat de greu doar ca nu pot prasi.

| Varianta pentru tiparire a topicului GRADINA si LIVADA de linga casa
Mergi la: