Info
x
Noi cei care traim cu amintirea mortii lor
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:00
sint din cei care supravetuiesc mortii cuiva drag....sint din cei care traiesc in disperarea ca totul se va sfirsi din moment in moment.Tresar cum aud telefonul sunind.In viata de zi cu zi nimeni nu-mi vede lacrimile ptr ca eu trebuie sa fiu un punct de sprijin,ptr ca nu vreau si mai multa suferinta.Cei care isi stiu clipele care le-au ramas stiu sigur ca totul se va sfirsi dar noi,cei care raminem in urma lor raminem cu amintirea lor..o viata a carei sfirsit inca nu il stim ,iar durerea pare infinita,O data cu moartea cuiva drag se pierd atit de multe....nu numai o viata .As vrea sa ascult si pe cei care au trecut prin asa ceva...cum au supravetuit mai departe?
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:07
Viata merge inainte...cu pauza de rigoare im momentul pierderii celor f apropiati.
Eu am o teorie personala. Sint din ce in ce maqi multi omeni care au trait in vietile anterioaare pe pamint. In realitate, viata reala este cea in care te realizezi. Deci, in consecinta, sint printre noi, din ce in ce mai multi din cei dragi, care au trait pe pamint. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:12
MiHAI...unele pierderi sint de neinlocuit.eu nu mi-am regasit niciodata tatal.Nici cit a fost in viata nici dupa.
Sau...iubirea..acea iubire...jumatatea sufletului..odata pierduta nu o mai regasesti.O cauti,o substitui ..dar...nu e aceeasi.Unele sufluri...nu renasc. Raporteaza abuz de limbaj |
|
barrrt 23 mesaje Membru din: 21/07/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:18
De la: crio, la data 2010-02-03 15:12:43MiHAI...unele pierderi sint de neinlocuit.eu nu mi-am regasit niciodata tatal.Nici cit a fost in viata nici dupa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:23
De la: crio, la data 2010-02-03 15:12:43MiHAI...unele pierderi sint de neinlocuit.eu nu mi-am regasit niciodata tatal.Nici cit a fost in viata nici dupa.Ai copii. Concentreaza-te pe ei. Dar nu-i lasa sa se catere pina in cap sa nu cada....
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:36
nu stiu cum fac...dar toata lumea care ii cunoaste imi spune ca sint copii fericiti care tot timpul povestesc despre mamica lor..Dar sint veseli si rid tot timpul...deci..stiu sa ...ascund ce-i trist.Tot ce-i bun in mine le dau lor...Iar ei sint sanatosi,sint veseli,sint..perfecti.Cei rau..ascund atit de bine in mine incit ma imbolnavesc doar eu...nu dau la nimeni raul.Il tin ptr mine.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4916 mesaje Membru din: 22/01/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:38
De la: crio, la data 2010-02-03 15:36:50nu stiu cum fac...dar toata lumea care ii cunoaste imi spune ca sint copii fericiti care tot timpul povestesc despre mamica lor..Dar sint veseli si rid tot timpul...deci..stiu sa ...ascund ce-i trist.Tot ce-i bun in mine le dau lor...Iar ei sint sanatosi,sint veseli,sint..perfecti.Cei rau..ascund atit de bine in mine incit ma imbolnavesc doar eu...nu dau la nimeni raul.Il tin ptr mine.
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 15:40
De la: crio, la data 2010-02-03 15:36:50nu stiu cum fac...dar toata lumea care ii cunoaste imi spune ca sint copii fericiti care tot timpul povestesc despre mamica lor..Dar sint veseli si rid tot timpul...deci..stiu sa ...ascund ce-i trist.Tot ce-i bun in mine le dau lor...Iar ei sint sanatosi,sint veseli,sint..perfecti.Cei rau..ascund atit de bine in mine incit ma imbolnavesc doar eu...nu dau la nimeni raul.Il tin ptr mine.Fa jogging. Intareste si inima. Dar lent la inceput. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 16:07
am o banda de alergat pe care o calaresc toata ziua..nu e acelasi lucru ca alergatul in aer liber...
Am deschis topicul asta ptr toti care au pe cineva drag foarte bolnav.PTR ca ajungem sa nu mai contam noi ..cei care traiesc in continuare.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 02:51
Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
“Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 17:12
Ruga pentru parinti
1. Enigmatici si cuminti Terminandu-si rostul lor, Langa noi se sting si mor, Dragii nostri, dragi parinti. Cheama-i doamne inapoi, Ca si-asa au dus-o prost Si fa-i tineri cum au fost Fa-i mai tineri decat noi. 2. Pentru cei ce ne-au facut Da un ordin da ceva, Sa-i mai poti intarzia, Sa o ia de la-nceput. Au platit cu viata lor, Ale fiilor erori, Doamne fa-i nemuritori, Pe parintii care mor. 3. Ia privitii cum se duc Ia privitii cum se sting, Lumanari in cuib de cuc, Parca tac si parca mint, Plini de boli si suferinti, Ne intoarcem in pamant, Cat mai suntem cat mai sunt Mangaiatii pe parinti. 4. E pamantul tot mai greu Despartirea-i tot mai grea, Sarut mana tatal meu Sarut mana mama mea Dar de ce priviti asa, Fata mea si fiul meu Eu sunt cel ce va urma, Dragii mei ma duc si eu. 5. Sarut mana tatal meu, Sarut mana mama mea, Ramas bun baiatul meu, Ramas bun fetita mea. Tatal meu, baiatul meu, Mama mea, fetïta mea. Raporteaza abuz de limbaj
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
“Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
9am_Ella 241 mesaje Membru din: 29/05/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 23:11
De la: crio, la data 2010-02-03 15:00:13sint din cei care supravetuiesc mortii cuiva drag....sint din cei care traiesc in disperarea ca totul se va sfirsi din moment in moment.Tresar cum aud telefonul sunind.In viata de zi cu zi nimeni nu-mi vede lacrimile ptr ca eu trebuie sa fiu un punct de sprijin,ptr ca nu vreau si mai multa suferinta.Cei care isi stiu clipele care le-au ramas stiu sigur ca totul se va sfirsi dar noi,cei care raminem in urma lor raminem cu amintirea lor..o viata a carei sfirsit inca nu il stim ,iar durerea pare infinita,O data cu moartea cuiva drag se pierd atit de multe....nu numai o viata .As vrea sa ascult si pe cei care au trecut prin asa ceva...cum au supravetuit mai departe? Au trecut deja 3 luni…. Nu am vorbit niciodata pana acum despre asta. Nu am putut, pur si simplu. Doare, atat de tare doare …, incat incerc sa, vorba ta « sa ascund in mine » faptul ca nu mai este, si nu ma mai suna sa ma intrebe ce fac. Pana seara. Atunci nu-mi mai pot reprima suferinta. Atunci stiu ca nu-l voi mai vedea, ca nu vom mai vorbi de toate cele NICIODATA. Pentru ca, seara, la adapostul intunericului si linistii, realizez ca moartea e definitiva. Spunea cineva ca nu moarte se teme ci de vesnicia ei. Stia ce spune. … Si, desi nu pot uita o clipa moartea lui, imaginea i se estompeaza, putin cate putin… Si-l rog sa ma lase sa-l mai vad o data in vis. Uneori ma asculta, alteori nu. Si atat de mult as vrea sa ma pot intoarce in timp, in copilarie, cand, dimineata nu pleca la servici fara sa-l pup eu, fetita lui… Sau as vrea sa dau calendarul inapoi la ultima lui zi. Sa-mi iau ramas bun de la el, sa-i multumesc ca a fost tatal meu, sa-i spun cat de mult l-am iubit, sa auda asta de la mine… Of, ce greu e ! Cumplit. Nu cred ca durerea asta va trece vreodata (si nici nu vreau, parca m-as simti vinovata daca nu as mai suferi). Voi supravietui cu ea. Si, cat pot, ii pretuiesc pe cei care au ramas. Raporteaza abuz de limbaj
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1572 mesaje Membru din: 20/09/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 19:49
De la: crio, la data 2010-02-03 15:00:13sint din cei care supravetuiesc mortii cuiva drag....sint din cei care traiesc in disperarea ca totul se va sfirsi din moment in moment.Tresar cum aud telefonul sunind.In viata de zi cu zi nimeni nu-mi vede lacrimile ptr ca eu trebuie sa fiu un punct de sprijin,ptr ca nu vreau si mai multa suferinta.Cei care isi stiu clipele care le-au ramas stiu sigur ca totul se va sfirsi dar noi,cei care raminem in urma lor raminem cu amintirea lor..o viata a carei sfirsit inca nu il stim ,iar durerea pare infinita,O data cu moartea cuiva drag se pierd atit de multe....nu numai o viata .As vrea sa ascult si pe cei care au trecut prin asa ceva...cum au supravetuit mai departe? am trecut prin asa ceva acum doi (vorba vine *trecut* pentru ca nu am depasit momentul nici acum si probabil nu o sa-l depasesc niciodata)... am pierdut si eu pe cineva drag...pe cineva la a carui viata am tinut mai mult decat la a mea...daca as fi putut i-as fi dat toata viata mea sa o traiasca el... la inceput a fost cumplit....ma ingrozesc si acum cand imi amintesc momentele....vreo luna nici nu mai credeam in dumnezeu ... apoi, brusc intr-o zi am realizat ca de fapt el nu este doar un simplu trup supus stricaciunii...ci este mult mai mult decat atat...practic...trupul lui nici nu conteaza asa de mult....conteaza mai mult sufletul lui care a ramas viu si va ramane in veci...practic el traieste inca , dar intr-o alta viata.... mi-am dat seama atunci ca poate a intrat in iad sau poate , chiar daca e in rai...eu pot face sa-i fie mai bine....am realizat ca are nevoie de mine acolo unde e ....poate mai multa decat au toti oamenii din jurul meu.... m-am intors la dumnezeu , m-am spovedit , mi-am cerut iertare pentru gandurile necugetate care imi venisera in minte cu privire la el si am inceput sa dau de pomana pentru sufletul lui si sa platesc acatiste pe la manstiri .... sunt sigura ca toate astea l-au ajutat foarte mult , dar in acelasi timp am constatat ca m-au ajutat enorm si pe mine sa-mi revin.... pur si simplu...uneori ma trezeam dimineata cu gandul...*astazi o sa-ti trimit ceva frumos...de-abea astept sa vezi ce*....ii trimiteam , iar seara adormeam fericita ca l-am mai putut ajuta cu ceva.... cu timpul am incetat sa mai plang....ma simteam din ce in ce mai bine , iar apoi mi-am revenit si din tristete...mi-am spus ca trebuie sa fiu puternica pentru el...are mare nevoie de mine pentru ca atat timp cat eu sunt in viata il pot ajuta (nici gand sa ma sinucid si sa ajung in iad , un loc de unde nu o sa mai pot face nimic pentru el...cu ce l-ar fi ajutat asta? )...acum imi e bine , dar mereu incerc sa fac fapte bune pentru el...mantuirea sufletului meu nu mai conteaza....daca as ajunge in rai si as sti ca el este in iad as prefera sa-i dau locul meu si sa ma duc eu in locul lui...si asta pentru ca il iubesc si toate faptele bune pe care le fac ...le fac doar pentru el...nu mai vreau nimic pentru mine...mi-e deajuns sa primeasca el tot ce ii trimit si sunt multumita.... am sa continui sa fac asta toata viata pentru ca nu am sa incetez niciodata sa-l iubesc...mi-e bine si stiu sigur ca si lui ii e (multumita mie intr-o buna masura...).... ps: ma gandesc ca ...deabea dupa ce murim realizam cine ne iubeste cu adevarat.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 21:27
ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei.
|
Fosta membra 9am.ro 152 mesaje Membru din: 21/09/2008 Oras: Timisoara |
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 21:48
De la: crio, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei. Emana asa de multa tristete din cuvintele tale... Care sunt noutatile din ultima vreme? Ati gasit curajul de a incerca terapia aceea? Raporteaza abuz de limbaj
*Per la Scienza il Calabrone non potrebbe volare perché il suo corpo e troppo grande rispetto alle ali. Il Calabrone questo non lo sa, e vola !*
*Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.*
*Spesso, la verità più profonda, si trova grazie ad una piccola storia*
*Vulturul poate zbura mai jos decat gainile, dar gainile nu se vor putea ridica niciodata pana la nori* *"Ca urmare a asezarii geografice, a resurselor naturale si, mai ales a celei mai mici densitati (populationale) din Europa, Romania n-a fost niciodata un stat absolut independent.
Tipul de Roman repudiat de toate puterile tutelare este nationalistul cu convingeri imposibil de corupt si patriotul refractar la operatii transactionale. Aceste insusiri de intelect si de caracter sunt considerate a fi periculoase si deci o vinovatie cu care nu se colaboreaza si care se pedepseste daca iese din anonimat.
Exact invers, tipul de Roman agreat de toate puterile straine care au tutelat si care au controlat Romania: fara convingeri politice, caldicel in comportament si adaptabil in colaborari cameleon in politica, tranzactionist in afaceri oportunist in relatii si, intotdeauna, de partea Puterii si cu folosinta pentru Putere."
(Serban Milcoveanu)**
|
|
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 21:50
De la: Copil_Pribeag, la data 2010-02-14 21:48:20De la: crio, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei. nu.prea tirziu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 152 mesaje Membru din: 21/09/2008 Oras: Timisoara |
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 22:01
De la: crio, la data 2010-02-14 21:50:50De la: Copil_Pribeag, la data 2010-02-14 21:48:20De la: crio, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei. Adica... sa inteleg ca tristetea asta profunda de acolo vine? Ca acel corp inert... Raporteaza abuz de limbaj
*Per la Scienza il Calabrone non potrebbe volare perché il suo corpo e troppo grande rispetto alle ali. Il Calabrone questo non lo sa, e vola !*
*Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.*
*Spesso, la verità più profonda, si trova grazie ad una piccola storia*
*Vulturul poate zbura mai jos decat gainile, dar gainile nu se vor putea ridica niciodata pana la nori* *"Ca urmare a asezarii geografice, a resurselor naturale si, mai ales a celei mai mici densitati (populationale) din Europa, Romania n-a fost niciodata un stat absolut independent.
Tipul de Roman repudiat de toate puterile tutelare este nationalistul cu convingeri imposibil de corupt si patriotul refractar la operatii transactionale. Aceste insusiri de intelect si de caracter sunt considerate a fi periculoase si deci o vinovatie cu care nu se colaboreaza si care se pedepseste daca iese din anonimat.
Exact invers, tipul de Roman agreat de toate puterile straine care au tutelat si care au controlat Romania: fara convingeri politice, caldicel in comportament si adaptabil in colaborari cameleon in politica, tranzactionist in afaceri oportunist in relatii si, intotdeauna, de partea Puterii si cu folosinta pentru Putere."
(Serban Milcoveanu)**
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 09:08
De la: crio, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei. Asa e. Uneori nu stii ce te macina mai mult: dorul de persoana respectiva, de vremea cand traia sau nepuntinta de a "indrepta" ceva. La un moment si amintirile iti dau sentimente contradictorii: pe de parte te mai mangaie, te bucuri ca ai trait acele vremuri bune alaturi de el/ea, pe de alta parte te revolta ca nu se va intampla sa fiti impreuna niciodata. Raporteaza abuz de limbaj
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 09:08
De la: crio, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei. Si cateodata parca ai vrea sa-ti mai lipesti buzele chiar si de fruntea rece....... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 314 mesaje Membru din: 31/05/2009 |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 00:09
De la: crio, la data 2010-02-03 15:00:13sint din cei care supravetuiesc mortii cuiva drag....sint din cei care traiesc in disperarea ca totul se va sfirsi din moment in moment.Tresar cum aud telefonul sunind.In viata de zi cu zi nimeni nu-mi vede lacrimile ptr ca eu trebuie sa fiu un punct de sprijin,ptr ca nu vreau si mai multa suferinta.Cei care isi stiu clipele care le-au ramas stiu sigur ca totul se va sfirsi dar noi,cei care raminem in urma lor raminem cu amintirea lor..o viata a carei sfirsit inca nu il stim ,iar durerea pare infinita,O data cu moartea cuiva drag se pierd atit de multe....nu numai o viata .As vrea sa ascult si pe cei care au trecut prin asa ceva...cum au supravetuit mai departe? Tu crezi ca durerea se poate exprima in cuvinte? Sau ca o poti impartii cu altii? Nu, durerea e individuala, o poti duce sau nu. Daca ai crengute de care sa te agati, vei supravetui, daca nu te vei ineca in propria durere. E nemiloasa si e imensa. Cei ce te iubesc, iti deschid usa zilnic, te va face sa zimbesti, iti vor vorbii ore in sir la telefon si tu le vei face pe plac, vei zimbi, ii vei amagii ca iti intelegi destinul, dar nu faci dacit sa-i minti. Tu nu-i vrei pe ei, tu vrei fiinta iubita sa-ti dechida usa, fiinta care ti-a rupt viata in doua cu acel inteles al cuvintului - NICIODATA. Doar cei ce pierd fiinta draga inteleg durerea incumensurabila a acestei rupturi. Nici eu inainte n-am inteles-o. Nimic nu va mai fi la fel, te vei ascunde in munca, f multa munca amagindu-te ca ea, durerea, nu te va gasi. Dar te inseli, ea e in tine si nici nu-ti vei da seama cind nu te vede nimeni, iar te va imbraca in margaritare culese din marea ta interioara. Vei striga dupa persoana iubita, dupa acel frumos la chip si suflet cu un racnet de leu ce te va lovi ca un bumerang trecind prin chipul tau zimbitor catre cei dragi ramasi, si iti va lovi inima pina o va farimita in mii de bucati. Niciodata nu vei mai gasi leac de a o intregi, totdeauna va lipsi o bucata din ea. Fac parte din acei ce-si duc durerea ascunsa in suflet, durerea acelor clipe cind ai vrut sa-l intrebi ce inseamna vesnicia si el cu fata zimbitoare nu ti-a spus nimic, ci doar ti-a dat e inteles ca, ai sa vezi tu. Legatura de dragoste a fost f mare intre noi, a venit in vis timp de un an de zile, aproape in fiecare noapte. Mi-am dat seama tirziu ca erau mesaje a ceea ce voi trai. Si acum daca am o problema, infiferent de natura ei, e linga mine. Durerea pe parcurs isi schimba infatisarea, la inceput e f agresiva, insuportabila, apoi devine un loc de intilnire cu el. Il iei partener la tot ce faci, el va locui mereu in tine. Viata isi va schimba valorile pentru totdeauna. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 102 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 07:13
De la: crio, la data 2010-02-03 15:00:13sint din cei care supravetuiesc mortii cuiva drag....sint din cei care traiesc in disperarea ca totul se va sfirsi din moment in moment.Tresar cum aud telefonul sunind.In viata de zi cu zi nimeni nu-mi vede lacrimile ptr ca eu trebuie sa fiu un punct de sprijin,ptr ca nu vreau si mai multa suferinta.Cei care isi stiu clipele care le-au ramas stiu sigur ca totul se va sfirsi dar noi,cei care raminem in urma lor raminem cu amintirea lor..o viata a carei sfirsit inca nu il stim ,iar durerea pare infinita,O data cu moartea cuiva drag se pierd atit de multe....nu numai o viata .As vrea sa ascult si pe cei care au trecut prin asa ceva...cum au supravetuit mai departe? .....hmmmmmm supravietuim!!!!!!dar durerea te schimba!pe mine m a schimbat!in sens rau as putea sa spun!!!suferinta de atunci a fost atit de intensa caci mult tirziu am inceput sa mi revin...fizic...slabisem, plingeam, durerea interioara pe care mi e greu s o exprim...a durat citiva ani suferinta asta... cred ca tot atunci am inceput sa mi pierd rabdarea....stresul a fost asa de puternic, durerea , plinsul, pina la plins sec, fara lacrimi....DURERE!!!!!!!!!! ati plins vreodata atit de mult incit nu mai poti plinge si nu te mai tii pe picioare????asa am simtit eu in clipele acelea...apoi, a fost si mai rau!!!!!! in timp rana se mai inchide....mai ramin amintiri ....dupa 13 ani...imi vin mereu in fata mea doar citeva imagini...aproape mereu aceleasi....iar in vis...destul de rar, insa aproape de fiecare data visul este acelasi!!!!!!!! E vorba de mama mea!!!!!o sfinta!!!!! .....si da, o zi si citeva ore a stat in cutia aia de lemn in casa...si mi s au parut orele ce au trecut cel mai repede...m am uitat la ceas poate cel mai des in viata mea...nu voiam sa treaca timpul...si nu mi puteam lua ochii de la ea....a plecat prea repede si fara voia ei.....a fost o tragedie....... durerea noastra a fost cu atit mai mare cu cit ea nu a plecat dincolo printr o moarte naturala...ci printr un eveniment nefericit...putin spus...malefic a fost!!!!! poate ca ne a luat si prin surprindere..., mereu m am gindit ca poate o moarte naturala a persoanelor dragi o suporti mai usor...nu stiu..nu vreau sa supar pe nimeni...dar durerea noastra a fost mult prea mare si mereu spunem ca totusi, daca ar fi plecat normal poate ar fi fost mai usor pt noi ....poate da..sau poate nu!!!!insa asa......cum s a intimplat....mereu , chiar si acum dupa 13 ani, cind ma gindesc, cind povestesc,,,,ma gindesc numai ce a simtit ea atunci....la ce s a gindit mai intii, la care dintre noi.....e asa de dureros ca nici nu pot exprima..... insa timpul estompeaza durerea ....lacrimile acum , sigur, apar de fiecare data cind se discuta despre asta,,,,,, nu mai este sentimentul apasator de atunci...dar, se schimba tot in jur eu o visez mereu ca nu a murit, sau ca "uite, v am spus eu, ca trebuia s o ducem din vreme la spital ca o sa se faca bine", sau ca....dupa ani a aparut pur si simplu...insa, de fiecare data mami, e foarte tacuta, foarte retinuta, nu e ea....ce sa zic?DUREREA se incapatineaza sa stea ....probabil pina ...la sfirsit!!!! Este cumplit si e foarte complicata viata.....un om muncit, corect, patru copii, o viata asumata...pt noi,,,raspundere...renuntare in favoarea noastra...stres care a generat o boala dar care n a doborit o!!!si totusi.....intrebari!!!!!!!fara raspunsuri inca!!!!! DURERE!!!!! dar se supravietuieste...mai ales cind ai copii....... timpul sterge...estompeaza durerea...dar atunci, in acele clipe......cumplit!!!!! Va doresc tuturor putere sa treceti peste si sa ramineti puternici!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 102 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 07:46
De la: florinpreda999, la data 2010-02-04 02:51:26www.youtube.com/watch?v=9NDouPzwG9w poezia asta e tot!!!! prea trist!!!!!adevarat!!!!!!!!!!!! ca si Repetabila povara!!!!!! www.youtube.com/watch?v=DK83Ia6ML5M Raporteaza abuz de limbaj |
|
marie_claire 26 mesaje Membru din: 2/03/2010 Oras: Craiova |
Postat pe: 3 Mai 2010, ora 16:56
SCRISOARE CATRE CEL DE SUS DE BEATRICE SILVIA SORESCU Ma iarta , doamne, ca iti scriu scrisoare, dar m-am gandit ca poate asa-i mai bine, s-astern cu lacrimi gandul meu spre Tine inplic sa-ti pun durerea mea cea mare. > S-a rupt ceva in mine ,si ma doare cand mama s-a mutat in Cer sa stea,
de gene lacrimami-atarna grea, si rana-n trup a devenit mai mare. > A fost un fulg ce s-a topit usor. si pentru o clipa mortii a zambit ce mioritic mama a murit, cand nu credeam ca moartea-i da ocol. > i-am stat deasupra,Doamne si am plans! si Ceru-ntreg mi s-a parut ca plange. zapad-afar, s-a preschimbat in sange, si mari de lacrimi,intruna au tot curs! > Rog vantul sa-mi aduca , de doreste, un gand al ei,macar in somn de-ar vrea, sa o aduc-acas, pe mama mea, sa stiu , macar in vis ca ea traieste! > Stiu ca-ntr-o zi Tu vei citi atent aceste randuri, si eu cred , deja ca le-ai citit acum, cand mana mea le-a asternutcu grija ,in secret. > Iti voi trimite plicul asta seara, cand luna, sus, pe cer, va aparea. va poposi pe-o margine de stea, pana-n cetatea Ta o sa apara. Raporteaza abuz de limbaj |
|
marie_claire 26 mesaje Membru din: 2/03/2010 Oras: Craiova |
Postat pe: 4 Mai 2010, ora 14:25
DOAMNE, DACA-MI ESTI PRIETEN
Doamne ,daca-mi esti prieten , Cum te lauzi la toti Sfintii, Da-i in scris porunca mortii Sa-mi ia calul ,nu parintii. > Doamne daca-mi esti prieten, N-asculta de toti zurliii, Da-i in scris porunca mortii, Sa-mi ia calul, nu copii. > Doamne, daca mi-esti prieten, Nu-mi mai prigoni ursita, Da-i in scris porunca mortii Sa-mi ia calul, nu iubita. > Doamne,daca-mi esti prieten Cum sustii in gura mare, Moaie-ti tocul in cerneala Si-nainte de culcare, > Da-i in scris porunca mortii Cand si-o ascuti pumnalul, Sa-l infiga-n mine Doamne, Si sa-mi lase-n viata calul! SPIRIDON RADU POPESCU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 8 Iulie 2010, ora 00:42
De la: a_anca, la data 2010-02-03 15:12:43MiHAI...unele pierderi sint de neinlocuit.eu nu mi-am regasit niciodata tatal.Nici cit a fost in viata nici dupa. mi-a dor de bunica... ...poate intr-o zi....
|
Postat pe: 8 Iulie 2010, ora 00:43
De la: a_anca, la data 2010-02-03 15:36:50nu stiu cum fac...dar toata lumea care ii cunoaste imi spune ca sint copii fericiti care tot timpul povestesc despre mamica lor..Dar sint veseli si rid tot timpul...deci..stiu sa ...ascund ce-i trist.Tot ce-i bun in mine le dau lor...Iar ei sint sanatosi,sint veseli,sint..perfecti.Cei rau..ascund atit de bine in mine incit ma imbolnavesc doar eu...nu dau la nimeni raul.Il tin ptr mine.
|
Postat pe: 8 Iulie 2010, ora 00:44
De la: a_anca, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei.
|
9am125241 235 mesaje Membru din: 29/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Iulie 2010, ora 03:03
De la: marie_claire, la data 2010-05-04 14:25:38 DOAMNE, DACA-MI ESTI PRIETEN Spre "final" ne resemnam cu totii ! Si, in dorinta noastra de a lasa dupa noi copii, parinti chiar, ne rugam sa nu ne ia ceea ce iubim si preferam, daca nu se poate altfel, sa ne ia pe noi ! Raporteaza abuz de limbaj
Vested tanar !
|
|
Fosta membra 9am.ro 3484 mesaje Membru din: 3/06/2010 Oras: Iasi |
Postat pe: 8 Iulie 2010, ora 08:25
De la: Ebony, la data 2010-07-08 00:44:45De la: a_anca, la data 2010-02-14 21:27:35ce ma doare mai mult este acest sentiment al neputintei pe care il am in fata mortii.Cind se initmpla nu mai pot face nimic..absolut nimic.Nu pot trezi din morti.Ma uitam la coprul inert,rece,tin minte cind mi-am atins buzele de fruntea rece ,cind mi-am luat ramas bun,si imi ramine clar in suflet ura care am simtit-o in fata neputintei. hai mai ebony....tocmai aici?
|
|
|

)...