back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Comentarii politice

9am115016

19 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 10:08

tara noastra nu afost vanduta nici luata nici data a fost dezbinata.ceeace nu intelegeg politicienii ca se vine la vo;t ,pentru ca psd te momeste cu zahar,ulei si bani pnl cu promisiuni pixuri,pungi de plastic si sepcute. pdl,la fel cu un singur amendament:votul pentru unicamerel,dar sa stiti ca nici un guvern nu poate sa isi exercite toate proiectele in 4 ani numai aprobarile dureaza 1 an apoi aprobarea pentru imprumut de bani de executiea proiectului inca cateva luni.motivarea adevarata ca nu avem constiita si nevoia te inpinge la vot.
psd a lucrat cu pdl si au facut lucruri bune,pacat ca m. geoana s-a lasat umilit prin conditiile pe care le-a impus c.antonescu,numai sa castige puterea
au mai fost impreuna si au clacat.pacat ca primeaza exerciciul de putere si nu de mandrie ca esti roman si daca esti acolo sus trbuie sa dai dovada de multa intelepciune si curaj .pe geoana si antonescu iinu ii caracterizeaza acest lucru.iar d. geona a lasat mandria la o parte iar partidul domniei sale va avea de suferit. pacat. asa sunt geoana si antonescu ----------rad de noi,poporul,nu de basescu ,nu de pdl,de noi care le-am acordat incredere.eu nu mai votez caci stiu ca nu sunt de suflet.

Raporteaza abuz de limbaj
broscuta_super_verde

1273 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 11:49

Unica tema basesciana de dupa turul I pare sa fie referendumul. O tema despre care nimeni nu i-a acordat importanta cuvenita. Am votat pentru ca ni s-au pus niste buletine de vot in mana.
S-a gandit cineva sa explice finalitatea referendumului si semnificatia rezultatelor ?
Pentru mine sunt neclare aspectele:
1. a fost un referendum sau au fost doua ? Pentru ca noi am votat pe doua buletine. Legal si logic asta inseamna doua teme diferite : numar mai mic de parlamentari si parlament unicameral.
2. rezultatele pentru ambele teme au iesit castigatoare dar se pune problema, care din teme este castigatoare, cea cu reducerea numarului de parlamentari sau cea cu parlament unicameral ?

Conform rezultatelor referendumului s-a comunicat
- cifra celor care au raspuns DA pentru reducerea numarului de parlamentari.
- cifra celor care au raspuns DA pentru parlament unicameral.

Cum interpretam rezultatul referendumului? Practic cifra celor care doresc numai reducerea numarului de parlamentari este mai mare decat cifra celor care doresc parlament unicameral.
In conditiile astea concluzia ar fi ca cei mai multi romani care au participat la referendum DORESC NUMAI REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI, celalat esalon care doreste parlament bicameral fiind mai mic.

Un rezultat coerent si necontradictoriu s-ar fi obtinut daca se vota pe un singur buletin de vot raspunzand prin DA sau NU la cele doua intrebari. A fost o manarie acest referendum tocmai ca sa-i dea intelesul dorit de PDL> Obtinerea unei Mari Adunari Nationale prin manipularea referendumului. Ati vazut ca au refacut procedura initiala prin introducerea procedurii cu doua buletine ca sa induca in eroare electoratul si implicit interpretarea rezultatelor. Trebuie sa cerem anularea referendumului pentru lipsa de informare a electoratului si pentru eroarea de procedura si interpretare a rezultatelor.
In fond care este algoritmul de interporetare ? Rezultatele sustin ca mai multi romani au votat DA doar pentru reducerea numarului de parlamentari. Teoretic, intrebarea cealalta cu parlament unicameral este necastigator fiind votat cu DA de un numar mai mic de persoane. Majoritatea vrea doar reducerea numarului de parlamentari. Referendumul trebuie anulat pentru incoerenta procedurii si a algoritmului de interpretare. Emanatie manipulativa basesciana, evident.

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 12:04

De la: broscuta_super_verde, la data 2009-11-26 11:49:30Unica tema basesciana de dupa turul I pare sa fie referendumul. O tema despre care nimeni nu i-a acordat importanta cuvenita. Am votat pentru ca ni s-au pus niste buletine de vot in mana.
S-a gandit cineva sa explice finalitatea referendumului si semnificatia rezultatelor ?
Pentru mine sunt neclare aspectele:
1. a fost un referendum sau au fost doua ? Pentru ca noi am votat pe doua buletine. Legal si logic asta inseamna doua teme diferite : numar mai mic de parlamentari si parlament unicameral.
2. rezultatele pentru ambele teme au iesit castigatoare dar se pune problema, care din teme este castigatoare, cea cu reducerea numarului de parlamentari sau cea cu parlament unicameral ?

Conform rezultatelor referendumului s-a comunicat
- cifra celor care au raspuns DA pentru reducerea numarului de parlamentari.
- cifra celor care au raspuns DA pentru parlament unicameral.

Cum interpretam rezultatul referendumului? Practic cifra celor care doresc numai reducerea numarului de parlamentari este mai mare decat cifra celor care doresc parlament unicameral.
In conditiile astea concluzia ar fi ca cei mai multi romani care au participat la referendum DORESC NUMAI REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI, celalat esalon care doreste parlament bicameral fiind mai mic.

Un rezultat coerent si necontradictoriu s-ar fi obtinut daca se vota pe un singur buletin de vot raspunzand prin DA sau NU la cele doua intrebari. A fost o manarie acest referendum tocmai ca sa-i dea intelesul dorit de PDL> Obtinerea unei Mari Adunari Nationale prin manipularea referendumului. Ati vazut ca au refacut procedura initiala prin introducerea procedurii cu doua buletine ca sa induca in eroare electoratul si implicit interpretarea rezultatelor. Trebuie sa cerem anularea referendumului pentru lipsa de informare a electoratului si pentru eroarea de procedura si interpretare a rezultatelor.
In fond care este algoritmul de interporetare ? Rezultatele sustin ca mai multi romani au votat DA doar pentru reducerea numarului de parlamentari. Teoretic, intrebarea cealalta cu parlament unicameral este necastigator fiind votat cu DA de un numar mai mic de persoane. Majoritatea vrea doar reducerea numarului de parlamentari. Referendumul trebuie anulat pentru incoerenta procedurii si a algoritmului de interpretare. Emanatie manipulativa basesciana, evident.

broscuțo, tendențios și caduc

com-ul tău.

este cumva un copy/paste sau îți aparține?

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 12:22

Tocmai fiindca e caduc...e al meu. Se pare ca nu a precupat pe altcineva problematica. Com-ul meu e caduc dar nu e de joaca. Nu sunt in clar si imi pun anumite probleme. Ma clarifica cineva ? Cine a castigat la referendum ? Cine poate afirma ca cei majoritari care au votat DA la reducerea numarului de parlamentari isi doresc parlament unicameral ? Dimpotriva. Cei care au votat parlament unicameral sunt mai putini decat cei care au votat parlament unicameral. Si in cazul lor, cine poate afirma ca vor parlament unicameral cu reducerea numarului de parlamentari. Teoretic, aprlament unicameral nu implica neaparat ideea reducerii numarului de parlamentari. Poate fi facut un parlament unicameral cu un numar mai mare de parlamentari. Nu i-a intrebta nimeni daca vor parlament unicameral cu numar mai mic sau mai mare de parlamentari. Referendumul a fost o oroare din punct de vedere al consecintelor.
Comentariul meu caduc fiind generat de un referendum caduc. REFERENDUM CADUC !

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 12:39

De la: broscuta_super_verde, la data 2009-11-26 12:22:09Tocmai fiindca e caduc...e al meu. Se pare ca nu a precupat pe altcineva problematica. Com-ul meu e caduc dar nu e de joaca. Nu sunt in clar si imi pun anumite probleme. Ma clarifica cineva ? Cine a castigat la referendum ? Cine poate afirma ca cei majoritari care au votat DA la reducerea numarului de parlamentari isi doresc parlament unicameral ? Dimpotriva. Cei care au votat parlament unicameral sunt mai putini decat cei care au votat parlament unicameral. Si in cazul lor, cine poate afirma ca vor parlament unicameral cu reducerea numarului de parlamentari. Teoretic, aprlament unicameral nu implica neaparat ideea reducerii numarului de parlamentari. Poate fi facut un parlament unicameral cu un numar mai mare de parlamentari. Nu i-a intrebta nimeni daca vor parlament unicameral cu numar mai mic sau mai mare de parlamentari. Referendumul a fost o oroare din punct de vedere al consecintelor.

Broscuțo, scuze!...

...un simpu exercițiu de logică aplicată, ți-ar rezolva dilema.

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 14:04

Nu a fost referendum, conform constituției, ci a fost un plebiscit.
Curtea Constituțională nu poate valida plebiscitul atâta timp cât există un proces pe rol.

Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:03

De la: 111dinu, la data 2009-11-26 14:04:12Nu a fost referendum, conform constituției, ci a fost un plebiscit.
Curtea Constituțională nu poate valida plebiscitul atâta timp cât există un proces pe rol.
MAI NATANGULE UNDE INTRU DAU PESTE POSTARILE TALE IMBECILE ! DOAMNE MULTI RETARDATI MAI ARE ACEASTA TARA ! CE ESTE RAU IN REFORMAREA ACESTE CANGRENE A ROMANIEI CARE SE NUMESTE PARLAMENT? NU VEZI CAT DE INFLUENTABIL ESTI MATALE? DACA CINEVA ARE SUFICIENTA RABDARE SI-TI URMARESTE POSTARILE AJUNGE LA CONCLUZIA CA ESTI BOLNAV CU CAPUL DRAGULE ! PRACTIC TE CONTRAZICI SINGUREL.....AM INTELES AI CONSEGVENTA LUI VADIM ASA CA CE PRETENTII SA MAI AM !

,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
Liberalconvins

8 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:32

ai vrut sa scrii conseCventa, vine de la consecvent, (o greseala tipic pdl-ista ) sunteti amuzanti (pana la un punct), dar EXTREM de aproape cu prostia, stiti cum functioneaza "unicameralul", cum se alege presedintele in acest caz ? aveti idee, ce conditii TREBUIE sa indeplinim, pt aderarea la euro ? Am auzit o multime de imbecili, care afirmau ... nu ne trebuia comunitatea europeana, am fost in Spania, si ei nu sunt foart bucurosi,etc......, Prostane, care afirmi asta, doar asa ai avut posibilitatea sa-ti duci starvul, in Spania, cap de guma ! De cand citesc mesaje aici, vad ca toti comenteaza fara a fi informati, dar NIMENI, nu intreaba, ca si cum, ar sti, va e rusine sa intrebati, sa va edificati, sa ganditi si pe urma sa deschideti "bucalul" ?

Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:38

De la: Liberalconvins, la data 2009-11-26 15:32:52ai vrut sa scrii conseCventa, vine de la consecvent, (o greseala tipic pdl-ista ) sunteti amuzanti (pana la un punct), dar EXTREM de aproape cu prostia, stiti cum functioneaza "unicameralul", cum se alege presedintele in acest caz ? aveti idee, ce conditii TREBUIE sa indeplinim, pt aderarea la euro ? Am auzit o multime de imbecili, care afirmau ... nu ne trebuia comunitatea europeana, am fost in Spania, si ei nu sunt foart bucurosi,etc......, Prostane, care afirmi asta, doar asa ai avut posibilitatea sa-ti duci starvul, in Spania, cap de guma ! De cand citesc mesaje aici, vad ca toti comenteaza fara a fi informati, dar NIMENI, nu intreaba, ca si cum, ar sti, va e rusine sa intrebati, sa va edificati, sa ganditi si pe urma sa deschideti "bucalul" ?
SUNTETI FOARTE CONSECVENTI IN PROSTIE MAI ARMASARI ROSII! UE NU ARE ASA PROGRAM MAI ALIFIE ! NOI NU SUNTEM STAT FEDERAL PENTRU A FI NEVOITI SA AVEM PARLAMENT BICAMERAL !

,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:40

De la: acumvotez2009, la data 2009-11-26 15:03:37
De la: 111dinu, la data 2009-11-26 14:04:12Nu a fost referendum, conform constituției, ci a fost un plebiscit.
MAI NATANGULE UNDE INTRU DAU PESTE POSTARILE TALE IMBECILE ! DOAMNE MULTI RETARDATI MAI ARE ACEASTA TARA ! CE ESTE RAU IN REFORMAREA ACESTE CANGRENE A ROMANIEI CARE SE NUMESTE PARLAMENT? NU VEZI CAT DE INFLUENTABIL ESTI MATALE? DACA CINEVA ARE SUFICIENTA RABDARE SI-TI URMARESTE POSTARILE AJUNGE LA CONCLUZIA CA ESTI BOLNAV CU CAPUL DRAGULE ! PRACTIC TE CONTRAZICI SINGUREL.....AM INTELES AI CONSECVENTA LUI VADIM ASA CA CE PRETENTII SA MAI AM !

Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:42

De la: Liberalconvins, la data 2009-11-26 15:32:52ai vrut sa scrii conseCventa, vine de la consecvent, (o greseala tipic pdl-ista ) sunteti amuzanti (pana la un punct), dar EXTREM de aproape cu prostia, stiti cum functioneaza "unicameralul", cum se alege presedintele in acest caz ? aveti idee, ce conditii TREBUIE sa indeplinim, pt aderarea la euro ? Am auzit o multime de imbecili, care afirmau ... nu ne trebuia comunitatea europeana, am fost in Spania, si ei nu sunt foart bucurosi,etc......, Prostane, care afirmi asta, doar asa ai avut posibilitatea sa-ti duci starvul, in Spania, cap de guma ! De cand citesc mesaje aici, vad ca toti comenteaza fara a fi informati, dar NIMENI, nu intreaba, ca si cum, ar sti, va e rusine sa intrebati, sa va edificati, sa ganditi si pe urma sa deschideti "bucalul" ?
BAI PUTA ROSIE CREZI CA EU MOR DE FOAME PENTRU A PLECA SLUGA IN SPANIA?

Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:45

MATALE CHIAR AI UN CARACTER DE SLUGA BAI PRICAJEALA !

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 15:57

De la: mytcor, la data 2009-11-26 12:39:28
De la: broscuta_super_verde, la data 2009-11-26 12:22:09Tocmai fiindca e caduc...e al meu. Se pare ca nu a precupat pe altcineva problematica. Com-ul meu e caduc dar nu e de joaca. Nu sunt in clar si imi pun anumite probleme. Ma clarifica cineva ? Cine a castigat la referendum ? Cine poate afirma ca cei majoritari care au votat DA la reducerea numarului de parlamentari isi doresc parlament unicameral ? Dimpotriva. Cei care au votat parlament unicameral sunt mai putini decat cei care au votat parlament unicameral. Si in cazul lor, cine poate afirma ca vor parlament unicameral cu reducerea numarului de parlamentari. Teoretic, aprlament unicameral nu implica neaparat ideea reducerii numarului de parlamentari. Poate fi facut un parlament unicameral cu un numar mai mare de parlamentari. Nu i-a intrebta nimeni daca vor parlament unicameral cu numar mai mic sau mai mare de parlamentari. Referendumul a fost o oroare din punct de vedere al consecintelor.

Broscuțo, scuze!...

Il faceam daca puteam,. Nu vezi ca ceream mai sus sa ma clarifice cineva ? Ca orice om,mai am momente sau perioade in care sunt tampa sau ma rog, pot sa accept sa-mi spui ca sunt tampa de felul meu numai sa ma ajuti sa fiu in clar. Spune-mi ca unui prost cum sta treaba. Ajuta-ma sa fac acel exercitiu de logica.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 16:06

De la: acumvotez2009, la data 2009-11-26 15:38:48NOI NU SUNTEM STAT FEDERAL PENTRU A FI NEVOITI SA AVEM PARLAMENT BICAMERAL !

CAT TRAIESTE OMUL INVATA... Deci doar statele federale au parlament bicameral?! .Dom'le,esti sigur de informatie sau te-a dezinformat cineva ?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 16:08

De la: broscuta_super_verde, la data 2009-11-26 15:57:04
De la: mytcor, la data 2009-11-26 12:39:28

Broscuțo, scuze!...

Il faceam daca puteam,. Nu vezi ca ceream mai sus sa ma clarifice cineva ? Ca orice om,mai am momente sau perioade in care sunt tampa sau ma rog, pot sa accept sa-mi spui ca sunt tampa de felul meu numai sa ma ajuti sa fiu in clar. Spune-mi ca unui prost cum sta treaba. Ajuta-ma sa fac acel exercitiu de logica.

Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului
(publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000)
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1.
In Romania suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative si prin referendum.

Art. 2.
(1) Referendumul national constituie forma si mijlocul de consultare directa si de exprimare a vointei suverane a poporului roman cu privire la:
a) revizuirea Constitutiei;
b) demiterea Presedintelui Romaniei;
c) probleme de interes national.
(2) In conditiile prezentei legi se poate organiza si desfasura si referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unitatile administrativ-teritoriale.
(3) In cadrul referendumului populatia poate fi consultata cu privire la una sau la mai multe probleme, precum si cu privire la o problema de interes national si o problema de interes local, pe buletine de vot separate.

...d-aici, cred că te poți descurca singură !...

Fosta membra 9am.ro

1196 mesaje

Postat pe: 26 Noiembrie 2009, ora 16:10

De la: vaneamarin, la data 2009-11-26 16:06:45
De la: acumvotez2009, la data 2009-11-26 15:38:48NOI NU SUNTEM STAT FEDERAL PENTRU A FI NEVOITI SA AVEM PARLAMENT BICAMERAL !

CAT TRAIESTE OMUL INVATA... Deci doar statele federale au parlament bicameral?! .Dom'le,esti sigur de informatie sau te-a dezinformat cineva ?
NU ASTA AM VRUT SA SPUN.....AVEM 14 TARI IN UE CARE AU PARLAMENT UNI SI NU-I OBLIGA LEGISLATIA UE SA DEVINA BI......

| Varianta pentru tiparire a topicului comentarii politice
Mergi la: