back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


daca ministrul nica nu divulga secretul cu autocarele inchiriate pentru turism electoral ,era si acum ministru

 


 
 
Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Membru din: 8/08/2008
Oras: Constanta

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 18:32

Toata lumea era linistita daca Nica nul enerva pe Boc ,dind in vileag procedura folosita de PDL cu autocarele electorale.

Raporteaza abuz de limbaj
anamaria_padurean

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Oradea

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 18:42

... si daca nu-l lasa pe Vanghelie sa-i citesca informarile stric confidentiale care trebuiau pastrate ca si secret de serviciu ...


Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Membru din: 8/08/2008
Oras: Constanta

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 18:59

De la: anamaria_padurean, la data 2009-10-16 18:42:15... si daca nu-l lasa pe Vanghelie sa-i citesca informarile stric confidentiale care trebuiau pastrate ca si secret de serviciu ...

Da magarii,vroiau sa-i repuna pe rol Dosarul FLOTA


anamaria_padurean

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Oradea

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 19:05

De la: INLACRIMATUL, la data 2009-10-16 18:59:16
De la: anamaria_padurean, la data 2009-10-16 18:42:15... si daca nu-l lasa pe Vanghelie sa-i citesca informarile stric confidentiale care trebuiau pastrate ca si secret de serviciu ...

Da magarii,vroiau sa-i repuna pe rol Dosarul FLOTA



... si?! .... acum de ce nu mai vor?! ... de ce sau razgandit?! ...


Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Membru din: 24/02/2009
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 19:11

Logic ar fi ca dosarul cu flota sa se puna pe rol si sa existe in final un raspuns clar : cine a exterminat flota Romaniei? Este sau nu vinovat ?


NESIMTITUL

786 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: Cluj

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 09:34

De la: adrian_vasiliu21, la data 2009-10-16 19:11:31Logic ar fi ca dosarul cu flota sa se puna pe rol si sa existe in final un raspuns clar : cine a exterminat flota Romaniei? Este sau nu vinovat ?

Pai daca Basescu nu mai vrea sa fie marinar,ce rost mai avea flota ?


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 11:00


Ovidiu Ohanesian
Cum a ajuns nasul hotilor ministru de Interne al Romaniei?

Actualmente ministrul Vasile Blaga controleaza Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Dezvoltarii Regionale, Directia Generala a Vamilor, Politia de Frontiera, Directia Generala Anticoruptie, AVAS-ul, Transgazul si Parchetul General. Pe langa ca este dublu ministru, Vasile Blaga este secretarul general si eminenta cenusie a PD-L, partid unic de guvernamant, amicul de sprit si sfetnicul de taina al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si posibil candidat de prim-ministru al Romaniei. I se spune Buldogul, la fel cum era poreclit ultimul ministru de Interne al ultimului dictator al Romaniei, Tudor Postelnicu, intrat in istorie cu celebra cugetare “Am fost un dobitoc”. Vasile Blaga nu este insa un dobitoc, ci doar un catelus al celui ce se vrea noul dictator al Romaniei.

Blaga rimeaza cu spaga
Actualul ministru de Interne si secretar general al PD-L este originar din comuna Petrileni, judetul Bihor. A absolvit Facultatea de Mecanica din cadrul Institutului Politehnic Timisoara si a fost repartizat ca inginer la Uzina Mecanica din orasul Stei (fost Petru Groza) din judetul Bihor, la care a ajuns director comercial. S-a casatorit cu o colega de facultate de nationalitate maghiara din municipiul Satu Mare, Nevezi Violett Margareta, si are o fiica majora, recent casatorita. In timpul evenimentelor din decembrie 1989 a fost ales presedinte al Consiliului Frontului Salvarii Nationale (CFSN) Stei, iar ulterior vicepresedinte al CFSN Bihor. In 1990 a fost ales deputat FSN, iar in perioada 1991 – 1993 a exercitat functia de prefect al judetului Bihor din partea FSN. Dupa iesirea de la guvernare a PD (FSN), a detinut functia de director al Directiei Regionale Vamale Oradea (1993-1996), care avea arondate judetele Bihor, Satu Mare si Maramures, situate la frontiera cu Ungaria si Ucraina.
In perioada cat a fost sef al Directiei Regionale Vamale Oradea a fost o sluga credincioasa a fostului presedinte al PD, Petre Roman, laudandu-se ca avea sarcina sa procure bani de cosnita pentru familia acestuia si bani negri pentru partid. In timpul directoratului sau era de notorietate ca se lua spaga de mii de marci sau dolari la angajarea vamesilor, carora li se pretindea ulterior o contributie lunara, motiv pentru care in zona au aparut si s-au raspandit versurile: “Ma numesc Vasile Blaga, dar numele meu adevarat e spaga”. De exemplu, Vasile Blaga venea frecvent la Satu Mare, unde intr-un apartament (nr.30) din blocul 55 din cartierul Micro 16 (situat la iesirea spre Oradea) i se aduceau pungi cu bani si tinere animatoare pentru partidele de poker pe care le incingea si nu numai.

Colector de bani negri pentru partid
In perioada 1996-2000, Vasile Blaga a fost senator PD de Bihor, dar si-a mentinut controlul asupra Directiei Regionale Vamale Oradea, prin promovarea in fruntea acesteia a fostului sau adjunct Calin Vesa. In anul 2001, dupa ce Traian Basescu l-a rasturnat pe Petre Roman din fruntea PD, Vasile Blaga a trecut de partea lui Basescu, care, fiind si primar general al Capitalei, l-a adus la Bucuresti si l-a facut presedinte al organizatiei municipale Bucuresti a PD, iar apoi l-a promovat secretar general al PD, trasandu-i ca sarcina principala colectarea de bani negri pentru partid din lucrarile angajate si prestarile de servicii realizate de Primaria municipiului Bucuresti (asfaltari, salubrizare, igienizare sau renovare scoli, intretinere parcuri si lacuri, inchirieri de spatii comerciale s.a). In aceeasi perioada a fost angajat expert parlamentar, precum si consilier al directorului general de la Luxten, care-l platea cu 700 euro lunar. In noiembrie 2004, Vasile Blaga a fost ales senator PD de Bucuresti iar in decembrie a fost numit consilier prezidential pe probleme de aparare, securitate si siguranta nationala, dupa care a fost investit ministru al Administratiei si Internelor in guvernul Aliantei DA PNL-PD, exercitand aceasta functie pana in aprilie 2007. In noiembrie 2008 a fost reales senator PD-L de Bucuresti iar in decembrie 2008 a fost investit ministru al Dezvoltarii Regionale in guvernul PD-L-PSD. In data de 30 septembrie 2009, in urma revocarii ministrului Dan Nica, a fost desemnat vicepremier si ministru interimar al Administratiei si Internelor.

Nasul unor afaceristi penali
In perioada cat a fost prefect, director al Directiei Regionale Vamale Oradea, senator, ministru, presedintele organizatiei municipale Bucuresti si secretar general al PD, Vasile Blaga a intrat in relatii de afaceri cu numerosi afaceristi dubiosi din Oradea, Satu Mare si Bucuresti, unii cu antecedente penale, care au fost cu totii cercetati penal pentru evaziune fiscala, contrabanda sau alte infractiuni. Cu concursul lui Blaga, au reusit insa sa scape de tragerea la raspundere penala, desi unii dintre ei au fost arestati. Pentru a salva aparentele, Blaga a aplicat cu toti acesti afaceristi metoda nasitului, devenindu-le nas de casatorie ori nas de botez la copii. In acest fel, a relizat afaceri si profituri substantiale cu afaceristii Radu Pentie, Mircea Sumalan si Coriolan Pop-Bruchental din Oradea si cu afaceristii Viorel Cardos si Dumitru Pop din Satu Mare.
Finii nasului Blaga au derulat afaceri banoase cu alcool, bere vrac, ulei alimentar, produse petroliere si lucrari finantate cu bani publici. Cu totii au fost anchetati pentru evaziune fiscala, contrabanda sau alte infractiuni (fals si uz de fals), doi dintre ei fiind si arestati (Coriolan Pop-Bruchental si Dumitru Pop). Trei dintre ei (Mircea Sumalan, Coriolan Pop-Bruchental si Viorel Cardos) au derulat afaceri petroliere cu sprijinul nasului Vasile Blaga, care era actionar semnificativ (detine 374.000 actiuni, in valoare de 10 miliarde lei vechi, reprezentand 1,7% din capitalul social) la Societatea comerciala Petrolsub SA din Suplacu de Barcau, judetul Bihor, care a fost cea mai importanta societate de forare, extractie si prelucrare de petrol din Transilvania, pana ce a fost falimentata, cu cativa ani in urma. Totodata, Vasile Blaga a fost prieten bun (inclusiv de sprit si de poker) cu directorul general Tudor Cladovan de la SC Petrolsub. Concret, celor trei fini le-au fost livrate produse petroliere in valoare de zeci de miliarde de lei vechi, pe care nu le-au mai platit furnizorului si, de multe ori, nu le-au inregistrat in gestiunea firmelor lor.

Un ministru santajat si santajabil
Astfel, unul dintre prietenii si finii sai, Radu Pentie, patronul grupului de firme Perami din Oradea, s-a ocupat cu afaceri cu alcool si bere vrac de import, fiind unul din cei mai mari importatori din nord-vestul Romaniei si sponsor important al campaniilor electorale ale PD. In anul 1996, ca sef al Directiei Regionale Vamale Oradea, Vasile Blaga a favorizat firma Perami SA Oradea, semnand o dispozitie catre Vama Oradea ca importurile efectuate de aceasta firma sa fie vamuite la valoarea de factura, nu conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 864/1995. A fost singura firma care a beneficiat de acest tratament. Un alt fin, Mircea Sumalan, patronul SC SMG Total Group SRL Oradea, s-a ocupat cu afaceri cu produse petroliere (petrol, gazolina, benzina), indeosebi cu SC Petrolsub Suplacu de Barcau. Finii Pentie si Sumalan au avut dosare penale pentru infractiuni de contrabanda si evaziune fiscala, cu prejudicii de zeci de miliarde de lei, comise in perioada in care Vasile Blaga a fost seful Directiei Regionale Vamale Oradea si parlamentar de Bihor. Desi Politia a propus trimiterea lor in judecata, cu concursul lui Blaga, care avea prieteni la parchetele din judetul Bihor, dosarele lui Pentie si Sumalan au fost musamalizate, dispunandu-se scoaterea lor de sub urmarire penala. In cursul anului 2004, dosarele Pentie si Sumalan au fost redeschise insa de Parchetul General.
In luna decembrie 2004, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand s-a vehiculat ca Vasile Blaga ar putea deveni ministru de Interne daca Guvernul va fi constituit de Alianta DA PNL-PD, comisarul Remus Span, fost sef al SIPI Satu Mare, pe atunci sef al Departamentului Politiei Judiciare a PNA, a facut copii de pe dosarele lui Pentie si Sumalan, in care era vizat si Blaga si le-a predat chestorului Virgil Ardelean, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Blaga a fost santajat cu dosarele respective, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand era seful de campanie a lui Traian Basescu, incat a promis ca, dupa ce Basescu va pierde, cum estimau toate sondajele, va aduce tot PD-ul in PSD, unde venisera deja o parte din liderii care au facut parte din echipa lui Petre Roman. Traian Basescu a castigat insa Presedintia Romaniei, iar Vasile Blaga a devenit ministru de Interne. El a fost insa santajat si este santajabil in continuare cu dosarele Pentie si Sumalan, chiar daca au fost inchise din nou, dupa ce Procuror General al Romaniei a devenit Laura Codruta Kovesi, la promovarea careia in aceasta functie a avut o contributie esentiala.

Eliberat din arest ca sa nu vorbeasca despre Blaga
Un alt fin, Coriolan Pop-Bruchental din Oradea, patronul firmei S.C. Coriolan S.R.L., a carui sotie, Ionela Pop-Bruchental, a fost consateana si este una din apropiatele lui Blaga, devenind deputat PD in legislatura 2004-2008, a fost implicat in afaceri cu ulei alimentar de import si produse petroliere cu SC Petrolsub Suplacu de Barcau. Coriolan Pop-Bruchental a fost condamnat la 22 februarie 2006 de Curtea de Apel Pitesti la 4 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru contrabanda, evaziune fiscala si fals material in inscrisuri oficiale, intrucat a introdus in tara, fara a achita taxe vamale, zeci de transporturi de ulei alimentar in numele unor firme apartinand unor cetateni arabi plecati din Romania. Dupa condamnarea definitiva, a reusit sa se sustraga de la executarea pedepsei o perioada, in timp ce nasul Blaga era ministru de Interne. Pana la urma, a fost incarcerat dar, dupa ce a amenintat in arest ca va spune totul despre implicarea nasului Blaga, a fost pus in libertate intr-un mod mai mult decat curios.

Afaceri Hard cu petrol si uzine
Un alt fin al ministrului Blaga este afaceristul Viorel Cardos din comuna Bixad, judetul Satu Mare, care a fost patronul firmelor SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, de cativa ani in procedura de faliment. In cursul anului 1998, cu sprijinul nasului Vasile Blaga, pe atunci senator si a ministrului Industriilor, Radu Berceanu, finul Viorel Cardos a vandut SC Petrom SA, prin firma SC Hard SRL, o benzinarie neprofitabila, situata in localitatea Iojib din judetul Satu Mare, in care a investit aproximativ un miliard de lei vechi si pentru care a incasat circa 21 de miliarde de lei vechi. In contractul de vanzare-cumparare s-a consemnat ca aceasta statie de benzina includea si un motel cu restaurant si un atelier de reparatii auto, dar in realitate acestea nu existau decat ca proiect, fiind sapate doar fundatiile la data incheierii tranzactiei. SC Hard SRL Bixad a mai facut afaceri profitabile, prin intermediul nasului Blaga, cu SC Petrolsub SRL Suplacu de Barcau, de la care a preluat produse petroliere in valoare de zeci de miliarde de lei vechi, din care o mare parte nu au fost achitate niciodata furnizorului. SC Hard Bixad figureaza si printre principalii furnizori de servicii pentru Petrolsub: saparea de santuri, curatarea de santuri infectate, dezafectarea sondelor, ecologizarea perimetrelor petroliere si redarea terenurilor catre agricultura, lucrari a caror autenticitate era greu de verificat si in plus erau suprafacturate.
O alta afacere nasita de Vasile Blaga si Viorel Cardos a fost cumpararea SC Multimec SA Marghita din judetul Bihor, o uzina mecanica tehnologizata in ultimii ani ai regimului comunist, la un pret mult subevaluat. Cu ajutorul judecatorului sindic Maria Rosca de la Tribunalul Bihor, SC Hard SRL a cumparat activele SC Multimec SA la pretul de 4,75 miliarde de lei vechi, desi o firma romano-germana facuse o oferta de 20 de miliarde de lei vechi. Pentru aceasta afacere, judecatorul sindic Maria Rosca a fost arestata si trimisa in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea pentru infractiunile de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fiind condamnata definitiv la 10 ani de inchisoare. In mod dubios, afaceristul Viorel Cardos nu a fost audiat si propus de Parchet, prin rechizitoriu, ca martor al acuzarii iar instantele de judecata nu l-au citat si audiat ca martor, desi ar fi trebuit cercetat si trimis in judecata cel putin pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Ulterior, afaceristul Viorel Cardos a transferat activele SC Multimec de pe SC Hard SRL pe numele sau si le-a vandut ca persoana fizica cu bucata, obtinand aproximativ 40 de miliarde de lei vechi (un milion de euro la data respectiva).
In cursul lunii septembrie 2004, Directia Generala a Finantelor Publice Satu Mare a constatat, in urma unui control fiscal, ca afaceristul Viorel Cardos a comis, prin operatiuni frauduloase cu firmele sale SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, o evaziune fiscala cifrata la 40,2 miliarde lei vechi, cea mai mare parte a prejudiciului fiind cauzata prin operatiuni fictive cu mijloace fixe din patrimoniul SC Multimec Marghita. Directia Generala a Finantelor Publice a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie Satu Mare, care a inceput urmarirea penala si a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea, unde a fost musamalizat. Finul Viorel Cardos a parasit de cativa ani judetul Satu Mare pentru a se sustrage urmaririi penale si lichidarii judiciare declansata de Ministerul Finantelor impotriva firmelor sale SC Hard SRL si SC Hard CVI SRL, stabilindu-se in municipiul Ploiesti, unde a intrat in afaceri cu tatal actualei presedinte a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, fost director la societatea petroliera “1 Mai” Ploiesti. In anii 2000, Viorel Cardos s-a laudat unor apropiati ca ar construi case de vacanta pentru el si pentru Vasile Blaga intr-o localitate din jurul Bucurestiului, se pare ca la Mogosoaia.

Prins in ofsaid cu un hotel de patru stele la Viena
Ultimul fin cunoscut al ministrului Vasile Blaga este afaceristul Dumitru Pop din Satu Mare, poreclit Mitica Ofsaid, caruia i-a nasit recent un copil din a doua casatorie. Dumitru Pop este cunoscut ca un individ cu antecedente penale si afaceri dubioase. In anul 1989 a fost arestat de Procuratura Judeteana Satu Mare pentru complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei, intrucat a fost prins in timp ce incerca sa treaca in Ungaria, pe raza judetului Satu Mare, un grup de circa 20 de cetateni de nationalitate germana din zona Banatului, carora le-a perceput cate 20-30.000 lei / persoana si le-a confectionat pasapoarte false pe domicilii fictive din judetul Satu Mare, cu concursul unor sefi din Militia Judeteana Satu Mare. A fost eliberat insa dupa evenimentele din decembrie 1989, intrucat trecerea frauduloasa a frontierei a fost dezincriminata. In anul 2003, a fost arestat de Serviciul Teritorial al DNA pentru trafic de influenta, intrucat i-a promis directorului SC Florisal SA (firma care s-a ocupat de salubrizarea municipiului Satu Mare), care era invinuit in dosarul fostului primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, ce fusese arestat de DNA pentru fapte de coruptie si abuz in serviciu, ca va rezolva cu procurorul de caz sa nu fie si el arestat, daca-i cesioneaza gratis pachetul majoritar de actiuni ce-l detinea la SC Florisal.
Dumitru Pop s-a cunoscut cu Traian Basescu si cu Vasile Blaga dupa ce primul a devenit primar general al Capitalei (in 2000) iar al doilea a preluat sefia organizatiei municipale Bucuresti a PD si distribuirea lucrarilor publice din Capitala. Amandoi l-au ajutat ca firma sa SC Bella Consulting Construction SRL sa primeasca lucrari publice de milioane de euro in fiecare an: igienizari de scoli, care se rezumau la simple spoieli, decolmatari de lacuri, care erau putin vizibile, intretinere parcuri, lucrari de canalizare s.a. Dupa ce Traian Basescu a ajuns presedintele Romaniei, iar Vasile Blaga ministru de Interne, Dumitru Pop a fost pus in libertate in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta. La scurt timp, Dumitru Pop i-a vizitat la Bucuresti, fiind dus in aceeasi zi de un taximetrist (Marian R.) la Ministerul Administratiei si Internelor si la Palatul Cotroceni. Taximetrul a facut o escala si la Primaria Generala a Capitalei, unde Dumitru Pop s-a intalnit cu viceprimarul Razvan Murgeanu, fostul subaltern al lui Traian Basescu si mana dreapta a acestuia in afacerile de la Primaria Capitalei, care a primit sarcina sa-i ofere noi lucrari publice in Bucuresti. Astfel ca, in perioada 2005-2008, firma Bella Consulting Construction a beneficiat anual de lucrari publice de milioane de euro finantate de Primaria Generala a Capitalei. Mai mult, dupa inundatiile din 2005, firma lui Dumitru Pop a primit, prin incredintare directa de la Ministerul Mediului, condus de Sulfina Barbu, lucrari pentru inlaturarea efectelor inundatiilor in Banat si in Moldova, in valoare de circa 10 milioane de euro, desi firma acestuia nu avea niciun utilaj si niciun angajat de specialitate.
Dupa ce Vasile Blaga i-a nasit ultimul copil din actuala casnicie, Dumitru Pop a cumparat un hotel de patru stele in centrul Vienei (Reither, din lantul Best Western), la care se vehiculeaza ca ar avea o cota si nasul Blaga. Pe langa ca i-a prosperat firma, in actualul mandat prezidential al lui Traian Basescu a scapat si de problemele penale, fiind achitat in procesul pentru trafic de influenta de catre instantele judecatoresti din judetul Mures, unde a fost stramutata cauza. In ultimii ani, finul ministrului Vasile Blaga si amicul presedintelui Basescu a proferat amenintari cu moartea, transmitandu-i ca va angaja ucraineni care sa-i taie gatul, la adresa unui fost prefect al judetului Satu Mare, actualmente deputat PSD, caruia i-a reprosat implicarea in arestarea sa de catre DNA pentru trafic de influenta.

Control total prin nepotism si afacerism
In 2005, dupa ce Vasile Blaga a devenit ministru de Interne, sotia sa a fost angajata sefa a Directiei Juridice si de Control din Ministerul Educatiei, desi nu avea pregatire juridica. In cursul acestui an, dupa ce a revenit la putere, ca ministru al Dezvoltarii Regionale din 22 decembrie 2008 si ca ministru al Administratiei si Internelor din 1 octombrie 2009, Vasile Blaga si-a implantat o serie de apropiati (rudenii, afini, prieteni, fosti subalterni) in fruntea unor institutii cheie ale statului roman. In prima parte a anului si-a instalat doi fosti subalterni din Oradea in fruntea Directiei Generale a Vamilor, respectiv pe Radu Marginean, ca director si pe Dan Pulbere, ca director adjunct. Pe fostul sau adjunct Calin Vesa l-a pus director al Directiei Vamale Regionale Cluj, care cuprinde toate judetele din nord-vestul Romaniei (Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita si Cluj). Pe consateana si fina sa Ionela Bruchental, care si-a pierdut deputatia, a facut-o director adjunct la Garda Nationala de Mediu.
In ultimele doua saptamani, dupa ce a redevenit ministru de Interne, Vasile Blaga l-a numit sef al Inspectoratului National al Politiei de Frontiera pe chestorul Ioan Buda, fost sef al Directiei Politiei de Frontiera Oradea si bun amic de-al sau din vremea in care era director al Directiei Regionale Vamale Oradea. In fruntea Directiei Generale Anticoruptie l-a numit pe comisarul sef Liviu Popa, care-i este nepot si pe care tot el l-a promovat sef al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, in 2005. Fina si consateana sa Ionela Pop-Bruchental a devenit saptamana trecuta vicepresedintele Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).
Cireasa de pe tort este insa numirea recenta in postul de director general al Transgaz Medias a celui declarat ca fiind cel mai bun prieten al sau, Florin Muntean, fost coleg de armata si de facultate si, mai recent, nas de cununie al fiicei sale. Presedinte al organizatiei municipale Medias a PD-L, Florin Muntean a fost director general la Baza Auto Transport Medias pana in 2004, cand a fost ales deputat la alegerile parlamentare. In anul urmator s-a retras din Parlament pentru functia de director general la Transgaz, pe care a detinut-o pana in 2007, cand a fost inlocuit, dupa ce PD a iesit de la guvernare. In perioada in care a fost director general al Transgaz, Florin Muntean a ramas actionar la Baza Auto Transport Medias, la care director general a fost numit un alt prieten al lui Vasile Blaga, Valer Crisan. In perioada respectiva, intre Transgaz si Baza Auto Transport Medias au fost incheiate contracte profitabile de sute de mii de euro. Tot in perioada respectiva, mai exact in 2007, Vasile Blaga a primit, conform declaratiei sale de avere, un imprumut de 500.000 RON (138.000 euro), pe termen de 10 ani, de la bunul sau prieten Valer Crisan. Florin Muntean si Valer Crisan au fost sponsori importanti ai campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu din 2004, cand seful campaniei acestuia a fost amicul lor, Vasile Blaga.
Florin Muntean si Valer Crisan sunt prieteni buni si cu Ioan Lascu, prim-procurorul Parchetului Medias de circa 30 de ani. Ioan Lascu este tatal Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, numita in aceasta functie de presedintele Traian Basescu in 2005. Aceasta este filiera pe care o procuroare necunoscuta din Sibiu a devenit, peste noapte, sefa tuturor procurorilor din Romania si sluga credincioasa a presedintelui Traian Basescu si a ministrului de Interne Vasile Blaga. Sa fie justitie pentru Vasile Blaga si prietenii sai!

Unul dintre imbogatitii politicii postdecembriste
Un vechi proverb glasuieste: „Spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti”. Cred ca nu mai e nevoie de comentarii in cazul politicianului postdecembrist Vasile Blaga. Cu asemenea prieteni fini de afaceri, Vasile Blaga a facut nu numai cariera politica, ci si o avere pe masura. Vasile Blaga este unul din cei mai instariti politicieni din Romania, detinand case si terenuri in Oradea si in Bucuresti, masini de lux, sute de mii de euro in conturi si actiuni de peste un milion de euro.
Conform declaratiilor de avere din ultimii ani, ministrul Vasile Blaga detine o vila de 346 mp in Oradea, un apartament de 200 mp in Bucuresti (Aleea Alexandru), cumparat de la senatorul UDMR Verestoy Attila la pretul de 860.000 de euro, un teren de 378 mp in Oradea si un teren de 3 hectare in comuna Cihei-Sanmartin din judetul Bihor. In 1991, cand era prefect al judetului Bihor, Blaga a primit in concesiune un teren intravilan pe care si-a construit vila din Oradea (strada Closca nr. 33), in conditiile in care terenul era revendicat de un localnic (Ioan Aurel Radu), caruia ii fusese confiscat abuziv in 1951. Cu toate acestea, Vasile Blaga a reusit sa devina proprietarul terenului, cu sprijinul justitiei bihorene. In 2002, printr-o hotarare a Consiliului Local Oradea, lui Vasile Blaga i-a fost atribuit un teren intravilan de 500 mp, in baza Legii nr. 42/1990 privind drepturile luptatorilor din Revolutia din Decembrie 1989, fiind incadrat „luptator remarcat prin fapte deosebite” si detinand certificatul de revolutionar nr. 664, desi la Stei a fost liniste totala in decembrie 1989. Acordarea acestui teren in baza Legii nr. 42/1990 este cel putin dubioasa, in conditiile in care Vasile Blaga avea o locuinta in proprietate in Oradea iar motivul acordarii acestui teren nu putea fi altul decat pentru constructia unei locuinte. De altfel, in Legea nr. 341/2004, care a inlocuit Legea nr. 42/1990, se prevede in mod expres ca atribuirea unui teren intravilan se face doar daca beneficiarul nu dispune de o locuinta proprietate personala. In ce priveste domeniul auto, Vasile Blaga a detinut in ultimii ani un autoturism BMW, un jeep Freelander si o motocicleta Honda.
In ce priveste participatiile la diverse societati comerciale, Vasile Blaga si sotia sa detin actiuni, polite de asigurare si conturi la SC Petrolsub SA (374.000 actiuni), Banca Transilvania (280.870 actiuni), SC Broker SA (8.406 actiuni), SIF Banat-Crisana (8.000 actiuni), SC Romania Combi SA (692 actiuni), Banca Romexterra (248 actiuni), SC Mobila Alfa SA, SC Hiperion SA, SC UAMT SA, BRD, Bancpost, Raiffeissen Bank, Banca Ion Tiriac, BCR, ING, Nederlanden. In data de 27 septembrie 2005, Vasile Blaga si-a cesionat pachetul de 44% actiuni detinut la SC Mobimod SA Oradea, in valoare de 308.000 euro, firmei SC Master SA Oradea, la care era administrator controversatul afacerist Gheorghe Mudura, care a fost cercetat si arestat ulterior de DNA pentru spalare de bani si evaziune fiscala.
In ultimii ani, Vasile Blaga a detinut in conturi sute de mii de euro si sute de mii de lei (RON). In declaratiile de avere ale lui Vasile Blaga figureaza doua imprumuturi dubioase, unul de 600.000 RON de la Doina Stoina si unul de 500.000 RON de la Valer Crisan, pe care sustine ca le-a contractat, fara dobanda, pe termen de 10 ani, in data de 12 iunie 2007. Blaga n-a vrut sa furnizeze presei niciun fel de date despre cei doi creditori, rezumandu-se sa spuna doar ca sunt „doi prieteni”. El a motivat ca din cele doua imprumuturi, totalizand 330.000 euro la cursul de la data respectiva, a achitat restanta la locuinta cumparata de la senatorul UDMR Verestoy Attila cu 860.000 de euro. Luarea acestor imprumuturi este cel putin ciudata, in conditiile in care, conform unei estimari a valorii veniturilor declarate de Vasile Blaga, aceasta s-ar fi cifrat, la data de 14 iunie 2007, la peste un milion de euro. La fel de ciudata este inscrierea de catre Vasile Blaga in declaratia sa de avere a vanzarii unui apartament fiicei sale Agathe Cristina, contra sumei de un miliard de lei, desi in Ardeal si la romani obiceiul este ca parintii sa le cumpere nu sa le vanda locuinte copiilor.



Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
9am107051

2 mesaje
Membru din: 27/07/2009
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 13:47

Nica era ministru de interne trebuia sa ia atitudine in acest sens daca avea informatii nu sa faca campanie lu geoana in fata pesedistilor aia .numai el si Vanghelie vorbesc in loc sa ne arate fapte


111dinu

1317 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 14:20

Aseară, la o întrebare pusă de Doamna Vrânceanu Firea, referitoare la „scriitura” premierului despre constituție, Emil Boc s-a fâstâcit și a confundat-o pe moderatoarea emisiunii cu Elena Udrea. Citez : „doamna Udrea... Firea”.
Mă întreb ce se întâmplă când Elena Udrea este chiar în fața lui boculeț ? Darmite în fața lui black cifră ? Îmi și imaginez ce figura o să aibă acesta din urmă când Elena Udrea îl scoate din chiloți și îl pironește cu privirea.


Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Membru din: 23/06/2009
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 19:47

"ALEXANDRUMITACHE07-28-2009, 05:19 PM
Alex, pe forumuri vorbesc liberalopesedista, sau urmaresc userii incomozi sa le taie comentariile, iar pe bloguri trimit amenintari si injurii, unele greu de reprodus. Astea sunt metode de a elimina opiniile care nu le convin. Daca nu esti jodBase esti paria. Asa ca la atac si astroturfing la greu. Ma amuza ca au facut scandal cu ordonanta, remember ! Sistemul trebuie sa le fie recunoscator, ca ii are.


Ma amuza forumurile alea. Ce croncane diferitii maniosi nu ma intereseaza. E unul zis 111dinu care e complet nebun saracu'... indiferent despre ce e vorba el baga ceva despre... clatite. E mooortal!
Alta, o nervoasa care se jura ca e plecata in strainezia de la 2 ani, face clabuci din cauza "curvelor" presedintelui.

Ntz, ntz, ntz, ce rol enorm au inceput sa joace hormonii in ziua de azi...

Oricum, nu te ingrijora, eu le bag cate ceva si ei fac isterii si din cauza postarilor mele si din cauza ca nu le raspund... :D"

Iata ce s-a mai scris si pe alte forumuri despre acest porc batran si sclerozat care este 111dinu! Eu pot sa certific ca este cel mai cretin personaj, ca se pretinde profesor si scriitor dar in realitate este un amarat de pensionar, fost activist de partid si in prezent administrator de bloc!


Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 09:29

De la: black10131307, la data 2009-10-17 19:47:34"ALEXANDRUMITACHE07-28-2009, 05:19 PM
Alex, pe forumuri vorbesc liberalopesedista, sau urmaresc userii incomozi sa le taie comentariile, iar pe bloguri trimit amenintari si injurii, unele greu de reprodus. Astea sunt metode de a elimina opiniile care nu le convin. Daca nu esti jodBase esti paria. Asa ca la atac si astroturfing la greu. Ma amuza ca au facut scandal cu ordonanta, remember ! Sistemul trebuie sa le fie recunoscator, ca ii are.


Ma amuza forumurile alea. Ce croncane diferitii maniosi nu ma intereseaza. E unul zis 111dinu care e complet nebun saracu'... indiferent despre ce e vorba el baga ceva despre... clatite. E mooortal!
Alta, o nervoasa care se jura ca e plecata in strainezia de la 2 ani, face clabuci din cauza "curvelor" presedintelui.

Ntz, ntz, ntz, ce rol enorm au inceput sa joace hormonii in ziua de azi...

Oricum, nu te ingrijora, eu le bag cate ceva si ei fac isterii si din cauza postarilor mele si din cauza ca nu le raspund... :D"

Iata ce s-a mai scris si pe alte forumuri despre acest porc batran si sclerozat care este 111dinu! Eu pot sa certific ca este cel mai cretin personaj, ca se pretinde profesor si scriitor dar in realitate este un amarat de pensionar, fost activist de partid si in prezent administrator de bloc!


Black,tu ai vazut cum a ajuns forumul din care citezi tu ?Acolo pur si simplu se ridica necontenit osanale lui Basescu si cu o violenta iesita din comun este indepartat oricine nu gandeste cum vrea gasca portocalie de pe forum.Pe acel forum eu nu am postat (de scarba) insa l-am urmarit din cand in cand,este un foarte interesant material de studiu .Au indepartat CU CONCURSUL ADMINISTRATORULUI, rand pe rand,pe toti cei care erau impotriva lui Basescu.Erevan,Lucidu,Ssorini,Bleaga,Haritina ,Thrakian sunt doar cateva nume .Stii prin ce metode jenante au facut acest lucru?Astia postau ceva,pentru o postare sareau 10 portocalii si injurau, amenintau.Gasca de dementi a lui Mitache ,Alexa(care este un fel de SFista ,proasta de bubuie dar cu pretentii de intelectuala),Circotasul si compania se dezlantuia, iar moderatorul aparea si ...ii elimina PE CEI INJURATI DE PE FORUM.Nu pe cei care injurau ci pe cei injurati din toate partile!Nu este exagerare ,este o realitate!Este daca vrei cel mai bun exemplu cum cu o mana de aplaudaci inconstenti poti ajunge la o dictatura.Mitache ii spunea unuia ,ca il va aplauda peste fata ,pe altul il facea homosexual,pe altul idiot etc.Circotasul ameninta rudele celor care postau ,injura parinti decedati,ameninta cu vizite la domiciliu etc .Mai mult,acest individ a facut un lucru INCREDIBIL ,ceva de neimaginat .A facut un apel public pe forum la ....decenta cerand eliminarea tuturor celor care nu il placeau pe Base !Nu ca este incredibil asa ceva ?Ce faceau ceilalti aplaudaci ?!I-au spus cumva ca singurul si cel mai dement injurac este el ?!Nuuuu,aplaudau fericiti ca nist tzateze la piata bucurosi ca va ramene forumul ca un film indian in care canta ei intre ei fericiti si il lauda in cor pe Basescu .Acum intr-adevar au reusit sa scarbeasca pe toata lumea si au ramas ei intre ei .Forum insa nu mai au deoarece acela nu poate sa fie numit forum !

Black,cand aud pe aici oamni care se plang de cenzura imi vine sa rad !La fel cand vad oameni suparati ca forumul acesta nu este unul civilizat imi vine sa rad !Pai Cifra al nostru,care este mai temperamental si sare destul de usor la injurat si amenintat, este un domn fata de cei de acolo,moderatorul 9AM nu cenzureaza, iar atmosfera este incredibil de pasnica ,este comparativ cu cea de pe forumul din care citezi tu una de cooperare fructuasa intre intelectuali ,intre oameni civilizati!

Trebuie Black sa avem grija impreuna,si cei care il sustinem pe Basescu si cei care nu il sustinem ,ca sa nu se ajunga la un forum cum este cel din care il citezi tu pe individul ala banal Mitache.Pentru asta trebuie sa intelegem clar ca de fapt nimeni nu influenteaza pe nimeni ,la scara nationala acest forum practic nu conteaza in alegeri, si ca suntem aici ca sa discutam nu sa ne luptam intre noi.Cred ca oricine realizeaza aceste lucruri va refuza transformarea unui forum pe tiparul forumului de care vorbeam ,indiferent de "tabara" politica in care crede!


Fosta membra 9am.ro

490 mesaje
Membru din: 24/06/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 23:35

Asai Vanea ,sa va aveti ca frati ca si asa va fenteza altii,oricum io o sal fentez pe Base sa io suflu pe Udrea ,sa nu mai amarasca pe blak ca face bataturi in palme


PE 29 IULIE 2012 EU AM CHEMAT ELECTORATUL LA VOT DAR PDL SI OAMENII DIN SERVICIILE SECRETE VOR BOICOTA SI IMPEDICA PARTICIPAREA SA NU ATINGA PRAGUL ELECTORAL SA MA REINTORC LA COTROCENI.AMBASADORII MEI DIN STRAINATATE STIU SI EI CE AU DE FACUT.MONICA MACOVEI LATRA LA BRUXELLES SA-L ASMUTA PE BARROSO SI PE MERKEL CA ASTIA SUNT CRETINI SI NU PRICEP MANEVRELE MELE,DAR AU INTERESE IN ROMANIA LA FEL CA AMERICANII.LA CCR AM OMUL MEU STEFAN MINEA SPECIALIST IN FALSURI SI DAU PESTE CAP DECIZIILE PLENULUI CIND SUNT FRAIERII PLECATI IN CONCEDII. EU NU RESPECT LEGEA PARTIDELOR POLITICE,IN SPECIAL ART.2 SI ART.46. STIAM CA LISTELE ELECTORALE SUNT UMFLATE CU PESTE 3,5 MILIOANE DE ELECTORI CA AM SI EU VAGABOANTA MEA LA AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA SI VROIAM SA LE MAI TRAG O PACALEALA GAOZARILOR,DACA MAI ERA DULAUL MEU BLAGA LA MI REUSEAM.DAR NICI CU IOAN RUS NU MA PLING CA ESTE OMUL LUI BOC.DAR NU MA PLING,O AM PE ASPAZIA COJOCARU, SECURISTA CARE RASTOARNA SITUATIA LA CCR IN FAVOAREA MEA PE HANDICAPATUL ZEGREAN,PSIHOPATA IULIA,PETRE CEAUSESCU LAZAROIU INFRACTORUL CARE CU TOATE CELE 7,5 MILIOANE DE VOTURI IMPOTRIVA MEA SI INCOMPETENTA PARLAMENTULUI MA INTORC LA COTROCENI.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Membru din: 13/02/2009
Postat pe: 19 Octombrie 2009, ora 08:36

De la: generalul, la data 2009-10-18 23:35:16Asai Vanea ,sa va aveti ca frati ca si asa va fenteza altii,oricum io o sal fentez pe Base sa io suflu pe Udrea ,sa nu mai amarasca pe blak ca face bataturi in palme


Exagerati dom' doctor! .Nu ca fratii vreau sa ne avem ci ca oamenii civilizati .

Cu Udrea vreau sa va atrag atentia ca nu stiti la ce va bagati!Aia sa intretine greu dom'le ,va trebui sa operati pe banda rulanta si sa treceti si la cei sanatosi deoarece doar bolnavii nu va ajung nici sa o trimiteti la un "shopping" la Geneva.


MANELISTUL

271 mesaje
Membru din: 16/01/2010
Oras: Constanta

Postat pe: 13 Martie 2010, ora 12:33

De la: INLACRIMATUL, la data 2009-10-16 18:59:16
De la: anamaria_padurean, la data 2009-10-16 18:42:15... si daca nu-l lasa pe Vanghelie sa-i citesca informarile stric confidentiale care trebuiau pastrate ca si secret de serviciu ...

Da magarii,vroiau sa-i repuna pe rol Dosarul FLOTA

Raporteaza abuz de limbaj
9am178165

4580 mesaje
Membru din: 14/12/2009
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 16:04

De la: vaneamarin, la data 2009-10-19 08:36:00
De la: generalul, la data 2009-10-18 23:35:16Asai Vanea ,sa va aveti ca frati ca si asa va fenteza altii,oricum io o sal fentez pe Base sa io suflu pe Udrea ,sa nu mai amarasca pe blak ca face bataturi in palme


Exagerati dom' doctor! .Nu ca fratii vreau sa ne avem ci ca oamenii civilizati .

Cu Udrea vreau sa va atrag atentia ca nu stiti la ce va bagati!Aia sa intretine greu dom'le ,va trebui sa operati pe banda rulanta si sa treceti si la cei sanatosi deoarece doar bolnavii nu va ajung nici sa o trimiteti la un "shopping" la Geneva.


Ai dreptate!!!!!!!!!!
Sunt pipite chiar mai bune si mai tinere ca udrea, mult mai ieftine!!!!!!!!!
Blonde, brune, dupa cum comanda portofelul clientului!!!!!!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Daca Ministrul Nica nu divulga secretul cu autocarele inchiriate pentru turism electoral ,era si acum ministru
Mergi la: