Info
x
Pensionarii cu serviciu si tinerii someri. e corect?
|
summersummer 50 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 29 Iulie 2009, ora 18:53
Salutare tuturor!
Am intalnit in ultima vreme tot mai multi tineri care nu mai gasesc alternative de munca dupa ce au pierdut locul de munca in perioada crizei. Multi dintre ei au ocupat pozitii excelente in companii straine care au venit puse pe ghiftuiala in Romania si care au disparut cu viteza luminii cand au inceput dificultatile, lasand sute de oamen in urma... fara venituri, scenariu care anul trecut era de neimaginat! Toti acestia sunt dispusi sa faca sacrificii drastice la cerintele salariale. In toata aceasta scena, am cautat posibile locuri de munca pentru acestia. Si stiti la ce m-am gandit? La cati pensionari inca lucreaza in diverse societati private sau institutii de stat. Si atunci vin cu intrebarea: DOAR PENTRU CA REPREZINTA O MARE DE VOTURI USOR DE MANIPULAT, NU TREBUIE SA FIE DERANJATI DE PE ACESTE POSTURI PENTRU A FACE LOC SI TINERILOR SAU CELOR CARE NU AU NICI UN VENIT IN ACEST MOMENT? Pun pariu ca politicienii nostri sunt atat de lasi incat nu vad mai departe de interesele proprii, interese care ar putea fi afectate prin pierderea capitaluilui politic reprezentat de aceste mase.Concluzia: MAI BAGATI-NE SI PE NOI, TINERII, IN SEAMA. CA ALTFEL INTOARCEM FOAIA... Raporteaza abuz de limbaj |
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iulie 2009, ora 19:29
Daca vorbim de contracte de angajare e un non sens sa-ti termini un contract de angajare prin iesirea la pensie, sa-ti inchida cartea de munca prin formalitatile de pensionare apoi hop inapoi in campul muncii in aelasi cadru legal al contractului de angare. E un non-sens. Trebuie interzis prin lege. Esti liber sa alegi, renunti la pensie si te angajezi legal. Asta nu inseamna ingradirea liberatii pensionarilor de a lucra dar sub o forma de colaborare, de prestari servicii si nu prin ocuparea schemelor de personal.
Apoi e injust si dintr-un alt punct de vedere. E vorba de un dumping pe piata muncii. Pensionarul are un venit asigurat si isi pemite sa accepte un salariu pe jumatate pentru un post la care concureaza cu nepensionarii. Tipul acesta de dumping aduce implict venituri mai mici colectate la bugetul de asigurari, de sanatate, etc. Nivelul impozitelor pe salarii si celelalte asigurari sunt raportate la venitul brut al angajatului. Dumpingul pe piata muncii aduce dupa sine neaprecierea corecta a muncii si incurajeaza anumite constrangeri in libera negociere a salariului inn mediul privat, poate chiar situatia de a accepta anumite abuzuri din partea angajatorului care are prin lege alternativa mai ieftina. In consecinta, bugetul statului are de pierdut si prin asta noi toti ca socitate care colecteza mai putin pentru nevoile din invatamant, sanatate, politie, etc. Ne furam palaria singuri. Din punct de vedere social au de pierdut tinerii, persoanele active pe piata muncii adica cei care concureaza pe un post si nu il obtin din simplul motiv ca un pensionar isi permite sa solicite sau sa accepte un salariu mai mic. Este absolut necesara reglemntarea legala a formei in care un pensionar poate lucra fara a fi la libera concurenta cu o persoana care nu are asigurat un venit din pensie deci fara a fi la libera concurenta cu forta activa de munca.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iulie 2009, ora 19:33
Am inteles ca postul TV Realitatea are un parteneriat cu Ministerul Muncii care asigura ca e-mailurile primite pe probleme de munca vor fi citite de angajati ai ministerului care vor lua la cunostinta si vor cauta o solutionare a situatiilor relatate. In acest sens au pus la dispozitie o adresa de e-mail : [email protected]
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 August 2009, ora 07:39
Eu am observat din contra, ca din momentul in care pensionarii au fost obligati sa nu mai munceasca, practic creste vertiginos somajul in toate categoriile de virsta.
Nu e adevarat ca daca excluzi o categorie de oameni automat alta categorie le ia locul. Cine exclude se exclude. Functioneaza perfect dictonul in cazul asta. Vom avea pensionari la greu si tineri "pensionari".
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 810 mesaje Membru din: 11/03/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 August 2009, ora 22:46
De la: summersummer, la data 2009-07-29 18:53:24Salutare tuturor! si in ce sens.."intoarcem foaia"?
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 August 2009, ora 04:51
De la: atingerea_Zephyrului, la data 2009-08-28 22:46:49De la: summersummer, la data 2009-07-29 18:53:24Salutare tuturor! Adica s-a terminat foaia pe o parte...adica s-a terminat o stare de lucruri. Doar ca s-a cam terminat ptr cam toti. O spune unul care se simte foarte tinar.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 August 2009, ora 11:24
....si nu-i bine Mihaita ?...bine ca s-a terminat, acum toata lumea trebuie sa s-apuce de treaba.
...pe vremuri, -hat apuse- atunci cand aveai un interlocutor la telefon te intreba ce faci, acum te intreaba , alo,..unde esti ?...
|