back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Malpraxis sau sistemul e de vina? un talmes-balmes cu intentie

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

dana17

24 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 16:34

p.s. sunt membru 9am din 2006 parca, nu din 1970

Joana

1 mesaj

Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 14:49

Depinde de la caz la caz problema legata de malpraxis. Da,este adevarat ca sunt si multi doctori care fac malpraxis, stiu cum sta treaba pentru ca sunt studenta la medicina si observ cum multi studenti iau note in functie de cadourile pe care le au,de pile,de sponsorizarile date s.a.m.d dar nu intotdeauna sunt ei de vina.

Sistemul romaneesc nu mai functioneaza de foarte mult timp asa cum ar trebui... Un exemplu bun este cazul unei fetite care a murit din cauza unei meningite. Cazul a fost dat si la televizor,stie o lume intreaga de el... Toata lumea a acuzat si a pus la zid doctora care a trimis copilul acasa.

Nu consider ca acea doctora a fost in mod direct vinovata pt moartea fetei... ci mai mult sistemul. Nu erau locuri libere pt a putea interna fetita si a o tine intr-o permanenta observatie medicala.... nu poti pune 2-3 pacienti intr-un pat.

Toata lumea vine la doctor si spune : "vindeca-ma", fara sa mai tina cont de posibilitati,de dotari s.a.m.d. Daca esti doctor nu inseamna ca poti face minuni,nu ai cum.... mai ales atunci cand sistemul nu te ajuta deloc.

Iar meningita este destul de periculoasa la un copil,ii poate provoca moartea si la 4 ore de la instalare si la 6 ore .... si avand in vedere ca debuteaza ca orice viroza respiratorie nu ai cum sa o depistezi imediat.

Daca fata avea meningita de 4-6 ore inainte sa se prezinte la spital,neavand nici spitalul locuri libere pt a o putea interna si a o tine sub observatie tratamentul dat nu a putut face fata bolii si s-a intamplat inevitabilul.

Malpraxis-ul e prezent peste tot dar asta nu inseamna ca toti il practica,sunt multi factori care intervin....

De exemplu tu ca medic dai de un mosulica sau o babuta de 80 de ani care acuza dureri de oase, stari de oboseala, ameteala etc care vrea sa-i iei durerea cu mana si sa-l faci sanatos tun... ii explici ca nu ai cum sa-l ajuti deoarece este la o varsta destul de inaintata si organismul a suferit fenomenul de imbatranire,ca nu mai functioneaza ca al unui tanar de 20 de ani si ca nu ai ce sa-i faci dar nu intelege, are pretentia sa-l vindeci,ca deh,doar esti medic si dc mai esti medic daca nu esti in stare sa-l vindeci,eventual sa-l si intineresti....

E si malpraxis-ul de vina pt unele necazuri,nenorociri,e si sistemul de vina,mai poate fi de vina si organismul care nu mai poate lupta cu boala oricate eforturi ai face tu sa-l vindeci, de aceea trebuie sa fim rationali si sa gandim la rece inainte de a incepe cu acuzatiile

Monenciu_George

10 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 14:57

Foarte corect!

Exista unele meserii (dupa parerea mea) care de fapt nu sunt simple job-uri. Printre acestea se numara medicina si preotia. Sunt 2 domenii care (teoretic) ar trebui sa ajute oameni, sa lupte pt oameni, sa-i ghideze, atat fizic cat si spiritual. Insa aceste lucruri nu se intampla datorita oamenilor "imbolnaviti" de ideea castigurilor mari si rapide, uitand de menirea lor, aceea de a se pune in slujba acelora pe care, inconstienti, ii omoara zilnic atat fizic cat si spiritual.

Rusine tuturor!

Si nu am dat intamplator aceste exemple, pentru ca intre cele 2 domenii exista o legatura foarte stransa.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 15:16

1000 % sistemul vinovat !!!!...

arthuraxeit

3 mesaje
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 15:58

dar cred ca ai platit si de 200 ori mai mult in spania...
in timp ce in romania... ceausescu ne-a invatat ca sanatatea e gratuita...
..........si noua ni se rupe de preventie...... nu ascultam ce zice doctorul.....

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 20:13

Lucrurile sunt foarte clare. Romanii sunt o natie care ar trebui sa dispara. Nu sunt in stare sa practice cum trebuie nici o meserie - oricare ar fi aia: - coafezele - cu unele exceptii, te fac sa arati invers decat vroiai iar daca te mai si vopsesti iei foc si ramai fara par; cosmeticienele te fac sa ajungi la dermatologie; toate patiseriile si fast-food-urile iti dau produse scoase din sant; functionarii publici urasc pe toata lumea iar medicina la fel: - asistentele din Romania nu au invatat inca , nici acum in democratie sa faca injectii, asa ca o sa actionam tot ca in comunism: cand o sa avem nevoie de o injectie , o sa intrebam lumea daca nu stie cineva o asistenta care sa stie sa faca injectii. Meseria o uram si ne batem joc de ea si de oameni, nu sa ne dedicam unui "ideal". Si ajungem si la doctori. Daca reusesti sa retii ceva despre medicina usor, de la distanta in timpul studiilor si sa aplici de la distanta cu flit si sa mearga, bine; daca nu, vinovat e pacientul care de obicei are o problema de nimic dar e mai interesant sa pui un dg. grav si sa-l faci praf. Cand te-ai apucat sa faci facultatea aici stii cum o sa fii platit iar ca sa pleci afara trebuie sa te duca mintea deci sa studiezi sa daca nu te-au invatat altii, carti exista si sunt si f. interesante.
La ora actuala medicina se face inca mai bine la STAT decat la privat iar in BUCURESTI mai exista cativa doctori de dat exemplu dar trebuie sa intrebi ca sa-i descoperi.
ORTOPEDIA - Spitalul FOISOR, OFTALMOLOGIA - Spitalul PIATA LAHOVARI, ORL-ul Sp. COLTEA, Sp. SFANTA MARIA, DERMATOLOGIA Sp. COLENTINA, etc. La Sp. UNIVERSITAR - prof. HORHOIANU la ginecologie, dr. NAUMESCU la chirurgie, etc. La Sp. FUNDENI - prof. SINESCU la urologie, prof. IRINEL POPESCU la chirurgie. Mai sunt si altii laudati care traiesc pentru ceea ce s-au apucat sa faca dar sunt exceptiile Romaniei

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 10:12

"si din nou nu-i cred pe viitorii medici care se plang de prea multa lectura sau examene, ori ca medicina este grea sau facultatea si profii de tot rahatul. Daca nu esti facut pentru asta, atunci mai bine schimba directia pana nu e prea tarziu. De ce ti-ai ales sa te chinui? Urmaza-ti chemarea si nu viitorul portofel. Portofel doldora puteti sa aveti si ca manager. Nu va dati seama ca lucrati cu fiinte umane si nu cu obiecte???"

Aveti mare dreptate. Adevar ati grait. Din pacate sint putini cei care gindesc asa. Pentru ca e o mare responsabilitate sa-ti asumi propriul drum, indiferent de ce cred toti ceilalti ca este bine. Eu n-am avut taria asta de caracter atunci cind a trebuit. Dar n-am apucat sa-mi bat joc de prea multi pacienti pentru ca am renuntat la practica. Pur si simplu nu era de mine.

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 13:33

Atat de multa moneda se bate pe tema asta cu sistemul medical!De ce nu se schimba sistemul daca nu e bun?Au trecut 19 ani,parca nu??O tot dati dupa cires cu sistemul!Parerea mea este ca atuncea cand s-a comis MALPRAXIS ,doctorul sau echipa,sunt de vina!Acuma,nu trebuie impuscati ori beliti ptr.acest lucru(decat aceia gen Ciomu,Tranca etc.)gresala este omeneasca!Doctori ar trebui sa aiva o asigurare(cum au soferi :casco)care sa-i acopere in caz de malpraxis!Sa nu mai tot dam vina pe sistem,chiar daca in fruntea ministerului avem un CONTABIL nu un medic!Asa e mai usor,nu raspunde nimeni sistemul este de vina!"Ho cu tata!"Gata!

anda_fodolica

1 mesaj

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 08:56

Si eu sunt intr-o situatie disperata-am o malformatie cerebrala arterio venoasa parieto occipitala dreapta ,nu mai vad cu jumatatea externa a ochiului stang pentru ca o parte din malformatie s-a fragmentat si am facut un hematom intr-o parte a creierului responsabila de vedere .In Romania exista posibilitatea de embolizare(asa se numeste operatia pe care trebuie sa o fac),dar nu exista posibilitatea de monitorizare a presiunilor sanguine intracranian si astfel exista posibilitatea sa fac un accident vascular mai mare si sa si orbesc.Dar pentru ca se poate face si in Romania,eu nu pot pleca cu formular E112 si trebuie sa o fac pe banii mei pe care nu ii am.

Va trimit linkul catre o pagina in care e prezentata mai pe larg povestea mea.Va multumesc.

dansantimbreanu.wordpress.com/catalina-andreea-matei-povestea-ei/
Anda Fodolica e matusa mea si e medic.

dhamzea

2 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 17:36

Ai dreptate, in Romania zilelor noaste, intre medic si preot e mare legatura.
Unul te omoara cu zile si celalalt te ingroapa cu banii de la ultima chenzina.
Pomana nu e din partea casei, fiti siguri.

ps: paradoxal, fac parte din prima "clica" (si am o lehamite desavarsita pt unele specimene cu halat alb), si am auzit cazuri care te lasa fara aer; "dai banu', te rezolv, daca nu, mai stai in spital pana ii aduci" sau poate nu mai apuci sa-i dai

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 21:55

Problema e ca romanii sunt oameni inconstienti care recita ce aud de la altii si fac ce sunt fortati sa invete iar in medicina nu exista boala exista bolnav. Medicina nu se invata pe de rost in scoala; in scoala se invata cateva notiuni de baza si boli grave sau boli f. frecvente dar fiecare om cu problema lui. Si ca atare, la fiecare om trebuie ca doctorul sa se orienteze, sa fie atent la maxim si sa actioneze adecvat ceea ce este f. stresant . Deci trebuie oameni DEDICATI , care sa traiasca pentru meseria lor , sa se dedice total , ori romanii nu sunt genul . Exista cativa dar f. putini. Problema e ca nu-si da nimeni seama ca la ora actuala, a privatizarii, la cabinetele particulare e mai rau ca la stat; majoritatea mint oamenii, ii ametesc si le iau banii. In Romania este inca EPOCA STATULUI! iN MARILE SPITALE MAI EXISTA SI DOCTORI F. BUNI; CE TREBUIE SA FACA OAMENII: INAINTE SA SE DUCA SA SE INTERESEZE LA MAXIM UNDE E CEL MAI BINE SA SE DUCA - LA CINE, LA CE SPITAL. Astept sa spuna cineva ca in primul rand particularii trebuie verificati si penalizati - ministerul n-a luat nici o masura pentru aceasta problema. Sper ca o sa se intample aceasta minune.

amiruta82

11 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:39

Daca asteptam sa faca ceva Ministerul Sanatatii in acest sens...mai avem mult de asteptat. Intre timp, insa, se pare ca a aparut o organizatie care chiar pare pusa pe treaba - Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor. Aproape zilnic ii sunt semnalate interventiile la stiri si sunt o gramada de pacienti pentru care deja a intervenit. Multa bafta si de acum incolo!

Intrati pe www.protectiapacientilor.ro

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 18:14

De la: amiruta82, la data 2009-02-03 16:39:28 Daca asteptam sa faca ceva Ministerul Sanatatii in acest sens...mai avem mult de asteptat. Intre timp, insa, se pare ca a aparut o organizatie care chiar pare pusa pe treaba - Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor. Aproape zilnic ii sunt semnalate interventiile la stiri si sunt o gramada de pacienti pentru care deja a intervenit. Multa bafta si de acum incolo!

Intrati pe www.protectiapacientilor.ro[/quote]

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 18:23

De la: mytcor, la data 2008-10-07 15:16:481000 % sistemul vinovat !!!!...

... dar ''sistemul'' e facut din oameni ... deci ... altii ... de unde ... deja lipsesc ... si nu sint in spania ... pur si simplu lipsesc ... chiar si in starea asta rudimentara in care este romania ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 18:36

De la: ioana_m_18, la data 2008-10-07 14:49:54Depinde de la caz la caz problema legata de malpraxis. Da,este adevarat ca sunt si multi doctori care fac malpraxis, stiu cum sta treaba pentru ca sunt studenta la medicina si observ cum multi studenti iau note in functie de cadourile pe care le au,de pile,de sponsorizarile date s.a.m.d dar nu intotdeauna sunt ei de vina.
Sistemul romaneesc nu mai functioneaza de foarte mult timp asa cum ar trebui... Un exemplu bun este cazul unei fetite care a murit din cauza unei meningite. Cazul a fost dat si la televizor,stie o lume intreaga de el... Toata lumea a acuzat si a pus la zid doctora care a trimis copilul acasa.
Nu consider ca acea doctora a fost in mod direct vinovata pt moartea fetei... ci mai mult sistemul. Nu erau locuri libere pt a putea interna fetita si a o tine intr-o permanenta observatie medicala.... nu poti pune 2-3 pacienti intr-un pat.
Toata lumea vine la doctor si spune : "vindeca-ma", fara sa mai tina cont de posibilitati,de dotari s.a.m.d. Daca esti doctor nu inseamna ca poti face minuni,nu ai cum.... mai ales atunci cand sistemul nu te ajuta deloc.
Iar meningita este destul de periculoasa la un copil,ii poate provoca moartea si la 4 ore de la instalare si la 6 ore .... si avand in vedere ca debuteaza ca orice viroza respiratorie nu ai cum sa o depistezi imediat.
Daca fata avea meningita de 4-6 ore inainte sa se prezinte la spital,neavand nici spitalul locuri libere pt a o putea interna si a o tine sub observatie tratamentul dat nu a putut face fata bolii si s-a intamplat inevitabilul.
Malpraxis-ul e prezent peste tot dar asta nu inseamna ca toti il practica,sunt multi factori care intervin....
De exemplu tu ca medic dai de un mosulica sau o babuta de 80 de ani care acuza dureri de oase, stari de oboseala, ameteala etc care vrea sa-i iei durerea cu mana si sa-l faci sanatos tun... ii explici ca nu ai cum sa-l ajuti deoarece este la o varsta destul de inaintata si organismul a suferit fenomenul de imbatranire,ca nu mai functioneaza ca al unui tanar de 20 de ani si ca nu ai ce sa-i faci dar nu intelege, are pretentia sa-l vindeci,ca deh,doar esti medic si dc mai esti medic daca nu esti in stare sa-l vindeci,eventual sa-l si intineresti....
E si malpraxis-ul de vina pt unele necazuri,nenorociri,e si sistemul de vina,mai poate fi de vina si organismul care nu mai poate lupta cu boala oricate eforturi ai face tu sa-l vindeci, de aceea trebuie sa fim rationali si sa gandim la rece inainte de a incepe cu acuzatiile

... draguta ... nu inventa scuze ... SE STIE ca in spitale fiecare doctor are numarul lui de paturi (neoficial) si numarul lui de pacieti (tot neoficial) si se ocupa DOAR de acestia ... spitalele au devenit INSTITUTII PRIVATE (tot neoficial) ... tot ce trebuie sa fie oficial ESTE IGNORAT ... se falsifica totul ... medicatie e trecuta pe fise dar nu se da, fisele de observatie sint completate DIN BURTA ... analizele sint falsificate ... garzile sint doar metode de a cistiga bani si pentru intilniri amoroase ... vracii aia din spitale nu fac loc unui caz deosebit NICIODATA ... nu il recunosc ca find grav si nu ii intereseaza, pur si simplu ... NU E PACIENTUL LOR ... si chiar daca ar fi, multi nu au capacitatea de a reactiona ... mai ales nu au CALITATI UMANE, ei stiu pentru ce s-au ''chinuit'' sa invete, pentru bani, cit mai multi si cit mai rapid ... in logica lor un pat dat inseamna un abuz asupra lor ... de care colegii vor ride ... practica lor este mult prea babeasca ca sa ia masuri rapide ... ca peste tot se aplica sloganul romanesc - d-zeu e sus ... are grija ...

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 22:07

Pentru studenta la medicina - Ioana (sau cum o fi). Probabil ca ar fi cazul s-o lasi balta cu medicina URGENT. Daca vezi lucrurile in halul asta si ai de gand s-o tii tot asa e GRAV. Eu te-as lua si ti-as tine un discurs in fata intregului an si apoi te-as da si afara. In facultatea de medicina se invata niste lucruri f. clar dar studentii nu sunt in stare sa retina nici lucrurile capitale pe care se insista la maxim. Baga-ti mintile in cap. Fetita care a murit de meningita a fost dusa la medicul de familie (marii dobitoci care n-au habar de nimic) si cretinoida aia a spus ca are OTITA si i-a dat mama dracu stie ce si-a lasat-o sa moara. Si daca era otita trebuia trmisa la ORL iar orlisti buni exista si ar fi spus ca nu are asa ceva. O lege a medicinei care se repeta intens in facultate spune ca un doctor nu trebuie sa stie sa puna orice dg. dar trebuie sa-si dea seama cand vede un om unde se incadreaza (de ce specialitate tine problema lui). Meningita e o boala infectioasa iar un dg. de boala infectioasa e ceva clar. Trebuia trimisa la boli infectioase si aia stiau in mod normal ce au de facut. Nu trimiti un om cu infectie acasa - la o infectie trebuie neaparat analize si observatie permanenta - ori - in facultatea de medicina se spune ca in Romania se fac analize cand nu trebuie si nu se fac cand trebuie. In Romania facultatea se face degeaba si absolventele raman cu aceeasi mentalitate si viziune aspra medicinei pe care si-au format-o inainte de admitere de la stramoase si de la Madam piscupescu. Facultatea de medicina trebuie sa-ti schimbe total viziunea asupra vietii ... etc.

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 22:19

Mai e ceva de spus (problema cu batranii care nu pot fi tratati am constatat-o mai tarziu).
A sustine o asamenea porcarie e ceva care demonstreaza mai rau faptul ca esti redusa mintal.
Aia de afara lupta ca sa trateze orice iar tu reciti ce spuneau stramosii tai.
ORGANISMUL UMAN prin tot ceea ce face tinde sa atinga starea de ECHILIBRU. EXISTA o stare de ECHILIBRU ACTIV care se numeste HOMEOSTAZIA. Orice organism poate fi ajutat sa se echilibreze. Speranta de viata a crescut, varsta a 3-a e din ce in ce mai numeroasa, afara se lucreaza intens pe aceasta linie, sunt batrani care participa la concursuri sportive. Americanii lucreaza pentru conceperea OMULUI AMELIORAT si tu ii urasti pe batrani din START. SICTIR! Las-o balta. N-ai ce treba sa ai cu medicina. Exista medicamente din ce in ce mai extraordinare pentru batrani.
Ai demonstrat perfect prin ce ai spus ca reprezinti la cel mai adevarat mod societatea de rahat in care te-ai format si n-ai reusit sa evoluezi absolut deloc. Mi-ai provocat o MARE SCARBA.

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 22:49

Un banc

Doctorul iese din sala de nasteri cu un copil. Il tinea atarnat de un picior. Tatal incremenit. Doctorul loveste copilul de primul perete, il ia de maini si il da cu capul in usa. Tatal este terifiat. Sange peste tot, doctorul rade, tatal la un prag de infarct. Doctorul devine brusc serios si compatimitor: - Haideti d-le, nu mai stiti de gluma?! A murit la nastere.
?????????????
Cine este de vina?

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 22:55

ioana m 18
esti o fata draguta si mult prea induiosata pentru a putea sa fi un doctor competent.
Am doi copii si daca vre-unul dintre ei ar fi picat pe mana ta si tu mi l-ai fi trimis acasa pentru ca NU ai paturi in spital, fara sa-mi spui cele ce ai spus aicea ca-mi poate muri in 4-6 ore si TU mi-l trimiti ACASA????????

Fetita draga, eu NU iti cer sa te MARITI cu Sistemul Nostru Sanitar Nenorocit, insa am pretentia ca TU, ca MEDIC sa ma AVERTIZEZI CLAR SI RASPICAT asupra diagnosticului (si sa fii in stare sa pui un diagnostic corect) sau sa recunosti CA NU STII CE ARE COPILUL MEU.

Iubit-o, cu toata dragostea posibila iti DORESC sa te casatoresti cu un BOGATASI de indata ce termini Facultatea, si sa RENUNTI sa PROFESEZI.

Ori NU-ti doresti copii pentru tine vre-o data, ori CE cauti in facultatea de medicina, caci esti

Malpraxis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Indiferent de SISTEM, un PROFESIONIST in domeniul lui ISI VA FACE MESERIA !!!!!

MALPRAXIS !!!!!!!!!

Omul sfinteste locul!

MALPRAXIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:42

ioana,mamà.....da ce doctora te faci tu?vai de capul meu.....pai cangrene ca tine nenorocesc sistemul....fato revino-ti....pai in strainatate poate sa aiba si 100 de ani mosul ca il baga in seama....si-l doftoreste ca la carte...sunteti jalnici voi astia de la medicina......ca o faceti numai ca sa va umple oamenii buzunarele si sa va care sacose cu branza si smantana....sa va fie rusine.....RUSINEEEEEEEEEEEEE
I EIRENE zicea ca are 2 copii...apoi eu am 1 ....vai sa cada pe mana ta si sa-l nenorocesti apoi te omor cu mana mea.... :

mama prostilor e mereu gravida
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 16:45

SISTEMUL ESTE DE VINA CUM ESTE DE VINA PENTRU SARACIA SI EXPLO ATAREA OMULUI SI PENRU SARACIA DE PE GLOB
VIVA CHE GUEVARA

necunoscut

29 mesaje
Postat pe: 11 Martie 2009, ora 20:44

Singura solutie ptr. Romania ar fi sa plece romanii , sa se distribuie pe glob si sa vina aia de afara aici ca natia asta n-o sa iasa din ce-a fost niciodata. Vrajeli si scuze de feudalism care merg mai departe si cu noile generatii. Ar fi cazul ca un student la med. sa ajunga sa realizeze ce sunt constientul si inconstientul si sa nu se zbata anarhic.

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 18:20

well...si eu am terminat un colegiu de asistenti din ro.recunosc ca ceea ce am invatat teoretic si practic nu este suficeint pentru a profesa. Ceea ce am vazut in spitale m-a facut sa-mi dau seama imediat de "sistem".Din start am plecat cu un minus,eram prea multe,impartite pe diferite grupe,am facut practica direct pe oameni,pacientii nu stiu ce drepturi au,semneaza la internarea in spital un doc prin care,noi,putem sa "exersam" pe ei. Nu mi-a placut ce am vazut,mi se face sila cand ma gandesc,nu la oameni,pe oameni ii iubesc,si am ajutat de cate ori am putut,cum am putut,sila imi este doar de unii profesori ce i-am avut,care,numai ei stiu cum unele colege au putut sa treaca anumite examene. Nu sunt pregatita si sigura pe mine. Practica te face mai buna,da, sa functionezi ca o masina fara inima. Am avut colege care au lucrat din timpul scolii,si setate parca de atunci sa i-a mita,deh,iti trebuie bani cand esti student,bani si la facultate...de chirie..si.. .Mai bine sa prevenim decat sa tratam. Sistmul e bolnav,de sus pana jos.Inainte se invata,medicina nu facea oricine.Acum medicii buni sunt din ce in ce mai rari;pana la urma...Dumnezeu ne vindeca,si doctorii ne iau banii. Sanatate!

9am044905

125 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 10 Mai 2009, ora 19:06

ioana, daca poti sa spui juramantul lui Hipocrat, acuma, in gandul tau, eu te iert de toate pacatele. in rest, doar cand vei avea proprii tai copii, vei intelege durerea unui parinte. imi pare rau pentru tine, antevorbitorii mei au dreptate: cauta-ti alta meserie.

dana17

24 mesaje

Postat pe: 11 Mai 2009, ora 18:57

roxanacatalinaa

3 mesaje
CITEAZA RASPUNDE

Raspuns pt subiectul deschis de ancutili_85 : " cea mai de rahat facultate de medicina din lume". Sa fie oare facultatea de vina? Sa dam vina pe sistem mai degraba decat pe noi insine.
Daca ti-ai ales o facultate de medicina, atunci ori esti intr-adevar pasionat de medicina si iubesti oamenii vrand sa-i ajuti, ori doar pentru un viitor buzunar mai doldora. Sau o faci doar de inconstient si tampit ce esti. Din pacate unii studenti de la medicina invata doar sa treaca un examen si asa se inmultesc cazurile de malpraxis, atat in medicina generala, chirurgie,..., cat si in stomatologie. De exemplu, un chirurg vroia sa-mi scoata colecistul pentru ca aveam dureri in partea dreapta, desi ecografia a iesit foarte bine. Altul vroia sa-mi scoata apendicul. Alt medic mi-a spus ca mai bine vedem ce este inauntru cu o simpla operatie laparoscopica. N-aveam nici apendicita si nici probleme cu bila ca sa ma las taiata aiurea. Aveam doar un colon usor iritabil. Asta am descoperit citind singurica dintr-o carte de medicina interna. Diagnosticul s-a confirmat dupa ce am cerut sa mai fac cateva investigatii gastroenterologice. Asa ca acel care se vaita de faptul ca trebuie sa invete si morfopatologie si alte cele, trebuie sa stie ca toate astea il ajuta pe un adevarat medic sa \"vada\" un diagnostic diferentiat sau inteligenta sa-l ajute sa imbine la timp teoria cu practica, astfel incat sa aiba harul de a pune parafa sau bisturiul pe un diagnostic cat mai exact. Si din nou nu-i cred pe viitorii medici care se plang de prea multa lectura sau examene, ori ca medicina este grea sau facultatea si profii de tot rahatul. Daca nu esti facut pentru asta, atunci mai bine schimba directia pana nu e prea tarziu. De ce ti-ai ales sa te chinui? Urmaza-ti chemarea si nu viitorul portofel. Portofel doldora puteti sa aveti si ca manager. Nu va dati seama ca lucrati cu fiinte umane si nu cu obiecte??? Daca voi, parintii sau copiii vostri s-ar lovi de un asemenea medic care sa-i nenoroceasca pe viata sau mai rau sa moara din cauze pe care \\\"oricum medicii nu le cunosc si oricum nu e vina lor... \\\" ce se va intampla? Veti da vina pe pacienti?? De stomatolog ce sa mai zic?! Am fost la o clinica privata unde nu erau seringi sau se facea economie la seringi si subliniez reticenta pe care o am in privinta modului steril in care se lucreaza. Dra stomatolog, rezidenta, de altfel, m-a infectat si a lucrat pe infectie. Nu pot sa va descriu prin ce dureri am trecut. Dupa o luna de zile mi-a fracturat o masea de care spunea ca ii omoara nervul pe fragmente si am ajuns la urgenta, la alta clinica privata cu o alta masea umflata si plina de puroi, cu febra 38 cu 4, dupa extractie. Si eu nu m-am dus la dentist cu durere. Si daca n-am ajuns acolo cu durere, atunci caria nu ajunsese la nerv. De aici rezulta ca nu trebuia sa-mi omoare nervul, nu? Unde mai pui ca l-a cautat timp de mai bine de o luna de zile?? haha... E posibil ca timp de o luna de zile sa lucreze la o masea cautandu-i nervul, sfarsind apoi cu maseaua fracturata? Si tot dupa o luna sa plec de acolo cu alta masea infectata si umflata??? Va spun eu ca nu. E normal ca singurul spital de stomatologie din Bucuresti, acolo unde invata si viitorii stomatologi sa fie un focar de infectie?? Sa existe in tot spitalul doar un singur radiolog si un singur medic primar pe care pacientii il asteapta cu zilele pe la usi? Unde sunteti, stimate domnule Nicolaescu? Pe ce planeta plutiti in deriva? De ce nu inchideti spitalele care imbolnavesc mai rau oamenii? De ce nu luati masuri simple si de bun-simt in ceea ce priveste sistemul sanitar in care timp de 20 de ani s-a incercat sa ce? Pentru binele pacientilor nu s-a prea incercat mai nimic. Ajungeti sa intrati in panica pentru faptul ca medicii pleaca din tara? Dar de ce sa mai ramana? Cine va mai ramane in tara asta frumoasa... cum pe drept se spune: "pacat ca e locuita" de nesatui aroganti? Si de ce n-ati intrat in panica inainte de asta, atunci cand ati vazut ce jale macabra si plictisitor de constanta era prin tot sistemul sanitar? Puneti-va intrebari si intrati in panica inainte de efect. Acum oricum e prea tarziu. Eu sunt un caz fericit care a scapat mai ieftin, dar daca veniti sa vedeti ce e in salile de asteptare, unde pacientii cu operatii grele, cancer si alte nenorociri sunt tratati cu dispret, lipsa de profesionalism, superficialitate si nepasare, atunci v-ati cutremura. Sau poate nu. Sigur sunteti imuni la suferinta oamenilor, care... culmea(!!!) va plateste sa aveti grija de ei. Medicii slab pregatiti, superficiali, aroganti si infatuati, adica neoameni si prosti pe deasupra sunt cei care se cred a fi egalul lui Dumnezeu. Bineinteles ca e doar iluzia lor cu care se vor imbata pana cand vor veni in fata judecatii cu toate faptele si vorbele lor, asemeni tuturor. Dar daca nu le este teama si rusine, atunci nu au de ce sa se teama. Constiinta de sine apartine doar oamenilor. Foarte rar am intalnit medici in adevaratul sens al cuvantului. Sunt sigura ca exista si multi medici-oameni pentru care am toata consideratia si recunostinta. Si le dorim sanatate si tot binele din lume. In ceea ce-i priveste pe ceilalti ... VA RUGAM OMENESTE SA VA SCHIMBATI DIRECTIA! : Am onoarea...

ACESTA ESTE SUBIECTUL DESCHIS DE MINE IN SEPTEMBTRIE. NU INTELEG CINE SI-A PERMIS SA-L STEARGA ???!!!!

arthur_wagner

5 mesaje
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 15:05

Cum poti spune o asemenea aberatie ... romanii sa dispara , dar tu ce esti eu unu sunt mandru ca reprezint Romania si mai ales Bucovina , nu draga mea in romania nu exista simtul raspunderii asta este marea problema , unii se fac ca platesc iar altii se fac ca muncesc .
Daca e ceva de schimbat aceia este mentalitatea noastra .

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 20:11

All Things Grow With Love
9am066282

61 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 12:44

doctorii iau spaga cu nesimtire,au uitat de juramint,sunt josnici,nu sunt oameni,sa vina DGA in spitale

valy70

3 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 13:01

Trebuie sa constientizam un lucru;traim in Romania iar exemplele de afara nu isi au rostul.Pot fi sigur ca afara nu platesti o viata cotizatii la sanatate si cand ajungi intr-un spital sa te manance sobolanii sau sa primesti un calmant doar dupa ce dai o atentie.Sti cat costa o asistare la nastere?Minim 100 de euro,altfel nimeni nu te baga in seama.10 ron daca vrei asternuturi curate,5 ron sa te ajute sa mergi la baie,2 ron portarului daca vrei sa primesti vizite.Si exemplele pot continua.Pentru cine mai e un secret ca fara bani nu ai ce sa te prezinti la cabinetele medicale?.Eu platesc cotizatii de 24 de ani si sunt tratat cu aceeasi indiferenta ca oricare,din pacate aceste plati sunt obligatorii,sunt bani furati din munca mea,bani pe care ei ii primesc fara sa faca nimic.

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 16:39

De la: Monenciu_George, la data 2008-10-07 14:57:47Foarte corect!

Exista unele meserii (dupa parerea mea) care de fapt nu sunt simple job-uri. Printre acestea se numara medicina si preotia. Sunt 2 domenii care (teoretic) ar trebui sa ajute oameni, sa lupte pt oameni, sa-i ghideze, atat fizic cat si spiritual. Insa aceste lucruri nu se intampla datorita oamenilor "imbolnaviti" de ideea castigurilor mari si rapide, uitand de menirea lor, aceea de a se pune in slujba acelora pe care, inconstienti, ii omoara zilnic atat fizic cat si spiritual.

Rusine tuturor!

Si nu am dat intamplator aceste exemple, pentru ca intre cele 2 domenii exista o legatura foarte stransa.

All Things Grow With Love
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Malpraxis sau sistemul e de vina? Un talmes-balmes cu intentie
Mergi la: