Info
x
Violenta domestica
|
moi 21 mesaje Membru din: 10/07/2008 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 5 August 2008, ora 09:21
Citesc comentariile articolului despre violenta domestica (www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/99603/Barbatii-puternici-...) si nu-mi vine sa cred ochilor...cum adik exista femei care merita batute??? "am intalnit niste specimene....Incerci sa le eviti pe cat posibil dar daca penetreaza spatiul tau personal si nu ai alta cale de scapare....
Si in al doilea rand o femeie poate face multe greseli in viata de cuplu sau intr-o casnicie pt care merita agresata..." ca barbatii sunt asa niste ingerasi nu fac nicio greseala...inseamna ca si femeile ar trebui sa ia atitudine...sa puna rachetii pe "bietii" barbati!!
|
|
iulidan2 156 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 5 August 2008, ora 09:54
trebuie sa scrie si ei ceva.
din cate se pare, violenta domestica apare din cauza saraciei si a carentelor de educatie ( atunci cand una din parti incearca sa-si impuna stilul ). |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 7 August 2008, ora 09:13
In copilarie am locuit la etajul 2. La etajul 1 locuia o familie destul de saraca, in care nevasta lua bataie in mod consecvent. La etajul 3.. vecinul era cel care o incasa.. mentionez ca amandoi barbatii aveau viciul betiei. Numai ca la etajul superior nevasta era cea care zicea "te-ai imbatat? iti trag eu tie ..." Mentionez ca intre cele 2 etaje locuia o familie echilibrata.
|
|
mihaid1977 58 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 August 2008, ora 18:36
nu, dar stiti cum se intampla in genere, presupunand ca omul ( adica barbatul, daca e intreg la minte cand se insoara), treaba merge cam asa: femeia isi permite violenta afectiva in cadrul familiei ( plec si te las, ajungem la partaj, estu un gunoi, ia uite vecinul ca e in stare si tu nu...... etc) barbatul, desigur ca nu mai intelege la ce sa lupte pt o asa " familie", incepe sa se blazeze, sa bea........si de aici, calea e cunoscuta, nu mai trebuie descrisa; ideea e, ca nu e nici un om asa de grozav, ca odata ajuns intr-o situatie din asta sa poata iesi singur din ea si sa si recupereze si familia....... de aceea, tot accentul trebuie pus pe PREVENIREA ajungerii in astfel de situatii... ca doar nu credeti ca vreo femeie s-a casatorit cu cel care ii este sot atunci cand acesta era deja betiv.........??? ce ziceti??? lucrurile s-au transformat intr-un mod miraculos DUPA casatorie.......... de aceea cred ca fetele tinere ar trebui educate cum sa se comporte, si invatate cat de importanta e atitudinea lor in mediul in care ele convietuiesc...... stiu, femeia e tentata sa zica: eu sunt mai gingasa, ce rau fac........si baga tare epitete ca mai sus.........rezultatul il stie oricine....se poate vedea pretutindeni in tara la noi......... acum nu zic ca barbatii ar fi perfecti......insa, rar am vazut baiat sa invite o fata la plimbare si sa o bata la primele intanliri insa , am vazut des barbati care s-au trezit blagosloviti cu " epitete " inca de la primele zile de convietuire impreuna......... parerea mea este ca trebuie sa lasam materialismul acesta agresiv in care unii isi educa copiii ( nu ai, deci pentru mine , nu existi) si sa mai sadim in sufletul lor o unda de omenesc.........la urma le va folosi chiar lor insile cel mai mult........ |
|
Postat pe: 8 August 2008, ora 19:22
" Si in al doilea rand o femeie poate face multe greseli in viata de cuplu sau intr-o casnicie pt care merita agresata..." ca barbatii sunt asa niste ingerasi nu fac nicio greseala...inseamna ca si femeile ar trebui sa ia atitudine...sa puna rachetii pe "bietii" barbati! "
draga d-soara, in general oamenii fac relativ putine greseli in viata........ daca e sa ne referim la intelesul real si de bun simt al cuvantului....... adica o alegere sau actiune pe care le comiti atunci cand nu stii cum trebuie facut un anume lucru, nu ai informatii, nu esti convins...... insa , eu cred ca oricine este convins ca atunci cand se poarta urat cu partenerul de viata nu fac un lucru bun si corect......... in general lucrurile care irita pe celilalti sunt facute cu multa convingere, tupeu si hotarare......... |
|
oana_evalesco 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 August 2008, ora 12:57
Violenta fizica apare numai in momentul in care nu mai stii sa raspunzi verbal in mod logic. Sau, in mod patologic, la nebuni. Punct. In ambele cazuri este grav. Oricat de proasta este nevasta, oricat l-a determinat EA sa devina un betivan notoriu, orice om ar trebui sa aiba capacitatea de a-si pune in functiune procesele corticale superioare legate de gandire si sa gaseasca ALTE solutii in afara de a da cu pumnul.
|
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 16:01
Sunt unii barbati, ;;animale;;! Aceste, ;animale; nu merita sa aiba , o sotie credincioasa ;;, langa ei! Sunt si femei;;destrabalate;;!Dar nu primesc ;bataie; cele ;;destrabalate; , primesc ; bataie,; femeile de casa, cinstite! V-o spun din ;experienta mea de copil;!! Tata a fost ;;un afemeiat si betiv;;! Am fost , 3 copii, mama orfana de mica, saraca, analfabeta, crescuta , pe drumuri, n-a avut ce face!! :tongue0023: A trebuit sa rabde batai ,umilinte injurii, in final el a sfarsit ;nebun , murind in ospiciu!! mama a mai trai singura, 20ani dupa moarte lui! Noi ,copiii ,ne-am imbolnavit sufleteste, din cauza ;animalului, dezlantuit;! , Noi ;; am dus mereu stigmalul greselilor lui! ;;;Vei fi ca tat-o;!!Am fost o fata-n-tre 2 baieti, eram favorita lui! Mama ,ma ducea de mana si-l cautam in ;crasme; si-l scoteam din ;dormitorul; amantei!
Mama a fost grav bolnava, spitalizata-n Cluj, noi, locuiam langa ;Baia-Mare, eram mici, ne-a ingrijit, ;;amanta;;!I-a facut ;farmece mamei; pe care, mereu o ducea salvarea, se usca de pe picioare si ;medicii, nu-i aflau;;nimic;;, niciodata! Au ajuns ;medicii, la disperare, sa-i spuna; ANA, du-te la vrajitoare;, ca noi nu putem sa te tratam! Nu credeau in asa ceva, dar au apelat la o vrajitoare, care i-a rezolvat problema, mama , a murit la 80ani! Mama a rabdat ,multa ;bataie si umilinte pt, ca sa ne creasca pe noi, a rabdat din cauza ;amantei tatalui,meu! Am urat-o toata viata! Ne-a distrus ;familia::!Daca o prindeam cand m-am maturizat, cred ca ;o rupeam in bataie;;! m-am rugat mereu ca bunul D-zeu s-o pedepseasca, a pedepsit-o paralizand-o ;zacand ,multi ani pe pat ,singura ,parasita, ca nu si-a-ntemeiat nici o familie!Niciodata!! Isi merita soarta!! Asa sa sfarseasca ;toate; coardele din Romania! Eu am spus, ;;niciodata; n-o sa accept, ;;violenta in familie;;!In tinerete si sotul a baut, dar l-am redresat! la noi n-a fost in casa violenta! La prima pala, ii crapam capul si divortam! Daca nu se pot rezolva ;problemele; prin ;conversatie; cu pumnul; la mine nu se rezolva;! Discutii mai sunt, dar fiecare ;trebuie; sa cedeze, sa fie ;tolerant;; pt, linistea si fericirea familiei!!! V-o spune ;Maria, pensionara, cu 37ani de casnicie, la bord! NU SUNT DE ACORD CU VIOLENTA;; DE NICI UN FEL;!! MIE MI-AR FI PLACUT SA TRAIESC INTR-O LUME ;;BUNA, CU FLORI , FARA STRES, FARA RAUTATIU!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 August 2008, ora 16:10
Marygeo esti grozava!!! Si eu mi-as dori ca persoane pensionare pe care le cunosc sa stea pe forumuri in loc sa se planga de viata (macar dai de cei care intr-adevar au dus-o rau.)
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 August 2008, ora 16:17
Am nascut al doilea copil in strainatate. Conditiile la maternitate erau grozave: aveam propria mea camera cu baie. Ca la hotel. Am zis: "Oau, asta da civilizatie!!!". Pana cand pe interiorul usiii am observat multe afise pe care scria: "Te abuzeaza partenerul??" M-am aproppiat: toate numerele de telefon erau smulse!!! Toate.
M-a durut sufletul pentru toate mamicile care au trecut pe-acolo inaintea mea. |
|
Postat pe: 9 August 2008, ora 19:08
aveti dreptate........... dar, ne spuneti si noua cum l-ati redresat? intr-adevar pe atunci lumea era un pic altfel......... (atunci, mai mult pasivitatea femeii si greutatile provocau situatii din astea, barbatul vazand ca nu are pe nimeni sa-l puna la punct) acum, e un pic cam pe dos, femeile tinere s-au emancipat,si sunt hipersensibile la orice, se cearta cu sotul din nimic......... sa stiti ca si noi baietii tineri de azi am vrea sa avem un orizont luminos, si sa ne inchipuim viitorul fericit..........
|
|
Postat pe: 10 August 2008, ora 16:30
Adica noi exageram si facem din tantar armasar?
|
|
Postat pe: 10 August 2008, ora 16:43
Draga, IRINA,sunt Maria, am 58ani, sunt pensionara, am fost, maistru croitor, m-am imbolnavit, m-am pensionat de boala, in;1996, iar de anul acesta sunt de batranete, dupa 35ani munciti am;550lei pensie! Sunt ;capricorn, ma descurc de ;41ani de cand am terminat, liceul si am plecat de acasa. Am muncit, dascal, necalificat, am facut in ;1973, in satul sotului ,meu, gradinita, n-am putut munci numai ;1an; ,ca a venit una calificata! Satula de sat, de munca de la camp, la ;C.A.P, am plecat in chirie, la Baia-Mare, cu 2copii mici, m-am calificat, in confectii, am muncit 2 schimburi, mi-am educat ,fiii, el era la mina, apoi pe santiere plecat, am dat diferenta de studiu, am terminat sc, prof, de 2ani in confectii, la Bucuresti, cu nota mare, in timp de ;;;10zile;!Am facut 1an, ajutor maistru -n confectii, la ;Bucuresti teoria, 4luni, apoi practica la Baia-Mare, (in 1979), am fost aj, maistru, apoi in ;1985-1987, am urmat cursurile scolii de maistri, seral, 2ani, aam fregventat cursurile, le-am absolvit, cu ;8.50. N-am putut sa am un post, dupa capacitatea mea intelectuala, pt, ca ;;nu incapeam de lingaii, din epoca de ieri si aceea de azi)!! Pt, ca ;niciodata nu m-am lasat;;umilita, s-au calcata-n picioare;! Cate crede-ti din colegele mele, sau alte pensionare ,cu facultate, stiu sa lucreze pe internet, din generatia de aur;1949;! Nu multe!! Eu n-am timp , ;; de plans;! eu cos, scriu articole, la reviste; practic, si la altele, invat spaniola, cand ;cos , uitandu-ma la ;;telenovele;, am copiii , pleca-ti de 9ani in Spania, am sa ma apuc sa scriu;; romanul vietii ,mele, scriu ;poezii, deci zilnic pe langa datoria mea de ;gospodina; menaj, etc,,, am grija de sotul ,care are ; infarct cerebral din ;2000, este putin paralizat, are creier, ochi, ureche, atrofiate, are, epilepsie, face dese crize, deci am ocupatie!! multa! nu sunt de acord cu ;;violenta domestica;;! Urasc;; animalele; masculine sau femenine, violente;!! Va doresc sa nu stiti ;;niciodata; ce este ;violenta;;!! Maria , baia-mare.
|
|
Postat pe: 10 August 2008, ora 17:10
Draga; Mihaid''!! M-am casatorit in 1972, cu ;iubirea vietii mele, Ghita, eu 22, el 28. Era ;bun frumos, dar nu consuma alcool! Desi, mama nu l-a agreeat, niciodata, m-am casatorit, fara ;voia ei;;! Neavand ce face;ne-au facut nunta! Am plecat la tara, in sat! eu am locuit la oras, dar stiam munci pamantul! De la nunta, el a inceput sa bea!Am stat ;4ani; la tara! Lucra la mina si ramanea in oras sa bea cu ;ortacii; de la mina! Venea acasa cu multi bani ;lipsa;! Cand n-a baut a fost ca ;;se jurase; la preot! viata mea fost ;;un enorm calvar; ;eram ;dezamagita; de ceea ce-mi facea el; ! Iubirea mea! Ne-am mutat la oras, am muncit si eu, mai beia, il cautam cu copiii, la salariu, din birt in birt! Istoria se repete!Aveam 2 copii, acasa n-aveam ce cauta, copiii, erau la noi, n-aveam ce face cu ei, lucrand pe 2 schimburi, asa ca; am rabdat!!!!!! Nu batai!! Ci un sot ;;;betiv;! L-am dus la dezalcoolizare, a baut mai mult, s-a jurat a tinut un an apoi a ;;baut peste juamant, in 2003, fiul meu, face, accident de masina, exact in ziua cand el bea peste juramant, el era la statiune, eu la copii, in Spania, a facut crize de ;;Epilepsie;, mi-am lasat acolo fiul ranit si-am venit in tara! Era mai mort decat viu! Pleca, de acasa, cadea isi pierdea, ;;memoria;;il gaseam la spital,,,,,,, o viata de ;;;iad;;!Am vazut ca ;;nimic; nu da roade, atunci am apelat la un ;preot, binecuvantat, de D-ZEU, care mi-a dat sa tin ziua lui de nastere, de asemenea postul lui; SF, ANTON; de asemenea, mai multe posturi, cu multe rugaciuni, in fiecare zi trebuia , sa ma rog cu alta rugaciune, apoi ;psalmi; , cu multe, slujbe, care se tineau, Bunul D-ZEU, a facut ;minunea;; el nu mai are chef de baut! Se-ntampla sa doreasca, atunci ii dau ;;palinca de malai( porumb) curata, cate 50grame, pe care i-o lungesc; cu apa!Aceasta, e si medicament;; ffff, buna laa stomac;!! El e ;peste; eu capricorn, ff, ambitioasa si ;uneori; severa;! dar n-am reusit fara ajutorul ;;Domnului; din cer, cu multe ;;rugaciuni;;! Asta l-a salvat din ;;nebunia;;bautului;!!m-am chinuit;;36ani;; sa-l vindec! Deja imi pierdusem;; speranta;! SI IATA!! MAI SUNT ;;MINUNI;;!! EL NU MAI BEA!!Maria, 58ani, Baia-Mare,
|
|
Postat pe: 10 August 2008, ora 20:46
da...........foarte greu..............
va apreciez pentru perseverenta si intelegerea omeneasca de care ati dat dovada......... intr-adevar, oamenii, cu buna intentie si cu ajutorul lui d-zeu pot face ceea ce noi numim minuni..........adica lucruri care nu ar fi fost sa fie niciodata daca e sa ne luam dupa cursul normal al lucrurilor........... dar, credeti ca azi. s-ar mai gasi o fata de 22 de ani ca sa rabde toate acestea? |
|
Postat pe: 10 August 2008, ora 22:40
Draga; Mihaid; ;;sincera sa fiu, ;daca ar fi s-o iau de la-nceput, ;nu m-as lasa orbita, doar de ;;dragoste;! Daca nu merge, n-are rost ;;;sa va chinuiti;; unul pe altul!! Oamenii care se ;;iubesc; trebuie sa ;;mearga-n acelasi sens!! Noi toata viata am mers in ;directii diferite;;!!Eu am fost si bibliotecara, am citit mult, mi-am facut un portret super pt, barbatul ideal, pt, iubire si viata! In carti, toate sunt ;roz;;! Am fost si sunt ;o sentimentala; am fost o visatoare! Dar viata este ;fff, dura; si daca nu esti calita, clachezi!! Ajungi sa -ti iei zilele! :sml-h appy0009: Viata este ;ffff, scurta; e pacat traita-n ;nefericire, stress si chin!! Daca nu merge de la-nceput, nu va merge ;niciodata;; degeaba, ;;va amagiti;;!, Atunci, mai bine;;; renuntati;; ca sa nu ave ti ;;regrete tarzii; ca si mine! V-o spun ;;sincer;;! Mai bine sa invata-ti din nefericirile altora, decat pe propria ;piele;;! In casnicie ;;cocoseilor; trebuie sa fiti ;corecti si fideli;! Sa nu va zboare ;ochii; dupa altele! Cand ;iubesti; unul- una; nu se poate sa iubesti ;;doi;;! Iar eu nu concepeam ;;casatorie fara ;;iubire;! Dar trebuie sa fie fiecare ;corect si cinstit! Fara secrete , minciuni si altele;! Em-am casatorit cu el ; cu hainele de pe el si ,,,,, ce a fost ;;surpriza dupa casatorie;;, 5000lei datorii la gazda unde statea! Am muncit, dascal si i-am platit datoria! Salariul meu era ;800lei, in 1972, Asta e , domnia si prostia ;;se platesc; ''!! ASA CA;;; PAZEA;; FIECARE;;!! NE MAI AUZIM, . MARIA. BAIA-MARE
|
|
Postat pe: 19 August 2008, ora 08:36
Problema aici in România este societatea misogina în care traim. Nu exista legi care sa pedepseasca violența domestica, nu exista legi care sa sprijine mamele care isi cresc singure copii. Barbatii isi fac de cap pentru ca vezi doamne ei au "voie" ca doar... sunt barbati. Asta este mentalitatea lor.
In tarile civilizate nu se intâmplă așa. Soțul violent este arestat imediat, e luat pur și simplu din locuinta cu catușele la mâini. si nicidecum nu pleaca femeia cu copii după ea sa se ascunda pe la neamuri sau mai stiu eu unde, asa cum e la noi, iar nemernicul stă bine mersi acasă. In România pur si simplu nu se doreste asta, toți sunt surzi, toți se fac că plouă.Dar ce e mai tragic că, cel mai mult suferă copii, nimănui nu-i pasă. Mi-e scârbă de țara asta în care criminalii, violatorii au mai multe drepturi decât victima.
|
|
Postat pe: 19 August 2008, ora 15:11
Draga ; Laura; parerea mea este ca ;nu trebuie sa stai cu un barbat ;violent;! E usor, a zice ,e greu a face! Azi in Romania, esti ;legat de maini;! Ai primit o casa pe vremea lui; CEAU; azi, nu primesti nimic! N-ai unde sa stai! Pleci din casa in chirie cu copii?? Unde , nu te ia nimeni cu copii!! Chiria e scumpa! Salariile-s mici, asa ca femeia, agresata sta si rabda! Mai sunt si ;femei ; nebune care-si bat sotii! Parerea mea este ca; in familia unde locul dragostei; l-a luat ;pumnul; injuriile nu merita sa traiesti! in stress ,neliniste si batai!
Sfaturi poti da destule, dar punga cine leda!! Viata este fff, scurta, e pacat s-o traiesti ;;chinuindu-te!!!!!!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 69 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 August 2008, ora 18:38
Da, laura, asta este problema in Romania legislatia si educatia.
Eu consider ca prostia se mosteneste. |
|
ileana_hovaghinian 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Urziceni |
Postat pe: 21 August 2008, ora 14:29
trebuie educate familiile sa apeleze fara rezerve la terapeuti familiali
terapia de familie in special terapia sistemica are rezultate f. bune si in cazul violentei domestice sunt de acord ca si statul trebuie sa se implice mai mult in special in legislatie care nu este prea dura cu agresorii si abuzatorii nu ezitati sa apelati la terapia de familie
|
|
gabi67vlasceanu 16 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 August 2008, ora 09:16
eu cred ca acei copii care cresc intr-o familie violenta vor fii si ei la fel cand vor avea familia lor. mare grija cum iti cresti copii caci ei imita aproape tot de la parinrii .deci fiecare generatie este mostenirea genetica a celei care a crescut-o.avem copii pe care noi i-am crescut si parca nu stim ce sa facem cu ei atunci cand gresesc.o sa vedeti ca acei copii care nu sanr supravegeati de mici si care nu le fac parintii nici o educatie nu mai ai ce sa faci cu ei cand sant adolescenti.
|
|
Postat pe: 25 August 2008, ora 12:58
Ce educatie poti da unui copil, dacă el iși vede tatăl că iși agresează sotia. Nu femeile sunt de vina in astfel de cazuri, ci tatii care dau astfel de exemplu copiilor lor. De aceea femeile trebuie să divorțeze de astfel de oameni pentru că sunt un exemplu negativ pentru copii.
|
|
Postat pe: 25 August 2008, ora 18:02
GABI, da mi voie sa te contrazic!! Eu am crescut pana aproape de 18ani, intr o familie unde femeia era ;agresata, batuta, injurata, batjocorita;!!Noi copii, am suferit alaturi de mama, ne-am imbolnavit ;sufleteste;, acum am 58ani, am 2 fii, 37ani ,de casnicie, iar in familia mea, am cautat sa ; domine linistea;;pacea, intelegerea, deci ;;;nu am devenit o persoana agresiva;;;!!!!! Sunt ;;iute;, incapatanata, dar n-am acceptat violenta,in familia mea!! Daca el m-ar fi ;;batut; eu ii dadeam una in dos si-l aruncam pe scari afara! Nu voi spune ca am trait;;;; Precum in sanul lui Avram;;! Ne mai certam si noi, dar n-au fost;;;; batai, injurii, !!! Copii nostri au azi; 34-36ani, au fost ;fericiti! Stiti ce spunea cel mic acum 10ani?? Ca ;;le-am oferit o copilarie si o viata fericita! Iar el vrea sa le ofere mai mult copiilor lui! Asa face azi! EL e ff, bun si-ntelegator, ,cu cei 2 copii!!!
El n-a vazut, ca ;eu il aud ce zice;!! Sa stiti, ca; mi-a crescut inima de bucurie;!!Nu poti avea o mai mare bucurie decat aceea ca;; le-am facut viata ;;fericita;;!!
|
|
Postat pe: 27 August 2008, ora 16:24
De la: gabi67vlasceanu, la data 2008-08-25 09:16:25eu cred ca acei copii care cresc intr-o familie violenta vor fii si ei la fel cand vor avea familia lor. mare grija cum iti cresti copii caci ei imita aproape tot de la parinrii .deci fiecare generatie este mostenirea genetica a celei care a crescut-o.avem copii pe care noi i-am crescut si parca nu stim ce sa facem cu ei atunci cand gresesc.o sa vedeti ca acei copii care nu sanr supravegeati de mici si care nu le fac parintii nici o educatie nu mai ai ce sa faci cu ei cand sant adolescenti.crezi prost...acei copii pe viitor vor fi mai puternici,si nu o sa-si bata copii pt ca stiu ce simt...si faptele nu se mostenesc genetic... si copii care sunt rai de mici...sunt prea alintati....
|
|
Lali 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 16:53
gabi67vlasceanu 16 mesaje Membru din: 1/01/1970 Postat pe: 25 August 2008, ora 09:16 Citeaza Raspunde eu cred ca acei copii care cresc intr-o familie violenta vor fii si ei la fel cand vor avea familia lor. mare grija cum iti cresti copii caci ei imita aproape tot de la parinrii .deci fiecare generatie este mostenirea genetica a celei care a crescut-o.avem copii pe care noi i-am crescut si parca nu stim ce sa facem cu ei atunci cand gresesc.o sa vedeti ca acei copii care nu sanr supravegeati de mici si care nu le fac parintii nici o educatie nu mai ai ce sa faci cu ei cand sant adolescenti. Scumpa mea Gabi,da-mi voie sa te contrazic...Sotul meu a crescut intr-o familie cu tata foarte gelos si violent,care isi batea sotia fara mila cand era acasa... Pe baieti nu ii batea,dar vazand atata cruzime,era mai rau decat i-ar fi batut chiar pe ei. Copiii au primit aceeasi educatie, au aceiasi 2 parinti,au crescut si locuiesc inca in aceeas casa dar sunt complet diferiti. Unul (adica sotul meu ),a jurat ca in viata lui nu va lovi nici o femeie,indiferent daca merita sau nu,considera ca viata in doi merita traita cu dragoste,repsec si mai ales comunicare in cuplu,ca tot ceea ce priveste partenerul,trb ca acesta sa stie, sa nu existe secrete care ar putea afecta viata de cuplu,ca atunci cand nu mai merge ceva,trb discutat,si daca nu mai merge,nu mai merge,nu e un capat de lume,si nu merita sa suferi o viata,cand iti poate fi mai bine langa altcineva... In schimb fratele lui,gandeste total opus.. A afirmat o data ca daca ar fi impreuna cu cineva,nu ar trece nici un bun pe numele ei,ca nu cumva aceasta sa il lase fara acel bun,considera ca femeia tre sa stea la cratita,sa creasca copiii,sa ii calce camasi barbatului,ce ii trb prietene,ca doar il are pe el, de ce trb sa se vopseasca,sa se fardeze,si ce ii trb atatea parfumuri? Unul nu ajunge? Dar intoarce capul pe strada dupa fetele frumos arenjate,sau care te ametesc din pricina parfumului ffoarte placut pe care il lasa in urma....Sincer,abea astept sa il vad nu casatorit,doar ca are o iubita...Sunt curioasa cum va reactiona atunci la felul in care se va purta acea femeie.... Daca va mai considera "imbunatatirile' pe care ni le aducem zilnic noi femeile, mofturi... Poate ve-ti considera rabufnire sufleteasca ceea ce am scris eu acum aici,dar sunt mii de astfel de barbati,caer se cred superiori doar ptr ca au o bucata de carne in plus fata de noi.... |
|
Lali 7 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 17:06
Deci,in completarea celor spuse de mine anterior,mai pot spune dcel putin atat: nu are importanta mediul in care traim,ci modul in care absorbim informatia. Nu doar parintii ne educa,ci ne mai educam si singuri. Nu cred ca exista vre-un tata care sa ii spuna fiylui sau : fiule,cand vei fi casatorit,cu trei copii, rate, salariul intarziat,sotia la menstruatie,fii rau,da cu pumnul... Nu te asculta sotia? Nu vrea sa faca sex cand vrei tu ? Da cu pumnul... Copii fac numai nazbatii,nu te asculta si au doar note mici la scoala? Da cu pumnul...Dar ai grija,nu da cu pumnul in orice loc,ca poate sa doara, da in sotia ta, ca ea merita, ea e de vina... Ei bine,nu cred ca exista vre-un tata de baiat care sa gandeasca asa,si totusi sunt prea multi care aplica legea pumnului in familie si nu e nimeni vinovat ptr asta in afara lor...
|
|
Postat pe: 30 Septembrie 2008, ora 23:34
V-am mai scris nu sunt de acord cu violenta in familie! Cand, in familie, locul; dragostei, a iubirii ,a fost luat de ;pumn, atunci aceea familie trebuie;sa se destrame. Am avut ;2 frati, unul a murit, la ;35ani, a fost casatorit, 10ani celalalt, e casatorit de peste; 25ani. Tata a fost un om violent! A batut-o mult pe mama, de nebun ce a fost! Fratii, mei nici unul nu si-au atins ;vreodata; nevasta! Baietii mei(2) sunt in familie, barbati pasnici ,la fel ,precum este tatal lor, de ;peste;37ani! Si asa ,viata, este grea ;stresanta, sa ai acasa ;un animal??? Dar ;uneori, n-aai nici o sansa, si te complaci, in a rabda! ;;Parerea mea este ca ;;viata este fff, scurta si nu merita traita, in ;nefericire! ; Va doresc; sanatate, zile senine, pacea si linistea sa ;domine in casa voastra! ' Maria,
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 20:05
... ma bag si eu ... cred ca agresivitatea unora nu e mostenita dar e ciclica in famiile lor ... o generatie e mai agresiva, urmatoarea invata din ce s-a intimplat si este mai normala, apoi urmatoarea profita de perioada normala si incearca din nou sa fie mai agresiva ... unde lipseste o normalitate apar extremele dar in general lumea nu iubeste normalitatea, vrea sa incerce lucruri si stari extraordinare (se pot incadra multe in - lucruri si stari extraordinare) si ajunge prea tirziu sa inteleaga ce efect negativ au avut asupra celorlalti ...
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 20:30
... e pacat sa analizezi o viata si sa concluzionezi ca totul a fost rau ... nimic nu e intimplator ... chiar daca femeile, in general, nu sint agresive fizic, ele sint foarteeeee agresive moral si verbal iar acest tip de agresivitate NIMENI nu il recunoaste cu toate ca la multi barbati duce la schimbari mari comportamentale ... rar, mai bine zis deloc, am vazut o femeie suficient de inteligenta (chiar daca majoritatea asa se considera) care sa stie sa-si stimuleze barbatul in a deveni mai bun si mai atent in familie, mai pregatit pentru oportunitatile vietii ... unii barbatii se simt datori, la un moment dat, sa se concentreze numai pentru a cistiga bani, ceea ce multor femei le face mare placere, in loc sa se autopregateasca si sa prinda si alte oportunitati in viata ... iarasi nu am vazut femei care isi sprijine sotul in incercarea de a creste valoric ... gindirea lor e destul de simpla - cistiga bani, e bine, asa mult putin e mai bine decit sa incerce ceva ce nu a mai facut(dar care poate e un salt in cariera sotului) ... e usor pentru multe femei sa reproseze ca sotul lor a intrat in anturaje rele(in general cu colegi de servici) cind ele au asteptat intotdeauna banii lor ... e usor sa critici cind nu ai niste solutii ... sau nu sint corecte ... lipsa de inteligenta a multor femei se termina in frustrari si indemnuri la ''razmerita'' ... violenta in familie e deobicei rezultatul frustrarilor de multe ori legate de bani, de lipsa de apropiere (nu ma refer la cea fizica numai), de lipsa de intelegere ... barbatii nu se pling dar multi sufera, inconstient as spune, si devin violenti din cauza sotiei care nu stie sa mai fie o femeie in sensul adevarat al cuvintului, acel stilp al casei care era inainte ... e usor sa spui ca trebuie schimbat barbatul, dar de multe ori barbatii dupa o perioada traita cu o femeie care nu stie sa se comporte e cam pierdut pentru societate, devine betiv, mincinos, egoist, fustangiu ... de ce oare majoritatea barbatilor devin violenti dupa ce se insoara ??? ... oare doar insurati pot deveni agresivi ??? ... de ce nu au fost pina atunci ??? ... dar betivii ??? .. cred ca familia acestora (in mare parte sotiile lor) ar putea sa dea in raspuns ... nu cred ca anturajul prost nu poate fi combatut de o femeie hotarita ...
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 20:44
... nu cred in familiile model ... nu exista ... impartirea responsabilitatile in mod realistic intr-o familie, bazat doar pe ceea ce poate(nu pe ceea ce isi doreste fiecare fiecare) si stie sa faca fiecare si sprijinul moral reciproc, si nu mai, poate duce la o familie unita si aproximativ fericita (fericire absoluta nu exista oricum) cu realizari cu mult peste medie ... e pacat sa spui ca puteai sa faci mai mult daca ... !!! ... unele lucruri nu pot fi schimbate trebuie TIMP ca sa realizezi ceva (dar niciodata totul), nu intotdeauna poti deveni presedinte dupa ce ai fost cizmar ... unele vise trebuiesc tratate chiar ca niste vise oricit de frumoase ar fi ele ...
|
|
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 21:11
... ar mai fi un motiv ... minor ar spune unii, dar foarte important ... multi tineri se insoara foarte tirziu dupa ce deja au pierdut foarte multa incredere in partenerul de viata (datorita proastelor alegeri de pina atunci sau a indemnurilor de ''a trai viata'' si de a schimba cit mai multi - e valabil si la baieti si la fete) ... multi pleaca la drum intr-o familie deja ''stricati'' (daca se poate spune asa) cu experiente si situatii neplacute din alte relatii ... combinat cu lipsa de educatie de viata din familie rezulta o gramada de conflicte si situatii foarte neplacute ... acum lipsesc complet sfaturile de viata (cu toate ca situatiile din viata nu s-au schimbat de-a lungul a mii de ani iar rezolvarile au ramas aceleasi), lipseste respectul pentru cei care au ceva de spus, lipseste interesul de a asculta aceste sfaturi de viata, de fapt lipsesc sfaturile de viata adevarate ... ce auzi acum sint indemnuri la ''traieste-ti viata'', renunta la probleme imediat ce apar iar daca nu poti fugi de ele asteapta sa se rezolve singure, cauta solutiile ''simple'' (chiar daca sint momentane si mai tirziu devin adevarate probleme mai tirziu) si rapide, abunda de sfaturile instantanee de rezolvare a problemelor fara batai de cap(gen - divorteaza, nu face copii, daca bea-el, daca nu mai e stralucitor-el sau ea, daca a devenit violent-el, atunci inseala-l ... adica o gramada de rezolvari ''simple'' si ''rapide'' pe care le dau o multime de binevoitori) ... dar e pacat de gramada de tineri care isi fura singuri caciula si pierd timpul in loc sa cistige timp ...
|
|
|
|

ca barbatii sunt asa niste ingerasi nu fac nicio greseala...inseamna ca si femeile ar trebui sa ia atitudine...sa puna rachetii pe "bietii" barbati!!
Mama a fost grav bolnava, spitalizata-n Cluj, noi, locuiam langa ;Baia-Mare, eram mici, ne-a ingrijit, ;;amanta;;!I-a facut ;farmece mamei; pe care, mereu o ducea salvarea, se usca de pe picioare si ;medicii, nu-i aflau;;nimic;;, niciodata! Au ajuns ;medicii, la disperare, sa-i spuna; ANA, du-te la vrajitoare;, ca noi nu putem sa te tratam! Nu credeau in asa ceva, dar au apelat la o vrajitoare, care i-a rezolvat problema, mama , a murit la 80ani!
Mama a rabdat ,multa ;bataie si umilinte pt, ca sa ne creasca pe noi, a rabdat din cauza ;amantei tatalui,meu! Am urat-o toata viata! Ne-a distrus ;familia::!Daca o prindeam cand m-am maturizat, cred ca ;o rupeam in bataie;;! m-am rugat mereu ca bunul D-zeu s-o pedepseasca, a pedepsit-o paralizand-o ;zacand ,multi ani pe pat ,singura ,parasita, ca nu si-a-ntemeiat nici o familie!Niciodata!! Isi merita soarta!! Asa sa sfarseasca ;toate; coardele din Romania! Eu am spus, ;;niciodata; n-o sa accept, ;;violenta in familie;;!In tinerete si sotul a baut, dar l-am redresat! la noi n-a fost in casa violenta! La prima pala, ii crapam capul si divortam! Daca nu se pot rezolva ;problemele; prin ;conversatie; cu pumnul; la mine nu se rezolva;! Discutii mai sunt, dar fiecare ;trebuie; sa cedeze, sa fie ;tolerant;; pt, linistea si fericirea familiei!!!
V-o spune ;Maria, pensionara, cu 37ani de casnicie, la bord!
In casnicie ;;cocoseilor; trebuie sa fiti ;corecti si fideli;! Sa nu va zboare ;ochii; dupa altele! Cand ;iubesti; unul- una; nu se poate sa iubesti ;;doi;;! Iar eu nu concepeam ;;casatorie fara ;;iubire;! Dar trebuie sa fie fiecare ;corect si cinstit!
Am muncit, dascal si i-am platit datoria! Salariul meu era ;800lei, in 1972, Asta e , domnia si prostia ;;se platesc; ''!! ASA CA;;; PAZEA;; FIECARE;;!! NE MAI AUZIM, . MARIA. BAIA-MARE
si nicidecum nu pleaca femeia cu copii după ea sa se ascunda pe la neamuri sau mai stiu eu unde, asa cum e la noi, iar nemernicul stă bine mersi acasă. In România pur si simplu nu se doreste asta, toți sunt surzi, toți se fac că plouă.Dar ce e mai tragic că, cel mai mult suferă copii, nimănui nu-i pasă. Mi-e scârbă de țara asta în care criminalii, violatorii au mai multe drepturi decât victima.
si copii care sunt rai de mici...sunt prea alintati....