Info
x
Strada cere schimbarea sistemului - o idee
|
9am_6367 2 mesaje Membru din: 10/11/2015 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2015, ora 08:57
Inainte de orice, vreau sa clarific cateva lucruri.
Nu am facut niciodata politica (cu exceptia participarii la diferite manifestatii si proteste din ultima perioada ded timp, singurele cu care m-am putut identifica din 1989 incoace) si nu am de gand sa incep de-acum incolo, in consecinta, toate ideile pe care le voi expune in continuare pot fi folosite de cei ce cred ca le pot fi utile, fara a-mi cere sa ma alatur unei miscari sau alteia. Convingerile mele politice nu sunt nici de dreapta nici de stanga. In ce ma priveste, sunt convins ca anarhia este cea mai inalta treapta la care poate (si la care ar trebui sa aspire) societatea omeneasca. Nu va grabiti sa ma blamati, anarhia nu inseamna dezordine, dimpotriva. Anarhia inseamna doar lipsa unei clase de stapani. Totusi, sunt constient ca omenirea este inca departe de acest ideal pe care, poate, nu-l va atinge niciodata. Constientizarea acestui fapt ma face sa ma gandesc la solutii alternative pentru organizarea societatii. Nu am pretentia ca ideile mele sunt perfecte sau originale (nu stiu daca mai exista aceste idei sau daca au fost deja puse in parctica, undeva in lume), orice imbunatatiri sunt binevenite. Nu am nici macar pretentia ca textul acesta sa fie luat adlitteram, oricine va fi pierdut timpul pentru a-l citi se poate considera liber sa faca adaugiri si sa-l foloseasca in orice scop va dori, fara a se teme ca va fi acuzat de plagiat. Acesta este si motivul pentru care acest text va fi "aruncat" in internet fara semnatura. Intentionez sa raman, ca si pana acum, un anarhist anonim. Nu am de gand sa particip la alegeri in calitate de candidat, pentru nici un fel de functie in administratia publica. Dar recunosc ca mi-ar placea sa-mi vad ideile puse in aplicare de oameni care-si vor asuma, nu atat conducerea tarii cat mai degraba supravegherea conducatorilor. Nu-mi propun sa scriu un tratat de studii socio-politice, nu cred ca am pregatirea pentru asa ceva si nici nu posed suficienta informatie bazata pe studii specializate. Tot ce voi scrie aici se bazeaza pe observarea personala a unor evenimente si fapte precum si a consecintelor acestora, de-a lungul anilor, precum si pe notiuni asimiliate in scoala, facultate etc. Din 1989 incoace, ni se tot repeta de catre cei ce s-au perindat prin Senat, Parlament si guvern ca Romania este o tara democratica. Dar ce inseamna aceasta democratie? "Forma de guvernare în care suprematia apartine poporului" ne spun dictionarele limbii romane. Privind modul in care democratia se deruleaza in Romania (si in alte state ale lumii, inclusiv state cu traditie in ale democratiei) vom observa ca democratia este doar "pe hartie", in fapt conducerea tarilor nefiind la indemana popoarelor care le locuiesc ci in mana unor "elite" care se perinda ciclic prin diferite functii: senator, deputat, ministru etc. Aici, aparatorii sistemului actual vor sari sa ma contrazica, aducandu-mi aminte ca, la fiecare 4-5 ani, poporul are posibilitatea de a-si exprima vointa, prin vot. Si exact aceasta aici vad eu problemele imperfectiunii sistemului: 1. 4 ani este o perioada destul de scurta, raportat la o viata de om. Dar este o perioada destul de mare pentru memoria colectiva. Aproape nimeni nu-si aminteste ce a promis X sau Y la alegerile de acum 4 ani. Si, dupa 4 ani de prezenta, mai mult sau mai putin activa, in parlament sau senat, X si Y vor veni din nou cu promisiuni sa ceara votul alegatorilor. Care alegatori vor vota in functie de mai multe criterii: a. simpatie sau antipatie fata de o persoana, partidul pe care aceasta il reprezinta b. interese materiale sau de alta natura pe care crede/spera ca cel ales i le poate reprezenta c. alegerea "raului mai mic", o sintagma aparuta cam prin perioada cand Ion Iliescu se lupta in finala mare a cursei pentru prezindentiale cu Vadim Tudor, sintagma ce a persistat la batalia intre Traian Basescu si Adrian Nastase si apoi la lupta dintre Victor Ponta si Klaus Johannis. 2. Senatul si Parlamentul au devenit doua institutii care se confunda in Romania cu incompetenta, nesimtire, dorinta de parvenire, dispret fata de alegatori. De asemenea, cele doua institutii sunt tot mai des asemanate unor structuri de crima organizata. In parlament si senat se dezbat si se voteaza legi de doua feluri: unele pentru populatie (cunoscuta si sub numele de prostime) si altele pentru clasa conducatoare. Dintre aceste legi, cele care ar putea fi benefice populatiei trec mai greu sau deloc (ex. bugete crescute pentru sanatate, educatie etc), iar cele care sporesc privilegiile clasei conducatoare (pensii speciale, salarii marite, concedii si zile libere, facilitati diverse pe cheltuiala contribuabilului) trec foarte usor si fara prea multe dezbateri. 3. Separatia puterilor in stat este de asemenea o problema. In primul rand ca reprezentantii puterii judiciare (judecatori, procurori) se afla la mana celorlalte structuri ale puterii (legislativ si executiv). Numirile se fac in functie de culoarea politica, ramanerea in functie depinde de acelasi lucru plus de inchiderea ochilor atunci cand trebuie. Dar unde este puterea poporului? Pentru ca nu mai putem vorbi de o reprezentare a acestuia prin parlamentarii membri in partidele politice. Pentru cei care-mi vor raspunde aici ca poporul are posibilitatea exprimarii de voturi la referendum: la cate referendumuri au fost chemati romanii in ultimul sfert de secol? ati vazut cat de greu si de costisitor este sa organizezi un referendum? Si chiar si asa: referendumul din 2009 a fost elocvent in a demonstra cata greutate are votul exprimat de alegatori: adica ZERO Acesta este motivul pentru care, acum mai mult ca oricand, strada trebuie sa-si ceara drepturile: sa ceara puterea. Si daca nu o primeste, s-o ia cu forta! Daca reuseste -- este legitima, asa cum a fost si instalarea la putere a FSN in 1989. Si, in contextul actual, o astfel de reusita este foarte probabila. Fortele de represiune sunt formate tot din oameni si este putin probabila o innabusire in forta a unei revolte populare. Strada a aratat ca poate fi o forta dar a aratat si slabiciuni. Stand in Piata Universitatii si DOAR scandand lozinci diverse nu vor obtine mai mult decat au obtinut deja. Si chiar si putinul acesta poate fi usor pierdut daca nu vor cere mai mult. Intr-un final, oamenii care sunt astazi contestati vor reveni, intr-un fel sau altul, la putere. Daca sunt lasati. A devenit foarte clar ca oamenii nu mai au rabdare sa astepte 4 sau 5 ani pentru a-si exprima dorintele si vointa. In acest sens, propun un sistem nou, inspirat din sistemul democratic al Elvetiei. Pentru ca imi este clar ca Romania nu are forta financiara pentru a organiza referendumuri pe banda rulanta si pentru ca iata cum imi imaginez democratia romanesca. Ideea la care doream sa ajung este cea de impartire a puterii in stat, dupa cum urmeaza: 1. Legislativ (Senat format din persoane cu studii superioare - aceasta sa fie conditia la candidatura). Un parlament nu foarte numeros, 300 de persoane (cum a crezut si Traian Basescu) ar trebui sa fie suficient. 2. Executiv, adica guvern. Guvernul va guverna prin legi, nu ordonante de urgenta pentru orice. Legile vor fi exclusiv sarcina senatului. 3. Judiciar (judecatori si procurori ALESI, dupa modelul democratiei americane) De asemenea judecatorii instantei supreme sa fie numiti de presedintele tarii, dar sa nu poata fi demisi de acesta. Demiterea acestor judecatori sa se poata face doar de catre a patra putere in stat si anume: 4. Plebiscitul - un grup de reprezentare a poporului, in sinteza un referendum permanent. Acest grup (estimez undeva intre 10 si 18.000 persoane) nu va beneficia de aport material de la bugetul statului. Adica nu va insemna cheltuiala pentru banul public, dar va superviza toate hotararile seantorilor si guvernului. Membrii Plebiscitului isi vor exprima votul in sesiuni periodice (saptamanal de exemplu) , prin intermediul unei platforme de comunicatii securizate pusa la dispozitie de guvern. O reprezentare a poporului la aceasta scara (1 membru la ca. 1000 cetateni) prezinta urmatoarele avantaje: - greu de manipulat de partidele politice, dat fiind ca membrii plebiscitului sunt rasfirati in toata tara. Este aproape imposibil sa mergi la jumatate din 10000, 15000 sau 18000 de oameni pentru a-i mitui intr-un fel sau altul. In plus, daca exista astfel de tentative, este greu de crezut ca printre cei abordati nu se vor gasi cativa care sa sesizeze opinia publica si justitia. - costa mai putin ca intretinerea unui numar mic de alesi din sistemul actual. - reprezinta cu adevarat poporul. - poate servi ca un mecanism foarte bun de control al legilor ce urmeaza a guverna societatea si poate imbunatati semnificativ nivelul de trai al romanilor, prin eliminarea coruptiei la nivel inalt (ceea ce ar trebui sa duca, in final, la eliminarea coruptiei si de la nivelele inferioare ale administratiei). In mod clar, o astfel de restructurare a politicii necesita reglementari, altele decat cele de pana acum. Un numar mic de senatori specializati permite o remunerare mai buna a acestora (totodata, sistemul imaginat de mine poate impune si un sistem mai drastic de sanctionare a celor corupti). Totodata, este necesar ca demnitarii sa piarda multe din privilegiile de care se bucura momentan pe nedrept, daca se tine cont de performanta lor in ultimul sfert de secol. Demnitarii trebuie sa lucreze, in primul rand, pentru popor. Cei care considera ca merita si ca pot castiga mai mult, sunt liberi sa aleaga o activitate in sectorul privat. Functia publica trebuie detinuta in folosul publicului! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 9 mesaje Membru din: 10/11/2015 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2015, ora 09:19
Confoederatio Helvetica - democratie directa.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Noiembrie 2015, ora 09:19
Confoederatio Helvetica - democratie directa.
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2015, ora 17:33
ANARHIA "este cea mai inalta treapta la care poate aspira sa ajunga soc. omeneasca " ? TRAPTA de ce ? de Dezvoltare si Organizare ? poi, daca incepi s-o Organizezi NU mai e Anarhie ! si Lenin era un Anarhist si unde s-a ajuns ? la cea mai de jos treapta a unei societati umane ! da' a Existat vreodata un asemenea Stat ?. intotdeauna s-a gasit un cineva care sa se impuna celorlalti si sa preia conducerea prin clasica deja strigare : " liniste, mai, ce draqu " s' apoi insasi notiunea de Stat intra-n contradictie cu ideea de anarhie ! referendumul din 2009 ti-a aratat cita valoare are vrerea populara ? dar cel din 2012 ce ti-a aratat ? ca vax populi, este ? ca atare, imi pare rau dar , Monarhie da, de ex., dar Anarhie, nu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_6367 2 mesaje Membru din: 10/11/2015 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2015, ora 18:23
Stimata doamna, in mod evident, nu stiti ce inseamna anarhie. Anarhia nu exclude organizarea sau reglementarea VOLUNTARA. Exclude existenta stapanilor. La fel de evident, acest lucru se poate intampla abia intr-un viitor foarte indepartat de noi, atat de indepartat incat nici nu prea merita sa-l luam in calcul acum.
Nu intentionam sa intru in polemica pe tema anarhiei, sigurul motiv pentru care va raspund dvs. este ca am uitat sa dezactivez notificarile. Nu va cheltuiti timpul raspunzandu-mi, este posibil sa va citesc raspunsul peste un deceniu sau doua. :D P.S. Lenin a a fost anarhist, dar oamenii care l-au urmat n-au inteles ca Lenin vorbea despre o utopie pe care ei au incercat s-o transforme in realitate prin orice mijloace. Comunismul ar fi de asemenea o societate in care ti-ar fi drag sa traiesti. Din pacate, este o alta utopie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2015, ora 14:26
De la: 9am_6367, la data 2015-11-10 18:23:35Stimata doamna, in mod evident, nu stiti ce inseamna anarhie. Anarhia nu exclude organizarea sau reglementarea VOLUNTARA. Exclude existenta stapanilor. La fel de evident, acest lucru se poate intampla abia intr-un viitor foarte indepartat de noi, atat de indepartat incat nici nu prea merita sa-l luam in calcul acum. Suedia nu e comunista si nici n-are o societate utopica, dar functioneaza excelent , scumpule ! dupa cite imi dau seama oamenii n-au fost si nu sunt egali si nici la fel de inteligenti si nici la fel de voluntari sau pusi pe realizari marete ! ca atare , "STAPINI " vor fi intotdeauna , mai pe fata sau mai mascati ! P.S este ca tu esti Stapinul casei tale ? ce-ai zice de'o anarhie in sinul familiei tale ?
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2015, ora 14:30
da' uitai sa te-ntreb, desi e chiar important : daca Nu despre ANARHIE vrei sa vorbesti, ca doar asta-i societatea cea mai inalta propusa de tine, despre ce-ai vrea sa ne conversam ?
daca am pus varza la murat ? da, am pus-o ! P.S grabeste-te si raspunde-mi, caci peste un deceniu- doua voi fi-n Rai si nu ma mai gasesti ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 13:47
chiar crezi ca esti atit de greu de recunoscut, moi Hakoane, indiferent sub ce avatar te ascunzi ? daca-i vorba despre Schimbarea Sistemului, eu m-as intoarce la Monarhie si nicidecum la Anarhie, e clar ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 13:51
si, uitai sa-ti spun : la cit esti de destept, te-ai grabit sa-ti "tragi " un numar apropiat de female @6367 si sa-i completezi spusa cu " Confederatia Helvetica" , ca sa fii cit mai convingator si, pe mine m-a pufnit risul de cit de inteligent esti !
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 16:00
9am_6367, incearca sa-i demostrezi babaciunii idioate, nesimtita masochista si-ngalata , la ce stadiu de prostie si la ce nivel de schizofrenie paranoica a ajuns hodoroaga ramolita.
Sunt curios, daca o sa-ti reuseasca demersul si Partoneta Cufurita o sa-ti inteleaga demonstratia si explicitarile de rigoare. Succes ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 81 mesaje Membru din: 22/10/2015 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 16:24
De la: gabigabi2, la data 2015-11-12 13:47:05 Fugiiiiii naibiiii.cufurita pamantuluiiiiiiiii....auzi stalinista vrea monarhie! Esti de rasul arhivarului bre! Cat de ticaloasa si mincinoasa esti si partea dramatica este ca nu-ti dai seama cat de penibila esti cufuritooooooooo!
|
Fosta membra 9am.ro 81 mesaje Membru din: 22/10/2015 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 16:28
De la: gabigabi2, la data 2015-11-11 14:30:30da' uitai sa te-ntreb, desi e chiar important : daca Nu despre ANARHIE vrei sa vorbesti, ca doar asta-i societatea cea mai inalta propusa de tine, despre ce-ai vrea sa ne conversam ? OF..offffff cat mai avem de asteptat!
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 17:11
De la: 9am_6215, la data 2015-11-12 16:28:06De la: gabigabi2, la data 2015-11-11 14:30:30da' uitai sa te-ntreb, desi e chiar important : daca Nu despre ANARHIE vrei sa vorbesti, ca doar asta-i societatea cea mai inalta propusa de tine, despre ce-ai vrea sa ne conversam ? pimpule, vezi ca infarctul il poti face si tu dupa cele 2-3 bardace de vin rase la " mosie " si se-ntimpla nu in 10-20 ani ci, e chestie de minute sau , secunde chiar ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2015, ora 17:14
De la: 9am_6215, la data 2015-11-12 16:24:38De la: gabigabi2, la data 2015-11-12 13:47:05 mai penibil decit tine care ai inceput sa-l IMITI pe Hakoon ? him , plagiator si imitator, adica un maimutoi !
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2015, ora 14:15
Anarhie, confederatie helvetica....Pute de prosti cu aere de mari ganditori!
Solutia este simpla: LEGEA! Raul trebuie taiat de la radacina, adica din Justitia si serviciile secrete care nu au cum sa fie impartiale, de vrenme ce au tolerat si prin inactiunea lor cointeresata au fost complice in toate actele de coruptie prin care Romania a ajuns la metastaza asta. Nu stiau serviciile cum s-au facut privatizarile in Romania, cum s-a ales praful de toate intreprinderile si combinatele romanesti, cum au fost date pe mana strainilor, chiar a rusilor, ramuri intregi ale industriei, aproape toate resursele si cum baietii destepti au capusat toate societatile de stat care mai produceau ceva si pe care le-au adus la famiment? Nu stiau cum s-au dat marile tunuri, cum s-a furat in dosarele EADS si Microsoft, cum Udrea a spart banii in perioada de criza si de taieri de salarii, cum s-au restituit proprietatile si ce jaf s-a facut? Intr-o tara cu 7 servicii de informatii, nu cred ca nu s-a stiut. Si atunci, nu sunt vinovati? Dar Justitia, care si-a descoperit acum dosarele dosite ani de zile prin sertare, ajungand sa scoata la lumina fapte de coruptie vechi de 10 ani si mai bine? Pana cand nu vor fi inlaturati si cercetati cei care au stiut si au tacut, ba chiar au fost implicati, nimic nu se va schimba! Apoi, cu oameni noi, care nu au fost patati, legea trebuie aplicata si taiat in carne vie, indiferent ca e vorba de psd, pnl, udmr, basescu, blaga sau iohannis. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2015, ora 14:42
Tu, KktBlack, atat timp cat ai fost un fervent pupincurist basist si OB-ul Udrei, ai stiut cum s-a privatizat economia romaneasca? Ai stiut cat au furat si cata spaga au luat idolii tai din PDL ? Tu vorbesti ba', licheaua dreaku meschina si nesimtita?Tu, KktBlack, cel care ai abandonat pupincurismul basist si ai trecut la linsul cururilor din USL- vOICULESCU, pONTA,oPREA etc.? Tu vorbesti ba', Gunoiule infect!? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2015, ora 15:23
De la: Black_Friday_, la data 2015-11-14 14:15:06Anarhie, confederatie helvetica....Pute de prosti cu aere de mari ganditori! eheei, asteapta tu mult si bine si, ca sa citez dintrun banc pe subiect , cica Dumnezeu raspunde la intrebarile puse de catre Obama si Merkel ca in decus de 1 ani, respectv 5 ani , se vor rezolva problemele tarilor lor dar , cind a ajuns la Base' care-l intreaba cind nu va mai fi coruptie-n Romania, Dumnezeu ii raspunde ca n-apuca el timpul la ! de ris ? neeee, de plins !
|
Fosta membra 9am.ro 14 mesaje Membru din: 15/11/2015 |
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 22:12
De la: gabigabi2, la data 2015-11-10 17:33:06 Acum de fapt traim o anarhie a prostimii ortodoxe ce va fi asfixiata de retardul islamist! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 22:14
De la: HAKKON, la data 2015-11-14 14:42:06 Interesanta asertiune! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 22:16
De la: Black_Friday_, la data 2015-11-14 14:15:06Anarhie, confederatie helvetica....Pute de prosti cu aere de mari ganditori! Si tu stii multe, de zeci de ani si ce ai fakut? Un kkat! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 22:18
De la: 9am_6215, la data 2015-11-12 16:28:06De la: gabigabi2, la data 2015-11-11 14:30:30da' uitai sa te-ntreb, desi e chiar important : daca Nu despre ANARHIE vrei sa vorbesti, ca doar asta-i societatea cea mai inalta propusa de tine, despre ce-ai vrea sa ne conversam ? Poate te salveaza Allah! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2015, ora 22:25
Schimbarea de sistem nu e o solutie daca nu facem si alte schimbari, mentalitati, religie,..Trebuie sa intelegem cine suntem, ce vrem, ce asteptam, ce meritam! Acum suntem doar o mana de oameni si miliarde de idioti!
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2015, ora 15:44
vezi-ti Birna din ochiul tau, mai intii, caci tu esti si mai dihai de " idiot " decit ei, daca vii cu asemenea idei si o asemenea exprimare de om cu probleme de comunicare cu altii si neputinta unei autocunoasteri ! numai un idiot poate spune despre altii ca ar fi AIA idioti , iar el e " Om " ! ei bine : nu esti ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
valeriulivanov 1792 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Noiembrie 2015, ora 19:17
" MISCAREA DE EXECUTARE POLITICA-STRADA",ARE SIGUR IN SPATE UN FINANTATOR-COINTERESAT AL STRUCTURII " PAPUSARI-MANIPULATORI"!,IN LUMEA ASTA,NIMIC NU FUNCTIONEAZA PENTRU DEGEABA !.DINTODEAUNA,ADEVARUL A STAT LA MIJLOC,ADICA RELATIV!.
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2015, ora 15:21
da' nu mai exista nici o indoiala in asta si , uite asa, pe nesimtite , cererea STRAZII s-a- ndeplinit :
Parlamentul e de decor Partidele fac figuratie iar Romania a devenit o Rep. PREZIDENTIALA , fara a face vreun referendum in leg. cu schimbarea de Sistem si fara a schimba Consttutia , care a devenit Maculatura ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Decembrie 2015, ora 17:33
a trecut aproape o luna decind Strada a strigat : DEMISIA !
s-a intimplat si asta si Ce vedem acum ? Care-i Starea Natiei ? e mai buna sau e mai rea ? cum se poate cataloga Degringolada Statului, Ingrijorarea populatiei care deja Nu Stie ce'o asteapta si Instabilitatea politica ? e de Bine ptr. Romania ? si CUI ii foloseste asta ? Rusilor ? Da ! UE , care a profitat ptr. a-si impune niste oameni ce mai curind sunt d'ai lor, decit d'ai nostri si a prelua total friiele conducerii Ro ? lui K. Iohannis , care a incurajat Strada , intarindu-si pozitia ? Americanilor ? de ce le-ar conveni asta, cind situatia regiunii este si asa tensionata ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Decembrie 2015, ora 15:08
De la: gabigabi2, la data 2015-12-02 17:33:11a trecut aproape o luna decind Strada a strigat : DEMISIA ! ce zic " tinerii frumosi si liberi " despre demersul lor ? ce parere are " poporul facebook " de cum si ce s-a ales dupa ce si-a luat Tzara inapoi ? da' chiar si-a luat-o-napoi sau a dat si ce mai aveam , dar habar n-are ce-a facut ?
|
valeriulivanov 1792 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 22 Decembrie 2015, ora 21:18
",STRADA",TREBUIE CA SA FIE O " TRIBUNA PASNICA A NEMULTUMITIILOR ",SI ASTFEL SPRE A SE PERFECTIONA SOCIETATEA,DAR NU MANIPULATA DE ANUMITE " SOCIETATI CIVILE -FINANTATE COINTERESAT"!.ACEASTA -MANIFESTARE ,ESTE PENTRU PERFECTIONAREA,DEZVOLTAREA,ETICA SI ECHITATEA INTREGII SOCIETATI( NATIUNI),SI NU A FII PARTIALA SI COINTERESATA!.
|
Fosta membra 9am.ro 552 mesaje Membru din: 22/12/2015 |
Postat pe: 22 Decembrie 2015, ora 21:54
A fost odata ca niciodata o biata vacuta si un taur idiot.Aceste creaturi traiau intr-o ferma alaturi de alte surate,la fel de idioate si se multumeau cu hrana primita,cu plimbarile pe izlazul ingradit si chiar cu gandul ca odata si odata vor trebui sa faca de bunavoie drumul spre abator. De multe ori cand se aflau la pascut pe tapsanul ingradit priveau cu nostalgie spre liziera unei paduri stufoase care se intindea mareata la orizont.
Stiau bietele dobitoace ca in padure pot gasi iarba mult mai grasa,loc de odihna si chiar cu putina dibacie mijloacele necesare pentru a se feri de lupul cel rau. Totusi le era frica deoarece stapanul lor le povestise ca padurea este locuita de spirite care devoreaza orice fiinta care incearca sa patrunda in luminisurile pline cu iarba manoasa, asa ca la un loc cu toate dobitoacele au hotarat sa se feresca de acesta ,,fata morgana,, si asa au si procedat. Mai mult, s-au si inscris de bunavoie in partidul Procesatorilor Slutelor si Dobitoacelor si si-au luat angajamentul de a da viata multor generatii de vitei cu toate ca stiau ca dupa o vreme cand odraslele vor fi grase , in floarea tineretii , pe neasteptate vor trebui sa-i duca de manuta in cladirea abatorului.Dar scopul ,scuza mijloacele. Decat sa trudeasca in padurea cu jivine , mai bine hranit la timp , fara grija zilei de maine, cu stapanii care le arata locul unde pot paste linistiti,altii care ii mana inapoi in staule,asta da viata chiar daca sunt nevoiti sa-si dea cate un vitel la sacrificat. Zeul Dobitoacelor cere in locul bunastarii si sacrificii,asa ca niciodata nu vor regreta faptul ca si-au crescut viteii pentru a potoli foamea stapanilor. Uite asa,aceste bovine au trait multi ani fericiti ,au ajuns la varsta pensionarii si primesc din partea partidului Procesatorilor Slutelor si Dobitoacelor hrana pentru care au hotarat inca din tinerete sa-si sacrifice odraslele,fara pareri de rau ,fara remuscari, deoarece traiul tihnit merita platit prin jerfa bietilor vitei, fatati pentru a servi ca hrana Zeului Dobitoacelor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Decembrie 2015, ora 16:20
domnu' copy- paste , ajunge domne' !
e a 3 a oara cind pui textul de care, bag seama , esti tare mindru ....nu ti-e jena de tine, flasnetarule penibil , care nu-ti dai seama ca Executind ordinele cuiva esti mai dobitoc decit pe cei pe care ii critici tu ? esti penibil, bai !
|
|
|

ANARHIA "este cea mai inalta treapta la care poate aspira sa ajunga soc. omeneasca " ? TRAPTA de ce ? de Dezvoltare si Organizare ?
poi, daca incepi s-o Organizezi NU mai e Anarhie ! si Lenin era un Anarhist si unde s-a ajuns ? la cea mai de jos treapta a unei societati umane !
referendumul din 2009 ti-a aratat cita valoare are vrerea populara ?
ce-ai zice de'o anarhie in sinul familiei tale ?
daca am pus varza la murat ? da, am pus-o !
him , plagiator si imitator, adica un maimutoi !