Info
x
In atentia cfr care nu trebuie sa se mai bazeze pe promisiunile liderilor care ii reprezinta
|
9am186773 19 mesaje Membru din: 30/04/2010 |
Postat pe: 2 Martie 2015, ora 21:49
�n calitate de membru de sindicat al Sindicatului Liber și independent al Secției CT.1 Craiova referitor la Protocolul �ncheiat �n data de 18.02.2015 de c�tre reprezentanții federa�iilor sindicale feroviare, Federa�ia Na�ionala Feroviara Mi�care Comercial, Federa�ia Na�ionala �Drum de Fier�, Federa�ia Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Federa�ia Sindicatelor Ramurii Vagoane, Federa�ia Na�ionala Elcatel, Federa�ia Reparatorilor de Locomotive din Romania, pentru sus�inerea reciproca in vederea �ncheierii contractelor colective de munca si a conflictului colectiv de munca, �n cazul e�u�rii negocierilor, formulez urm�toarele obiecțiuni și propuneri:
Așa cum am ar�tat și �n adresa cu nr.2/10.02.2015, o parte din propunerile f�cute de reprezentanții federa�iilor sindicale feroviare sunt �nsușite și susținute de subsemnatul și de majoritatea membrilor de sindicat, �ntruc�t marea majoritate din propuneri sunt drepturi care au fost pierdute datorit� politicii guvernului și ministerului care, prin m�surile abuzive, ne-au lipsit de drepturile c�știgate p�n� �n anul 2001, o mare parte din vin� o au și cei care au semnat �n numele nostru pentru c� au semnat f�c�nd compromisuri, care au avut drept rezultat condițiile de munc� și drepturile salariale pe care le avem �n prezent. Reiterez faptul c� subsemnatul, c�t și foarte mulți dintre membri de sindicat NU SUNT DE ACORD cu aceast� propunere f�cut� de reprezentații alianțelor sindicale din data de 27.01.2015 și din protocolul din data de 18.02.2015 cu ocazia continu�rii negocierii Contractului Colectiv de Munca pe anul 2015-2016 la nivelul CNCF�CFR�- SA prin care se solicit� introducerea sporului pentru condi�ii de munca feroviara �n cuantum de 7% din salariul de baza si un procent de 7% din sporul pentru condi�ii grele de munca feroviara, �n salariul de baza brut din urm�toarele considerente. Prin introducerea �n salariu a sporurilor noastre, crește �ntr-adev�r salariul de baz�, dar din banii noștri, m�rirea salariului fiind obligația angajatorului care ar fi trebuit s� aduc� clasa zero la salariul minim pe economie și creșterea salariului de la clasa 1 p�n� la ultima clas� conform coeficientului de ierarhizare. Ideal ar fi dac� s-ar stabili salariul minim la CFR, așa cum a fost p�n� �n anul 1997 indexat cu un indice 1,4 faț� de salariul minim pe economie, vremuri c�nd salariatul din cadrul CFR era respectat , iar CFR era considerat� a treia armat�. Accept�nd s� se introduc� sporurile �n salariu, nu facem dec�t s� intr�m �n cursa �ntins� de c�tre administrație și �n care �ncearc� reprezentanții federa�iilor sindicale feroviare s� ne conving� s� accept�m c� �n acest mod ne cresc salariile, dar acest lucru este o iluzie, deoarece salariul va crește cu o sum� infim� de care nu vor beneficia toți salariații. De asemenea un alt motiv de neacceptare s� se introduc� sporurile �n salariu este un motiv ca noi s�-i putem acționa �n instanț� pentru nerespectarea legii, pentru neactualizarea salariilor, neindexarea cu indicele inflației. Renunțarea la sporuri este un act unilateral, noi nu putem fii obligați s� renunț�m dec�t dac� solicit�m prin semnarea și acceptarea și cred c� nu este cazul s� renunț�m și la acest drept Un lucru foarte important pentru noi este c�știgarea grupei speciale de munc�, așa cum beneficiaz� colegii noștri mecanici de la CFR Marf�, nu �nțeleg de ce NU SE FAC DEMERSURI �N ACEST SENS, deoarece scopul reprezentanților federa�iilor sindicale feroviare este acela de a ne REPREZENTA INTERESELE, ȘI NU DE A-ȘI REPREZENTA PROPRIILE INTERESE. Cred c� ar trebui s� l�sam la o parte problemele personale și s� ne urm�m interesul comun de a ne obține condiții de munc� mai bune, un salariu decent, facilit�țile de c�l�torie gratuite, așa cum fost tot timpul de la revoluție p�n� c�nd ne-au fost luate abuziv de c�tre un guvern corupt, pentru care nu a fost criza, chiar s-a �mbog�țit pe urma acesteia Dac� nu avem alt� opțiune pentru a obține aceste drepturi �n instanț�, cred c� ar trebui s� ne unim și s� fim motivați de interesele comune și s� l�s�m la o parte interesele personale. Raporteaza abuz de limbaj |