back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cameraman la un botez de romani modesti si tiganizati

Saxon1

850 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Mai 2010, ora 17:46

Nu ca n-am ce face dar la mine asta e pasiune.Pasiune pe sistem chiar.Deci,unii joaca barbut,altii se ineaca in bautura,altii joaca sah in parcuri,eu filmez la nunti si botezuri,care e problema?Simbata am fost deja arvunit la un botez de romani...dupa vorba dupa port si un pic tiganizati dupa texte si neamuri.De cu seara,mi-am pregatit toate cele,chestii obisnuite la noi cameramanii si neobisnuite pentru cititorul si privitorul de rind.As risca sa spun ca anumite elemente din pregatirea mea erau neobisnuite chiar si pentru cameramani.De ce?Pai cred ca nu oricine pune pret pe conditia fizica necesara escaladarii de garduri in cazuri de retragere strategica.Ei bine,eu pun.Asadar,trec repede peste trepied,camera,casete si alte alea si ma axez pe persoana mea.Botezul si locatia erau notate de mine cu cod galben de periculozitate si la mine dupa galben nu mai e nici o culoare.Ca sa fiti mai dumiriti,codul galben la botez e similar unui cutremur de 7,3 grade pe Richter adica naspa de tot.Deci,tinuta sport si lejera.Pantaloni largi si cu buzunare multe.Sa nu ma incurce la sarit garduri sau santuri,sa dea idei false despre grosimea picioarelor mele cainilor din gradinile si curtile oamenilor prin care aterizez si apropos de buzunare,ele trebuie sa contina niscai biscuiti sau ciocolate ca sa am ce minca daca sint nevoit sa stau ascuns in vreun tufis sau pom mai mult de 2-3 ore.Neaparat sa am rucsacul in spate sa-mi pot baga sculele daca e rost sa ma tirez mai repede decit prevede programul artistic.In picioare o sa port niste adidasi mai vechi de care sa nu-mi para rau daca agata niste colti de caini in viteza sau bolovani in cadere.Astfel echipat m-am infiintat la casa preafericitilor posesori de copil care urma a fi botezat.Tigania nu trada evenimentul.La ei nu e ca la noi.Poate doar arcul de stuf de pe balta de deasupra portilor si cortul furat de la Pro Tv aratau ca acolo urma un dezmat care la ei se mai cheama si botez.Intru oarecum temator in curte si-mi pregatesc 2-3 fraze idioate ca sa ma bag si eu in seama.Cind inca mai lucram la frazele alea ma trezesc inconjurat de 23-24 de puradei atrasi,fireste,de gentile pe care le caram.Cineva a urlat cit l-a tinut beregata ca a venit camera si asa s-a ales praful de introducerea mea caci,in fata unui tigan burtos si putin iritat,n-am mai fost in stare sa chitai decit un profund...salut!Tu esti camera,ragai tiganul care ma umplu de respect si damf de sunculita afumata la 18 lei kilu'.Chiar,sa nu uit sa iau si eu 3-400 de grame ca mi-a facut cioara aia grasa pofta.Daca scap de acolo evident.Ma uit drept in ochii tiganului si cu vadita mindrie spun:da,eu adica ea-si arat camera-sintem...adica doar ea,ca e una singura,e camera...da poti sa-mi spui camera ca nu ma supar,asa zic toti...daca filmezi esti camera,ce s-o mai lungesc...STOOOOP,urla tiganul,daca filmezi cum vorbesti o sa ai viata palpitanta pe aici.Dau din cap constient de ce ma asteapta si fac semnul fermoarului la gura ca sa inteleaga tiganul ca nu exista camera mai discreta pe lumea asta.Caut sa nu incurc lumea care alerga de colo colo cu treaba prin curte,imi pregatesc sculele si sint geana pe tot ce se apropie la mai putin de 2m de mine.De ce 2 m si nu 1m?Sa fiu eu sigur,astia sint periculosi si agata orice din saritura daca distanta nu le permite sa opereze normal.Arunc o privire roata decorului si caut sa identific caile de iesire in caz de nepotriviri de caracter.Astept muzica,de fapt toti asteapta muzica.Intre timp apare nasa,o femeie care nu-si tradeaza virsta si vinataile din dreptul ochilor.Ce face si fardul asta...Nasa a venit singura ca nasul doarme.Tot nasa,am aflat ulterior,a venit tocmai din Spania,unde are niste zdrente la produs iar ea e croitoreasa.Face buzunare.De cum a zarit camera s-a si indragostit subit de ea asa ca a inceput sa se dea in show-uri si caterinci de cum s-a dat jos din masina.Vorbea cu lumea fara sa-i mai priveasca in ochi,era numai cu fata in obiectivul camerei,daca putea ar fi intrat inauntru.Plecam la biserica in liniste.Acordeonistul era parte din muzica si cum muzica n-a venit am plecat cu totii in liniste,cam cum mergeau minerii cind au venit prima data in Bucuresti.La biserica era un alt botez asa ca am asteptat toti in fata bisericii sa iasa ceilalti.S-a mers pe derulare inainte,popa citea din memorie din 3 in 5 pagini folosind cuvinte semnificative ca etc,s.a.m.d,bla bla bla...pina a cerut sa-i fie pusa apa in cazan.A apucat copilasul si a dat sa-l vire in cazanul cu apa cind a sarit nasa ca arsa ca n-a incercat apa.Popa s-a oprit ca-n Matrix aplecat cu copilul deasupra cazanului si asa a stat cam 1 minut pina ce nasa a bagat mina in cazan si dupa ce s-a fript a cerut o galeata cu apa rece ca fierbe copilul in apa aia.Eu filmam de zor si ma gindeam ca orice horror incepe cu un thriller asa ca deja ma gindeam la sarit garduri.In fine,s-a dres apa si popa l-a bagat pe copil in cazan.Inapoi la casa copilului.Intre timp,nasa a plecat iar cei de pe acolo au inceput sa se pregateasca de botez.Prin urmare au aparut niste ligheane cu apa calda in care se spalau pe picioare cei din curte.Cind greata era cit pe ce sa ma lesine m-am trezit cu una pe cap care ma tot intreba daca nu vreau sa maninc ceva,un mezelic acolo la care eu dadeam disperat din cap ca nu,ca am mincat continuu 3 zile si 3 nopti,ca am hepatita,tin post,fac sala,sint la slabit si cind nu mai stiam ce sa bag am zis ca o sa cer cind mi-o fi foame.Aia a ascultat tot si a inceput sa urle:maaaamaaaaa,cameraaaa nu vrea sa maninceeeee.Nu stiu de unde a aparut tiganul burtos si vesnic iritat cu o farfurie de plastic in mina plina cu mezelic pe care mi-a virit-o sub nas si pe care s-a asigurat ca o s-o golesc luind loc linga mine.Am inchis ochii si am bagat primul dumicat in gura trecind in revista toate bubele dulci cu herpes pe ele si basici pe limba care urmau sa ma napadeasca.Noroc ca am facut armata grea si le am cu supravietuirea in conditii vitrege.Iata ca vine si muzica,o duba jegarita plina cu 10 lautari si o gramada de lazi.Descarca aia duba si instaleaza sculele.Lor,le face gazda o masa mai mare ca cea a nasilor pe care pun de toate.Obositi de pe drum,lautarii se pun pe baut si mincat apoi,pe cafele si fumat.De aia recomand cu caldura dj-ii.Fiindca la un eveniment de o asa anvergura camera e imediat dupa soare,luna si muzica,am luat si eu loc la masa aia lunga sa nu creada lautarii ca am ceva cu ei.Am stat acolo si-mi parea rau ca ma lasasem de fumat.Macar fumind,puteam sa fac si eu niste gesturi.Asa...mi-am scos si mi-am bagat aparatul foto in geanta de vreo 342 de ori pina le-am dat ciorilor senzatii puternice de deja-vu cu aparatul meu care tot intra sau iesea din geanta.Dupa ce a ras tot de pe masa,muzica a trecut in revista niste frati de mare caracter care cinta la nunti de mare caracter cu instrumente de mare caracter pe bani de mare caracter apoi au birfit niste zdrente de neveste fara caracter care se ardeau pe ascuns cu x si cu y iar in final,s-au apucat vreo 40 de minute de probe de microfon asa incit tiganii din batatura au inceput sa joace pe melodii de neuitat cu 2-10,2-10,proba de microfon...2-10,2-10...Incepe botezul propriuzis.E deja seara.Vin invitatii cu treninguri curate,papuci din plastic,pantofi de lac cu carton,adidasi,bluze Versace sclipici si alte alea.Vine si Cornel.Cum care Cornel?Pai Cornel,cred ca el e ca scrie mare cu strassuri pe spatele sacoului CORNEL.Buuuun,vin si nasii,se aseaza la masa si se imbata ranga.Mesenii se imbata si ei,tigancile danseaza de rup,se face praf,miroase a transpiratie,sapun de casa,mil din lac,omizi,melci,porumb fiert si a alte esente fine.Masca de gaze e scaparea dar am uitat-o acasa.Filmez imbrincit de colo colo,ciorile bete se inghesuie sa fie filmate si pozate cind...se lasa linistea.Solistul,unul Necunoscutul,incepe o lalaiala tremurata de jale despre maicute in general.Chiar avertizeaza,i-auzi ce zice cintecul!Dupa primele versuri,masa nasilor e fleasca de lacrimi.Banii curg fara de numar catre lautar.Mama Lina...e eroina serii.Despre ea e cintecul.De fapt solistul compune pe loc cintarea cu scopul de a stringe bani din donatii.Deci,mama Lina e mama nasului.Nasul se ridica cu mucii tiris si comanda:pentru mama Lina,o femeie de treaba...100 mii sa traiasca,o data de doua ori,de trei,de patru.Dupa ce ia banii ghem,lautarul da sa inceapa cintecul cind nasul,cu aceiasi muci tiris si ochii umflati de atita plins striga STOP:scoate 100 de mii si zice...si amarita!Uitase sa spuna ca mama Lina era si o femeie amarita.Apoi,toti de pe la mese au dat dedicatii pentru aceeasi mama Lina fapt care m-a bagat in ceata rau de tot,ca nu putea mama Lina sa fie mama intregului popor nici daca era curva eroina.Se stringe darul intr-o punga de plastic,eu filmez ca nu care cumva sa se faca smecherii si am onoarea si placerea sa vad in premiera cum se da un dar pe caiet:cica,striga 4 milioane,iti dau 2 acum si cu 2 ma treci pe caiet.Apoi familia se pune pe numarat banii si anunta fericita ca s-au strins 130 milioane ceea ce e bine pe criza asta si mai ales la ce cheltuieli s-au facut.Nasii se supara intre ei si pleaca,parintii copilului se culca ca a doua zi au treaba iar restul nuntasilor ramine sa bea si ultima picatura.Incet incet,botezul se transforma in petrecere fara invitati anume,vine tot satul la joc,mai ciugule si ei de pe mese si uite asa ma fac si eu nevazut spre dimineata,bucuros ca n-am fost nevoit sa sar garduri.Bine,a fost un moment delicat cind un mucios de la masa nasilor s-a ridicat brusc si mi-a luat camera din mina si a strigat la muzica sa cinte de jale ca da cu ea de pamint.Am reusit sa-i iau camera din mina muciosului si i-am zis ca daca da cu ea de pamint n-o sa se mai vada pe dvd cum plingea el ca prostul si dadea bani pentru mama Lina...femeie saraca.
P.S....si amarita,sa se stie!

Raporteaza abuz de limbaj
Ma consider exact visul unei nopti de vara al oricarei femei care sta la bloc. Adica RAID, contro mosche e zanzare.
Fosta membra 9am.ro

7296 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 18:00

saxoane!!!mi-au dat lacrimile!!

Dita

153 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Mai 2010, ora 18:04

haha, "frumoasa" experienta

raw sugar...
Fosta membra 9am.ro

815 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 19:29

Eu tot nu inteleg de ce sunt 2 topicuri identice in rest....

Fosta membra 9am.ro

632 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 19:52

iata,din ceata se iveste,revine,renaste,,saxon..

charming story, lad! as always..

loading new asshole script..please wait...
Fosta membra 9am.ro

7554 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 20:18

De la: Bijou, la data 2010-05-20 19:29:34Eu tot nu inteleg de ce sunt 2 topicuri identice in rest....

poate l-ai pierdut pe ala in direct...si-l vezi in reluare

Fosta membra 9am.ro

815 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 20:23

De la: the_lu_da, la data 2010-05-20 20:18:10
De la: Bijou, la data 2010-05-20 19:29:34Eu tot nu inteleg de ce sunt 2 topicuri identice in rest....

Eu cred ca voiai sa formulezi altfel:"In caz ca il pierzi pe ala in direct, il vezi in reluare"..

Fosta membra 9am.ro

7554 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 20:25

De la: Bijou, la data 2010-05-20 20:23:33
De la: the_lu_da, la data 2010-05-20 20:18:10

Eu cred ca voiai sa formulezi altfel:"In caz ca il pierzi pe ala in direct, il vezi in reluare"..

bingo !

Saxon1

850 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Mai 2010, ora 10:01

Scuze pentru cele 2 posturi identice dar daca stau sa ma gindesc mai bine,2 posturi sint mai bune decit nici unul.Cazuse netul si am dat click pe adauga in nestire.Alta data am avut net si degeaba,ori nu aparea textul,ori numele meu.

Ma consider exact visul unei nopti de vara al oricarei femei care sta la bloc. Adica RAID, contro mosche e zanzare.
Fosta membra 9am.ro

7296 mesaje
Postat pe: 21 Mai 2010, ora 10:09

saxoane..nu s-a suparat nimeni mami!!!!noi te iubim oricum!crede-ma!

Fosta membra 9am.ro

231 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Martie 2011, ora 19:59

| Varianta pentru tiparire a topicului Cameraman la un botez de romani modesti si tiganizati
Mergi la: