back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Scrisoare deschisa catre parinti

Fosta membra 9am.ro

40 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 09:16

Am citit undeva,mi-a placut ,am preluat si ...dau mai departe:

" Dragii mei parinti, am sa va spun cateva lucruri si tare m-as bucura daca m-ati asculta. Astfel totul va fi mai usor si mai bine pentru noi toti.

1. Nu faceti promisiuni pe care nu le puteti indeplini. Astfel eu nu voi mai putea avea incredere in voi.

2. Nu trebuie sa bateti in retragere atunci cand eu fac sau spun ceva numai cu intentia de a va indispune. Daca reactionati asa, eu voi insista in acest comportament si voi cauta intotdeauna "victoriile" usoare.

3. Nu fiti inconsecventi in actiunile voastre fata de mine. Acest lucru ma va pune in incurcatura si astfel voi incerca intotdeauna cu incapatanare sa obtin satisfacerea mofturilor mele.

4. Nu ma faceti sa ma simt mai mic decat sunt. Ma voi comporta ca atare si voi plange si voi scanci.

5. Nu faceti in locul meu si pentru mine ceea ce pot sa fac si singur. Ma obisnuiesc foarte repede sa fiu lenes si profitor iar pe voi sa va transform in servitorii mei.

6. Nu ma alintati excesiv. Eu stiu ca nu-i obligatoriu sa-mi satisfaceti toate dorintele. Eu doar va pun la incercare.

7. Nu va fie teama sa fiti severi cu mine din cand in cand. Sunt situatii cand prefer aceasta atitudine si acest lucru ma va ajuta sa-mi indrept greselile.

8. Nu folositi forta cu mine. Ma voi obisnui asa si voi lua in considerare doar forta, nu si cuvintele.

9. Nu imi cereti explicatii de ce am procedat asa. Uneori nici eu nu stiu.

10. Nu uitati ca eu invat experimentand.

11. Nu ma protejati de consecintele propriilor mele fapte. Vezi punctul 10.

12. Nu ma certati in prezenta unor persoane straine. Va voi asculta mult mai atent atunci cand vorbim intre 4 ochi si mai ales daca observatiile pe care mi le faceti sunt pe un ton ferm dar linistit.

13. Nu-mi cautati nod in papura si nu vociferati cand vorbiti cu mine. Veti ramane uimiti cat de repede pot sa "surzesc".

14. Nu puneti la incercare onestitatea mea in mod excesiv. Bruscat intr-un asemenea mod, voi deveni repede un mincinos.

15. Nu trebuie sa faceti "un capat de tara" din fiecare raceala pe care pot sa o fac sau de fiecare data cand imi curge nasul. Eu ma obisnuiesc foarte repede cu atentia acordata si "avantajele" ce pot aparea in asemenea circumstante.

16. Raspundeti intrebarilor pe care vi le pun. Atunci cand veti evita sa-mi raspundeti, voi inceta sa va mai intreb si voi cauta surse de informatie in alta parte.

cate. Aceasta imi va da o senzatie de zadarnicie in incercarile mele de a ma compara cu voi.

18. Nu va faceti procese de constiinta ca suntem prea putin timp impreuna. Ceea ce este important este cata atentie imi acordati in acest timp si ceea ce facem in acest timp.

19. Nu uitati ca fara intelegere si incurajare eu nu ma voi dezvolta armonios. Insa lauda, cand este dobandita cinstit, este uneori data uitarii. Reprosurile, niciodata.

20. Purtati-va cu mine asa cum va purtati cu prietenii vostri si voi deveni si eu prietenul vostru. Tineti minte ca eu invat mai ales imitand faptele celor mari si nu observatiile care mi se fac.

Pe langa toate acestea, eu va iubesc atat de mult! Nu uitati sa-mi raspundeti cu acelasi sentiment

Raporteaza abuz de limbaj
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and consciencious stupidity.”
Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 13:11

Stiu ca nu sunt acolo unde`ati vrut sa fiu
Asa incep aceasta scrisoare intr`un tarziu
Abia mai vad sa scriu totusi trebuie s`o fac mama
Ingerul tau s`a transformat de mult in drac
Unde e viata frumoasa de care`mi zici
Cand tu adormi cu lacrimi in ochi dup`o zi de servici
Tata tot spera sa`mi revin intr`o zi
Dar nu sunt inca pregatit sa ma gandesc la copii
Am o viata nebuna c`am vrut sa fiu diferit
De toata lumea parsiva de care m`am tot ferit
Multe probleme m`au calcat in picioare dar n`o sa mor
Eu zambesc, dar m`ai citit ca nu mi`e usor
In lupta cu toate stii c`am vrut s`ajung cineva
Fericit ca nicio schija nu mi`a atins aripa
Scriu aceste randuri fiindca n`am putut sa plang
Sa nu risipesc ce nu mai pot in mine sa strang

Nu vreau sa plangi mama, stii ca nu mi`e teama
O sa ma duc zambind chiar si cand moartea ma cheama
Nu vreau sa plangi tata, o sa fiu ce`am vrut sa fiu
Am invatat ca niciodata nu e prea tarziu

Sunt eu mama cel care iubeste muzica
Baiatul tau nebun care`ar da totul pentru ea
Ca m`a`nvatat sa rad dinainte sa rad
Si m`a facut sa plang dinainte sa plang
Desi voi ma vedeti eu sunt plecat oricum
Va sciu din lumea mea unde mi`e bine acum
Satul de muzica proasta, satul de gurile rele
M`am retras aici sus sa`mi vad de versurile mele
Sa scriu pentru fratii mei si lumea ce m`asculta
C`am pentru ei numai respect si dragoste multa
Durere surda ascunsa`n spatele unor cuvinte
Caci muzica mea e doar pentru cel care`o simte
Parintii mei va scriu aceste randuri sa stiti
Ca sunt langa voi oricand doar sa va vad fericiti
Si`s norocos ca va pot tine`n brate curand
Cand altii tin doar niste poze`n mana plangand.

Am invatat ca niciodata nu e prea tarzïu

Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 13:16

Iti cer acum inca odata mama
Inca odata binecuvantarea ta
Sfatul tau tata,
Ajutati-ma sa pot sa tin,unita o familie

Sa-mi cresc copii
Cum ma-ti crescut,si voi pe mine
Sa-i duc la scoala,
Sa pot sa le pun ceva pe masa,

Sa stiu sa-i invat ca cnv ii asteapta acasa
Sa-i ocrotesc sa-i fac sa-nvete
Din greselile mele,macar ei sa-nvete
Daca eu n-am invatat din ele

Sa am rabdarea sa le spun povesti
Pana adorm,si prin mn sa-nteleaga
Ce inseamna sa fi om
Sa ma respecte,sa fiu pt ei

Un exemplu de urmat
"Tati esti eroul nostru neinfricat"
O sa reusesc mama,tata
O sa reusesc,sa-nvart pamantul

Daca trebuie pt cei ce ii iubesc
Si daca cel de sus va chiama,
Mergeti linistiti,ca ati lasat aici
Doi frati ce vor fi cei mai buni parinti

Impreuna,impreuna suntem
Impreuna-nvingem,mana de mana cadem
Impreuna rezistam,impreuna imbatranim
Impreuna plangem,mana de mana zambim

Asculta mama,vb fiul tau acum
Stiu ca ti-ai dorit din suflet,
Uite mi-am ales un drum
Au trcut anii,parca prea repede mama
Au trecut anii,si-ai ramas aceeasi doamna

Vb fiul tau acum,asculta tata
Stim amandoi ca va veni,
Timpul sa plec odata,
Voi pleca din casa ta,si va veni timpul sa fiu,
Tata la randul meu si sa raman si al tau fiu

Vb fratele tau acum,asculta frate
Sangele meu va curge in tine,
Chiar daca vei fi departe
Aceeasi parinti,acelasi adapost cald
Aici ii zicea casa,aici nu poti fi uitat

La inceputul piesei credeam ca pot zice,
Cat insemnati voi pt mn,chiar credeam
Dar stii ce,scrie sufletul meu
Nu eu mi-am luato inainte
Si mi-am dat seama pe parcurs
Ca n-are destule cuvinte

Impreuna,impreuna suntem
Impreuna-nvingem,mana de mana cadem
Impreuna rezistam,impreuna imbatranim
Impreuna plangem,mana de mana zambim

Stiu ca-ti tinut ochii deschisi pe perna
Nopti la rand,asteptand,asteptand,asteptand,
Asteptandu-va baiatul ,speriati de moarte
Ca poate a patit ceva,
Cum e plecat noapte de noapte

Nu v-am spus niciodata
Am preferat sa ma feresc,
Poate ca am vrut sa va arat,
Nu sa va spun cat va iubesc

M-ati educat si mi-ati pus in farfurie
M-ati privit cum cresc,
Si m-ati strans in brate cand,
N-aveam puterea sa zambesc.

Va iubesc,va multumesc mama,tata
Mi-ati dat un suflet de campion,
Sunt caracter de piatra,
Fii tare fiule da piept in piept,cu toti

Sunt tare dragii mei parinti,
Dar oare cat o sa mai pot
Si a trecut ceva timp,
De cand n-am mai simtit o palma,
Preferam sa dea o armata in mine,

De cat sa dai tu mama,
Sunteti cei mai buni parinti,
Fara semn de intrebare
Dar eu nu sunt cel mai bun fiu,
Sï-asta ma doare !

Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
purple

615 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Aprilie 2010, ora 15:14

De la: Goku, la data 2010-04-05 13:11:39Stiu ca nu sunt acolo unde`ati vrut sa fiu
Asa incep aceasta scrisoare intr`un tarziu
Abia mai vad sa scriu totusi trebuie s`o fac mama
Ingerul tau s`a transformat de mult in drac
Unde e viata frumoasa de care`mi zici
Cand tu adormi cu lacrimi in ochi dup`o zi de servici
Tata tot spera sa`mi revin intr`o zi
Dar nu sunt inca pregatit sa ma gandesc la copii
Am o viata nebuna c`am vrut sa fiu diferit
De toata lumea parsiva de care m`am tot ferit
Multe probleme m`au calcat in picioare dar n`o sa mor
Eu zambesc, dar m`ai citit ca nu mi`e usor
In lupta cu toate stii c`am vrut s`ajung cineva
Fericit ca nicio schija nu mi`a atins aripa
Scriu aceste randuri fiindca n`am putut sa plang
Sa nu risipesc ce nu mai pot in mine sa strang

Am invatat ca niciodata nu e prea tarziu

Sunt eu mama cel care iubeste muzica
Baiatul tau nebun care`ar da totul pentru ea
Ca m`a`nvatat sa rad dinainte sa rad
Si m`a facut sa plang dinainte sa plang
Desi voi ma vedeti eu sunt plecat oricum
Va sciu din lumea mea unde mi`e bine acum%0

Viaþa este o tragedie atunci când e privitã în prim-plan ºi o comedie când o priveºti în plan larg.
purple

615 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2010, ora 15:21

foarte frumoase ambele poezii, cati dintre noi am uitat sa apreciem tot ce au facut parintii nostrii pentru noi, crezand ca asa se cuvine pt ca asta e obligatia lor ca parinti.. si cati dintre parinti au uitat sa-si justifice actiunile in fata copiilor crezand ca e de datoria lor sa inteleaga fara sa intrebe..dar cel mai trist e atunci cand nu mai e cel ce are grija neconditionat de tine si cel ce are increderea deplina in tine... de multe ori uitam sa apreciem pe cineva, si realizam acest lucru abia atunci cand il pierdem....

Viaþa este o tragedie atunci când e privitã în prim-plan ºi o comedie când o priveºti în plan larg.
Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 21:12

De la: purple, la data 2010-04-08 15:21:57foarte frumoase ambele poezii, cati dintre noi am uitat sa apreciem tot ce au facut parintii nostrii pentru noi, crezand ca asa se cuvine pt ca asta e obligatia lor ca parinti.. si cati dintre parinti au uitat sa-si justifice actiunile in fata copiilor crezand ca e de datoria lor sa inteleaga fara sa intrebe..dar cel mai trist e atunci cand nu mai e cel ce are grija neconditionat de tine si cel ce are increderea deplina in tine... de multe ori uitam sa apreciem pe cineva, si realizam acest lucru abia atunci cand il pierdem....

Da ai mare dreptate....si cnd treci prin perioade grele cn iti sunt alaturi,si te sprjina ;x indiferent de ceea ce faci,ai facut,si ce dicizie vei lua...

app :D sunt niste versuri din 2 mel diferite :P daca le vrei sa-mi spui poate iti vor placea ;x

purple

615 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:09

De la: Goku, la data 2010-04-09 21:12:17
De la: purple, la data 2010-04-08 15:21:57foarte frumoase ambele poezii, cati dintre noi am uitat sa apreciem tot ce au facut parintii nostrii pentru noi, crezand ca asa se cuvine pt ca asta e obligatia lor ca parinti.. si cati dintre parinti au uitat sa-si justifice actiunile in fata copiilor crezand ca e de datoria lor sa inteleaga fara sa intrebe..dar cel mai trist e atunci cand nu mai e cel ce are grija neconditionat de tine si cel ce are increderea deplina in tine... de multe ori uitam sa apreciem pe cineva, si realizam acest lucru abia atunci cand il pierdem....

Da ai mare dreptate....si cnd treci prin perioade grele cn iti sunt alaturi,si te sprjina ;x indiferent de ceea ce faci,ai facut,si ce dicizie vei lua...

app :D sunt niste versuri din 2 mel diferite :P daca le vrei sa-mi spui poate iti vor placea ;x

da, da-mi numele melodiilor, ms

Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 14:22

A fost odata ca niciodata...Era o zgatie de fata, singurul copil la parinti...A crescut cuminte sub privirea necrutatoare a tatalui, convinsa fiind ca, fata fiind (si pt ca tatal isi dorise cu ardoare un baiat), acesta nu a iubit-o niciodata, sau nu a iubit-o asa cum si cat si-ar fi dorit ea. Au trecut anii, fetita a devenit adolescenta, tanara apoi, s-a indragostit nebuneste, s-a casatorit, a facut si un copil, o minunatie de baiat, oferindu-i tatalui ei, in felul acesta, ceea ce-si dorise acesta intotdeauna. Din pacate, cand e prea multa fericire, exista intotdeauna "ceva" care sa mentina "echilibrul"...tatal s-a imbolnavit de o boala incurabila, si...s-a stins usor...Parca o vad pe ea...tanara de doar 26 de ani, cand, la iesirea din camera unde tatal statea de luni de zile la pat, cum a simtit o privire intensa, ca focul, in ceafa...s-a intors brusc si a intrebat..."de ce ma privesti asa, tata?"..."pt. ca n-am sa te mai vad" a spus el cu un glas pe care niciodata fetita cea cuminte nu il mai auzise...era in el toata dragostea dupa care ea, copil fiind, tanjise...Abia atunci a inteles cat de mult o iubise, el, tatal ei...cel pe care acum il pierdea...Era insa...prea tarziu...

www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 18:58

De la: purple, la data 2010-04-12 14:09:27

Arrsura-scrisoare

Vescan-impreuna :P

purple

615 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 10:07

De la: Goku, la data 2010-04-12 18:58:47
De la: purple, la data 2010-04-12 14:09:27

Arrsura-scrisoare

Vescan-impreuna :P

ms, o sa le ascult!

purple

615 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 10:10

De la: daria_ta, la data 2010-04-12 14:22:04

A fost odata ca niciodata...Era o zgatie de fata, singurul copil la parinti...A crescut cuminte sub privirea necrutatoare a tatalui, convinsa fiind ca, fata fiind (si pt ca tatal isi dorise cu ardoare un baiat), acesta nu a iubit-o niciodata, sau nu a iubit-o asa cum si cat si-ar fi dorit ea. Au trecut anii, fetita a devenit adolescenta, tanara apoi, s-a indragostit nebuneste, s-a casatorit, a facut si un copil, o minunatie de baiat, oferindu-i tatalui ei, in felul acesta, ceea ce-si dorise acesta intotdeauna. Din pacate, cand e prea multa fericire, exista intotdeauna "ceva" care sa mentina "echilibrul"...tatal s-a imbolnavit de o boala incurabila, si...s-a stins usor...Parca o vad pe ea...tanara de doar 26 de ani, cand, la iesirea din camera unde tatal statea de luni de zile la pat, cum a simtit o privire intensa, ca focul, in ceafa...s-a intors brusc si a intrebat..."de ce ma privesti asa, tata?"..."pt. ca n-am sa te mai vad" a spus el cu un glas pe care niciodata fetita cea cuminte nu il mai auzise...era in el toata dragostea dupa care ea, copil fiind, tanjise...Abia atunci a inteles cat de mult o iubise, el, tatal ei...cel pe care acum il pierdea...Era insa...prea tarziu...

Asa e cateodata e prea tarziu, dar cel mai greu si dureros este cand nu apuci sa-ti iei ramas bun ... te trezesti intr-o dimineata si stii ca nu o sa-l mai vezi , iar viata ta nu va mai fi niciodata la fel...

| Varianta pentru tiparire a topicului Scrisoare deschisa catre parinti
Mergi la: