back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

E bine sa dam spaga?

e_militaru

533 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 14:38

sau e mai bine daca n-ar exista? eu unul sunt dependent, adica dau peste tot, nu-mi place sa stau, sa astept. unii zic ca ar fi mai bine fara spaga si spagari. Voi ce ziceti?

Raporteaza abuz de limbaj
Tiffany

438 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:10

Trebuie sa stii sa dai spaga daca tot o dai in stanga si dreapta.
Atunci cand dam spaga o dam ca ne fie mai usor, si ne urmarim interesul pana la capat. Dar tot noi propagam acest pacat, ptr ca persoana careia ii oferim spaga, o sa ceara si la altul de dupa noi si tot asa, intregul cercul de "spagari" se face din ce in ce mai mare, si apoi ne mai miram daca e bine? Sau daca nu e potrivit?
Sunt atatia oameni pe care ii aud "Ma duc acolo ca merge cu spaga" sau "Cand ma fac mare, ma fac doctorita. - De ce? - Primesc bani multi de la lume bolnava"
Deci, la scoala dam spaga profesorilor ca sa trecem la examen. La spital dam spaga doctorilor si asistentelor pentru a beneficia de ceea ce ne este garantat prin constitutie. La primarie dam spaga pentru diverse facilitati, iar exemplele pot continua, dar le stie mai bine fiecare in parte..

Mai bine, intrebarea ar fi: Cine e mai vinovat: cel care da spaga? sau cel care primeste?

Oricum, mi se pare un subiect foarte bun de dezbatut, pacat ca l-ai pus la "sex".

Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:21

si cel care da spaga si cel care primeste sunt la fel de vinovati. pentru ca nu pot exista unul fara altul. eu unul nu sunt de acord cu spaga, desi m-am adaptat si mai "aplic" si eu pe ici pe colo cand pot.(pe baza ca ce e bun, ori e ILEGAL, ori IMORAL, ori ingrasa).

sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
Adrian_S

137 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:24

Exista o vorba: "Nu e prost cine cere, e prost cine da". Cand ai o dificultate preferi sa dai spaga pentru ca iti este rezolvata problema imediat, numai ca din cauza spagii exista atat de multe accidente rutiere, malpraxis in spitale etc. Atata timp cat cineva va fi dispus sa dea si altul sa primeasca nu se va schimba nimic. Poate daca toti oamenii ar deveni responsabili si ar gandi mai intai efectul propriei decizii poate poate.

Tiffany

438 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:26

De la: Adrian_S, la data 2009-06-25 17:24:09Exista o vorba: "Nu e prost cine cere, e prost cine da". Cand ai o dificultate preferi sa dai spaga pentru ca iti este rezolvata problema imediat, numai ca din cauza spagii exista atat de multe accidente rutiere, malpraxis in spitale etc. Atata timp cat cineva va fi dispus sa dea si altul sa primeasca nu se va schimba nimic. Poate daca toti oamenii ar deveni responsabili si ar gandi mai intai efectul propriei decizii poate poate.

Daca, daca si iar daca.
Si daca nu? Te conformezi, nu?

Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:45

Tiffany ai mare dreptate, numai ca vezi tu " cu o floare nu se face primavara".
De aceea nu functioneaza nimic in tara asta si tot noi ne plangem.
Nu sunt de acord cu spaga si in ultimul timp incerc pe cat pot sa nu apelez la ea.
Daca vreti sa va exemplific am sa va spun ca de mai bine de 2 ani de cate ori ma oprit politia nu am mai incercat sa-i spaguiesc, de cate ori am intrat in spital si am avut nevoie de o analiza - multumesc lui Dumnezeu ca doar de analize am avut nevoie- am intrat cu adeverinta de salariat si am facut pe proasta.
Credeti-ma chiar putem schimba asta, sunt oameni care nu au bani si mor pe paturi de spitale ca nu dau spaga, eu sincer sper ca in curand spaga in Romania o sa dispara si sigur va fi mai bine.

Tiffany

438 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:47

Sunt curioasa si cum isi sustine punctul de vedere, initiatorul topicului. Ptr ca el spune ca e un lucru pozitiv in a da spaga, iar eu nu il contrazic, dimpotriva.
Hai sa fim boi pana la capat - zicea o alta vorba. Sau doar la urechile mele a ajuns asta?

Adrian_S

137 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:51

De la: Tiffany, la data 2009-06-25 17:26:08
De la: Adrian_S, la data 2009-06-25 17:24:09Exista o vorba: "Nu e prost cine cere, e prost cine da". Cand ai o dificultate preferi sa dai spaga pentru ca iti este rezolvata problema imediat, numai ca din cauza spagii exista atat de multe accidente rutiere, malpraxis in spitale etc. Atata timp cat cineva va fi dispus sa dea si altul sa primeasca nu se va schimba nimic. Poate daca toti oamenii ar deveni responsabili si ar gandi mai intai efectul propriei decizii poate poate.

Daca, daca si iar daca.
Si daca nu? Te conformezi, nu?

Nu trebuie sa te conformezi, doar iti urmezi propiile idei. Nu inseamna ca daca altul face, este necesar sa faci acelasi lucru

Fosta membra 9am.ro

195 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:51

De la: Tiffany, la data 2009-06-25 17:47:36Sunt curioasa si cum isi sustine punctul de vedere, initiatorul topicului. Ptr ca el spune ca e un lucru pozitiv in a da spaga, iar eu nu il contrazic, dimpotriva.
Hai sa fim boi pana la capat - zicea o alta vorba. Sau doar la urechile mele a ajuns asta?

Eu incerc sa-mi stapanesc curiozitatiile

Adrian_S

137 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 17:56

De la: Tiffany, la data 2009-06-25 17:47:36Sunt curioasa si cum isi sustine punctul de vedere, initiatorul topicului. Ptr ca el spune ca e un lucru pozitiv in a da spaga, iar eu nu il contrazic, dimpotriva.

Pai a spus ca este dependent in a da spaga, deci merge pe ideea ca mai bine dau cu banu decat sa fiu responsabil.

Greenie

4535 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 20:41

Ooh.... mi-e dor de Harlequiiiiiin
pls come baaaack

hai sa facem o petitie si sa-l aducem inapoi!!!
as fi cea mai fericita!

Fosta membra 9am.ro

955 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 20:50

cred ca tocmai l-ai facut bou pe super H ...sau mi se pare

2 > 1
Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 20:53

De la: Oksana, la data 2009-06-25 20:50:08

ce-i facut, e facut. nu mai poti da inapoi.

sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
Fosta membra 9am.ro

955 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 20:56

De la: Haps, la data 2009-06-25 20:53:42

ce-i facut, e facut. nu mai poti da inapoi.

Ai grija ce-ti doresti ca poate se va intampla ... adica ... poate tiffany va primi un raspuns :))

2 > 1
Tiffany

438 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 21:02

Vai Oksana, ce ochisori ai
Pai daca l-am facut pe el bou, inseamna ca eu sunt vaca (ptr ca l-am aprobat ptr ideea topicului de la bun inceput, si am fost de acord cu ce a spus) - nu m-am gandit ca l-am facut intr-un fel, nici nu il cunosc ca sa pot sa ma dau "in halul asta" la el
Tocmai de aceea il invit la dezbatere E topicul lui totusi.

| Varianta pentru tiparire a topicului e bine sa dam spaga?
Mergi la: