back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Dependenta de droguri

cristinamarcu

2 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2014, ora 03:21

Buna tuturor

Am sa va impartasesc calvarul prin care trec . Sper sa gasesc pe cineva printre voi care trece sau a trecut prin ce trec eu sau cineva care imi poate da un sfat macar . Am 30 de ani si lucrez ca grafician . Acum 6 luni l-am intalnit pe cel care imi este iubit si cu care am crezut ca voi impartii bune si rele , doar ca in ultimele 2 luni am inceput sa impart doar rele . Tinand cont ca nu am locuit impreuna pana acum 2 luni totul parea ok . Stiam ca avea problem cu somnul si ca mai tot timpul avea nevoie de ceva care sa il ajute sa doarma . Evita sa iasa cu prietenii mei motivand diverse scuze ,tot timpul e obosit si singurul lucru care il pune pe picioare (relativ) este o sticla de bere sau un pahar de vin . Intr-o zi am gasit din gresala in pantaloni lui niste pastile numite sintalgon (metadona ) . Nestiind ce sunt le-am lasat acolo nu am spus nimic pana nu m-am interesat mai bine . Cand mi-am dat seama ce sunt am simtit ca mi se topesc picioarele si abea asteptam sa ajung acasa si sa il confrunt in legatura cu ele . Din fericire pentru mine, la momentul respectiv pentru ca nu stiam cum am sa deschid subiectul el a ales sa imi spuna despre ele. Mi-a spus ca le ia pentru ca a fost dependent de heroina , si ca incearca in fiecare zi sa scape de aceasta dependenta chiar sa scada si numarul pastilelor pe care le ia . Mi-am spus ok, tinand cont ca se elibereaza de catre un doctor nu poate fi decat un ajutor . Am inceput sa ma documentez din ce in ce mai mult despre ele , sa invat din ce in ce mai multe ca sa ajung la concluzia ca nu sunt altceva decat o alternativa mai slaba si legala la heroina . L-am intebat daca mai simte nevoia sa mai consume si heroina din cand in cand dar mi s-a raspuns cu un NU tare si raspicat . Problema a luat alte intorsaturi acum doua saptamani cand nefiind acasa , plecata in vizita la parintii mei am primit un telefon de la un om care abea putea sa lege 2 cuvinte , radea fara nici problema si abera la maxim . Cand l-am intrebat daca a baut si daca e beat am primit urmatorul raspuns :" Daca tu ai plecat si m-ai lasat am cazut in depresie si mi-am facut doua bile " ... M-am blocat la telefon si singurul lucru pe care il mai auzeam era inima mea batand . Am plecat acasa plangand , tremurand , cu gandul ca nu stiu ce am sa gasesc acolo . Vazand ca plang mi-a reprosat ca exagerez si ca fac prea mare caz din asta . Dupa ce s-a mai linistit un pic dupa cateva ore de somn, mi-a promis ca nu o sa mai ia si ca vrea sa se curete de tot de ele . Minunea durat pana acum doua seri cand eram in vizita la familia lui si a primit un telefon destul de ciudat . Mi-a spus sa iesim sa ne vedem cu un prieten sa ia ceva de la el . M-am imbracat si l-am urmat ... m-am urcat intr-o masina cu un domn extrem de bine dispus , doar ca eu eram extrm de confuza , si gandind cu voce tare am intrebat .. pot sti si eu unde meregm ? Am primit cel mai negru raspuns : "Meregm sa iau si eu o bila doua ca sa ma mai relaxez " . In momentul ala nu am mai stiut ce sa fac sau ce sa zic , singurul lucru care am reusit sa il fac a fost sa ma pufneasca plansul . Am reusit sa prind un moment doar cu prietenul meu in care am tipat cat m-au tinut plamani si l-am implorat sa nu o faca . Am fost si-au cumaparat ce au avut de cumparat si binenteles au fost sa si faca ceea ce trebuia . Din fericire pentru mine prietenul meu nu a facut-o din cauza ca eu deja eram in pragul uni atac de panica . Nu si-a cerut scuze sau iertare pentru ceea ce a facut , mi s-a reprosat faptul ca nu l-am last sa se simta si el bine si mi-a zis ca de acum in colo daca o va mai face , o va face fara sa imi mai zica . Am incercat sa vb cu el sa ii dau solutii , sa il ajut cum pot ... dar degeaba am senzatia ca vb singura . Tin la el extrem de mult si nu as vrea sa il vad ca ajunge mai rau . Dar de cand am aflat asta nici eu nu mai sunt om , sunt depresiva , adorm greu , singurul lucru la care ma gandesc e ce face acum , daca ia ceva .. etc :(
Daca cineva de pe acest forum ma poate ajuta cu un sfat sau cineva care a trecut prin ceea ce trec eu stie o rezolvare a problemei cat de mica ar fi ea as aprecia foarte mult . Sunt disperata si nu stiu incotro sa o apuc :(

Raporteaza abuz de limbaj
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2014, ora 08:47

Buna Cristina! Bine ai venit printre noi!

Apari in drumul meu taman cand imi lansez campania publicitara pentru afacerea mea! Grafician in plus!

Fa abstractie de gandurile mele la voce inalta, vorba francezilor: gandeam la voce inalta, adica gandeam cu voce tare.

Cristina draga... ai mai multe alternative si te rog sa o alegi pe cea mai apropriata tie. Ma exprim in calitate de om impartial care ti-a citit povestea si vrea sa te ajute cum stie si il duce capul care il poarta pe umeri si conduce un buisness. Vreau sa zic ca, contrar unor ''recomandari'' pe care le poti gasi pe acest forum la adresa mea, sunt un om normal.

Deci iti propun sa te proiectezi in viitor. Imagineaza-te in viitor. Poti? Cum te vezi? In ce context apare domnul cu care iti imparti in prezent viata? Apare el in proiectele tale de viitor? Cum? Este foarte important sa stii ce vrei TU intai , ca sa poti decide cum te implici mai departe in aceasta relatie.

Exista mai multe clisee pe care ti le pot expune, si anume:

1. Te vad femeie desteapta si un om puternic care nu se impiedica de obstacole si nu ezita sa le infrunte! Transeaza! Elimina obstacolul din calea ta si urmeaza-ti destinul, calea vietii tale pe fagasul normal, cel bun!

Restul ....voi reveni, am un puiut de om ce se trezeste si are si el nevoie de mine!

Te imbratisez si te sustin!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
cristinamarcu

2 mesaje
Postat pe: 20 Noiembrie 2014, ora 02:56

Multumesc frumos pentru primire :) si e de apeciat cand cineva gandeste cu voce tare sau cel putin asa mi se pare mie :)
Multumesc mult si de cuvintele frumoase , le apreciez tare mult :) . Asa cum este inca il vad in viitorul meu sau cel putin in viitorul apropiat :) . Ma tot gandesc daca am face schimb de locuri cum m-as simti eu daca as fi lasata la greu ? Si momentan cred ca o iau si ca pe o datorie de a incerca sa indrept omul . Am reusit sa avem o discutie mai la calm azi si am hotarat ( mai mult eu ) :) sa consultam un psiholog ... acum vom vedea ce o iesi :)

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 20 Noiembrie 2014, ora 09:11

De la: cristinamarcu, la data 2014-11-20 02:56:16Multumesc frumos pentru primire :) si e de apeciat cand cineva gandeste cu voce tare sau cel putin asa mi se pare mie :)
Multumesc mult si de cuvintele frumoase , le apreciez tare mult :) . Asa cum este inca il vad in viitorul meu sau cel putin in viitorul apropiat :) . Ma tot gandesc daca am face schimb de locuri cum m-as simti eu daca as fi lasata la greu ? Si momentan cred ca o iau si ca pe o datorie de a incerca sa indrept omul . Am reusit sa avem o discutie mai la calm azi si am hotarat ( mai mult eu ) :) sa consultam un psiholog ... acum vom vedea ce o iesi :)

Mereu cu drag, mereu cu placere, Cristina!

Daca domnul apare in proiectia ta de viitor si sunteti alaturi la bine si la rau, presupun ca veti avea copii frumosi si sanatosi impreuna , in educatia carora va trebui sa va implicati amandoi.

Cristina.... pentru nimic in lume nu deveni ca el! Imi promiti?

Ca sa il ajuti trebuie sa fii tu cerebelul! Asta presupune ca el sa aiba vointa sa abandoneze ceea ce va desparte, puntea dintre voi.

Sa nu cumva sa culpabilizezi tu, iti interzic asta! Vina nu e ta si el nu are dreptul sa te acuze ca tu ai fi vinovata de actele sale! fiecare om este raspunzator de propriile-i acte, Cristina! Ajuta daca poti. Dar mai intai de toate convinge-l sa vrea sa renunte la esecul spre care seindreapta!

Sunt aici cand ai nevoie de mine! Mereu cu drag! O zi frumoasa!

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Decembrie 2014, ora 00:00

Nu am avut rabdare si nici timp sa citesc tot. dar daca o dai pe cruditati, nu mai maninci nici mincare gatita, daramite nu stiu ce droguri.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
| Varianta pentru tiparire a topicului Dependenta de droguri
Mergi la: