Info
x
Cozi de...
|
NATURAVITA 12 mesaje Membru din: 3/02/2011 |
Postat pe: 22 Octombrie 2011, ora 16:57
Nimeni nu poate a nega existenta diversa a papagalilor, cu o coadă ceva mai scurtă e tot un papagal, dar în același timp, e și mai clar pentru toți că un papagal cu o coadă scurtă nu e la fel cu un papagal care are coada întreagă. Mai sunt papagalii deosebiti si pe alte criterii...eu insa am ales numai aceste doua exemple. De aici toată încurcătura! Va da-ti seama de ce am ales numai acest context...altfel incurcatura era si mai imposibila de-a fi definita. Acum, dacă am inceput a scrie despre ei în mod evident, special, asta înseamnă că îi consider diferiți de papagalii obișnuiți. Se poate spune limpede. Insa dacă nu ii aminteam de loc și ma prefac că nu observ nici o deosebire între un papagal cu coada întreagă și unul cu coadă scurtă, s-ar putea sa ma banuiasca de interese ... Da,vreun interes... să ma prefac că nu observ ceva ce văd cu toții, sau că nu îndrăznesc să abordez subiectul și vreau să ma eschivez de la luarea unei poziții în problema papagalilor cu o altfel de coadă. De ce?, vedeți cum stă problema? Din clipa în care apare subiectul, la mine ori la alții, chiar din prima clipă în care ai schitat o singură frază ori ai scris câteva cuvinte despre papagalii cu coadă scurtă, cititorul va încerca numaidecât să ghicească dacă tu, cel care ai schitat sau ai scris, ești unul cu coadă lungă sau unul cu coada scurtă. Fireste,de la prima privire a textului,cititorul doreste sa vada de care ești, ca să știe cum să înțeleagă ceea ce ai schitat, ce ai scris. Este o regula ce rămâne întotdeauna aceeași: Dacă te simt... că ai coada întreagă, cei cu coada întreagă te vor lua în serios ...doar atunci când vor simți că îi apostrofezi și îi pui la punct pe cei cu coada scurtă. Daca te simt...ca ai coada scurta,scena se repeta...implicati fiind cei cu coada scurta. Insa atentie!!! dacă te apuci să iei apărarea celor cu un alt fel de coadă decât a ta, atunci e rău de tot. Vor dușmăni fiinta ta și pe cei, pe care vroiai să-i aperi. Pentru ei vei rămâne în continuare, la nesfarsit unul din tabăra celorlalți, care-și bagă coada în treburile lor. Indiferent cum te-ai strădui să tratezi dilema, ea rămâne spinoasă. Maxima precautie,poti fi și oricât de gingaș in a trata-o, dacă te apropii de ea, tot te vei înțepa la cel puțin un deget. Niciodată nu vei scăpa fara traume. Nu scapi nevătămat! Te invinuiesc, ori confrații cu aceeași coadă, ori ceilalți.. Iar restul... va lua de fiecare dată ori partea unuia ori a altuia, în funcție de interesele de moment și de necesitățile...firesti. O dilema ce a stârnit întotdeauna ceartă și ură între familiile de papagali. Maiii!!! dacă până și papagalii - deci frate cu frate - nu se mai înțeleg bine între ei, și asta doar din cauza unei bucățele de coadă în plus sau în minus. Vedeți, compoziția chimică a salivei în condiții climaterice diferite, a fost de când se știe, un stimulent în felul lor de a gândi despre papagalii care diferă între ei prin lungimea cozii. Insa,de unde le-a venit lor ideea,si ce idee!!! că gustul papagalilor diferă și el, în funcție de lungimea cozii?... Nu sariti să nu mă întrebați, că nu știu!Ce imi spune instinctul?Treziti-va romani! cat timp mai acceptati coruptia?,asa gandeste un roman din USA care oricand va reveni in tara .
Cu bine, Cine se teme de suferinta...va suferi de teama. Raporteaza abuz de limbaj |