back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Republica,o improvizatie impusa pe aceste meleaguri.

Far_Cry

305 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 09:40

Toate tarile monarhice europene, O DUC BINE si au cel mai ridicat nivel de trai ! Acum vreo 40 de ani,in Spania era mai greu ca-n Romania anilor de dictatura ! Tarile monarhice se complementeaza reciproc dintr-un fond special destinat ptr intrajutorare interstatala ! De la primul stat centralizat TRAC ,condus de Burebista,pe aceste taramuri n-au existat decat " REGI " ! Cred ca trebuie sa-i "dam Cezarului,ce-i al Cezarului"!...astfel suntem sortiti s-o ducem din "rau in mai rau" !!!... NU putem sa lasam ceva impus de rusi cu tancurile dupa razboi si sa nu incercam sa reparam istoria !

Raporteaza abuz de limbaj
virgil_electricianul

31 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 23:00

Siguri ca asa trebuie nu stiu de ce asteapta Majestatea sa si nu cere acest lucru ,deoarece a fost fortat sa abdice si comunistii au format republica prin abuz,Este adevarat nu trebuie sa te amesteci cu porcii dar poti merge la familiile regale din europa si cere ajutorul pentru poporul tau cum au facut adevaratii patrioti cind l-au dat pe cuza jos ca ajunsese coruptia cam in aceias situatie ca cea de acum ,toate tarile erau in perioada capitalismului numai Romania era in epoca feudala,si francezii au vrut sa impuna un rege francez dar acesta a refuzat,si Dumnezeu a avut grija de noi cu familia Hohentolern,care a pus Romania pe primele locuri in europa si in lume,nivelul de trai era printre cele mai mari din europa.Romania are resurse umane si materiale,dupa razboi a platit la Rusi in cereale si aur si economia tot crestea indiferent daca erau comunistii,dovada ca Romania avea santiere in toate tarile arabe,Ucraina si filiale Bancorex in toata lumea,si aveau clienti din tarile respective nu era de fotografie.Doar ne trebuie niste patrioti si problema se rezolva

Venv
bunicul

12 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2010, ora 12:05

De la: Far_Cry, la data 2010-09-15 09:40:09Toate tarile monarhice europene, O DUC BINE si au cel mai ridicat nivel de trai ! Acum vreo 40 de ani,in Spania era mai greu ca-n Romania anilor de dictatura ! Tarile monarhice se complementeaza reciproc dintr-un fond special destinat ptr intrajutorare interstatala ! De la primul stat centralizat TRAC ,condus de Burebista,pe aceste taramuri n-au existat decat " REGI " ! Cred ca trebuie sa-i "dam Cezarului,ce-i al Cezarului"!...astfel suntem sortiti s-o ducem din "rau in mai rau" !!!... NU putem sa lasam ceva impus de rusi cu tancurile dupa razboi si sa nu incercam sa reparam istoria !

vladimir_stoica

33 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Septembrie 2010, ora 15:51

Traiasca monarhia constitutionala! Astfel nu se vor mai perinda din patru in patru ani un numar nesfarsit de partide politice ca sa roada osul, ca deja am ajuns muritori de foame! Il va roade o singura data familia regala, dupa care totul va reveni la un nivel de trai decent. Nu mai zic ca vom avea si alta prestanta ca tara si natiune!

Nihil sine Deo! = Nimic fara Dumnezeu (Iisus Hristos)! Marin Preda: "Daca Dragoste nu e, nimic nu e!" Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan: "Dumnezeu este Iubire si Lumina." Sfantul Apostol si Epistolist Pavel: "Si acum au ramas acestea trei: Credinta, Nadejdea si Dragostea. Dar cea mai mare este Dragostea (Dragostea fata de Dumnezeu-Tatal, Fiul si Duhul Sfant, fata de toti oamenii buni si fata de orice fiinta benefica omului)!" Iisus Hristos: �Eu sunt Calea catre Tatal, Adevarul absolut si Viata vesnica. Iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit Eu (iar Iisus Hristos si-a dat si viata pentru salvarea sufletelor oamenilor care cred in El), ca sa vada lumea ca sunteti ai Mei!� Petre Tutea: "Intelectul e dat omului, dupa parerea mea, nu ca sa cunoasca Adevarul, ci ca sa primeasca Adevarul." Meine Ehre heibt Treue! = Onoarea mea se numeste Credinta (crestina)! Arbeit macht Frei! = Munca te face Liber! (pentru ca obtii bani cu care iti poti satisface necesitatile, caci nu te poti numi cu adevarat Liber cand faci foamea!) Blazonul Templierilor: Simbolul Libertatii totale, sentimentul Puterii si al Dreptatii. Kraft durch Freude! = Forta prin Bucurie (Kraftsport = Sport al fortei sau Culturism sau Body-building = Constructia corpului sau Culture Physique = Cultura fizica = Fitness, Power-lifting = Putere de ridicare sau Triatlonul fortei sau Probe de forta, Strongman = Om puternic (o proba este "mersul fermierului", cu cate o hantela (haltera fixa) in fiecare mana, alta este "ridicarea pietrelor lui Atlas", niste sfere de beton din ce in ce mai grele, care se pun pe niste cutii de lemn, alta este trasul capului tractor (cabina de tir) cu funii legate de umeri), Weight-lifting = Ridicare de greutati sau Haltere, Skandenberg = Brat de fier)! Ubung macht den Meister! = Exercitiul il face pe Maestru (a spus si multiplul campion mondial de culturism profesionist Arnold Schwarzenegger, de religie crestin romano-catolic si nationalitate austriac)! Sieg heil! = Victorie deplina (crestinismului)! Heil unser Fuhrer! = Deplinatate Domnului (Conducatorului) nostru (Iisus Hristos)!
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Septembrie 2010, ora 16:02

Dupa parerea mea nici republica nici monarhia nu sunt bune ....exista o a treia cale ...pe care muritorii de rand nu o inteleg ....nu au discernamantul necesar....

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 11:26

De la: Far_Cry, la data 2010-09-15 09:40:09Toate tarile monarhice europene, O DUC BINE si au cel mai ridicat nivel de trai ! Acum vreo 40 de ani,in Spania era mai greu ca-n Romania anilor de dictatura ! Tarile monarhice se complementeaza reciproc dintr-un fond special destinat ptr intrajutorare interstatala ! De la primul stat centralizat TRAC ,condus de Burebista,pe aceste taramuri n-au existat decat " REGI " ! Cred ca trebuie sa-i "dam Cezarului,ce-i al Cezarului"!...astfel suntem sortiti s-o ducem din "rau in mai rau" !!!... NU putem sa lasam ceva impus de rusi cu tancurile dupa razboi si sa nu incercam sa reparam istoria !

Dle Far Cry/dle Virgil electricianul,
Nu stiu daca natiunile care au monarhie o duc mai bine datorita monarhiei sau daca monarhia rezista ptr ca aceste natiuni o duc bine si nu au a se preocupa de aceasta institutie cu statut constitutional.
Nu stiu nici daca poporul accepta aceasta forma de guvernare (monarhia constitutionala) in Romania in aceste vrremuri.
La intrebarea dvs:"Ce asteapta Majestatea sa?" apare o alta intrebare :"Cine ar fi sa fie monarhul?"
Haideti sa enumeram cateva posibilitati:
-primul,evident regele Mihai - trebuie sa avem toata stima ptr dinastia din care face parte ,ptr regii anteriori care au facut Romania Mare si independenta;toata stima ptr decizia regelui Mihai de a rupe cu nemtii la 23/08/1944,decizie care a salvat ceea ce mai era de salvat.Se naste problema ca este in varsta inaintata,este bolnav de Parkinson si ,trebuie sa recunoastem,va veni si un moment al continuitatii;
-Printesa Margareta : nu poate ptr ca este femeie si este casatorita cu nu roman pamantean(Duda,chiar prea pamantean)
-Printisorul,nepotul uneia dintre fiice habar nu are de lb romana,de tara romaneasca si de acest popor
-Printul Paul de Romania este nepot nerecunoscut al lui Mihai ;Originile ne duc la casatoria bunicului sau(Carol al II lea cu Lambrino(tot pamanteana).Cat despre persoana,simpatica,dar.. .sa fim seriosi,i-ati da tara pe mana?
-Dieter Stanzeleit )Nicolae Vasile de Alba Iulia) ,baiat provenit din casatoria luii Mihai (la 17 ani) cu Nerissa Bowes Lyon cu legatura de sange din casa regala britanica.Mama,a fost omorata in Germania de catre Hitler.Printul a fost crescut de catre o persoana binefacatoare din Germania de la care si-a preluat si numele actual.In prezent este violonist.
Mai cunoasteti si alte persoane?Va rog nu ezitati sa ni le prezentati.Efectiv sunt curios ce rezolvare dati dvs.
Din punctul meu de vedere,cu tot respectul fata de Casa Regala,aceasta se va stinge in ceea ce priveste posibilitatile accederii la tronul Romaniei.

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 01:00

Statul lui Burebista nu a fost un stat centralizat decat in visurile centraliste ale lui Ceausescu. De-abia Decebal a adoptat unele masuri centralizante (a numit functionari ai puterii centrale in teritoriu, care sa conduca cetatile si sa dubeleze autoritatea nobilimii tribale locale).

Dincolo de asta, cu cine exact vrei tu sa restaurezi monarhia? Cu un rege de 88 de ani, ajuns o marioneta in mainile ginerelui sau escroc? Sau cu un print dintr-o filiatie contestata si cu conexiuni politice discutabile?

Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 01:16

De la: DanubianKnight, la data 2010-09-27 01:00:54

Statul lui Burebista nu a fost un stat centralizat decat in visurile centraliste ale lui Ceausescu. De-abia Decebal a adoptat unele masuri centralizante (a numit functionari ai puterii centrale in teritoriu, care sa conduca cetatile si sa dubeleze autoritatea nobilimii tribale locale).

Dincolo de asta, cu cine exact vrei tu sa restaurezi monarhia? Cu un rege de 88 de ani, ajuns o marioneta in mainile ginerelui sau escroc? Sau cu un print dintr-o filiatie contestata si cu conexiuni politice discutabile?

Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Cu o floare nu se face primavara.....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 03:42

De la: _KARPOV, la data 2010-09-25 16:02:45

Dupa parerea mea nici republica nici monarhia nu sunt bune ....exista o a treia cale ...pe care muritorii de rand nu o inteleg ....nu au discernamantul necesar....
Care?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
vladimir_stoica

33 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 07:35

Corect! Traiasca monarhia constitutionala! Astfel nu se vor mai perinda la infinit tot felul de partide din 4 in 4 ani ca sa roada osul si sa stam in saracie vesnica!

Nihil sine Deo! = Nimic fara Dumnezeu (Iisus Hristos)! Marin Preda: "Daca Dragoste nu e, nimic nu e!" Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan: "Dumnezeu este Iubire si Lumina." Sfantul Apostol si Epistolist Pavel: "Si acum au ramas acestea trei: Credinta, Nadejdea si Dragostea. Dar cea mai mare este Dragostea (Dragostea fata de Dumnezeu-Tatal, Fiul si Duhul Sfant, fata de toti oamenii buni si fata de orice fiinta benefica omului)!" Iisus Hristos: �Eu sunt Calea catre Tatal, Adevarul absolut si Viata vesnica. Iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit Eu (iar Iisus Hristos si-a dat si viata pentru salvarea sufletelor oamenilor care cred in El), ca sa vada lumea ca sunteti ai Mei!� Petre Tutea: "Intelectul e dat omului, dupa parerea mea, nu ca sa cunoasca Adevarul, ci ca sa primeasca Adevarul." Meine Ehre heibt Treue! = Onoarea mea se numeste Credinta (crestina)! Arbeit macht Frei! = Munca te face Liber! (pentru ca obtii bani cu care iti poti satisface necesitatile, caci nu te poti numi cu adevarat Liber cand faci foamea!) Blazonul Templierilor: Simbolul Libertatii totale, sentimentul Puterii si al Dreptatii. Kraft durch Freude! = Forta prin Bucurie (Kraftsport = Sport al fortei sau Culturism sau Body-building = Constructia corpului sau Culture Physique = Cultura fizica = Fitness, Power-lifting = Putere de ridicare sau Triatlonul fortei sau Probe de forta, Strongman = Om puternic (o proba este "mersul fermierului", cu cate o hantela (haltera fixa) in fiecare mana, alta este "ridicarea pietrelor lui Atlas", niste sfere de beton din ce in ce mai grele, care se pun pe niste cutii de lemn, alta este trasul capului tractor (cabina de tir) cu funii legate de umeri), Weight-lifting = Ridicare de greutati sau Haltere, Skandenberg = Brat de fier)! Ubung macht den Meister! = Exercitiul il face pe Maestru (a spus si multiplul campion mondial de culturism profesionist Arnold Schwarzenegger, de religie crestin romano-catolic si nationalitate austriac)! Sieg heil! = Victorie deplina (crestinismului)! Heil unser Fuhrer! = Deplinatate Domnului (Conducatorului) nostru (Iisus Hristos)!
vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 16:28

De la: vladimir_stoica, la data 2010-09-29 07:35:08Corect! Traiasca monarhia constitutionala! Astfel nu se vor mai perinda la infinit tot felul de partide din 4 in 4 ani ca sa roada osul si sa stam in saracie vesnica!

Dle Stoica,cu ce poate sa se opuna o monarhie constitutionala la perindarea din 4 in 4 ani sau la intervale mai mici in caz de criza politica si guvernamentala a diferitelor partide sau formatiuni politice??
Pai ,este vorba de monarhie constiturionala - respecta constitutia si are grija sa fie aplicata - sau de monarhie absoluta ???

inmandi

58 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 16:33

d-le vladimir stoica ,inginer ,iti arati muschii si motocicleta si te arunci cu capul inainte spre monarhie ,e ok ,dar sa stii ca pina a aprofunda calea cu monarhia e drum lung nene ,apropos si cu monarhie si fara tot de partide te lovesti ,tot ele creeaza politicul ,executivul si tot prin alegeri ,si voi ce propovaduiti tarele monarhiei aveti un studiu economic care sa va dea perceptii de diferente de surse de finantare ,de venit etc ,crezi ca monarhia are izvor de bani ,afirmatii de astea inepte bazate pe emotii pot face si copii la gradinita

merien

14 mesaje

Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 21:40

Cred ca totuși ar fi mai simplu sa avem rege. Astfel nu se vor mai bate toți neaveniții și nu se vor mai cheltui (sau deturna) fonduri considerabile, la fiecare 5 ani, pentru alegerile "prezidențiale" m�sluite (cum au fost ultimele!).
Casa Regala a Rom�niei a elaborat deja un document, �n urma cu 2-3 ani, prin care se recunoaște și dreptul femeilor la tron. Si ce dac� soțul Prințesei Margareta este roman? Chiar at�t sa ne uram noi intre noi?

vlad_639

489 mesaje

Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 09:24

De la: merien, la data 2010-09-29 21:40:21Cred ca totuși ar fi mai simplu sa avem rege. Astfel nu se vor mai bate toți neaveniții și nu se vor mai cheltui (sau deturna) fonduri considerabile, la fiecare 5 ani, pentru alegerile "prezidențiale" m�sluite (cum au fost ultimele!).
Casa Regala a Rom�niei a elaborat deja un document, �n urma cu 2-3 ani, prin care se recunoaște și dreptul femeilor la tron. Si ce dac� soțul Prințesei Margareta este roman? Chiar at�t sa ne uram noi intre noi?

Nu este vorba de a ne ura intre noi,sa nu dramatizam!
Regulile modului in care se asigura succesiune la tron sunt facute inteligent si motivat de catre inaintasii nostri ,nu dupa bunul lor plac ,ci ca urmare a unor experiente istorice neplacute .
Pe de alta parte,vedeti pe vreunul dintre cei in viata din familia regala sa ajunga macar la jumatate de distanta fata de marii nostri regi Carol I si Ferdinand,adevarati fauritori de istorie a Romaniei moderne?(desigur ,accept exceptia regelui Mihai,dar domnia sa este in varsta inaintata si bolnav ,iar disparitia sa ar naste o noua criza in Romania :criza urmasilor care accederea la tron).
Persoanele care sunt acum in Casa Regala nu au decat revendicari,vor bani la caseta regala,castele ,imobile ,terenuri ,paduri etc si sunt legati fatzis de unele partide .
De asemenea,faptul ca se umbla la regulamentul Casei Regale este treaba lor dar nu are valoare trebuind sa fie aprobate de popor ,inclusiv reinstaurarea regalitatii in Romania.Regulamentul de accedere la tron nu a fost facut de Casa Regala ci,repet ,de catre politicienii cu mult mai isteti si mai responsabili decat cei de azi si care au decis acum cca 150 de ani sa fie adus domn "nepamantean",pentru a nu fii favorizate unele sau altele dintre partide.
Faptul ca dl Duda este roman este de natura sa umbreasca impartialitatea Casei Regale .
Doriti sa ne trezim ca avem rege psd-ist ssau pnl-ist sau pdl-ist.(oricum,domnia sa este legat de psd prin legatura tatalui ,deputat psd)?Pai,atunci de ce apelam la regalitate??

profesor2010

438 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 23:19

Toate tarile monarhice europene, O DUC BINE si au cel mai ridicat nivel de trai ! Acum vreo 40 de ani,in Spania era mai greu ca-n Romania anilor de dictatura ! ....

Nu �mi place s� rup din contecst, dar cit�nd cele spuse de dvs.mi-am adus aminte de un lucru important... la noi este lesne de �nțeles de ce suntem �n starea �n care suntem... Este un adev�r bine știut, dar nu pre recunoscut...la noi momentul trecerii la or�nduirea socialist�.... a fost s�rirea prin c�teva ere sociale... noi atunci eram la feudalism dac� nu la sclavagism....și am s�rit �nainte...ori ne trcerea pe plan social, politic și intelectual....acestea aduc unle sechele....de care nu ai cum s� schapi, nici cu sp�larea creierului, prin materialeismul istroric și politic, f�c�nd din personalul onest un șovin, fals patriot, un tembel... p�cat... dar asta este un dev�r istopric, și pe aceste meleaguri oamenii, au fost și sunt prostiți... , dar �n nimic, dar nimic nu hot�resc ei....spre fericire....ei sunt prostiți �n continuare... și voi credeți.... asta este bine... dar este lesne de �nțeles, pentru c� nu puteți realiza adev�rul....nu aveți materia cenușie destul de dezvoltat�... Cu c�t urlați mai mult cu at�t v� demonstrați primitivismul Dvs European....... așa c� .... Țara asta printr-o greșeal�, provocat� cu bun� științ� de Regina Mam� a devenit mare... dar �n realitate ea este foarte mic�....

sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 1 Octombrie 2010, ora 23:49

De la: profesor2010, la data 2010-10-01 23:19:02Toate tarile monarhice europene, O DUC BINE si au cel mai ridicat nivel de trai ! Acum vreo 40 de ani,in Spania era mai greu ca-n Romania anilor de dictatura ! ....

Nu �mi place s� rup din contecst, dar cit�nd cele spuse de dvs.mi-am adus aminte de un lucru important... la noi este lesne de �nțeles de ce suntem �n starea �n care suntem... Este un adev�r bine știut, dar nu pre recunoscut...la noi momentul trecerii la or�nduirea socialist�.... a fost s�rirea prin c�teva ere sociale... noi atunci eram la feudalism dac� nu la sclavagism....și am s�rit �nainte...ori ne trcerea pe plan social, politic și intelectual....acestea aduc unle sechele....de care nu ai cum s� schapi, nici cu sp�larea creierului, prin materialeismul istroric și politic, f�c�nd din personalul onest un șovin, fals patriot, un tembel... p�cat... dar asta este un dev�r istopric, și pe aceste meleaguri oamenii, au fost și sunt prostiți... , dar �n nimic, dar nimic nu hot�resc ei....spre fericire....ei sunt prostiți �n continuare... și voi credeți.... asta este bine... dar este lesne de �nțeles, pentru c� nu puteți realiza adev�rul....nu aveți materia cenușie destul de dezvoltat�... Cu c�t urlați mai mult cu at�t v� demonstrați primitivismul Dvs European....... așa c� .... Țara asta printr-o greșeal�, provocat� cu bun� științ� de Regina Mam� a devenit mare... dar �n realitate ea este foarte mic�....

Matale crezi ca ai inteles ceva dar de fapt ai inteles ceea ce vor unii sa intelegi ! Nu stii nimic ,nu intelegi nimic ...multi nu inteleg dar isi dau cu parerea !Traim intr-o societate bolnava ...nu numai noi ...toti traim la fel ...Ne lasam manipulati de banci,de politicieni,de biserica....Muncim de ne sar capacele ...unii mai prostavani fac jocul bancilor si intra in plasa consumului...cumpara ceva cu 30 de ani inainte de a-si permite (casa,masina,bunuri electrocasnice) ,la preturi duble daca stai sa calculezi cat ai de returnat....Nu s-au gandit prea mult nici inaintasii nostri dar nici noi nu suntem mai isteti ...Traim intr-o lume cofectionata de prosti....acestia aleg carmuitorii iar acestia le dau ce vor ei de fapt ...paine si circ....Nationalismul si religia sunt armele lor ...cu ele ne subjuga...iar noi cadem in plasa...Si la noi si in occident si in SUA>>>Canada...Australia sau japonia ..China ...Rusia....e la fel ...Manipularea celor prosti si ascederea la putere....cei care gandesc nu au nicio sansa ...e doar democratie ....o democratie a prostilor....Asta se poate vedea si prin prisma crizei...e peste tot in lume...Culmea e ca cei saraci nu sufera ....ei nu pot fi mai saraci decat sunt....

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 22:34

De la: vladimir_stoica, la data 2010-09-29 07:35:08Corect! Traiasca monarhia constitutionala! Astfel nu se vor mai perinda la infinit tot felul de partide din 4 in 4 ani ca sa roada osul si sa stam in saracie vesnica!

Pe bune?!? Nu confunzi tu putin monarhia constitutionala cu monarhia absoluta sau cu totalitarismul? Ti se pare ca in Anglia sau in Spania nu au partide, nu au alegeri si schimbari de guverne? Ai cumva impresia ca monarhul intr-o monarhie constitutionala are mai multa putere decat primul ministru?!

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 22:43

De la: merien, la data 2010-09-29 21:40:21Cred ca totuși ar fi mai simplu sa avem rege. Astfel nu se vor mai bate toți neaveniții și nu se vor mai cheltui (sau deturna) fonduri considerabile, la fiecare 5 ani, pentru alegerile "prezidențiale" m�sluite (cum au fost ultimele!).

As fi ultimul care sa am o problema ca sotul Printesei Margareta este roman. Am o problema ca este fanfaron (adu-ti aminte giumbuslucul cu titlul de print de Hohenzollern, arogat in conditii foarte discutabile) si curv din punct de vedere politic.

Pe de alta parte, ar fi o tampenie sa restauram monarhia doarpentru o generatie. Principesa Margareta nu are copii si nici sanse sa mai faca. Copiii surorilor ei sunt rezultati din casatorii mai mult sau mai putin morganatice (adica cu nenobili) si, mai important, nu au treaba cu Romania. Cat priveste pe Printul Paul si pe fiul acestuia, nu cred ca ii vrea cineva pe tron, din motive destul de evidente. Asadar, cu cine am continua monarhia romaneasca? Cu o regenta? Regenta fara rege (vezi Horthy sau Franco) a fost o solutie fascistoida ca sa nu intituleze statul republica. Cu o noua dinastie? OK, care?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 06:30

Republica e forma de stat moderna.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
profesor2010

438 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 11:23

Matale crezi ca ai inteles ceva dar de fapt ai inteles ceea ce vor unii sa intelegi ! Nu stii nimic ,nu intelegi nimic ...multi nu inteleg dar isi dau cu parerea !Traim intr-o societate bolnava ...nu numai noi ...toti traim la fel ...Ne lasam manipulati de banci,de politicieni,de biserica....Muncim de ne sar capacele ...unii mai prostavani fac jocul bancilor si intra in plasa consumului...cumpara ceva cu 30 de ani inainte de a-si permite (casa,masina,bunuri electrocasnice) ,la preturi duble daca stai sa calculezi cat ai de returnat....Nu s-au gandit prea mult nici inaintasii nostri dar nici noi nu suntem mai isteti ...Traim intr-o lume cofectionata de prosti....acestia aleg carmuitorii iar acestia le dau ce vor ei de fapt ...paine si circ....Nationalismul si religia sunt armele lor ...cu ele ne subjuga...iar noi cadem in plasa...Si la noi si in occident si in SUA>>>Canada...Australia sau japonia ..China ...Rusia....e la fel ...Manipularea celor prosti si ascederea la putere....cei care gandesc nu au nicio sansa ...e doar democratie ....o democratie a prostilor....Asta se poate vedea si prin prisma crizei...e peste tot in lume...Culmea e ca cei saraci nu sufera ....ei nu pot fi mai saraci decat sunt....

Da este un punct de vedere interesant, dar se simte c� dețineți adev�rul absolut...Care �ntre noi fie vorba nu exist�.... dar iat� o scrisoric� ce am primit din țar� de la un fost coleg de facultate, scrisoric� ap�rut� �ntr-un ziar rom�nesc de mare tiraj.... asta ca s� nu fiu eu de vin�, c� și așa am fost f�cut de toate felurile pentru c� am avut curajul s� m� �nsor și s� plec �n str�in�t�ți... iat� scrisoarea ....A�ta timp c�t mințim și ne mințim asta este. Trebuie odat și odat� recunoscut c� mințim pe toate planurile inclusiv cu trecutul nostru. Istoria noastr� este una idilizat�, mincinos�.... A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�, consider� Marius Diaconescu.

A c�tigat Mihai Viteazul b�t�lia de la C�lug�reni? To�i stim c� da. A �nvins Mircea cel B�tr�n �n b�t�lia de la Rovine? F�r� �ndoial� - afirm�m cu to�ii la unison. Au fost prieteni �tefan cel Mare �i Vlad �epe�? To�i sus�inem c� da. Au �inut piept �arile Rom�ne otomanilor �n timp ce occidentalii �i construiau catedrale? Da - ne spun manualele de istorie.

�Dup� 20 de ani de la Revolu�ie, suntem �nc� tributari istoriografiei comuniste na�ionaliste. Cea mai bun� dovada este �ncercarea profesorului Lucian Boia de a scoate �n eviden�� o parte din istoria real� a Rom�niei prin cartea Istorie �i mit �n con�tiin�a rom�n�. Se �tie foarte bine modul cum a fost primit� aceast� carte inclusiv de membrii Academiei Rom�ne. Din p�cate, �nc� predomin� �n c�r�ile de istorie o imagine fals� a domnitorilor rom�ni pe care copiii �i-o �nsu�esc,� a declarat profesorul Marius Diaconescu.
�A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�
�Pentru noi rom�nii b�t�lia de la C�lug�reni este un mare succes. Adev�rul este altul. P�n� la un punct, Mihai Viteazul a provocat pierderi �nsemnate armatei otomane, dar seara s-a retras de pe c�mpul de b�t�lie �n mun�i. Turcii au ocupat �i Bucure�tiul, dar �i ora�ul T�rgovi�te. Mihai a fost con�tient c� nu putea singur s� faca fa�� armatei otamane �i de aceea s-a retras �n mun�i �i a a�teptat sprijinul lui Sigismund. Cum putem vorbi de o victorie la C�lug�reni c�nd st�p�nii �n �ar� erau turcii �i nu Mihai Viteazul? (...)
Un alt exemplu este b�t�lia de la Rovine. Toat� lumea �tie c� Mircea cel B�tr�n �l �nvinge pe Baiazid. �nv���m �n �coal� acest lucru, avem �i poezia lui Mihai Eminescu despre b�t�lie. Nu este nimic adev�rat, pentru c� dup� b�t�lia de la Rovine, Mircea cel B�tr�n st� aproape doi ani �i jum�tate �n Transilvania. Dac� ar fi c�tigat b�t�lia ce c�uta �n martie 1395 la Bra�ov �i se �nchina regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg? De ce de patru ori a �ncercat armata ungar� s� �l repun� pe tronul ��rii Rom�ne�ti pe Mircea cel B�tr�n �i nu a reu�it pentru c� au venit turcii �ntotdeauna �i l-au alungat pe Mircea? A fi patriot nu �nseamn� s� fii mincinos. Patriotismul nu se m�soar� �n minciuni�, consider� Marius Diaconescu.
Istoria �nv��at� de la televizor
�Rom�nul din ziua de azi �nva�� mai mult� istorie de la televizor �i din filme dec�t din c�r�ile de istorie. �n condi�iile �n care ai o jum�tate de pagin� despre �tefan cel Mare �i Iancu de Hunedoara �n c�r�ile de istorie �i ai dou�, trei ore de film care se repet�, atunci rom�nul �nva�� istoria din filme. �n general cam tot ceea ce este film istoric con�ine multe mituri �i multe falsuri.
Pe baza acestor filme s-au creat ni�te personalit��i, regizori si actori. M� refer la binecunoscutul Sergiu Nicolaescu. Tot respectul pentru el, dar din p�cate el a falsificat mult� istorie prezent�nd eroi cu o imagine fals�. Dar nu numai el. Ca exemplu v� dau filmul Pintea Viteazul. �n film ni se spune c� rom�nii erau asupri�i de c�tre habsurgi �i luptau �mpotriva habsurgilor. Fals! Pintea Viteazul era un t�lhar la drumul mare. Tocmai habsurgii au fost cei care i-au sprijinit pe rom�ni �n conflictul care tocmai �ncepea �ntre ei �i unguri.
Un alt mit bine �mp�m�ntenit este despre prietenia ce �i lega pe �tefan cel Mare �i Vlad �epe�. Aceast� prietenie este prezentat� �i �n filmele istorice. De altfel, mul�i istorici �ncearc� s� explice de ce a atacat cetatea Chilia �i automat �ara Rom�neasc� �tefan cel Mare, atunci c�nd Vlad �epe� era �n plin r�zboi cu turcii. Mai to�i spun c� domnitorul moldovean a vrut s� salveze Chilia din m�na turcilor. Nu este adev�rat! Chilia era atacat� de pe mare de c�tre turci, iar de pe uscat era de �tefan cel Mare. Era de fapt o conlucrare a celor dou� armate, moldovean� �i otoman� �mpotriva lui Vlad �epe��, sus�ine istoricul.
Marius Diaconescu este lector doctor universitar la Facultatea de Istorie a Universit��ii din Bucure�ti. A publicat numeroase studii �i c�r�i, consult�nd arhive din Austria, Polonia, Ungaria �i Vatican.

sunt un tip timid,nu vrei s� m� cunoști,fromoaso! Au �ncercat toate nevestele mele dar....
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 14:39

Istoria este relativa....Trecutul nu conteaza prea mult...Traim in prezent...daca nu stim sa traim ...e vina noastra...Cei din trecut au tolerat anumite situatii...noi nu trebuie sa le toleram....A dori sa reinvii trecutul mi se pare o prostie ....Simplul fapt ca multi dintre noi am ales sa traim pe alte meleaguri...inseamna ceva...Te duci acolo unde te simti bine ...unde esti apreciat sau unde esti bine platit...A te gandi la ce ai lasat acasa sau a transmite nostalgia urmasilor ...mi se pare o prostie...Urmasii trebuie sa se adapteze in locurile in care sunt ...daca nu se adapteaza atunci pot sa plece...Acum nu-i mai tine nimeni cu forta...pot sa-si aleaga destinul...Viitorul e altceva ...e pentru urmasii nostri ....nu putem sa-l faurim noi,decat partial ...Optiunea finala le apartine....A forta viitorul mi se pare o mare greseala ...ar trebui sa intelegem asta...Dar cu cine ? Sunt prea multi prosti pe lumea asta....pacat ....

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 14:42

De la: _KARPOV, la data 2010-10-05 14:39:31

Istoria este relativa....Trecutul nu conteaza prea mult...Traim in prezent...daca nu stim sa traim ...e vina noastra...Cei din trecut au tolerat anumite situatii...noi nu trebuie sa le toleram....A dori sa reinvii trecutul mi se pare o prostie ....Simplul fapt ca multi dintre noi am ales sa traim pe alte meleaguri...inseamna ceva...Te duci acolo unde te simti bine ...unde esti apreciat sau unde esti bine platit...A te gandi la ce ai lasat acasa sau a transmite nostalgia urmasilor ...mi se pare o prostie...Urmasii trebuie sa se adapteze in locurile in care sunt ...daca nu se adapteaza atunci pot sa plece...Acum nu-i mai tine nimeni cu forta...pot sa-si aleaga destinul...Viitorul e altceva ...e pentru urmasii nostri ....nu putem sa-l faurim noi,decat partial ...Optiunea finala le apartine....A forta viitorul mi se pare o mare greseala ...ar trebui sa intelegem asta...Dar cu cine ? Sunt prea multi prosti pe lumea asta....pacat ....

Ce ai scris tu , a devenit trecut ,ca' eu scriu acum!Traiasca; tara,patria si poporul,care nu v-a cunnoaste ce inseamna DEMOCRATIE

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 05:50

Adevarata democratie este cind autocratia e mica, mica de tot.
Se invata din mers. Acum se merge.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 06:02

Apropo de relatii de subordonare. La turci, cu toate ca era un sistem autocrat, era obligat si sultanul sa respecte draconic niste reguli care nu ii erau favorabile. Nu mai stiu exact, dar unul din ei, celebru, le-a incalcat. Si era urmarit de spahii, parca, prin tirgul Istanbulului, sa-l omoare. A scapat, iar militarii respectivi nu au patit nimic, fiindca erau in drept sa-l omoare. Parca a iesit in tirg si nu avea voie, ceva de genul asta.

Deci si sistemele autocrate aveau reguli mai in defavoarea virfului piramidei.

Si oricum sistemele autocrate isi traiesc ultimele clipe.
Autocratia de orice fel si din orice domeniu. Dupa unele estimari, se intareste pentru vreo ...... ani.Atit.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2010, ora 12:15

Eu vreau o republica fara presedinte si fara parlament....doar cu niste manageri buni...

| Varianta pentru tiparire a topicului REPUBLICA,o improvizatie impusa pe aceste meleaguri.
Mergi la: