Info
x
miscarea ---------- kinetoterapia !
|
Fosta membra 9am.ro 115 mesaje Membru din: 6/09/2009 |
Postat pe: 3 Februarie 2011, ora 14:38
Ar fii mobilizator cu sosirea primaverii o abordare a subiectului Miscarea --- kinetoterapia . lansez ideea ZP- yloz Expert in kinetoterapie si motricitate speciala Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Februarie 2011, ora 14:47
De la: Zoltan, la data 2011-02-03 14:38:18 Vin in ajutorul celor care doresc sa se miste si sa nu ajunga neaparat la kinetoterapeut (de la noul nascut pana la sportivi si cei de varsta a treia .) Termenul modern de kinesiologie are in zilele noastre o triplă circulație ca înțeles : 1. ca știință; 2. ca disciplină; 3. și ca profesie. Porind de la una din definițiile kinesiologiei , sau particular a kinesiologiei medicale ( evident exista o serie de specialități care se preocupă de kinetologia nemedicală studiind aspectele motricității umane fără relația cu boala si kinetoterapia. ) vom afla că studiază structurile și mecanismele neuromusculare și articukare care asigură omului activiti motrice normale, înregistrând , analizând și corectând mcanismele deficitarea disfuncționale . Stricto sensum, kinesiologia are în studiu aparatul locomotor sau mai corect neuro-mio-artro-kinetic . Fiind cea mai reprezntativă și complexă specialitate care abordează activitatea fizică ( mișcarea) ataât la indivizi sănătoșicât șu la ci cu imfirmități, incapacități, și handicapuri. Kinesiologia și-a dezvoltat o serie de abordări interdisciplnare pe problema mișcării. Acestea sunt : Mișcarea și științele biologice ; Mișcarea și cordonarea echilibru; Mișcarea ca element de legătură în dualism ( cartezian ) corp și minte ; Mișcarea și medicina; Mișcarea în contextul societății și culturii . Mișcarea și robotica , etc. In concluzie : se acordă o tot mai largă importanță studierii aprofundate a fiziologiei exercițiilor terapeutice, abordarea problemelor de biochimie a mișcării biomecanica corectă a mișcării, componentele neurofiziologice , conceptul unității fizice și psihice pe baza căruia se realizează programele de kinetoterapie , terapie ocupațională, activități fzice adaptate, preocuparea pentru stilul de viață pentru nivelul de fitness. În cele de mai sus, s-a putut vedea cu ușurință multitudinea de activități umane care au la bază ca element esențial mișcarea . Empirismul și diletantismul ( încă persistă din păcate !!) în practica acestor activități umane începe să dispară sau mai bine zis este pe cale să dispară ( cu organizarea cursurilor de formare profesională de către centre de perfecționare profesionale , cu cadre foarte bine pregătite ) considerîndu-se că ăn lumea modernă orice activitate poate beneficia de pregătire corectă și mai eficientă. Treptat acest rol de educare și pregătire practică ( care incă nu este destul ) , a fost preluat în special de kinetologie ca știință a mișcării și dus la îndeplinire de kinetoterapeuți dar după o pregătire specială a acestora . Așa au apărut cursurile masterale, sau alte cursuri postuniversitare în colaborare cu alte universități prin acorduri de colaborare sau cu asociații profesionale din strainătate ( Bobath; Vojta, Kineziotaping; Stretching activ global posturologia met Souchard , PNF Kabat, si multe altele ) ZP /Yloz Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 5 Februarie 2011, ora 14:09
Nu cred ca cei care navigheaza la 9 AM News , sunt impotriva miscarii , a sportului sub alta forma , si a terapiei prin miscare adica kinetoterapia vindecatoare de multe ori ! Asa ca >> Astept intrebari , sugestii, priviind colaborarea pentru a fii sanatos , de a folosii profilaxia kinetorterapeutica in viata de zi cu zi , sau daca deja aveti unele disfunctii, probleme , mici majore sau din claificare IDH ( infirmitate, incapacitate/ disabilitate sau handicap ), impreuna sa rezolvam ceea ce nu stiti sau nu cunoasteti . Yloz |
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 11:43
Eu ma misc printre tomberoane
Raporteaza abuz de limbaj
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 11:43
Eu ma misc printre tomberoane
Raporteaza abuz de limbaj
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 14:02
< E mai bine dacat sa stai la TV ! > indiferent din care parte a baricadei ne aflam ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2012, ora 14:06
De la: Zoltan, la data 2011-02-03 14:38:18 Lumea e perfect sanatos asa se vede din acest Forum . Numai bine ! ZP Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2012, ora 14:08
Raporteaza abuz de limbaj |