back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

miscarea ---------- kinetoterapia !

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2011, ora 14:38

Ar fii mobilizator cu sosirea primaverii o abordare a subiectului
Miscarea --- kinetoterapia .

lansez ideea
ZP- yloz
Expert in kinetoterapie si motricitate speciala

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2011, ora 14:47

De la: Zoltan, la data 2011-02-03 14:38:18

lansez ideea
ZP- yloz

Vin in ajutorul celor care doresc sa se miste si sa nu ajunga neaparat la kinetoterapeut (de la noul nascut pana la sportivi si cei de varsta a treia .)

Termenul modern de kinesiologie are in zilele noastre o triplă circulație ca înțeles :
1. ca știință;
2. ca disciplină;
3. și ca profesie.
Porind de la una din definițiile kinesiologiei , sau particular a kinesiologiei medicale ( evident exista o serie de specialități care se preocupă de kinetologia nemedicală studiind aspectele motricității umane fără relația cu boala si kinetoterapia. ) vom afla c㠄studiază structurile și mecanismele neuromusculare și articukare care asigură omului activiti motrice normale, înregistrând , analizând și corectând mcanismele deficitarea – disfuncționale ”.
Stricto sensum, kinesiologia are în studiu aparatul locomotor sau mai corect neuro-mio-artro-kinetic .
Fiind cea mai reprezntativă și complexă specialitate care abordează activitatea fizică ( mișcarea) ataât la indivizi sănătoșicât șu la ci cu imfirmități, incapacități, și handicapuri.
Kinesiologia și-a dezvoltat o serie de abordări interdisciplnare pe problema mișcării.
Acestea sunt :
• „Mișcarea” și științele biologice ;
• „Mișcarea” și cordonarea – echilibru;
• „Mișcarea” ca element de legătură în dualism ( cartezian ) „corp” și „minte ”;
• „Mișcarea” și medicina;
• „Mișcarea” în contextul societății și culturii .
• „Mișcarea” și robotica , etc.
In concluzie : se acordă o tot mai largă importanță studierii aprofundate a fiziologiei exercițiilor terapeutice, abordarea problemelor de biochimie a mișcării biomecanica corectă a mișcării, componentele neurofiziologice , conceptul unității fizice și psihice pe baza căruia se realizează programele de kinetoterapie , terapie ocupațională, activități fzice adaptate, preocuparea pentru stilul de viață pentru nivelul de fitness.
În cele de mai sus, s-a putut vedea cu ușurință multitudinea de activități umane care au la bază ca element esențial „mișcarea” . Empirismul și diletantismul ( încă persistă din păcate !!) în practica acestor activități umane începe să dispară sau mai bine zis este pe cale să dispară ( cu organizarea cursurilor de formare profesională de către centre de perfecționare profesionale , cu cadre foarte bine pregătite ) considerîndu-se că ăn lumea modernă orice activitate poate beneficia de pregătire corectă și mai eficientă.
Treptat acest rol de educare și pregătire practică ( care incă nu este destul ) , a fost preluat în special de kinetologie ca „știință a mișcării” și dus la îndeplinire de kinetoterapeuți dar după o pregătire specială a acestora .
Așa au apărut cursurile masterale, sau alte cursuri postuniversitare în colaborare cu alte universități prin acorduri de colaborare sau cu asociații profesionale din strainătate ( Bobath; Vojta, Kineziotaping; Stretching activ global – posturologia met Souchard , PNF Kabat, si multe altele )

ZP /Yloz

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 5 Februarie 2011, ora 14:09

Nu cred ca cei care navigheaza la 9 AM News , sunt impotriva miscarii , a sportului sub alta forma , si a terapiei prin miscare adica kinetoterapia vindecatoare de multe ori !
Asa ca >>
Astept intrebari , sugestii, priviind colaborarea pentru a fii sanatos , de a folosii profilaxia kinetorterapeutica in viata de zi cu zi , sau daca deja aveti unele disfunctii, probleme , mici majore sau din claificare IDH ( infirmitate, incapacitate/ disabilitate sau handicap ), impreuna sa rezolvam ceea ce nu stiti sau nu cunoasteti .
Yloz

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 11:43

Eu ma misc printre tomberoane

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 11:43

Eu ma misc printre tomberoane

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 14:02

< E mai bine dacat sa stai la TV ! > indiferent din care parte a baricadei ne aflam !

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2012, ora 14:06

De la: Zoltan, la data 2011-02-03 14:38:18

lansez ideea
ZP- yloz

Lumea e perfect sanatos asa se vede din acest Forum .
Numai bine !
ZP

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2012, ora 14:08

| Varianta pentru tiparire a topicului Miscarea ---------- kinetoterapia !
Mergi la: