back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Recomandãri de bune maniere pe forum

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 15:42

Când eºti începãtor într-un forum ai o stigherealã fireascã, nu ºtii ce se face ºi ce nu...
Hai sã-i ajutãm pe nou veniþi cu câteva recomandãri care sã ne facã tuturor viaþa mai uºoara!

1 Forumul e loc public, toatã lumea are dreptul ºi libertatea sã facã in el vizualizãri ºi postãri. Se poate sã treacã luni de zile în care nimeni nu se uitã la un profil Deci dacã tu ai primit vizite eºti norocos, nu e cazul sã-i stresezi pe cei care s-au uitat la profilul tãu cu observaþii ºi atenþionãri. Dacã au ceva de spus, spun ei.
2 Dacã ai abordat pe cineva ºi nu-þi rãspunde, e bine sã-l laºi în pace, zi mersi cã nu þi-a rãspuns cu o jignire. Dacã-i plãceai în mod deosebit ori te aborda el, ori îþi rãspundea imediat.
3 Abþine-te sã consideri cã toatã lumea þi se adreseazã...dacã o face îþi dai seama pentru cã citeazã ceva ce ai spus tu
4 Abþine-te sã lansezi judecãþi despre cei din forum, eºti nou deci este foarte posibil sã greºeºti.
5 Lista de prieteni nu înseamnã nimic, e utila doar când profilul care te intereseazã are setãri cum cã numai prietenii îi pot vedea pozele de exemplu.
6 Excesul de precizãri dintr-o postare dã impresia cã-l consideri idiot pe cel care citeºte ºi te chinui sã te cobori la nivelul lui.
7 Utilizarea majusculelor este recomandatã numai dacã simþi nevoia sã þipi la cineva sau sa spui ceva în mod foarte apasat.
8 Cuvintele - ar fi de preferat sã fie scrise în întregime ºi sã se respecte gramatica limbii române.

......mai sunt o mulþime, completaþi voi

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 15:47

.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 15:58

Asa pisicuto... pune-ne la punct !

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:01

De la: adakaleh, la data 2010-07-28 15:58:53Asa pisicuto... pune-ne la punct !

Nee, asta-i gãselniþa lui Mihai cu punctul

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:05

9. sa nu injuri

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:07

10. mincati nuci. Dezvolta telectu.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:09

De la: nastasemihail, la data 2010-07-28 16:07:3110. mincati nuci. Dezvolta telectu. Eu nu am mai mincat din iarna. Se cunoaste?

Ahaa, de aia-s nucile scumpe

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:12

De la: Ingrid, la data 2010-07-28 16:01:16
De la: adakaleh, la data 2010-07-28 15:58:53Asa pisicuto... pune-ne la punct !

Nee, asta-i gãselniþa lui Mihai cu punctul
bune recomandari si buna intentie...
Ramane sa mai si tinem cont de ele...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:26

De la: Ingrid, la data 2010-07-28 15:42:54Când eºti începãtor într-un forum ai o stigherealã fireascã, nu ºtii ce se face ºi ce nu...
Hai sã-i ajutãm pe nou veniþi cu câteva recomandãri care sã ne facã tuturor viaþa mai uºoara!

1 Forumul e loc public, toatã lumea are dreptul ºi libertatea sã facã in el vizualizãri ºi postãri. Se poate sã treacã luni de zile în care nimeni nu se uitã la un profil Deci dacã tu ai primit vizite eºti norocos, nu e cazul sã-i stresezi pe cei care s-au uitat la profilul tãu cu observaþii ºi atenþionãri. Dacã au ceva de spus, spun ei.
2 Dacã ai abordat pe cineva ºi nu-þi rãspunde, e bine sã-l laºi în pace, zi mersi cã nu þi-a rãspuns cu o jignire. Dacã-i plãceai în mod deosebit ori te aborda el, ori îþi rãspundea imediat.
3 Abþine-te sã consideri cã toatã lumea þi se adreseazã...dacã o face îþi dai seama pentru cã citeazã ceva ce ai spus tu
4 Abþine-te sã lansezi judecãþi despre cei din forum, eºti nou deci este foarte posibil sã greºeºti.
5 Lista de prieteni nu înseamnã nimic, e utila doar când profilul care te intereseazã are setãri cum cã numai prietenii îi pot vedea pozele de exemplu.
6 Excesul de precizãri dintr-o postare dã impresia cã-l consideri idiot pe cel care citeºte ºi te chinui sã te cobori la nivelul lui.
7 Utilizarea majusculelor este recomandatã numai dacã simþi nevoia sã þipi la cineva sau sa spui ceva în mod foarte apasat.
8 Cuvintele - ar fi de preferat sã fie scrise în întregime ºi sã se respecte gramatica limbii române.

9)Nu trebuie obligatoriu sa va ganditi ca cine va contrazice este dusmanul dumneavoastra ,ca are ceva cu dumneavoastra, si sa percepeti contrazicerea ca fiind un atac la persoana dumneavoastra.Cu alte cuvine nu fiti prosti!
10) Daca va faceti mai multe clone ,evitati sa discutati doar intre "voi" laudandu-va sau injurand ca un grup de... proletari furiosi.
11) Nu va lasati atrasi de sisteme de gasti in care sa aparati pe cineva doar deoarece este din gasca dumneavoastra, sau sa injurati pe altcineva, deoarece a suparat pe cineva din gasca.Este un lucru jenant .
12) Evitati discutiile oneste in materie de religie.Costa scump, iar multi "credinciosi" sunt foarte "grabnic varsatori de sange!" .
13) Se sare deoarece aduce ghinion... .
14) Butonul "report" este pur si simplu decorativ asa ca nu va puneti sperante in el.
15) Basescu nu citeste acest forum, asa ca daca doriti sa ii dati limbi in fundulet, mergeti si scrieti pe asfaltul de la Cotroceni cat de minunat este. Sa nu uitati sa va semnati.
16) In esenta forumul este plin de oameni placuti,inteligenti ,destul de politicosi fata de alte forumuri , dar fiecare are categoric si micile lui damblale .Respectati damblalele altora, deoarece va garantez ca si voi,ca toata lumea, aveti asa ceva.

...mai continuati si voi ...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:30

Multam Vanea

n+1) Dacã vã taxeazã cineva, verificaþi-vã bine postãrile, varianta cã e nebun sã fie ultima pe listã

Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:36

De la: vaneamarin, la data 2010-07-28 16:26:01
De la: Ingrid, la data 2010-07-28 15:42:54Când eºti începãtor într-un forum ai o stigherealã fireascã, nu ºtii ce se face ºi ce nu...

9)Nu trebuie obligatoriu sa va ganditi ca cine va contrazice este dusmanul dumneavoastra ,ca are ceva cu dumneavoastra, si sa percepeti contrazicerea ca fiind un atac la persoana dumneavoastra.Cu alte cuvine nu fiti prosti!
10) Daca va faceti mai multe clone ,evitati sa discutati doar intre "voi" laudandu-va sau injurand ca un grup de... proletari furiosi.
11) Nu va lasati atrasi de sisteme de gasti in care sa aparati pe cineva doar deoarece este din gasca dumneavoastra, sau sa injurati pe altcineva, deoarece a suparat pe cineva din gasca.Este un lucru jenant .
12) Evitati discutiile oneste in materie de religie.Costa scump, iar multi "credinciosi" sunt foarte "grabnic varsatori de sange!" .
14) Butonul "report" este pur si simplu decorativ asa ca nu va puneti sperante in el.
15) Basescu nu citeste acest forum, asa ca daca doriti sa ii dati limbi in fundulet, mergeti si scrieti pe asfaltul de la Cotroceni cat de minunat este. Sa nu uitati sa va semnati.
16) In esenta forumul este plin de oameni placuti,inteligenti ,destul de politicosi fata de alte forumuri , dar fiecare are categoric si micile lui damblale .Respectati damblalele altora, deoarece va garantez ca si voi,ca toata lumea, aveti asa ceva.

15bis) .................................o bucata de asfalt s-o gasi si pentru useri opozanti .

Domnu ' Vanea..ca sa nu fie discriminare.
In rest , bune observatii !

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:41

17. Cand ati avut o zi mai proasta, nu va grabiti sa intrati online si sa refulati frustrarile acumulate. poate si altii sunt in situatia voastra si chiar nu au nevoie sa se incarce cu altele in plus.

18. Abtineti-va de la a da verdicte finale despre o anumita persoana sau situatie, atata timp cat nu cunoasteti indeajuns persoana sau situatia respectiva

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:54

De la: adakaleh, la data 2010-07-28 16:36:28
De la: vaneamarin, la data 2010-07-28 16:26:01

15bis) .................................o bucata de asfalt s-o gasi si pentru useri opozanti .

Domnu ' Vanea..ca sa nu fie discriminare.
In rest , bune observatii !

Si observatia asta comentata de dumnevoastra era foarte buna dar v-a apucat mila de "discriminatii" aia pupacios-basescieni .... .Doamna , domnisoara,cu nostalgicii lui Ceausescu si cu pupaciosii lui Base nu trebuie sa aveti mila. Este o problema de interes national .Cum procedeaza germanii cu neo-nazistii asa ar trebui sa procedam si noi nostalgicii sau cu aia care au ajuns sa adore neconditionat un singur om,un tatuc.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 16:56

De la: M_Elody, la data 2010-07-28 16:41:56 17. Cand ati avut o zi mai proasta, nu va grabiti sa intrati online si sa refulati frustrarile acumulate. poate si altii sunt in situatia voastra si chiar nu au nevoie sa se incarce cu altele in plus.

Ce naiba faci cu punctul 17,vrei sa imi reduci postarile cu 50%?...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 17:01

De la: vaneamarin, la data 2010-07-28 16:56:04
De la: M_Elody, la data 2010-07-28 16:41:56 17. Cand ati avut o zi mai proasta, nu va grabiti sa intrati online si sa refulati frustrarile acumulate. poate si altii sunt in situatia voastra si chiar nu au nevoie sa se incarce cu altele in plus.

Hai sa-l facem mai specific - aveþi voie sã refulaþi numai la politice

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 17:06

De la: Ingrid, la data 2010-07-28 17:01:46
De la: vaneamarin, la data 2010-07-28 16:56:04

Hai sa-l facem mai specific - aveþi voie sã refulaþi numai la politice
...si pe topicul de cearta si descarcare a nervilor al ,,printuluifugar''!!!
Pardon, printfermecator...

deep_in_thought

158 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 17:39

Noule venit,inarmeaza-te cu rabdarea de a citi citate la citate la citate la citate...(asta pt ca cica-ti consideri interlocutorul tampit)...Nu-ti lua "elan" cand vezi vreun topic ce ti se pare interesant...caci cu siguranta ajunge sa fie chatuit si pun pariu ca n-o sa-ti mai vina sa scrii ce este in sufletul tau cand cu cateva posturi in urma vezi batalii de orgoliu (aproape sangeroase de-ar fi in real) pline de ura si jigniri de zici ca oamenii de aici isi iau unul altuia painea...Trebuie sa fii umil..cu capul plecat sa nu "pici" prost..sa faci reverente la intrare...eventual sa-ti cauti un protejant din cei vechi ca sa ai viata mai usoara...Nu incerca sa iti explici ce se intampla pe aici,nici ei nu stiu care ,cu cine si de ce..si cica se poarta clonele la greu...Deci sfatul meu-tot de incepator-stai in banca ta..."nu spera si nu ai teama"...DAca esti forumist venit de pe alte forumuri mai stricte,stai linistit.Aici e casa fara caini..Nu exista moderator,nu da nimeni cu mopul dupa tampenii..asa ca...ai ajuns in PAradis si poti sa faci ce vrei..Forumare placuta..Daca rezisti mai mult de o saptamana inseamna ca stai bine cu nervii...

"Intre marginile mele ,lumea mea fara de margini"
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 18:13

De la: deep_in_thought, la data 2010-07-28 17:39:37Noule venit,inarmeaza-te cu rabdarea de a citi citate la citate la citate la citate...(asta pt ca cica-ti consideri interlocutorul tampit)...Nu-ti lua "elan" cand vezi vreun topic ce ti se pare interesant...caci cu siguranta ajunge sa fie chatuit si pun pariu ca n-o sa-ti mai vina sa scrii ce este in sufletul tau cand cu cateva posturi in urma vezi batalii de orgoliu (aproape sangeroase de-ar fi in real) pline de ura si jigniri de zici ca oamenii de aici isi iau unul altuia painea...Trebuie sa fii umil..cu capul plecat sa nu "pici" prost..sa faci reverente la intrare...eventual sa-ti cauti un protejant din cei vechi ca sa ai viata mai usoara...Nu incerca sa iti explici ce se intampla pe aici,nici ei nu stiu care ,cu cine si de ce..si cica se poarta clonele la greu...Deci sfatul meu-tot de incepator-stai in banca ta..."nu spera si nu ai teama"...DAca esti forumist venit de pe alte forumuri mai stricte,stai linistit.Aici e casa fara caini..Nu exista moderator,nu da nimeni cu mopul dupa tampenii..asa ca...ai ajuns in PAradis si poti sa faci ce vrei..Forumare placuta..Daca rezisti mai mult de o saptamana inseamna ca stai bine cu nervii...

Foarte bune completari, eu uitasem de masochiºti, dar ºi ei sunt oameni !

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 18:15

Pont BONUS: forumiºtii sunt ca oamenii, socializeaza cu plãcere cu persoanele agreabile !

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 18:27

Este adevarat ca pe forumul asta se chatuieste mai mult decat pe alte forumuri, insa avantajul consta in aceea ca utilizatori se pot cunoaste mai bine intre ei, unii leaga prietenii ce trec dincolo de limita virtualului. Intr-adevar, aici poti posta aproape orice, moderatorii sunt ingaduitori.
Pe alte forumuri , daca ai postat offtopic, postarea ti-este stearsa sau mutata de catre moderator pe topicul cu tema respectiva.

Fosta membra 9am.ro

136 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 23:30

Forumul nu e un ring de box, in care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversitatii, chiar daca e unul al dezbaterii, al parerilor contradictorii. Ceea ce urmareste participantul nu e sa brutalizeze, ci sa convinga. Nu sa sparga nasurile, ci sa reorienteze mintile. Asta se face cu argumente, cu verva, nu insa cu injurii si suturi. Si inca ceva: in piata publica nu te duci dezbracat, sau in pijama, sau nespalat. Te duci ingrijit la vorba si la port, gata sa contrezi, gata sa iti sustii fara concesii convingerile, dar niciodata preocupat sa iti injosesti opozantii sau pe tine insuti prin gesturi si cuvinte de ocara. E recomandabil sa stii despre ce vorbesti, sa te exprimi corect si limpede si, mai ales, sa fii la obiect si in cunostinta de cauza si sa nu vii, neaparat, cu argumente de genul “vechimii si experientei” pe forumuri. Sa nu te lasi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Sa combaþi idei, nu oameni, sa nu-ti iei antipatiile personale drept „principii“, nici competenþa proprie drept cristal.
Forumul nu este o anexa a dormitorului sau a wec-ului de acasa. Este o iesire in lume, cu tot ceea ce presupune o asemenea iesire, de la imbracaminte la cuvant.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 23:42

De la: Porumbelul, la data 2010-07-28 23:30:56Forumul nu e un ring de box, in care intri pus pe mutilarea adversarului. El nu e, de fapt, un loc al adversitatii, chiar daca e unul al dezbaterii, al parerilor contradictorii. Ceea ce urmareste participantul nu e sa brutalizeze, ci sa convinga. Nu sa sparga nasurile, ci sa reorienteze mintile. Asta se face cu argumente, cu verva, nu insa cu injurii si suturi. Si inca ceva: in piata publica nu te duci dezbracat, sau in pijama, sau nespalat. Te duci ingrijit la vorba si la port, gata sa contrezi, gata sa iti sustii fara concesii convingerile, dar niciodata preocupat sa iti injosesti opozantii sau pe tine insuti prin gesturi si cuvinte de ocara. E recomandabil sa stii despre ce vorbesti, sa te exprimi corect si limpede si, mai ales, sa fii la obiect si in cunostinta de cauza si sa nu vii, neaparat, cu argumente de genul “vechimii si experientei” pe forumuri. Sa nu te lasi dominat de idei fixe, de obsesii private, de instincte nedomesticite. Sa combaþi idei, nu oameni, sa nu-ti iei antipatiile personale drept „principii“, nici competenþa proprie drept cristal.
Forumul nu este o anexa a dormitorului sau a wec-ului de acasa. Este o iesire in lume, cu tot ceea ce presupune o asemenea iesire, de la imbracaminte la cuvant.

Corecte idei, apreciez mult ca ni le-ai reamintit! Doamna M_Elody cred ca se va bucura si ea

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 28 Iulie 2010, ora 23:53

18. Abtineti-va de la a da verdicte finale despre o anumita persoana sau situatie, atata timp cat nu cunoasteti indeajuns persoana sau situatia respectiva

19. Cand postezi cuvintele sau parerile altcuiva, ai grija sa pui ghilimelele de citat si/sau sa mentionezi autorul, in semn ca intradevar ii respecti gandirea, nu incerci sa ti-o insusesti.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 00:20

20. Daca ti se pare ca cineva e dur cu tine, nu o lua personal, probabil e dur si cu altii indiferent de vechimea in forum.

Fosta membra 9am.ro

458 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 07:51

Am citit cu atentie si cu putina evlavie tot ce s-a scris pana acum si ma intreb (si intreb pe forumistii vechi), cum de nu le-a venit ideea sa scrie acest topic mai de la inceputuri!? Dar imi raspund raspicat: Niciodata nu e prea tarziu! Acum ma simt ca un credinciuos ce ia ad-litteram scrierile biblice si sunt convinsa ca mi-a venit mintea la cap!

Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 16:16

Eu mi-am cumparat manusi albe. Serios.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 16:25

De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 16:16:40Eu mi-am cumparat manusi albe. Serios.

Manusi de box Mihail ?!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 16:38

De la: vaneamarin, la data 2010-07-29 16:25:00
De la: nastasemihail, la data 2010-07-29 16:16:40Eu mi-am cumparat manusi albe. Serios.

Manusi de box Mihail ?!

De curatenie, ca am mini de maimuta de la atita apa si dero.

Fosta membra 9am.ro

136 mesaje

Postat pe: 29 Iulie 2010, ora 21:34

La indemnul unui “forumist”, dat pe un alt topic, de a da "niste indrumari pentru noii veniti", ma conformez si spun urmatoarele:
- aici, pe forumuri, nu exista alte reguli afara de bunul simt si buna crestere;
- poate cei vechi, si mai putin noii veniti, au nevoie de recomandari si in nici un caz nu au nici un alt drept decat acela de a participa, daca doresc, la dezbateri, si cu atat mai mult de a avea alte pretentii;
- cei care si-au deschis un cont cu ceva timp in urma nu au alte drepturi decat cei care si-au deschis contul mult mai tarziu, tot bun simt si buna crestere li se cere si lor. “Experienta”, a se intelege vechimea, nu constituie nici un atu;
- pe mine, cel mai mult, ma irita, tendinta degradarii dezbaterilor si nu neaparat calitatea acestora;
- fiecare intra cand vrea, unde vrea si spune ce crede de cuviinta;
- deocamdata, trebuie sa recunoastem, forumurile, asa cum sunt acum, reflecta intr-o mare masura oglinda societatii in care traim;
- sub protectia anonimatului ne comportam mai rau decat ca pe strada, unde macar de frica, cel putin, te mai abtii ca sa nu iei un cap in barba;
- pentru cresterea calitatii dezbaterilor si a comportamentului pe forumuri trebuie avut in vedere, pe langa bunul simt si buna crestere, ca nici un lucru care nu te costa nimic, nicicand nu vei fi in stare sa-l pretuiesti inainte de a-l pierde. Cred ca nu este nevoie de nici o alta regula.

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 August 2010, ora 19:21

Nu stiam, de topicul asta....

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Recomandãri de bune maniere pe forum
Mergi la: