Info
x
Purtam sau nu centura de siguranta? unii spun ca incalca drepturi!
|
jones 22 mesaje Membru din: 3/07/2008 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 21:51
Am vazut comentariul asta la un articol despre siguranta, pe sotto. (www.sotto.ro/comentarii/articol/3203/Mare-porcarie.html)
"Siguranta persoanei(exceptand-o pe a minorilor)apartine in totalitate celui"protejat".Studiile au demonstrat ca in multe cazuri centura a avut un rol salvator,dar si in destul de multe s-a murit din cauza ei!Personal sunt foarte incomodat de centura,mi se pare ca mi se incalca flagrant dreptul la libertate impunandu-mi-se s-o port obligatoriu,respir greu pt ca ma strange,ies greu din masina din cauza ei(ma intreb cum ar fi daca dupa un impact masina ar fi deformata si omul inconstient).Fiecare om TREBUIE sa dispuna LIBER de masuri de securitate proprii.Libertatea individului este grav incalcata de aceasta inventie ce doar mareste pretul masinilor(ca si airbagul)umpland buzunarele unora in numele unei pretinse griji demagogice fata de siguranta oamenilor.Aceasta centura de la Ford in loc sa evolueze in a nu incomoda,ea este si mai mare si mai incomoda,ajungand sa transforme traficul in cosmar pt calatori.Sunt total impotriva acestor smecherii ce nu au alt scop decat marirea preturilor masinilor,imbogatirea unora pe spinarea consumatorilor-cumparatorilor-,in numele drepturilor individului dezaprob aceasta porcarie incomoda si ineficienta." Eu nu mai pot sa spun nimic. Nu-mi vine sa cred ca cineva, in 2009, poate sa gandeasca asa. Centura salveaza vieti, dar omului care a scris mesajul de mai sus nu-i pasa de asta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
jejnk 138 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 02:15
pana la urma e viata lui, daca vrea sa o poarte bine, daca nu e alegerea lui, nu ar trebui sa te intereseze de viata altora, daca tu te simti sigur si bine in centura, o porti!! daca nu , nu ! eu unul nu o port, in bucuresti cand conduc nu port, la drum lung insa o pun, e o sansa in plus in caz de accident si atunci de ce sa nu profit de ea?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
cuore_sportivo_NTZ 6 mesaje Membru din: 18/09/2008 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 21:20
tipul este probabil un frustrat, burtos si cu o masina SH de curg tablele pe ea....un om normal, educat, in anul 2009 nu poate gandi asa...
din pacate asta este piata auto din Romania....multi burtosi, idioti, au cumprat cate un SH obosit, agata cate o cu*va si se cred zmei ... :)) asta e..pt toti de genul asta, le recomand cu caldura Dacia Logan =)) Cuore sportivo Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 21:45
Da ce pot sa spun:unii sunt inconstienti.....sunt date concrete pro centura de siguranta(adac,ncap)acum pot spune ca,in cazul meu,dupa suitul in masina,al2lea lucru este asigurarea cu centura de siguranta.si daca merg 200m tot o utilizez(la cati conducatori auto cu permis de pitesti sunt pe drumuri...)si nu o consider drept o incalcare a drepturilor mele la libertate ci un mijloc de a reduce riscul decesului in cazul unui accident.Nu de alta,dar daca esti mort nu mai poti fi liber(cum afirma pulsar cel ce a scris articolul).stiti cum e,daca procedura e incorecta,problema de fond devine irelevanta...adica daca nu porti centura si ai murit,pe noi nu ne intereseaza ...e alegerea ta.si daca te incomodeaza la respirat,mai apucate de o cura cva.deja mia intrat in reflex purtatul centurii.drive safe all
|
Fosta membra 9am.ro 54 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 09:34
Porcarie incomoda si ineficienta?? Pai e simplu pana la urma....cine are parerea asta, ar trebui pus intr-o masina, sa intre intr-un zid la 50 km/h cu centura si apoi fara..ca sa dispara indoiala din mintile multora care
zic ei, li se incalca drepturile. Si da, exact din asta se imbogatesc unii pe spinarea altora...din vanzarea centurilor de siguranta la masini...
|
lucianvarciu 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 11:52
toata lumea e constienta ca centura salveaza vieti, dar nimanui nu-i place sa ia amenzi din cauza ca nu gasesc "pandarii" alt motiv sa te taxeze.
|
Fosta membra 9am.ro 54 mesaje Membru din: 14/07/2009 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 18:49
pai hai sa nu le mai dam nici motivul asta sa ne ia banii!
Nu vad centura ca fiind vreun accesoriu atat de incomod incat sa-i fie cuiva chiar sila sa o poarte. Ma rog...nu-i toata lumea la fel, dar cel putin sa nu ne mai plangem cand suntem nevoiti sa platim amenzi pt. ca nu am purtat centura. Pe langa faptul ca "legea e lege", e foarte util sa ai porcaria aia incomoda care te poate proteja (pe cat posibil) in caz de coliziune. Raporteaza abuz de limbaj |
|
andrasverba_2 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 21:42
Eu chiar am avut ocazia sa inteleg de ce e buna centura. Acum cativa ani am derapat pe un drum cu gheata. Aveam cam 100km/h si am iesit in decor. Daca nu era centura cred ca acum nu as mai scrie acete randuri. Eu recomnad purtarea centurii indiferent de lege. De cele mai multe ori te protejeaza impotriva altor participanti inconstienti din trafic. Si asta o spun dupa mai mult de 300.000 km condusi pe drumurile din Romania!