Info
x
Formula schimb jante si anvelope
|
sorinvasilescu 25 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 03:45
Salut. Vreau sa schimb jantele si cauciucurile la una din masini. Vreau sa schimb jantele de 13 inch cu 16 sau 17 inch. Ma poate ajuta cineva cu o formula de calcul a dimensiunii cauciucurilor? Pentru ca nu vreau sa am probleme cu vitezometrul si daca merg la dealer cine stie ce imi vind aia.
Multumesc. P.S. Luati in consideratie ca pot pune orice dimensiune de cauciucuri fara sa am probleme cu Politia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Dragon 12 mesaje Membru din: 18/07/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 12:14
Dimensiunile unei anvelope sunt specificate, de regulă, sub forma x/yRz unde x este lățimea maximă a anvelopei în mm, y este lățimea talonului exprimată în procente din x, R indică tipul constructiv, iar z este diametrul jenții în inch. Dacă vrei jenți de 16 (sau 17) inch, îți trebuie anvelope cu R16 (sau R17) în coadă. Lățimea x a anvelopelor o stabilești în funcție de lățimea jenților iar lățimea talonului y poate să rezulte din oferta de anvelope de pe piață.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
mariuscc1983 75 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Lugoj |
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 11:41
Daca ai jante originale pe 13 poti pune maxim jante pe 15 cu cauciucuri 195/50R15 iar vitezometrul iti va arata viteza reala. Daca folosesti jante mai mari risti sa rulezi cu o viteza mai mare decat cea pe care ti-o arata vitezometrul
Raporteaza abuz de limbaj |