back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cum e fiat sedici?

dundee

9 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 16:48

Am o ruda care este interesata de un 4x4 ieftin si s-a gandit la Sedici. Vreau sa spun ca ruda respectiva nu are mare treaba cu masinile, adica nu se pricepe. Cica a fost la Fiat, a intrebat, dar normal ca oamenii de acolo i-au zis numai de bine . A auzit cineva despre cat de ok e Fiat Sedici si cum merge 4x4 de la el adica daca e bun de ceva?

lorivankenobi

7 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 10:25

Salut
Fiat Sedici este fabricat pe platforma Suzuki SX4, deci ar trebui sa aiba toate atuurile acesteia.
Practic, este o colaborare Suzuki - Fiat - GM, exact ca "predecesorul" frate mai mic, Suzuki Ignis.
Eu am Ignis, dar fara 4x4, insa in gasca forumistilor in Ungaria sunt si cativa posesori de SX4. Nici unul nu se plange de masinuta.
Eu unul o consider o varianta excelenta ca raport/pret calitate, etc. Plus ca 4x4 este cuplabil, nu il ai tot timpul, ceea ce mi se pare ok.

Bafta multa, mai cauta si pe alte forumuri.

Raporteaza abuz de limbaj
florin_nicola

1 mesaj
Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 22:01

Salut,

Din tot ce am auzit despre Suzuki SX4, fratele geaman al lui Sedici, nu cred sa fi fost ceva de rau. Am facut un drive test cu SX4, pe sosea si atat. Mie mi s-a parut suficient de spatios raportat la dimensiunile exterioare si la nevoile cotidiene normale; motorul de 1,6 benzina mi s-a parut cam zgomotos; fiind un motor de turatie, pentru a trage destul de bine trebuie urcat mult in ture; de aici probabil si zgomotul. Consumul este foarte bun, asa cum reiese din informatiile oficiale, insa cred ca in realitate lucrurile nu stau chiar atat de bine. Nu am testat tractiunea 4x4, insa nu trebuie sa te astepti la cine stie ce performante off-road. Desi are un cuplu mai mare si se preteaza mai bine la off-road, nu cred ca se justifica diferenta de pret de aproape 3000 de euro intre motorizarea pe motorina de 1,9 si cea pe benzina de 1,6.

Din cate am vazut, Suzuki este mai ieftin decat Fiat la dotari similare (cu aproape 2000 de euro), de aceea, daca ar fi sa aleg intre SX4 si Sedici, as alege SX4 fara ezitari. Varianta SX4 de 1,6 benzina cu aer conditionat automat, tractiune 4x4 nepermanenta (cuplezi doar cand ai nevoie, pentru un consum de carburant mai mic sau poti seta pe automat, selectandu-se tractiunea integrala doar atunci cand se considera necesar) ESP, MP3 player, garda la sol marita de 19 cm etc. pare a fi varianta ideala, avand cam tot ce e necesar pentru o masina normala. Totul la doar 14 800 de euro, inclusiv TVA! Si, probabil, poti obtine si ceva suplimentar de la dealer.

In concluzie, este o masina ideala pentru o familie de 2 persoane si, eventual cu unul-doi copii daca ea va fi folosita cu precadere in oras, fara a fi nevoie de carat saci intregi de bagaje, cu mici escapade pe drumuri forestiere sau neamanejate.

Mult succes!

Raporteaza abuz de limbaj
Lightspit

46 mesaje
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 10:04

Eu am SX4 cu motor de 1,5 litri si fara AWD.
Versiunea cu tractiune 4X4 nu este chiar un 4x4 ci un AWD si isi face treaba si offroad desi se presupune ca trebuie sa faci asta ocazional si nu permanent.
Consumul este destul de discutabil in sensul ca se poate obtine ceea ce este declarat dar cred ca in conditii de laborator sau in conditii de omorare a placerii sofatului (supercalm, nu treci de 120km/h, schimbari rapide ale rapoartelor de viteza, mergi cat de mult posibil cu a 5-a in oras).
Cele mai bune consumuri reusite de mine au fost:
Afara 6,1 l/100km
Mixt (60 afara / 40 oras) 6,8..7,2 l/100km
Oras 7,5 l/100km

Motorul este intr-adevar putin mai zgomotos, dar este OK fiind un motor VVT (Variable Valve Timing) din ultimele generatii. Practic isi da drumul la peste 3000rpm (zona rosie incepe la 6500rpm).
Singura diferenta dintre Sedici si un SX4 sunt doar logo-urile si motorul Diesel, in rest totul este Suzuki.

Colaborarea Fiat cred ca s-a redus la design (acelasi birou ca si la Matiz care este de fapt un Panda abandonat). Simplul fapt ca masina se face in totalitate la Esztergom in Ungaria si nu in alta fabrica Fiat zice multe.

Ce-mi place:
- design :);
- garda la sol 17cm te poate ajuta destul de mult cu "minunatele" drumuri din tara;
- caroseria este rigida fiind proiectata si pt offroad si drept urmare ai destul de putine vibratii in interior;
- scaunele - fara sa glumesc, sunt chiar mai comode decat cele de Renault Megane. In plus pot zice ca rabatarea lor chiar este utila;
- pozitia inalta de conducere chiar te ajuta sa te simti confortabil si sa ai o vizibilitate buna.
- consumul. Chiar este foarte OK pt un motor de 100CP!
- oglinzile laterale. Mari! Foarte Mari!
- plasticul. Pe bune, chiar nu da impresia de plastic dur ieftin si este foarte bine montat avand o textura placuta, fara sa fie zgomote, bavuri sau alte defecte.
- rotile. Recomand sa ramai pe 16 inch desi pretul cauciucurilor este mare din cauza dimensiunilor atipice: 205/60 R16 (exista si 195/65 R15).

Ce nu-mi place:
- stalpii A chiar taie din vizibilitate in intersectii si la treceri de pietoni. Am reusit sa bag in sperieti cativa pietoni deoarece demaram fara sa-i vad ca vin din stanga.
- vopseaua. Este subtire :(.
- modul de vanzare al optionalelor. Mai vroiam sa iau si eu una alta si de fiecare data trebuie sa dai comanda, iti mananci ficatii vreo 3 saptamani si pe urma ti se vor monta.
- portbagajul. In 99% din situatii este arhisuficient dar ma termina cei 1% :). Se poate trai cu el asa cum ese.
- dezaburirea. Este mai lenta decat la alte modele si daca se pune ventilatorul la maxim este cam galagios.
- treapta I a schimbatorului. Intra uneori greu la revenire din a II-a fara nici o explicatie si in plus trebuie tinuta o idee mai lung decat inainte de a trece in a II-a atunci cand pleci de pe loc.

Cam asta ar fi...

| Varianta pentru tiparire a topicului Cum e Fiat Sedici?
Mergi la: