back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Subventii de stat pt industria auto

 


 
 
Billy_Zak

24 mesaje
Membru din: 14/11/2007
Oras: Slatina

Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 09:38

In cadrul Guvernului actual s-a aprobat acordarea de subventii pentru sustinerea si diversificarea productiei in industria auto, in contextul crizei economce actuale.

Subventiile ce urmeaza a fi acordate sunt:

Automobile Dacia 15,4 milioane EUR
Delphi Diesel Systems România - 24,7 milioane EUR
KS Atag România - 27,9 milioane EUR
Calsonic Kansei România - 17,9 milioane EUR
Honsel - 37,4 milioane EUR

Motivul real pentru ce se acorda acesti bani este greu de sezizat.
La o anailiza simpla o sa vedem ca nici-o tara care are actualele probleme cu industria auto nu vrea sa ajute in mod real cresterea de vanzari a automobilelor, deoarce sumele respective se duc strict catre fabricanti pt acoperirea unor gauri din bugetul lor.
Sa ne gandim practic, cum ajuta acesti bani pe Dacia Pitesti? Ei vor sa cheltuiasca acesti bani pt dezvoltarea unui nou produs. Dar cine o sa-l cumpere?
De ce nu sunt finantate imprumuturi catre populatie si firme pentru achizitia de autoturisme? Pentru ca in acest fel se poate ajunge la o crestere reala de vanzari de autoturisme, ceea ce va aduce profit firmelor producatoare.

Firmele din lista de mai sus au solicitat lui Tarciceanu ajutoare de stat desi nu pot justifica in mod real cum vor cheltui acesti bani astfel incat productia sa nu fie afectata. Mai mult, firma Honsel chiar nu are nici-un fel de afaceri in Romania ci doar intentioneaza sa construiasca o fabrica aici desi deocamdata nu au facut nimic.



Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Subventii de stat pt Industria Auto
Mergi la: