back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Romania este inabusita de imperialismul firmelor multinationale - ne vand servicii mult mai scump de cat in tarile de origie si nimeni nu ne protejeaza!!!!

9am109389

7 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 20:01

De ce platim [noi romanii] mai mult : pentru mancare, pentru telefonie {de 2 ori mai mult de cat in vest},
pentru combustibil {chiar cand pretul international al barililui de petrol scade}; de ce bancile ne pacalesc ca ne iau dobanzi de 12- 13 -16% si ajungem in final sa platim 200%. ?????!!!!!
Siexemplele curg.
Va-ti pus vreodata aceasta intrebare?
De ce Guvernantii care ar trebui sa ne reprezinte interesul nostru de fapt le reprezinta interesul multinationalelor???
Cum sa iesim din criza cand ei ne sug mai multe resurse decat o fac cu cei din vest?
Daca platesc mult mai mult la banca ,la telefon , la benzinarie, la mancare, la curent ,la gaze,la impozite, oare imi mai ramane bani sa investesc in economia Romaniei???
Trebuie sa ne vedem prioritatile si drepturile. Si daca guvernul nu ne protejeaza trebuie sa o facem noi.
Trebuie sa ne unim si sa-i boicotam pe cei care ne spoliaza si apoi scot banii din tara>
BOICOTUL ii va trezi sa fie um pic mai grijuli.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

273 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 20:29

nu stiu ce sa zic...probabil ca..da sa zicem ca unele produse si servicii costa mai scump aici...decat in tara de origine...dar eu zic ca nu asta e cauza principala pentru care suntem noi..in general asha de...saraci de nu ne ajung banii dintr/un salariu in decurs de o luna...asha fel incat sa ne achitam integral..cam tot ce avem nevoie sa achizitionam!!...hai sa recunoastem ca...fiecare dintre noi..ca indivizi in sine..avem standarde diferite de viatza...si deci si cheltuieli diferite...pe masura standardelor(mai ridicate sau nu)....//si cu asta..teoretic ar fi trebuit sa spun tot!!..sau mai bine zis...ce am spus eu...ar trebui sa fie destul de elocvent..
..acuma sa despicam firul in 4...?!..ajungem la o paruiala inteligenta!!!
..sunt persoane carora li se pare normal..sa vorbeasca non/stop la telefon...de amorul artei...ca nu au altceva mai bun de facut...si vor sa nu plateasca nici foarte mult!!...nu stiu..dar??? asta e normal???...eu de exemplu...desi nu sunt o persoana in varsta prefer sa imi folosesc telefonul mobil..numai atunci cand am nevoie...iar la mine nevoia e ..sa zicem asha...destul de bine calculata!!
...iar daca ar fi sa am nevoie sa vorbesc mult...sa am pretentia sa platesc mai putin...mi se pare imatur!!...
am observat ca ..una lume...are pretentia ca...in unele situatii cand ajung sa..consume mai mult...au pretentia sa..plateasca mai putin...///din punctul meu de vedere ..calculul asta nu are nici o logica...e ca si cand ...daca 7 ori 7 face 49..pentru ei 7 ori 7 ar trebui sa faca numai 25..ca sa plateasca doar 25...nu 49 cat face....intelegi??..care e treaba???

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 20:39

deci treaba ...e simpla...nu ai cu ce plati...nu mai achizitiona produsul...care ti se pare ca e prea scump...si stii ca nu ai cu ce!!!...e normal ca un produs...de import...pe care il importam noi...sa fie mai scump decat cel pe care il producem noi...dar din cate se observa....exista in sistem...ca sa zicem asha sistem...pentru ca nu pot localiza exact...de unde si cum...un gen de...ce numim noi ..subventionare..ca nu gasesc exact termenul specific...si pentru anumite produse si(sau) servicii din import...care sunt mult mai ieftine decat cele...de origine autohtona....exemple nu dau!!!...dar daca esti cumparator sau consumator fidel al anumitor produse si servicii cu siguranta ai observat niste treburi...la un moment dat!!!...si daca le/ai observat cu adevarat....topicul pe care l/ai deschis nu isi are rostul!! 9am109389!!
....ce faci tu acuma...e ca vorbesti fara acoperire....adica fara o anumita baza cu care sa poti argumenta!!!
...io nu stiu unde vrei tu sa ajungi cu deschiderea acesti topic....cu o atitudine de genul asta!!!

Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 20:44

interesul multinationalelor...cu interesul statului si al...reprezentantilor statului...nu ai cum sa le intelegi tu...asha ushor...care esti muritor de rand cum s/ar zice!!!...
...adica ..ca sa o luam si altfel...poate multinationala aia...care iti pune tie la dispozitie...ceva ce vrei sa consumi...dar pe care nu ti/l poti achita doar din salariu...nu are nici un interes sa iti dea tie produsul ala ...prea ieftin...nu stiu cum sa iti explic...ideea e ca...ar trebui sa stai in banca ta....pentru ca ce faci tu acum sunt afirmatii periculoase!!!....

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2010, ora 21:57

De la: 9am038113, la data 2010-04-03 20:29:26nu stiu ce sa zic...probabil ca..da sa zicem ca unele produse si servicii costa mai scump aici...decat in tara de origine...dar eu zic ca nu asta e cauza principala pentru care suntem noi..in general asha de...saraci de nu ne ajung banii dintr/un salariu in decurs de o luna...asha fel incat sa ne achitam integral..cam tot ce avem nevoie sa achizitionam!!...hai sa recunoastem ca...fiecare dintre noi..ca indivizi in sine..avem standarde diferite de viatza...si deci si cheltuieli diferite...pe masura standardelor(mai ridicate sau nu)....//si cu asta..teoretic ar fi trebuit sa spun tot!!..sau mai bine zis...ce am spus eu...ar trebui sa fie destul de elocvent..
..acuma sa despicam firul in 4...?!..ajungem la o paruiala inteligenta!!!
..sunt persoane carora li se pare normal..sa vorbeasca non/stop la telefon...de amorul artei...ca nu au altceva mai bun de facut...si vor sa nu plateasca nici foarte mult!!...nu stiu..dar??? asta e normal???...eu de exemplu...desi nu sunt o persoana in varsta prefer sa imi folosesc telefonul mobil..numai atunci cand am nevoie...iar la mine nevoia e ..sa zicem asha...destul de bine calculata!!
...iar daca ar fi sa am nevoie sa vorbesc mult...sa am pretentia sa platesc mai putin...mi se pare imatur!!...
am observat ca ..una lume...are pretentia ca...in unele situatii cand ajung sa..consume mai mult...au pretentia sa..plateasca mai putin...///din punctul meu de vedere ..calculul asta nu are nici o logica...e ca si cand ...daca 7 ori 7 face 49..pentru ei 7 ori 7 ar trebui sa faca numai 25..ca sa plateasca doar 25...nu 49 cat face....intelegi??..care e treaba???

da ce VENIT ai mataluta de-ti permiti sa te iei de lume ca traieste prea bine? sau nu traiesti in Romanica?

paste fericit si tie!

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 10:45

asha ai inteles tu ..herra??..ca ma iau de lume ca traieste prea bine???...nici vorba...din contra ce treaba am io cu lumea care traieste bine????...pai sa traiasca cat de bine....ideea e ca eu...in principiu n/as vrea sa traiasca nimeni pe spinarea mea....
...si observ ca exista lume care considera ca...totul li se cuvine...si eu stau si ma intreb cum de traiesc asha...adica li se pare normal sa li se puna la dispozitie...de toate dar...nu au si conceptia ca trebuie sa plateasca ce li s/a pus la dispozitie!!!!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2010, ora 11:26

De la: 9am038113, la data 2010-04-04 10:45:07asha ai inteles tu ..herra??..ca ma iau de lume ca traieste prea bine???...nici vorba...din contra ce treaba am io cu lumea care traieste bine????...pai sa traiasca cat de bine....ideea e ca eu...in principiu n/as vrea sa traiasca nimeni pe spinarea mea....
...si observ ca exista lume care considera ca...totul li se cuvine...si eu stau si ma intreb cum de traiesc asha...adica li se pare normal sa li se puna la dispozitie...de toate dar...nu au si conceptia ca trebuie sa plateasca ce li s/a pus la dispozitie!!!!

nu m-am referit ca ai avea ceva cu cei care traiesc prea bine.... ci la faptul ca le critici modul de viata....fiecare isi traieste viata in functie de pretentiile pe care le are...
sistemul politic din romania te obliga sa traiesti asa....iti ofera calitate proasta a serviciilor si te taxeaza scump pentru ele......te taxeaza chiar si pe degeaba....
in tara noastra se face o continua risipa.....intelectuala, de forte, financiara, calitativ si cantitativ........iar cei care o simt bine sunt cei mici, care "traiesc" cu un salariu minim pe economie .
trebuie sa furi, sa minti, sa plagiezi, sa mituiesti ca sa satisfaci orgoliile frustatilor politici care tin cu tot dinadinsul sa demonstreze cat de "puternici" sunt ei...... pe aia ii tinem noi in spate.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Ion_Albu1940

34 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 02:10

De la: 9am109389, la data 2010-04-03 20:01:57De ce platim [noi romanii] mai mult : pentru mancare, pentru telefonie {de 2 ori mai mult de cat in vest},
pentru combustibil {chiar cand pretul international al barililui de petrol scade}; de ce bancile ne pacalesc ca ne iau dobanzi de 12- 13 -16% si ajungem in final sa platim 200%. ?????!!!!!
Siexemplele curg.
Va-ti pus vreodata aceasta intrebare?
De ce Guvernantii care ar trebui sa ne reprezinte interesul nostru de fapt le reprezinta interesul multinationalelor???
Cum sa iesim din criza cand ei ne sug mai multe resurse decat o fac cu cei din vest?
Daca platesc mult mai mult la banca ,la telefon , la benzinarie, la mancare, la curent ,la gaze,la impozite, oare imi mai ramane bani sa investesc in economia Romaniei???
Trebuie sa ne vedem prioritatile si drepturile. Si daca guvernul nu ne protejeaza trebuie sa o facem noi.
Trebuie sa ne unim si sa-i boicotam pe cei care ne spoliaza si apoi scot banii din tara>
BOICOTUL ii va trezi sa fie um pic mai grijuli.

Explicatia e simpla : In Romania cererea este mai mare ca in alte tari . Cand in Romania cererea unui anumit produs sau serviciu va scadea, pretul va urma trendul scaderii, adica va scadea. Cum scade cererea ? Prin saturarea pietii, prin concurenta acerba si prin boicot. Sa luam exemplul automobilelor, a scazut cererea, au scazut si preturile. Si inca cu cat ! Isi mai aduce cineva aminte cat costa acum 10 ani un frigider cu 2 usi ? Cat costa acum ? Piata s-a saturat si concurenta s-a marit. Au fost si cazuri de boicot ale unor produse ca de exemplu boicotarea sampaniei frantuzesti in state , dar acest lucru a avut si alte conotatii.

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 02:32

Prea multa mincare si bautura de sarbatori!...si se vaita romanii de bani

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2010, ora 11:14

De la: mcherciu, la data 2010-04-05 02:32:39Prea multa mincare si bautura de sarbatori!...si se vaita romanii de bani

pai sa mai sanctificam pe vreo cineva, asa la saptamana macar sa avem cate un sfant de omagiat si nu o sa se mai vaiete nimeni..... ca n-or sa mai aiba timp sa mai vada si altceva inafara de sticla si oala cu sarmale....

| Varianta pentru tiparire a topicului Romania este inabusita de imperialismul firmelor multinationale - ne vand servicii mult mai scump de cat in tarile de origie si nimeni nu ne protejeaza!!!!
Mergi la: