back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

A p e l frati romÂni din judetele covasna, harghita si mures!

9am173019

299 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 22:02

Forumul Civic al Rom�nilor din Covasna, Harghita si Mures
str. Miko Imre, nr. 2, mun. SF. GHEORGHE, jud. COVASNA,

tel./fax: 0267.313534 email: cohara_ro@yahoo. com

www.forumharghitaco vasna.ro

A P E L
FRATI ROM�NI din judetele Covasna, Harghita si Mures!

Forumul Civic al Rom�nilor din Covasna, Harghita si Mures, v� cheam� s� l�sa�i pentru o zi grijile voastre acas� si s� veni�i la Topli�a, s�mb�t�, 20 martie 2010! Veni�i s� ne al�tur�m glasurile spre a le spune diriguitorilor ��rii c� �n jude�ele Covasna, Harghita si Mures, tr�im peste 400.000 de rom�ni! Suntem urmasii celor care secole de-a r�ndul au �nfruntat ,,cele mai cr�ncene mijloace cu scopul de a ne desfiin�a si maghiariza�, cum a afirmat cel ce a fost �nt�iul patriarh al Rom�niei, Miron Cristea, fiu al Topli�ei Rom�ne.

Asemenea mijloace, sub o alt� form�, sunt folosite si ast�zi �mpotriva identit��ii si d�inuirii noastre. Iar acestea se petrec dup� mai bine de nou� decenii de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, c�nd Transilvana noastr� str�bun� s-a unit cu Rom�nia! Asa cum a hot�r�t Adunarea reprezentan�ilor rom�nilor din jude�ele Covasna, Harghita si Mures, din 28 octombrie 2006 de la Izvorul Muresului, si de aceast� dat�, dorim s� ne exprim�m �ngrijorarea pentru continuarea ac�iunilor anticonstitu�ionale ale unor lideri politici si civici maghiari, ce urm�resc enclavizarea acestei zone, prin �nf�ptuirea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a asa-zisului ��inut secuiesc�, si s� solicit�m autorit��ilor statului: Parlamentului Rom�niei, Presedin�iei, Guvernului, precum si �ntregii societ��i rom�nesti, Patriarhiei, Academiei, mass-media, societ��ii civile � s� ia atitudine si s�-si exprime, public si neechivoc, o pozi�ie transant� referitor la ac�iunile iredentiste, revizioniste si separatiste, care atenteaz� f��is la unitatea si suveranitatea statului si na�iunii rom�ne.

Prin glasul autorizat al reprezentan�ilor rom�nilor din cele trei jude�e, dorim s� tragem un nou semnal izvor�t din �ngrijorarea rom�nilor aici tr�itori si direct afecta�i, fa�� de recenta adoptare tacit�, �n Senatul Rom�niei, a legii promovate de UDMR cu privire la regionalizarea Rom�niei, lege prin care se doreste refacerea formulei staliniste, de trist� amintire, a Regiunii Autonome Maghiare, si a regiunii de nord-est a Transilvaniei rupt� din trupul ��rii, prin Dictatul de la Viena, de repunerea pe tapet a adopt�rii �n Camera Deputa�ilor a proiectului de Lege privind statutul minorit��ilor na�ionale, prin care se urm�reste legiferarea bazei autonomiei teritoriale pe criterii etnice si sfor�area proclam�rii limbii maghiare ca limb� oficial� �n asa - zisul ��inut secuiesc� si apoi �n toat� Transilvania, si nu �n ultimul r�nd, de continuarea ac�iunilor de discriminare si dezna�ionalizare a rom�nilor din Arcul Intracarpatic.

Vom cere ca �n perspectiva reorganiz�rii regiunilor de dezvoltare social-economic� a ��rii, �n concordan�� cu cerin�ele Uniunii Europene, �n configurarea acestora s� nu prevaleze criteriuletnic, care s-a dovedit generator de disfunc�ionalit��i, discrimin�ri si subdezvoltare si nicidecum dezvoltarea armonioas� si echilibrat� a Rom�niei. Vom cere r�spicat s� fie respectat statutului limbii rom�ne ca limb� oficial� �n activitatea institu�iilor administra�iei publice locale. Vom re�nnoi propunerile noastre de stabilire prin lege a unor garan�ii �n procesul de descentralizare, care s� evite abuzurile si discrimin�rile rom�nilor numeric minoritari de c�tre autorit��ile locale, precum si cele privind asigurarea cadrului legal de reprezentare a popula�iei rom�nesti din zon�, �n structurile decizionale legislative si administrative locale si centrale. �i vom chema din nou pe concet��enii de etnie maghiar� la conlucrare, consider�nd c� singura solu�ie de convie�uire este buna �n�elegere, bazat� pe respectul reciproc, �n spiritul valorilor crestine si europene, si nu separatismul si enclavizarea. Rom�nia a dovedit c� este si r�m�ne patria comun� a tuturor fiilor ei, pe care �i ocroteste deopotriv�, indiferent de etnia, na�ionalitatea ori confesiunea lor, modelul interetnic rom�nesc fiind apreciat pe plan interna�ional.

Le vom reaminti tuturor rom�nilor c� toate aceste probleme cu care ne confrunt�m aici, nu sunt doar ale rom�nilor din aceste jude�e, ci ele vizeaz� fiin�a na�ional� si reprezint� o problem� vital� a �ntregii ��ri, a c�rei rezolvare presupune exprimarea solidarit��ii tuturor rom�nilor, din �ar� si din str�in�tate.

De aceea v� chem�m, fra�i rom�ni din Covasna, Harghita si Mures, s� veni�i s�mb�t�, 20 martie 2010 la Topli�a Rom�n�, s� v� exercita�i drepturile constitu�ionale si s� ne unim glasurile pentru ap�rarea drepturilor noastre, dar si pentru ap�rarea unit��ii si integrit��ii Rom�niei, pentru ca pruncii nostri s� aib� un viitor, aici, �n vatra str�moseasc�.

Sf. Gheorghe � Miercurea-Ciuc � Tg. Mures,

6 martie 2010

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Martie 2010, ora 04:47

NENEA,INCEARCA TALICA SA PUI SI PROBLEMA SECUILOR MAGHIARIZATI FORTAT,AICI ESTE MAREA BUBA

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! �Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.� (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 12:59

Daca cineva vine in casa mea nu poate sa-mi impuna valorile si limba lui ! Nu ma poate obliga sa-i stiu limba ! Daca nu ii place cum il tratez are posibilitatea sa revina in tara lui ! Mi se pare absurd ca dupa sute de ani sa mai ai nostalgii dupa niste valori si o limba care nu-ti folosesc la nimic si dupa o tara in care nu ai trait niciodata ,de generatii ! Tine de prostia omeneasca !

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 13:30

Vecinul , indiferent de diferen�e etnice , sociale , politice sau de alt� natur� ... are tendin�a de a SOCIALIZA !! E firesc . Problema , �n jude�ele respective este propaganda !! Iar o alt� maaare problem� este nivelul cultural , educa�ional al zonelor respective ... La sate este dezastru ! Nu numai c� �colile nu prea mai sunt pline , dar nici interes nu mai reprezint� !!! Iar , �n general , oamenii needuca�i , cu o cultur� general� apropiat� de cel al unui semianalfabet , este u�or de influen�at !
Personal , cunosc mul�i oameni de etnie maghiar� , oameni �n adev�ratul sens al cuv�ntului , prieteni !

.....

| Varianta pentru tiparire a topicului A P E L FRATI ROMÂNI din judetele Covasna, Harghita si Mures!
Mergi la: