back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Problema sociala a minoritotilor rrome si a mediatorilor sanitarii

baleanu_ionelia

1 mesaj
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 17:02

comunitatea de rromii va ramane descoperita in momentul in care nu vor mai exista mediatorii.nimeni nu mai vrea sau nu vor sa se mai stie de acest program.imi pare nespus de rau de aceasta comunitate,ei au cele mai mari probleme sociale si sanitare(dar nu numai ei,in general cei saraci-si sunt destui) as dori sa se poata face ceva mai mult,sa se intereseze mai mult de aceasta problema destul de dureroasa.in momentul cand va exista cineva care sa lupte din tot sufletul se va face ceva

Raporteaza abuz de limbaj
Hotea_M

23 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:27

Singurii care pot rezolva problemele romilor (sociale, de educatie, de sanatate) sunt romii insisi. Este deosebit de absolut paguboasa (pt. ei in primul rand) mentalitatea ca trebuie cineva sa le creeze conditii speciale, sa le rezerve locuri aparte in universitati (asta este o nedreptate strigatoare la cer...) sau sa le dea locuinte; nu...romii sunt cetateni ai Romaniei si ei trebuie sa aibe exact aceleasi drepturi si indatoriri cu ceilalti cetateni. In firma in care lcrez eu am un coleg mai tanar (informatician si el) care este de etnie tigan; faptul ca baiatul asta a urmat liceul, apoi, in 1994 a intrat la facultatea de informatica, iar, dupa absolvire, a ocupat un post de informatician demonstreaza imi cu prisosinta faptul ca asa-zisa problema a discriminarii romilor este artificiala; baiatul asta (care el insusi afirma despre el ca este tiigan, nu rom) este un tip foarte serios in tot ceea ce face si sunt convins ca aceasta calitate i-a asigurat succesul si nu a mai fost nevoie de nici un mediator intre el si restul societatii., fructele muncii si seriozitatii sale venind natural. Asadar, problema la romi, bariera care sta in fata integrarii lor este mentalitatea si sistemul de valori pe care il au - care este total incompatibil cu societatea in care traiesc: atata timp cat ei nu vor da doi bani pe educatie, cat ei vor considera ca afura bunul altuia nu e rusinos (pt ca, nu-i asa?, lei era foame la copilasi si nu avea ce sa le puna pe masa) sau ca a face puscarie e o dovada de barbatie si maturitate(cam asa cum este privita armata de o mare parte a barbatilor romani), toate eforturile facute vor fi in zadar si nu vor face altceva decat sa produca iritare si resentimente in randul populatiei majoritare.

Hotea_M

23 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 21:31

Pardon, din neatentie si graba am facut o balba de exprimare: "este deosebit de absolut paguboasa".. => este absolut paguboasa...

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului problema sociala a minoritotilor rrome si a mediatorilor sanitarii
Mergi la: