Info
x
Viata!!!
|
Fosta membra 9am.ro 297 mesaje Membru din: 10/09/2008 Oras: Iasi |
Postat pe: 2 Decembrie 2009, ora 21:54
Omul din zilele noastre e ca o marioneta telecomandata bombardat mereu de informatii,actionand doar cand trage profil din ceva.Care nu sta in balcon sa obseve jocul norilor pentru ca nu este timp de pierdut.Trebuie sa faca bani pentru a cumpara ultimul model de masina iesit; pentru a trimite copii la cea mai prestigioasa scoala sau pentru a trai intr-o casa cu trei etaje.
Totusi ar trebui sa ne amintim ca fericirea naste di simplitate; dintr-o plimbare in mijlocul padurii, pe malul unui lac unde o caprioara te priveste cu ochi mari si umezi; dintr-o zi de ploaie care se termina cu un curcubeu; dintr-o seara cu prietenii, doua vorbe si o partida de carti sau un copil care asteapta cu nerabdare sa framanti pentru a face biscuitii sai preferati. Viata nu e o cursa infinita cum am ajuns sa o vedem; nu trebuie sa ne lase fara respiratie pentu a ajunge obiective imposibile; nu e un cont in banca si nu avem timp nici macar de un zambet. Viata e pasiune,iubire,grija,solidaritate,zambet,mila,tacere,vindecare; o inima care inca mai vibreaza de emotii; e credinta,speranta, e un MIRACOL. MIRACOL ce trebuie sa fie prezent in cel mai mic gest al nostru, ne da speranta de a crede ca o lume mai buna e totdeauna posibila. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 04:30
Asa.......
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 09:02
cindva era cit pe ce sa pierd o viata pretioasa mie.Am luptat atit de mult ma incapatinam sa cred ca nu o voi pierde contrar a tot ceea ce mi se spunea.M-am contrazis la cutite cu toti ceio care aveau zeci de ani experienta asupra mea.Intr-un final am cistigat,dar atit de tare am obosit atunci incit nici acum nu mi-am revenit.Toti au spus ca doar sufletul de mama a putut face un asemenea miracol.Nu as pretui viata daca nu as sti ca foloseste cuiva viata mea.Eu sint mai putin importanta ptr mine dar atita timp cit stiu ca exista cineva care are nevoie de mine asta ma face sa-mi traiesc cu orice pret,viata.Ptr mine viata inseamna bucuria de a darui ,de a iubi,de a ajuta .Simt ca traiesc doar cind pot darui viata mea cu tot cea ce sint celor care ma iubesc cu tot ceea ce e rau sau bun.
|
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 16:41
Dumnezeu ne-a druit viaa, dar noi ce-i druim, cu ce l rsplatim?
Dumnezeu ne-a mai druit i milostenie, ca o porunc a iubirii fa de aproapele nostru. Ca sa facem milostenie nu ne trebuie bogaii, ci numai bunvoin fa de cei ce au nevoie de ajutorul nostru. (Matei 22, 37-40). 37 Isus i-a rspuns: "S iubeti pe Domnul, Dumnezeul tu, cu toat inima ta, cu tot sufletul tu, i cu tot cugetul tu." 38 Aceasta este cea dinti, i cea mai mare porunc. 39 Iar a doua, asemenea ei, este: "S iubeti pe aproapele tu ca pe tine nsui." 40 n aceste dou porunci se cuprinde toat Legea i Proorocii.'' Cu toii iubim viaa, dar puini putem face fa durerii i suferinei de care, de multe ori, ne facem responsabili. |
|
Fosta membra 9am.ro 297 mesaje Membru din: 10/09/2008 Oras: Iasi |
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 18:14
Cititi aceasta pilda... sper ca o sa zambiti asa cum am facut eu!!!
Un profesor de filozofie in clasa: fara a spune un cuvant, a luat un borcan mare si gol, pe care l-a umplut cu mingii de golf. I-a intrebat pe elevi daca borcanul e plin iar acestia au raspuns Da. Profesorul atunci a luat o cutie plina cu mingiute de sticla pe care le-a varsat in borcan. Mingiutele au umplut spatiile goale ramase printre mingiile de golf. I-a intrebat din nou pe elevi daca borcanul era plin iar acestia au raspuns Da. Profesorul a luat dupa aceea o punga de nisip si il toarna in borcan. Nisipul, normal, a umplut de tot borcanul. I-a intrebat din nou pe elevi daca acum borcanul era, in sfarsit, plin, iar acestia au raspuns in cor Daaaa!!! Profesorul varsa repede 2 cani de cafea, cu care umple putinul spatiu ce a mai ramas printre nisip. Elevii incep sa rada. Acum, spune profesorul, vreau sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingiile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi: iubirea, familia, copiii, sanatatea, prietenii, pasiunile voastre.Sunt lucruri care, chiar daca pierdeti totul si va raman doar acestea, viata voastra ar fi tot plina. Mingiutele de sticla sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi: serviciul,casa,masina etc. Nisipul e restul, adica lucrurile marunte. Daca inainte de toate, am pune in borcan nisipul, nu ar mai fi loc pentru mingiutele de sticla si nici pentru mingiile de golf. La fel si in viata, daca irosim tot timpul si energia noastra pentru lucrurile mici, nu mai avem timp si spatiu pentru lucrurile importante. Acorda atentie lucrurilor importante pentru fericirea ta, ai grija mai intai de mingiile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip. Unul dintre elevi ridica mana si intreaba ce reprezinta canile de cafea. Profesorul zambind raspunde: sunt bucuros ca ma intrebi. Canile de cafea le-am adaugat pentru a va demonstra ca nu conteaza cat de plina poate parea viata voastra; putem gasi oricand timp de o cafea cu o persoana apropiata noua. Poate unii au citit deja aceasta pilda, dar am adaugat-o pentru ca i se potriveste temei. |
|
e171558 2 mesaje Membru din: 30/11/2009 |
Postat pe: 3 Decembrie 2009, ora 18:30
|
|
Bruce_Lee 36 mesaje Membru din: 6/02/2009 |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 21:03
Epoca informaticii este si ceea a materialismului agresiv si fara limite....Abunda lucrurile contrafacute...omul incult si plin de el ...da lectii si e ascultat...Asa infloresc kitschurile...pe care massmedia le propaga drept modele ...Nu se pretuieste cultura ...informatia autentica...Se exiba pana la saturatie ...chestii ``picante `` pe care le gusta omul de rand...si se inspira din ele ...Sensibilitatea e considerata o slabiciune ..demna de ironii....Asa e.. lipseste respectul ..pentru semeni ..pentru viata...Celalalt e valoros numai in masura in care poate fi folosit....
Nu cred ca `` homo homini lupus`` ..poate fi deviza intr-o lume umana ..pe care avem datoria s-o creem..!
In acelasi timp , e foarte adevarat ...acest enunt : cine uita istoria risca s-o repete ``
Ar trebui sa ne gandim la baile de sange si genocidele ..secolului trecut ...cand confortul si tehnica au ajuns `` pe cele mai inalte culmi ``...ca sa ne dam seama ca n-am progresat catusi de putin ..de la omul cu bata si ghioaga din preistorie..
|