back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

V-aþi dona organele în caz de moarte cerebralã ?

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 8 August 2009, ora 23:26

Statisticile arat� c� � 1.800 de rom�ni care se aflau la �nceputul anului 2007 pe listele de a�teptare pentru un transplant de organe trebuie s� se resemneze la g�ndul c� �ansa de a g�si un donator este destul de rar� �n Rom�nia, �n condi�iile �n care �n 2006 au existat doar 22 de donatori afla�i �n moarte cerebral�, iar in 2005 numai 12. A�a s-a ajuns la situa�ia c� doar 70 de rom�ni s� beneficieze anul trecut de un organ provenit de la un donator aflat �n moarte cerebral� , �n timp ce restul au r�mas �n a�teptare. �
Din 2005 �i p�n� acum nu mai sunt publicate date concrete, dar nici de vreun excedent de organe nu am auzit.
Deci � v-a�i dona organele �n caz de moarte cerebral� ?
Dar organele cuiva drag aflat �n moarte cerebral� ? A�i fi u�or / greu de convins s� o face�i ?
Sau invers: dac� dvs. sau cineva apropiat ar avea nevoie de un transplant, cum a�i convinge familia cuiva aflat �n moarte cerebral� � s� v� ajute� ?

Raporteaza abuz de limbaj
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 August 2009, ora 20:05

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-08 23:26:57Statisticile arat� c� � 1.800 de rom�ni care se aflau la �nceputul anului 2007 pe listele de a�teptare pentru un transplant de organe trebuie s� se resemneze la g�ndul c� �ansa de a g�si un donator este destul de rar� �n Rom�nia, �n condi�iile �n care �n 2006 au existat doar 22 de donatori afla�i �n moarte cerebral�, iar in 2005 numai 12. A�a s-a ajuns la situa�ia c� doar 70 de rom�ni s� beneficieze anul trecut de un organ provenit de la un donator aflat �n moarte cerebral� , �n timp ce restul au r�mas �n a�teptare. �
Din 2005 �i p�n� acum nu mai sunt publicate date concrete, dar nici de vreun excedent de organe nu am auzit.
Dar organele cuiva drag aflat �n moarte cerebral� ? A�i fi u�or / greu de convins s� o face�i ?
Sau invers: dac� dvs. sau cineva apropiat ar avea nevoie de un transplant, cum a�i convinge familia cuiva aflat �n moarte cerebral� � s� v� ajute� ?

De la Alehin
Nu in nici un caz ,pt ca medicii sunt in stare ca, ai mai avea o sansa (sa spunem ca esti in coma), te-ar decupla de la aparate ca sa i=a spaga pt un transplant .... Exista o lege ..data anul asta care spune ca daca nu ti-ai exprimat optiunea (ca nu vrei) in timpul vietii esti considerat donator prezumat....

ostafie_val

2 mesaje
Postat pe: 9 August 2009, ora 20:12

Pentrua salva alte vieti, nici n-as sta pe ganduri.

alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 August 2009, ora 21:32

De la: ostafie_val, la data 2009-08-09 20:12:34Pentrua salva alte vieti, nici n-as sta pe ganduri.

De la Alehin

Atunci in timpul vietii dai o declaratie ca esti de acord ca in caz de moarte cerebrala sa=ti preleveze organele ...si o lasi apartinatorilor ,,...ca asa vorbe ...si eu spun...
Noi romanii suntem maestrii in vorbe, cu faptele-i mai greu ,de obicei ii prinde nepregatiti moartea ,si fara testament,ca sa nu mai spun ca si in timpul vietii numai parolisti nu sunt ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 August 2009, ora 09:18

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-08 23:26:57

Da,fara probleme,imi pare foarte firesc atat pentru mine cat si pentru cei la care tin.

ostafie_val

2 mesaje
Postat pe: 10 August 2009, ora 19:15

Oricum nu le iau cu mine in cealalta lume, iar in ceea ce priveste declaratia din timpul vietii, am inteles ca-i exact pe dos. Daca nu dai o declaratie de refuz, automat subscrii la a-ti dona organele. Asa ca mai lasa treaba cu parolismul, etc.

| Varianta pentru tiparire a topicului V-aþi dona organele în caz de moarte cerebralã ?
Mergi la: