back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Biserica = ctrdinta?

Fosta membra 9am.ro

59 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 11:51

Ati intalnit preoti care sa ajute vreun sarac? Ati intalnit preoti care, de sarbatori, sa umble din casa in casa pentru a da macar o bomboana unui copil sarac? Nu cumva casta preotilor se identifica mai degraba cu comportamentul politicienilor? Unde incepe si unde se termina credinta in randul bisericii?

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 11:54

De la: 1954ppll, la data 2009-06-29 11:51:16Ati intalnit preoti care sa ajute vreun sarac? Ati intalnit preoti care, de sarbatori, sa umble din casa in casa pentru a da macar o bomboana unui copil sarac? Nu cumva casta preotilor se identifica mai degraba cu comportamentul politicienilor? Unde incepe si unde se termina credinta in randul bisericii?
Ba da, cu sfaturi...pe bani.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
AdrianaAriadna

46 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 09:55

Omaneni buni , am citit odata intr-o carte a Sfintilor Parinti : "Nu judecati pe apropapele (aici se avea si in vedere preotii) fiindca nu stiti ce e in casa lui, in inima lui, si in sufletul lui".
Eu cred ca sunt preoti care ajuta saracii ,doar ca mai cred ca o fac in ascuns. Credeti ca ar ajuta daca ar spune tutuor ca l-a ajutat pe cutare sau altul. Lumea v-a vedea si in asta rau "caci se lauda."
Doar in Biblia crestin ortodoxa se spune ca "Preotii sunt ingerii lui Dumnezeu"
"De ce vedeti paiul din ochiul altuia si nu barna din ochiul vostru."
Nu am vrut sa va judec cu ceea ce am scris ,ci sa cititi prin cartile sfinte ce se spune despre preoti, nu dupa gura lumii,caci rar cuvant ve-ti auzi de bine in lume despre preoti.
E mare pacat sa judecam pe preoti ,pentru ceea ce fac Dumnezeu ii v-a judeca.
Noi trebuie sa-i respectam.
Am citi intr-o carte crestin ortodoxa: "Un pocait intreaba un crestin ortodox:" De ce dati voi bani preotilor? la care crstinul ii raspunde "Tu cand te duci la un veternira dai bani ca sa iti tratezi animalul? cu atat mai mult preotul iti vindeca sufletul si cu ajutorul lui prin Sfanat Impartasanie si Spovedanie poti ajunge in rai."
Noe pentru credinta lui mare in Dumnezeu, a fost rasplatit de Dumnezeu cu multa bogatie.
Deci Dumnezeu are grija fiecaruia, iar noi oamenii gandim altfel.
Nestiutoare sint caile Domnului.
Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.
DOAMNE AJUTA!
HAR SI PACE DE LA DUMNEZEU!

Adriana
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 14:23

De la: AdrianaAriadna, la data 2009-07-03 09:55:40Omaneni buni , am citit odata intr-o carte a Sfintilor Parinti : "Nu judecati pe apropapele (aici se avea si in vedere preotii) fiindca nu stiti ce e in casa lui, in inima lui, si in sufletul lui".
Eu cred ca sunt preoti care ajuta saracii ,doar ca mai cred ca o fac in ascuns. Credeti ca ar ajuta daca ar spune tutuor ca l-a ajutat pe cutare sau altul. Lumea v-a vedea si in asta rau "caci se lauda."
Doar in Biblia crestin ortodoxa se spune ca "Preotii sunt ingerii lui Dumnezeu"
"De ce vedeti paiul din ochiul altuia si nu barna din ochiul vostru."
Nu am vrut sa va judec cu ceea ce am scris ,ci sa cititi prin cartile sfinte ce se spune despre preoti, nu dupa gura lumii,caci rar cuvant ve-ti auzi de bine in lume despre preoti.
E mare pacat sa judecam pe preoti ,pentru ceea ce fac Dumnezeu ii v-a judeca.
Noi trebuie sa-i respectam.
Am citi intr-o carte crestin ortodoxa: "Un pocait intreaba un crestin ortodox:" De ce dati voi bani preotilor? la care crstinul ii raspunde "Tu cand te duci la un veternira dai bani ca sa iti tratezi animalul? cu atat mai mult preotul iti vindeca sufletul si cu ajutorul lui prin Sfanat Impartasanie si Spovedanie poti ajunge in rai."
Noe pentru credinta lui mare in Dumnezeu, a fost rasplatit de Dumnezeu cu multa bogatie.
Deci Dumnezeu are grija fiecaruia, iar noi oamenii gandim altfel.
Nestiutoare sint caile Domnului.
Sper sa nu mi-o luati in nume de rau.
DOAMNE AJUTA!
HAR SI PACE DE LA DUMNEZEU!

Intr-adevar aici e vorba de oameni. Sint preoti...si preoti.
Oricum preotii ar putea sa mai deconspire din aceasta "magie", care e religia. Fiindca noi oamenii obisnuiti nu mai sintem nici macar ca acum 50 ani. Ne-am mai destupat la minte, si nu mai merge acel limbaj.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
AdrianaAriadna

46 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:03

Imi pare rau ca s-a ajuns sa se exprime cu cuvinte "vrajeli". Nu vreau sa va judec, dar cuvantul "vrajeli " il folosesc mai mult tinerii adolescenti.
Deci nu sunteti crestin ortodox.
Adica acum oamenii sunt "destupati la minte" si inainte nu erau?
Eu am scris ca sa intelegti ocrect si sa nu judecati preotii fara sa-i stiti viata lor.
Nu vreau sa va impun ideea mea. Doar sa o cititi.
DOAMNE AJUTA!

Adriana
AdrianaAriadna

46 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 22:12

Taina Preotiei - Hirotonia

Specificul Tainei hirotoniei

In fiecare Taina, Mantuitorul Hristos Se daruieste celor ce s-au incorporat in Sine ca madulare ale Trupului Sau tainic, Biserica, si, dupa aceea, celor ce cred in El si alearga la aju�torul Sau dumnezeiesc, printr-o lucrare a Sa, iar in Sfanta Euharistie Se daruieste cu insusi Trupul si Singele Sau. Dar fiind nevazut si voind sa daruiasca Bisericii si membrilor ei Trupul si Singele Sau, precum si harul dumnezeiesc in chip vazut, Hristos a hotarat sa Se daruiasca oamenilor prin persoane vazute. Pe aceste persoane Mantuitorul insusi le alege si le sfinteste prin Taina hirotoniei, dandu-le Bisericii asa precum Tatal L-a dat pe El lumii : "Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi... Luati Duh Sfant" (Ioan, 20, 21-22).

Fara un subiect uman care sa-L reprezinte pe Hristos ca subiect in chip vazut, Hristos nu ne-ar putea impartasi ca persoana darurile Sale, sau nu S-ar putea darui pe Sine insusi in celelalte Taine ca mijloace va�zute. Daruirea Sa nu s-ar putea face decat in mod nevazut.

Episcopul sau preotul sunt organele vazute ale Preotului si Arhie�reului nevazut, Hristos, in Biserica. Hirotonia face pe cel ce o primeste iconom al Tainelor lui Dumnezeu (I Cor., 4, 1) prin care Biserica se realizeaza si se prelungeste in umanitate. Hirotonia este prin excelenta Taina Bise�ricii, pe langa faptul ca este Taina care-L face pe Hristos trait prin preoti ca subiect deosebit de credinciosi.

Dar daca preotul si episcopul sunt organe vazute prin care Hristos insusi impartaseste harul si darurile Sale celor ce cred in El, si pe Sine insusi, inseamna ca ei nu-si pot lua de la ei insisi aceasta calitate, de organe ale lui Hristos. Insa nici comunitatea bisericeasca nu poate impune lui Hristos aceste organe prin care El sa Se daruiasca si sa-Si impartaseasca darurile si tot harul Sau. In hirotonie, Mantuitorul insusi isi alege organele Sale si le investeste de sus cu puterea Duhului Sfant in Biserica si pentru Biserica.

De aceea si Taina hirotoniei nu se savarseste in afara Bisericii, ci in cadrul ei, si mai exact in Sfantul Altar, de catre purtatorii autorizati ai ei, adica de catre episcopii existenti, si unora dintre membrii ei. Si Biserica da ga�rantie ca acestia ii sunt dati ei prin aceia (adica prin episcopii hirotonisitori) si de catre Hristos. Acest lucru se arata concret prin acel "vrednic este" cu care Biserica intreaga raspunde ori de cate ori are loc o hiro�tonie de diacon, preot sau episcop.

Taina hirotoniei sau a preotiei este Taina in care, prin punerea mainilor arhiereului Bisericii si prin rugaciune, se impartaseste persoanei anume pregatite, in Biserica si pentru Biserica, harul dumnezeiesc intr-una dintre treptele preotiei, dandu-i-se puterea de a invata cuvantul lui Dumnezeu, a savarsi sfintele Taine si a conduce pe credinciosi spre mantuire.

Instituirea dumnezeiasca a Tainei si Ierarhia bisericeasca sacra�mentala in Noul Testament

Sfanta Scriptura ne arata ca Mantuitorul Hristos, dorind ca opera Sa de mantuire adusa intregului neam omenesc sa fie cunoscuta peste veacuri si roadele ei sa fie insusite de fiecare dintre noi, Si-a ales doi�sprezece apostoli, pe care i-a luat din multimea celor care-L urmasera (Matei, 4, 18-22 si 10, 1-4 ; Marcu, 3, 7, 9, 14, 16-19 ; Lucat 6, 13-16; 9, 1-2), si mai apoi Domnul a mai ales saptezeci (si doi) pe care i-a trimis in cetatile si locurile pe unde avea sa vina El (Luca,10, 1).

Pe acesti apostoli, Mantuitorul Hristos ii investeste cu puterea Duhului Sfant, chiar in prima zi a invierii Sale din morti, seara cand, stand in mijlocul lor, le-a zis : "Precum M-a trimis-pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi... Si sufland asupra lor a zis : Luati Duh Sfant; carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute" (Ioan, 20, 21-23). Mantuitorul le da putere si ii tri�mite in lume, precum si El a fost trimis in lume de Tatal. Este momentul culminant al imbracarii apostolilor de catre Hristos cu puterea Duhului Sfant spre slujba apostoliei pentru care ii chemase. Acum, dandu-le lor pe Duhul Sfant si printr-un act vizibil - prin suflare (Ioan, 20, 22) - ii instituie in serviciul de slujitori ai lui Dumnezeu pentru oameni (vers. 23) si, prin aceasta, instituie Taina hirotoniei. Iar continutul acestei pu�teri dumnezeiesti date lor indata dupa inviere, nu numai cu cuvantul, ci si prin suflare, adica printr-un semn sensibil : "a suflat asupra lor si le-a. zis : Luati Duh Sfant" (Ioan, 20, 22), le-a fost aratat tot de El, in mesajul dat inainte de a Se desparti de ei, inaltandu-Se la cer : "Datu-Mi-s-a toata puterea, in cer si pe pamant. Drept aceea, mergand, invatati toate neamu�rile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, invatandu-le sa pazeasca toate cate Eu v-am poruncit voua, si iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului" (Matei, 28, 18-20) si "Mer�geti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura. Cel ce va crede si se va boteza se va mantui ; iar cel ce nu va crede se va osandi" (Marcu, 16, 15-16). Si Evanghelia dupa Marcu spune mai de�parte : "Deci Domnul Iisus dupa ce a vorbit cu ei S-a inaltat la cer si a sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, iar ei (apostolii), plecand, au propo�vaduit pretutindeni si Domnul lucra cu ei si intarea cuvantul, prin semnele care urmau" (Marcu, 16, 19-20).
.........................................................................................................................................................................

(www.crestinortodox.ro)

Adriana
Fosta membra 9am.ro

59 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:52

AdrianaAriadna nu ai nici o idee proprie? Chiar asa de patimasa esti? Cu asemena citate nu vei convinge pe nimeni. Chiar si preotii primesc bani pentru slujbele religioase. Tu ne bombardezi cu citatele tale fara sa primesti nimic? Nu am intalnit pe nimeni, pana acum, care sa propavaduiasca scriptura fara a primi mijloace materiale in schimb. Daca vei dori sa porti, totusi, o discutie pe tema deschisa de mine, aduna-ti gandurile si emite macar o singura judecata de valoare care sa iti apartina.

Fosta membra 9am.ro

296 mesaje

Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 20:35

De la: 1954ppll, la data 2009-06-29 11:51:16Ati intalnit preoti care sa ajute vreun sarac? Ati intalnit preoti care, de sarbatori, sa umble din casa in casa pentru a da macar o bomboana unui copil sarac? Nu cumva casta preotilor se identifica mai degraba cu comportamentul politicienilor? Unde incepe si unde se termina credinta in randul bisericii?
Ma mir ca acum in secolul 21 exista atita prostie ,probabil de prea multa saracie crezi in nimicurile care te saracesc mai rau.

http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 06:12

Oi�e �i berbecu�i ai domnului st�t�tori �n Bucure�ti sau doar �n trecere �n weekendul care urmeaz�, lua�i aminte la cuvintele mele, c�ci �ncepe s�rb�torea Sodomei! Am acoperit vag subiectul sodomi�ilor, iar pentru cei care nu au citit sau nu �tiu, g�si�i aici ochelarii de soare cu protec�ie anti HIV, s� v� p�zeasc� de rele dac� ave�i treab� prin ora�. Fire�te, pute�i trece prin ora� mai devreme, ca s� prinde�i Mar�ul Normalit��ii r�nduit de bunii cre�tini de la Noua Dreapt�. Din c�te �tiu, se vor �mp�r�i �n timpul mar�ului dopuri anale, ca s� v� fereasc� de Necuratul, despre care savan�ii ortodoc�i au demonstrat deja c� intr� �n om prin anus.

Dac� a�i primit dop pute�i r�m�ne la parada gay sau GayFest, cum �i spune. Pute�i merge, fire�te, �i dac� v� aduce�i dop de acas�. Ideal este s� g�si�i unul �n form� de butoia� concav, ca s� nu poat� fi nici �mpins nici scos de Satan, blestemat fie numele lui �n veci.

Acum, c� am stabilit toate acestea, s� vedem ce trebuie s� aib� la el un bun cre�tin care are treab� prin ora� c�t timp se desf�oar� Gayfest:

* ochelari cu protec�ie HIV (�tiu c� repet dar sunt foarte importan�i, orice cre�tin �tie c� Sida se transmite de la homosexual la heterosexual inclusiv pe cale vizual�*
* leg�turic� de usturoi, s� �ine�i satana la distan��. Dac� nu mai ave�i pentru c� femeia casei a f�cut mujdei, m�nca�i mujdeiul �la, c� oricum e cald �i ve�i transpira.
* Biblia legat� �n piele de capr�. Neap�rat �inut� la �ndem�n�, c�ci dac� homosexualul posedat de satan� folose�te parfum s-ar putea totu�i s� suporte izul de usturoi. Dac� sunte�i b�ie�i de galerie sau de sal�, merge �inut� �n Biblie �i o sf�nta bucat� de bordur�, c� nu se �tie niciodat� c�nd trebuie s� fi�i un pic mai persuasivi.

�n speran�a c�-mi ve�i asculta sfaturile �i homosexualitatea nu se va prinde de voi pe indiferent ce cale, fie ea anal�, oral�, vizual� sau str�nut, �mi mai permit �i s�-mi cer iertare de la voi, berbecu�i �i oi�e ale domnului, pentru lipsa �ndelungat�. Am avut motivele mele, serioase �i sfinte.
*Conform teoriilor fizicii p�g�ne, informa�ia vizual� se transmite prin intermediul fotonilor, care sunt particule. Particul� fiind, fotonul care a atins ochiul unui homosexual �i a ajuns apoi �ntr-al t�u e un foton homosexual �i te va infecta. A doua zi vei sim�i nevoia s� m�ng�i penisul vecinului cu care cobori �n lift.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 06:18

999www.liveleak.com/e/b10_1243098982">www.liveleak.com/e/b10_1243098982" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="450" height="370">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 06:24

Oi�e �i berbecu�i ai Domnului, cre�te inima �n mine v�z�nd modul minunat �n care Biserica ortodox� s�rb� aplic� dreptele �nv���turi ale Bibliei. Subliniez dreptele �nv���turi, c�ci au fost pe aici comentatori care s� sus�in� c� a� exagera c�nd vorbesc despre educare prin b�taia cu Biblia sau sf�ntul ciomag din lemn de nuc.

Biserica Ortodox� Rom�n�, copiii mei, este o Biseric� slab�. Dovada o face clipul de mai sus, filmat �ntr-un centru de reabilitare s�rbesc. Tat�l Ceresc ro�e�te de pl�cere v�z�nd cum Biserica Sa urmeaz� �ntocmai Sf�nta Scriptur� �i aduce pe Calea cea Dreapt� pe cei c�zu�i �n p�cat �i sminteal�.

Acest clip �mi aduce aminte de fratele c�lug�r Daniel de la Tanacu, at�t de nedrept �ncercat pentru trimiterea unui suflet r�t�cit la unul Dumnezeul nostru. C�lug�rul Daniel ar fi putut fi un bun �naintemerg�tor al traditilor cre�tin ortodoxe adev�rate, a�a cum ne �nva�� Sf�nta Carte.

Acestea fiind spuse, a�tept cu umil� speran�� �n suflet �nfiin�area unor asemenea centre �i la noi, sub obl�duirea Sfintei Biserici a Neamului. A�a s� ne ajute Dumnezeu!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 06:37

Peste drum de sf�nta chilie �n care vie�uiesc e o cas� de femei u�oare, pe care le �ng�duim l�ng� sf�ntul stabiliment doar pentru c� din c�nd �n c�nd avem nevoie s� ne regl�m tirul la omor�rea p�c�toaselor cu pietre. Trec�nd prin fa�a casei lor am v�zut printr-o fereastr� deschis� un televizor (Doamne iart�-m�!) pornit. Iar la televizorul �la era o �tire care m-a cutremurat: �tiin�a satanist� a g�sit a�a-zisa verig� lips� a ciclului evolutiv sugerat de necuratul numit Darwin, al c�rui hoit arde �n iad sodomizat de ghiavoli deghiza�i �n Homo Erectus.

V-am spus, v-am spus vou�, copii ai Domnului, c� antihristul e printre noi �i �ncearc� s� ne sminteasc�! M-am uitat la �tire p�n� la sf�r�it, ca s� v�d cum satani�tii aceia, arza-i focul Gheenei, ar�tau curio�ilor un schelet de lemurian. �i culmea blasfemiei, pretindeau c� acela este str�mo�ul omului! Piei, satan�!

Omul are doar doi str�mo�i: Adam �i Eva. Orice cre�tin �tie aceasta, iar pentru cine s-a smintit �ntr-at�t de mult �nc�t s� uite, �mi permit s� reamintesc, cit�nd din memorie Sf�nta Scriptur�, sl�vite fie coper�ile ei legate �n piele de capr�:

ומה אלוהים עשה האיש שלו אחרי תמונה, את התמונה של אלוהים לעשות עשו גבר ואישה

A�a cum am spus �n repetate r�nduri, scheletele pe care le g�sim din c�nd �n c�nd prin p�m�nt sunt plantate acolo de chiar sf�nta Lui m�n�, ca s� ne �ncerce t�ria credin�ei. Cum s� nu pl�ngi de �ntristare c�nd vezi cum aceasta se sminte�te? Dar nu-i nimic; A�a cum a spus �i p�rintele Arsenie Papacioc, at�ta vreme c�t mai r�m�ne un singur om cu credin�� �n Dumnezeu, Biserica va supravie�ui.

V� las s� cugeta�i la cele ce am spus, oi�e �i berbecu�i ai Domnului, m� duc repede �n biseric�, c�ci ne-a venit tocmai de la Ierusalim o icoan� a Sf. Noului Cuvios Mc. Pahomie care a m�rturisit la locul Usav al Filadelfiei. Aceast� icoan� poate fi comandat� s� l�crimeze direct din satelit �i a costat o nimica toat�, o am�r�t� de sut� de mii de euro. Ca bun cre�tin ce ma aflu, m� duc s-o pup �naintea tuturor c�ci � nu-i a�a � un bun cre�tin e cel care e primul la coad�.

AdrianaAriadna

46 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 14:50

Ma asteptasem sa fiu judecata in asa fel, fiindca o vorba de duh depinde de urechea care o aude.
Vreau sa stii ca am parerile mele proprii, doar ca nu le spun tuturor, fiindca daca le-as spune, si aici se vor gasi persoane care sa ma judece dupa felul lor.
Tu consideri ca totul se rezuma la bani? Banii trebuie sa-i conduci,nu sa te conduca.
Esti o persoan mai calculata si te preocupa lumea banilor.
Cel mai mult ma intristeaza ca nu ai simtit cu adevarat ce inseamna sa fii crestin ortodox.
Daca simti ura ,nu am vrut, vreau doar sa te lamuresc, dar imi pare rau ca nici acum nu ma vei intelege corect.
Data viitoare voi fi mai atenta si nu voi scrie ceva ce te-ar deranja intratat incat sa ma judeci.
Iarta-ma pe mine pacatoasa daca am spus ceva ce te-a suparat.
DOAMNE AJUTA!

Adriana
AdrianaAriadna

46 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 14:59

DOAMNE AJUTA!
"1954ppll" considerati ca propavaduiesc? m-ai inteles gresit ,am citit ce am postat aici si am vrut sa aflati cei interesati. cand faceti un bine asteptati bani in schimb sau alta recompensa? sau faceti un bine sau ajutati asteptand in schimb? asa ganditi ,dar nu toti gandesc si fac la fel.
Daca a-ti fi citit mai atent a-ti fi observat si parerea mea din mesajele de pe forum. A-ti vazut ce a-ti vrut.
"-Cum sa-mi intaresc credinta?
crezand din tot sufletul ,ratiunea si inima ta, si cititnd cuvantul lui Dumnezeu."
(Sfaturi crestin ortodoxe.)
DOAMNE AJUTA!

Adriana
Fosta membra 9am.ro

59 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 17:07

De la: AdrianaAriadna, la data 2009-07-05 14:59:02DOAMNE AJUTA!
"1954ppll" considerati ca propavaduiesc? m-ai inteles gresit ,am citit ce am postat aici si am vrut sa aflati cei interesati. cand faceti un bine asteptati bani in schimb sau alta recompensa? sau faceti un bine sau ajutati asteptand in schimb? asa ganditi ,dar nu toti gandesc si fac la fel.
Daca a-ti fi citit mai atent a-ti fi observat si parerea mea din mesajele de pe forum. A-ti vazut ce a-ti vrut.
"-Cum sa-mi intaresc credinta?
crezand din tot sufletul ,ratiunea si inima ta, si cititnd cuvantul lui Dumnezeu."
(Sfaturi crestin ortodoxe.)
DOAMNE AJUTA!

R�m�n la p�rerea mea. Este o lips� de bun sim� faptul c�, indiferent de tema pus� �n discu�ie, dumneata umpli forumul cu citate biblice interminabile,citate folosite, de altfel, �n discursurile unor profitori. Practic, te asemuie�ti cu ace�tia, cu a�a-zi�ii preo�i din SUA care, �n numele domnului, �i construiesc imperii financiare. Au ajuns �i �n �ara noastr�. Adep�ii acestora bat din poart� �n poart�, te ademenesc �i ca r�splat� c� un anume "nene" te blagoslove�te trebuie s� pl�te�ti o cotiza�ie care ajunge uneori p�n� la 20% din salariu.

mariah_kan

64 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 17:26

Oameni sunt si ei, pot cadea in pacat, ca, orice om indiferent ce cultura are, indiferent ce meserie are, este supus greselii. Asa ca, oameni buni, nu dati cu piatra, poate oricand deveni un bumerang.
La noi sunt preoti care te lasa sa fii liber arbitru, sa dai sau sa nu dai. Niciun om nu este la fel, fie ei si preoti. Va doresc o seara cat mai frumoasa !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 14:08

In toate epocile,adeptii religiei[misticii de orice fel] le-au insuflat oamenilor sa creada in multe,in dogme,in draci,ingerasi,balauri,isus,savaot,adonai,yahwe,elohim etc.,nereusind insa sa le spuna cum sa obtina credinta adevarata. Acesti paraziti si slugile lor nu au afirmat niciodata faptul ca adevarata credinta este o stare de spirit care poate fi indusa prin AUTOSUGESTIE. Credinta adevarata este,,comportamentul chimic'' care imbinat cu puterea AUTOSUGESTIEI sta la baza oricarui,,miracol'' sau,,mister'' care nu poate fi analizat de legile STIINTEI.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 02:38

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-16 14:08:06In toate epocile,adeptii religiei[misticii de orice fel] le-au insuflat oamenilor sa creada in multe,in dogme,in draci,ingerasi,balauri,isus,savaot,adonai,yahwe,elohim etc.,nereusind insa sa le spuna cum sa obtina credinta adevarata. Acesti paraziti si slugile lor nu au afirmat niciodata faptul ca adevarata credinta este o stare de spirit care poate fi indusa prin AUTOSUGESTIE. Credinta adevarata este,,comportamentul chimic'' care imbinat cu puterea AUTOSUGESTIEI sta la baza oricarui,,miracol'' sau,,mister'' care nu poate fi analizat de legile STIINTEI.

STIINTA se ocupa si de acest fenomen al autosugestiei. Si tot stiinta va descifra ceea ce a incifrat ocultismul, din rea vointa sau ca sa ne fereasca de rele.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 02:42

A nu se intelege ca am pus semnul egal intre religie si ocultism. Ocultismul e deja mort, dar mai haladuie din cind in cind ca un strigoi. Este vechea stiinta acoperita de ritualuri fara sens.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 04:33

Minciuna �i tupeul sau mitul lui Isus

Un p�m�ntean de r�nd , cu numele Isus
N�scut �n vremuri ce demult s-au dus
Era �n lume nimeni �i avea s� fie un zeu
Pornind cu o minciun� �i c�t mai mult tupeu
Efortul �i puterea pe care le-a depus
�n timpul vie�ii sale , ce prematur s-a scurs
Au fost doar o sc�nteie , pus� pe o iasc�
�i trimis�-n lume , s� o r�sp�ndeasc�
Prin discipoli dornici �i cu mult tupeu
Spun�nd c�-i trimis� chiar de Dumnezeu
Dar la vremea ceea , condus� de romani
Era urbea �n care , escroci ori �arlatani
Erau pu�i pe cruce , socoti�i du�mani
Sau b�tu�i cu pietre p�n� la omor
De �ntreaga urbe �i al s�u popor
Astfel a p��it-o �i acel Isus
Judecat �n grab� �i pe cruce pus
Pe dealul Golgotei , via�a lui s-a dus
La acei frumo�i treizeci�itrei de ani
Neprimind iertare , nici din cer �i nici de la romani
Iar povestea lui , nescris� , dup� �aptezeci de ani
A fost conceput� de al�i �arlatani
Dornici de putere �i chiar de mul�i bani
Au r�st�lm�cit-o �i-au dus-o-n biserici
Utopia lumii , hran� pentru clerici
Cum dintr-o s�m�n�� po�i ob�ine un lan
Dintr-o pic�tur� po�i face un ocean
Astfel dus�-n lume marea utopie
Pentru credincio�i , tax� pe prostie
A fost spus� lumii , doar din interes
�i paradoxal , a avut succes
E perpetuat� cu mai mult tupeu
C�ci to�i terienii vor s� aib - un zeu
�ansele s�nt mari , visul de co�mar
Dar prostia-n lume nu are hotar !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 04:35

De la: nastasemihail, la data 2009-07-18 02:38:28
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-16 14:08:06In toate epocile,adeptii religiei[misticii de orice fel] le-au insuflat oamenilor sa creada in multe,in dogme,in draci,ingerasi,balauri,isus,savaot,adonai,yahwe,elohim etc.,nereusind insa sa le spuna cum sa obtina credinta adevarata. Acesti paraziti si slugile lor nu au afirmat niciodata faptul ca adevarata credinta este o stare de spirit care poate fi indusa prin AUTOSUGESTIE. Credinta adevarata este,,comportamentul chimic'' care imbinat cu puterea AUTOSUGESTIEI sta la baza oricarui,,miracol'' sau,,mister'' care nu poate fi analizat de legile STIINTEI.

STIINTA se ocupa si de acest fenomen al autosugestiei. Si tot stiinta va descifra ceea ce a incifrat ocultismul, din rea vointa sau ca sa ne fereasca de rele.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 31 Iulie 2009, ora 04:35

De la: nastasemihail, la data 2009-07-18 02:42:17A nu se intelege ca am pus semnul egal intre religie si ocultism. Ocultismul e deja mort, dar mai haladuie din cind in cind ca un strigoi. Este vechea stiinta acoperita de ritualuri fara sens.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 1 August 2009, ora 23:05

Post si rugaciune!
Cine nu traieste in Hristos si Sfanta Maria Fecioara Neinceputa, traieste degeaba!
Pentru crestini, o rugaciune a inimii

Domnul meu din cer
Preaerecte Isus Hristos
Nu m� l�sa s� pier
Pe mine, robul t�u de jos.

Fecioara Maria Neinceput�
Luminat� �i nefu....[scuze]nefolosit�
Curat� �i cu dragoste mult�
Ap�r� pe mine, oi�a bl�nd�
C�nd necuratul �mi ia sufletul la tr�nt�

Sf�nta Treime de Sus
Ap�r� �i ursuletul meu de plu�
Ap�r� pe to�i fanii t�i
�i pedepse�te pe cei r�i.

Domnu' meu de Sus
C�tre tine, sunt supus
Tr�iesc �n rug�ciune din zori p�n� la apus

Amin+

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 August 2009, ora 02:22

Patru noi clopote cu GPS, confectionate din bronz si cu o acustica deosebita, bat incepand de duminica, la Mitropolia din Targoviste.

Potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei din Targoviste, cele patru clopote sunt actionate prin satelit, iar programul functioneaza printr-o antena GPS conectata la un ceas atomic amplasat langa Frankfurt.

"Practic, clopotele turnate la Baia-Mare sunt actionate cu ajutorul unui singur buton si au inceput sa bata, conform unei setari prealabile, din duminica Floriilor. (...) Cele patru clopote cantaresc aproape patru tone, sunt din bronz, cel mai mare are doua tone, iar cel mai mic are 250 de kilograme si sunt turnate dupa un model rusesc", a declarat, pentru Evenimentul Zilei, Radu Blotor, administratorul firmei
care a confectionat clopotele.

Costul celor patru clopote, de aproximativ 420.000 lei, a fost achitat de Arhiepiscopie.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 5 August 2009, ora 11:50

Biserica este ca un cancer pe trupul credintei ,cu cat se construiesc mai multe biserici cu atat cu atat oamenii devin mai legati de partea materiala si nu spirituala a lumii ,mai atasati de ritualuri ,paseaza responsabilitatea preotilor sa le poarte vezi doamne credinta ,vorbele catre Dumnezeu .De ce au nevoie oamenii de intermediarul numit preot ? de ce trebuia sa fie institutionalizata credinta/? Isus i-a spus lui Petru (asta si inseamna numele lui-piatra ) .,,vei fi piatra cu care voi construi templul meu ,,-s-a referit simbolic desigur nu la o cladire propriu zisa ,tot isus spune ,,sa se roage fiecare singur in chilia lui,, (citez din memorie cu aprox.) de ce au nevoie de un intermediar care sa fie platit sa-i citeasca din biblie ? care sa le promita (prin acatiste spovedanie ca ruga lor va fi ascultata ) ,sunt ca niste retardati fara discernamant ,ca niste orbi care merg prin lume bajbaind dusi de mana fara sa-si creeze sau sa-si aleaga propriul drum si sa-si asume responsabilitatea faptelor proprii ..tine de prostie ..de nesinceritate de ipocrizie ..de fariseism ...Unde se duc cohortele alea de credinciosi care umplu bisericile ?(care pupa icoanele ,fac scurta la mana si la genunchi ,,vorbindu-i lui Dumnezeu?,,) nu sunt tot aia pe care ii intalnesc in tramvai metrou ,care trec indiferenti pe langa un semen de-al lor aflat in suferinta ,care nu sunt nici macar toleranti cu aproapele dar sa -l mai si iubeasca?Traim intr-o lume a spectacolului ,a valorilor materiale si biserica nu face exceptie ,ea da tonul ...ce relatie sa fie intre un imparat (preotii imbraca haine imparatesti ,nu ...isi pun si coroana ...) si oameni decat de supusenie ..preotul ar trebui sa dea exemplu ca iubirea si credinta nu imbraca haine de parada ca la un balci prost ...Nimeni nu te poate invata sa iubesti ...simti sau nu ..asa este si credinta nu tine de ratiune si de predat lectii. Biserica functioneaza ca o armata in toata regula ,au si ierarhii ,sunt promovati in grad (episcop, protoiereu ...papa ...)As fi curioasa daca ar face o statistaica a ratei infractionalitatii ..daca ea este in scadere cu cat bisericile se inmultesc ,? prin ce sunt ele eficiente >? ca aduna ,cer bani (daca cer bani la inmormantari -este oribil sa ceri plata pt asa ceva ) de la enoriasii care cred ca si credinta are un pret ? eu vad oameni instrainati de credinta ,robi ai propriilor placeri pe care si le ambaleaza cu poleiala asta zis credinta .De marile sarbatori crestine se bat la propriu pe aghiasma si pupat moaste ,se bat la propriu in supermarchet sa se imbuibeze ,sa cumpere cat mai mult ,sa aiba mai mult decat ceilallti ,.este o goana nebuna dupa inavutire si preotii nu fac exceptie (sunt si ei oameni nu?)

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 9 August 2009, ora 14:45

S� facem un exercitiu.
Urm�rim un buletin de �tiri ( de la ora 5, de exemplu). Primul subiect: un ... contabil din Giurgiu a comis o infrac�iune. Alte �tiri. Apoi afl�m: un preot din Satu Mare a comis ACEEA�I infrac�iune, prin ACEEA�I metod� ca �i contabilul de la �nceput. Alte informa�ii, alte infrac�iuni, al�i autori.
Ce va re�ine majoritatea telespectatorilor ? C� ( �nc� !) un preot a c�lcat Codul penal ....
Poate unii �i vor aminti, eventual, c� un contabil a f�cut ceva ... neclar.
Dar to�i vor �ine minte c� un preot a f�cut ceva r�u, foarte clar, bine conturat. �i asta se �nt�mpl� nu datorit� memoriei selective, ci pentru c�, dintre to�i protagoni�tii �tirilor, preotul, cu a sa fapt�, DEZAM�GE�TE. Pentru c�, �n concep�ia colectiv�, preotul e slujitorul Domnului. �i �n slujitorul Domnului, adic� un om cu un mandat divin, oamenii au �ncredere. Necondi�ionat.
�i se simt revolta�i �i dezam�gi�i c�nd un preot devine �f�ptuitor� de ceva , pentru c� le este �n�elat� �ncrederea.
O religie valid� trebuie s� primeasc� �ncredere deplin�; ori, paradoxal, tocmai aceast� �ncredere �fundamentul religiei - este sabotat�, �ncet �i sigur, de fiecare-i preot care s�v�r�e�te c�te o fapt� contradictorie legii !
�n ultimii ani, Biserica a manifestat o extraordinar� capacitate de a ignora problemele reale ale omenirii, sus�in�nd dogme �nvechite �i �ncerc�nd s� se ascund� �n spatele unor valori dep�ite, care nu mai sunt aplicabile lumii de azi. Iar �n culise, sau �n altar, a ap�rut alt� icoan� : banul.
Bisericile au propriile b�nci, cu propriile investi�ii: �n tutun, armament, etc
�i mai au propriile traficuri, pardon afaceri.
De fapt, biserica nu-�i mai pastore�te credincio�ii, nu mai r�spunde nevoilor acestora. Dimpotriv�, a subordonat nevoile acestora propriilor nevoi � propriului program de autoconservare �i supravie�uire. In acest fel, nu numai c� a l�sat turma �i mai vulnerabil�, dar a pornit pe drumul autodistrugerii, al sinuciderii ca institu�ie.
Problema e c� merge prea �ncet ..............

Pe de alt� parte nici credincio�ii buluci�i la biserici slujb� de slujb�, nu sunt 100% ... fundamentali�ti. O bun� parte dintre ei, preponderent din mediul rural, ne�n�eleg�nd vreo iot� din slujb� (poate pu�ini se mai lumineaz� la predic�), au f�cut din mersul la biseric� un eveniment monden. Sau se duc cu dorin�e scrise pe un bilet, �i cred ei, c� contracost, se pot �ndeplini. Doar pentru c� le cite�te popa, nu mai e necesar nici un efort din partea lor...

�i a�a, biserica �i credincio�ii sunt dou� elemente din aceea�i oal�, f�r� leg�tur�.
Biserica se face c� p�store�te turma �ntru` m�ntuire, turma se face c� ....crede....

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
Bi_anca

1554 mesaje

Postat pe: 9 August 2009, ora 14:51

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-09 14:45:07S� facem un exercitiu.
Urm�rim un buletin de �tiri ( de la ora 5, de exemplu). Primul subiect: un ... contabil din Giurgiu a comis o infrac�iune. Alte �tiri. Apoi afl�m: un preot din Satu Mare a comis ACEEA�I infrac�iune, prin ACEEA�I metod� ca �i contabilul de la �nceput. Alte informa�ii, alte infrac�iuni, al�i autori.
Ce va re�ine majoritatea telespectatorilor ? C� ( �nc� !) un preot a c�lcat Codul penal ....
Poate unii �i vor aminti, eventual, c� un contabil a f�cut ceva ... neclar.
Dar to�i vor �ine minte c� un preot a f�cut ceva r�u, foarte clar, bine conturat. �i asta se �nt�mpl� nu datorit� memoriei selective, ci pentru c�, dintre to�i protagoni�tii �tirilor, preotul, cu a sa fapt�, DEZAM�GE�TE. Pentru c�, �n concep�ia colectiv�, preotul e slujitorul Domnului. �i �n slujitorul Domnului, adic� un om cu un mandat divin, oamenii au �ncredere. Necondi�ionat.
�i se simt revolta�i �i dezam�gi�i c�nd un preot devine �f�ptuitor� de ceva , pentru c� le este �n�elat� �ncrederea.
O religie valid� trebuie s� primeasc� �ncredere deplin�; ori, paradoxal, tocmai aceast� �ncredere �fundamentul religiei - este sabotat�, �ncet �i sigur, de fiecare-i preot care s�v�r�e�te c�te o fapt� contradictorie legii !
�n ultimii ani, Biserica a manifestat o extraordinar� capacitate de a ignora problemele reale ale omenirii, sus�in�nd dogme �nvechite �i �ncerc�nd s� se ascund� �n spatele unor valori dep�ite, care nu mai sunt aplicabile lumii de azi. Iar �n culise, sau �n altar, a ap�rut alt� icoan� : banul.
Bisericile au propriile b�nci, cu propriile investi�ii: �n tutun, armament, etc
�i mai au propriile traficuri, pardon afaceri.
De fapt, biserica nu-�i mai pastore�te credincio�ii, nu mai r�spunde nevoilor acestora. Dimpotriv�, a subordonat nevoile acestora propriilor nevoi � propriului program de autoconservare �i supravie�uire. In acest fel, nu numai c� a l�sat turma �i mai vulnerabil�, dar a pornit pe drumul autodistrugerii, al sinuciderii ca institu�ie.
Problema e c� merge prea �ncet ..............

Pe de alt� parte nici credincio�ii buluci�i la biserici slujb� de slujb�, nu sunt 100% ... fundamentali�ti. O bun� parte dintre ei, preponderent din mediul rural, ne�n�eleg�nd vreo iot� din slujb� (poate pu�ini se mai lumineaz� la predic�), au f�cut din mersul la biseric� un eveniment monden. Sau se duc cu dorin�e scrise pe un bilet, �i cred ei, c� contracost, se pot �ndeplini. Doar pentru c� le cite�te popa, nu mai e necesar nici un efort din partea lor...

�i a�a, biserica �i credincio�ii sunt dou� elemente din aceea�i oal�, f�r� leg�tur�.
Biserica se face c� p�store�te turma �ntru` m�ntuire, turma se face c� ....crede....

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 11 August 2009, ora 01:18

�ntr-o diminea��, �n timpul serviciului religios, cei 1000 de membrii ai congrega�iei au fost surprin�i s� vad� 2 oameni intr�nd �n biseric� �mbr�ca�i �n negru, cu fe�ele acoperite �i �narma�i cu pistoale automate.
Unul dintre ei spune:
- Oricine este dispus s� �ncaseze un glon� pentru Christos s� r�m�n� pe loc.
Imediat corul a fugit....
Diaconii au fugit.....
�i cea mai mare parte a congrega�iei a fugit...
Din cei 1000 de oameni au r�mas 10.
B�rbatul care vorbise �i-a descoperit fa�a, s-a uitat la predicator �i i-a zis:
- OK p�rinte, te-am sc�pat de to�i ipocri�ii. Acum po�i �ncepe slujba. Ozi bun�.
Apoi cei 2 oameni au plecat.

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 11 August 2009, ora 12:25

De la: 9am_Ella, la data 2009-08-11 01:18:08�ntr-o diminea��, �n timpul serviciului religios, cei 1000 de membrii ai congrega�iei au fost surprin�i s� vad� 2 oameni intr�nd �n biseric� �mbr�ca�i �n negru, cu fe�ele acoperite �i �narma�i cu pistoale automate.
Unul dintre ei spune:
- Oricine este dispus s� �ncaseze un glon� pentru Christos s� r�m�n� pe loc.
Imediat corul a fugit....
Diaconii au fugit.....
�i cea mai mare parte a congrega�iei a fugit...
Din cei 1000 de oameni au r�mas 10.
B�rbatul care vorbise �i-a descoperit fa�a, s-a uitat la predicator �i i-a zis:
- OK p�rinte, te-am sc�pat de to�i ipocri�ii. Acum po�i �ncepe slujba. Ozi bun�.
Apoi cei 2 oameni au plecat.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 August 2009, ora 20:19

FLORIAN MARIN - ISUS DIN NAZARET FLORIAN MARIN - ISUS DIN NAZARET

| Varianta pentru tiparire a topicului Biserica = Ctrdinta?
Mergi la: