Info
x
Ani de liceu
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:17
VA MAI AMINTITI DE ACEA PERIOADA...VA MAI ESTE DOR...?
CU CE AMINTIRI ATI RAMAS CE V-AU MARCAT... ATI MAI DORI SA FITI IN LICEU...ACUM..? Raporteaza abuz de limbaj
Maranatha
|
|
mariatu 320 mesaje Membru din: 4/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:18
NU,nu mai vreau regimul acela, iar la liceu, cred ca azi as alege alt profil
Domnul este Pastorul meu.
|
|
smeagol 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:18
De la: tilsor, la data 2009-03-12 10:17:38VA MAI AMINTITI DE ACEA PERIOADA...VA MAI ESTE DOR...? |
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:20
De la: tilsor, la data 2009-03-12 10:17:38VA MAI AMINTITI DE ACEA PERIOADA...VA MAI ESTE DOR...?si sa am mintea de acum,da
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:22
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-12 10:20:13De la: tilsor, la data 2009-03-12 10:17:38VA MAI AMINTITI DE ACEA PERIOADA...VA MAI ESTE DOR...?si sa am mintea de acum,da
|
|
dianet 202 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:22
Mi-a placut in liceu, si cred ca as vrea sa mai fiu pe acolo. Macar sa corectez o perioada in care am fost mai retrasa si mai negativista atunci. In termenii de acum poate as fi fost considerata "emo"
. Nu voiam sa ma sinucid, dar eram prea sumbra si singuratica . Noroc ca n-a durat decat un an. Dar chiar si asa mi-ar placea sa rescriu perioada aia . Frumos topic
"Vanity! Definitely my favourite sin."(John Milton)
Work Shall Set You Free!
|
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:34
Completare: mi-ar placea sa fac liceul in atmosfera de atunci, cand plecam cu gasca la munte, cu chitara si foc de tabara, rock-areala si discutii filosofice savante (pentru varsta aia)
. Cand ieseam cu gasca la cofetarie, nu la bere, si ne distram fara sa avem macar nevoie de cluburi sau alte asemenea. Resping categoric ideea de liceu cu telefoane mobile de fite, cu manele, jeep-uri si telenovele, iesiri la munte cu masina lu' tata sau personala pentru betii (mama, ce m-am distrat la munte), etc. Generatia actuala e saraca din punctul asta de vedere. Pacat.
Work Shall Set You Free!
|
|
alice_corina 186 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 11:17
De la: tilsor, la data 2009-03-12 10:17:38VA MAI AMINTITI DE ACEA PERIOADA...VA MAI ESTE DOR...? ********* Daaaaaaaaaaaaa ... dar asa cum era pe "vremea mea" ...
"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 11:19
De la: dianet, la data 2009-03-12 10:34:18Completare: mi-ar placea sa fac liceul in atmosfera de atunci, cand plecam cu gasca la munte, cu chitara si foc de tabara, rock-areala si discutii filosofice savante (pentru varsta aia)intru totul de acord
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 13:25
De la: dianet, la data 2009-03-12 10:34:18Completare: mi-ar placea sa fac liceul in atmosfera de atunci, cand plecam cu gasca la munte, cu chitara si foc de tabara, rock-areala si discutii filosofice savante (pentru varsta aia) Yeeees! Alice Cooper, Judas Priest....sau muzica folk!
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 14:24
Haideti sa nu vorbim aicea de acel regim odios...ci sa ne aducem aminte de copilaria noastra,de "sotiile"ce le faceam...de zilele cind veneam de drag la scoala..!de distractiile ce le faceam...si multe altele...dar va rog ,priviti totul cu drag si gluma.
NU VA MAI ADUCETI AMINTE NICI O NEBUNIE CE ATI FACUT..?
Maranatha
|
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 14:34
Nu ma refeream la regim, si-mi cer scuze daca am dat impresia ca deschid o portita in directia asta. Si daca o luam asa, liceul eu nu l-am facut sub regim, ci imediat dupa. In loc de Judas Priest, aveam Metallica si Guns'n Roses (asta nu inseamna ca nu ascultam si Judas
).Revenind la subiect, probabil am fost ultima, sau penultima generatie care a avut profesori demn de respect, pe care i-a respectat, de la care am avut ce invata si de care am fost respectati si noi. La noi nu existau injuraturi sau batai, doar chiuluri (de primavara, pentru plimbari pe malul marii ). Stiau si profesorii, si radeau, si ne spuneau sa-i anuntam din timp, eventual pe unii sa-i luam cu noi. Sa nu crezi ca se intampla frecvent. Dar era frumos. Multe lucruri erau de fapt frumoase in liceu.Sotii? De unde sa incep si cu ce sa continui? De pozne postez maine. Si placute si mai putin placute . Zi superba sa aveti!
Work Shall Set You Free!
|
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 23:49
Imi aduc aminte cu multa placere de luna martie...
In zona in care am facut eu liceul era un obicei...de 1 martie dadeau fetele martisoare la baieti si de 8 martie dadeau baietii la fete.... Doamne...parca eram maresal ce piepturi pline de martisoare aveam... Noi eram in primul an de liceu(1974) si tare aveam succes la fetele mai mari....natura se aplecase cam mult spre primavara vietii mele inzestrindu-ma cu multa frumusete....incit incepusem sa fiu asediat de cele din anii mai mari... Eram "boboc"..dar imboboceam..
Maranatha
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 00:06
In acea vreme exista multa comuniune intre parinti si copii(cel putin in cazul meu si al prietenilor mei)si ajunseseram la o intelegere....noi sa aducem rezultate de la scoala....ei (parinti)sa ne mai slabeasca si sa ne mai finanteze...
Si toate partile au avut succes.....(daca vreti verificati fiecare gazeta matematicii ,,de fizica,olimpiadele nationale de romina,istorie,geografie in care eram prezenti de fiecare data 1974-1978) Eram o clasa de elita...si astfel am fost pe rind premiati (remunerati) si de parinti.......un coleg de-al meu(era intr-a10) primise o motocicleta....si am xzis sa o incercam...fiindca nu aveam carnet am zis sa folosim o ulita laterala unde nu deranjam pe nimeni... Ne-am suit pe motocicleta 4 si stateam bagati unul in altul de se vedeau doar 2....viteza urca..noi urlam de fericire..si dintr-o data apare brusc o vaca in fata noastra...(va inchipuiti la experienta colegului) si noi direct in ea...si noi si vaca eram gramada....si dintr-o data s-a deschis IADUL...a picat peste noi o ploaie de lovituri cu o bita de n-am mai stiut pe ce am fost calare ....pe vaca sau pe motocicleta......era stapina ei (o batrinica apriga)) doamne ce am luat-o.............
Maranatha
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 08:27
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 09:13
Imi aduc aminte de continuarea acelui episod cu motocicleta....am vizitat si militia...dar aicea(parinti nostri faceau parte din patura intelectuala cu functii) am scapat mai usor...ne-au pus sa spargem o masina de lemne....
Ca sa scapam mai repede am aruncat peste gard la vecinu aproape jumatate din ele....s-a aflat mai tirziu dar....era prea tirziu.. Doamne,ce vremuri... si era si un regim dur,dar parca era mai multa bunatate...
Maranatha
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 09:19
La moda atunci erau pantalonii trapezi,chiar foarte largi...si eram atit de bucurosi cu ei chiar daca,dupa o zi de purtat,partea de jos era neagra...
Chiar daca umblam cu pantaloni rupti in c... si cu o chitara agatata de git,era atita bucurie si fericire in sufletul nostru... Muzica.....vai ce muzica era.....ceva de vis...Anii 70-80-85..era si va ramine cea mai buna muzica a tuturor vremurilor...
Maranatha
|
|
Postat pe: 13 Martie 2009, ora 23:38
Mai, aveam bun simt,respect, rusine, pai daca ii spuneam mamei ca m-a certat vre-un prof/profa , era posibil sa iau o "urechiala" , ca spunea ca nu degeaba s-a luat de mine asa ca...
Tilsor, mai spune-ne ca-mi place, eu am copilarit mai mult la oras, si nu prea am avut unde sa fac "nebunii", iar cand plecam la bunici, nu ne lasa bunica sa iesim din curte, asa ca....nu prea am ce povesti..
|
|
Fosta membra 9am.ro 2055 mesaje Membru din: 21/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 00:08
Da pentru mine a fost frumoasa viata de liceu chiar si acum mai pastrez legatura cu uni dintre colegi
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 20:05
De la: mariatu, la data 2009-03-13 23:38:50Mai, aveam bun simt,respect, rusine, pai daca ii spuneam mamei ca m-a certat vre-un prof/profa , era posibil sa iau o "urechiala" , ca spunea ca nu degeaba s-a luat de mine asa ca... Eram tot in anul 2 de liceu cind la biologie invatam despre descoperirile lui Darvin si profesorul ma intreaba: ce zice Dumnezeul tau aicea.......eu am raspuns scurt...ca bunicul d-voastra ,d-le profesor a fost o maimuta..... Doamne cit am mai tras-o tot trimestrul....ma asculta ora de ora.
Maranatha
|
|
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 20:27
Eram in anul I de liceu,boboc,abia intrasem in atmosfera liceului cind dupa 1 luna sint abordat direct de o fata din clasa 12 care-mi zice: tu vei fi prietenul meu si ma saruta de fata cu ceilalti colegi.Am ramas "plansa" la faza asta.Stiti ca baietii sint mai"intirziati" in dezvoltarea gindirii la aceea virsta( si timp de atunci) decit fetele.....dar totusi mie au inceput sa-mi " zboare" prin minte tot felul de " fluturi si fluturasi"
Fata(ii tin minte si acum numele si figura) era "superba"... Dupa masa am venit in oras sa o intilnesc, bineinteles.." la 4 ace" ,dat cu toate parfumurile si ma plimbam tantos,prin centru, sa o intilnesc. La un moment dat se opreste o " namila" in fata mea si-mi zice:Ma cunosti.....eu- nu....ei bine ......si a inceput sa-mi care la palmi incit fluturii se schimbasera in stelute.....era prietenul ei......si vroia sa-l faca gelos.......si m-a gasit pe mine...... Dar dupa ce a terminat liceul,ea,si era la facultate...eu in anul III....chiar am devenit buni prieteni.... pentru mult timp.. CE ANI, CE TIMPURI..CE AMINTIRI...
Maranatha
|
|
|
|

. Nu voiam sa ma sinucid, dar eram prea sumbra si singuratica
. Noroc ca n-a durat decat un an. Dar chiar si asa mi-ar placea sa rescriu perioada aia
. Frumos topic