Info
x
Invidia....
|
quasar 73 mesaje Membru din: 7/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 05:09
Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer
conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin. Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi. Nu-i nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel. Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati. A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic citind Richard III. A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Gabriel Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine. L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale. L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomarasvamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner si al lui Nietzsche. Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini, iahturi, gagici. Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev. Lupta era stransa, dar echilibrata. In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de DNA. Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsul. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar. Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie. Acelasi rezultat: citiseram toate cartile. Si atunci ne-a cuprins invidia... Raporteaza abuz de limbaj
afara este trist si cenusiu.........
|
|
quasar 73 mesaje Membru din: 7/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 05:13
Acesta e un articol antic de-al profesorului Andrei Cornea.
Cine are chef sa dezbata un pic aceasta emotie foarte omeneasca dar total inutila (contraproductiva chiar), invidia? Cum o vedeti?
afara este trist si cenusiu.........
|
|
Fosta membra 9am.ro 42 mesaje Membru din: 29/05/2009 |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:00
VAND MANCARE PENTRU CAINI,170 LEI 20 KILOGRAME-TRANSPORT GRATUIT IN JURUL TITANULUI,IN RESTUL CAPITALEI INTRE 5-15 LEI LIVRAREA LA DOMICILIU-ADRESA DE CONTACT-VULTURUL_PLESUV95
|
|
Fosta membra 9am.ro 1639 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Mangalia |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:02
De la: EUU, la data 2009-05-29 11:00:07VAND MANCARE PENTRU CAINI,170 LEI 20 KILOGRAME-TRANSPORT GRATUIT IN JURUL TITANULUI,IN RESTUL CAPITALEI INTRE 5-15 LEI LIVRAREA LA DOMICILIU-ADRESA DE CONTACT-VULTURUL_PLESUV95 Nu ai vabi de mica publicitate de ne intoxci pe forum cu mesajele tale ?
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:03
De la: CAMELYA_, la data 2009-05-29 11:02:00camy,subiectul topicului este despre invidie,esti invidioasa pe maria sa cea plesuva ca face bani cu javrele?De la: EUU, la data 2009-05-29 11:00:07VAND MANCARE PENTRU CAINI,170 LEI 20 KILOGRAME-TRANSPORT GRATUIT IN JURUL TITANULUI,IN RESTUL CAPITALEI INTRE 5-15 LEI LIVRAREA LA DOMICILIU-ADRESA DE CONTACT-VULTURUL_PLESUV95
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 Mai 2009, ora 11:09
De la: CAMELYA_, la data 2009-05-29 11:02:00De la: EUU, la data 2009-05-29 11:00:07VAND MANCARE PENTRU CAINI,170 LEI 20 KILOGRAME-TRANSPORT GRATUIT IN JURUL TITANULUI,IN RESTUL CAPITALEI INTRE 5-15 LEI LIVRAREA LA DOMICILIU-ADRESA DE CONTACT-VULTURUL_PLESUV95 |
|
Fosta membra 9am.ro 21 mesaje Membru din: 24/03/2009 |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 12:36
Nimeni nu se inghesuie sa-ti raspunda,pentru ca invidia este un sport nationalla romani,
este o stare de spirit care-i face pe romani sa sufere de doua ori,odata ca nu au ce au altii si a doua oara de ce au aia n-ar trebui sa aibe nimeni daca ei nu au. dar nu au capacitatea sa gandeasca ,ca-si irosesc energia creatoare pizmuindu-i pe cei ce nu au timp sa pizmuie pe altzii cei ce nu invidiaza au si timp sa creeze ,sa faca si bani,asta pentru ca nu au timp sa invidieze. si mai uita un lucru nu suntem egali. Fiecare are ceea ce si doreste si suntem produsul gandurilor noastre. sau vb.aceea ce semanam aia culegem.semanam invidie si ura pizmuindu-i pe altzii aia vom aveasi noi. vomfi degajati in ceea ce facem si vomurma pasii nescrisi ai propriei logici vom construi ceva durabil si folositor fara ura si invidie. |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 15:36
De la: sunrise01, la data 2009-06-07 12:36:58Nimeni nu se inghesuie sa-ti raspunda,pentru ca invidia este un sport nationalla romani,
|

Nu ai vabi de mica publicitate de ne intoxci pe forum cu mesajele tale ?