back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Salariu, pensie sau cumul?

prietenn

12 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 12:34

Ma intreb daca cei ce care folosesc cu atata ardoare sintagma "pensie de la stat" s-au gandit macar o clipa ca pensia este un drept castigat si platit in timpul activitatii chiar de catre pensionar si de firma la care a lucrat. In fiecare luna se opreste o suma de bani atat salariatului cat si firmei (indiferent de forma de proprietate). Pentru fiecare salariat se opreste din salariu un procent apropiat de 20% (si mai da si firma cam tot atat) pentru o perioada de 30 - 40 de ani, pentru ca "statul" sa plateasca dupa pensionare 5-10 ani o suma care nu acopera nici 50% din "contributia" cumulata. Deci fiecare isi plateste propria pensie, nu staul care se alege cu un castig gras din aceasta pensie! Am muncit si am platit pentru ca la o anumita varsta sa am o pensie, vreau sa o am. Si daca mai pot munci in continuare, cine ma poate opri sa mai muncesc? La "stat" sau la particular, e totuna, acolo unde e nevoie de mine si unde stiu sa fac ceva util. Si nu e normal ca pentru cateva sute de judecatori si functionari superiori sa plateasca niste sute de mii de pensionari care si-au platit in avans dreptul la pensie si care mai vor inca sa munceasca! In mod cert dupa interzicerea cumlului salariu bugetar - pensie, va aparea o ordonanta de interzicere cumul in general.
Ce parere aveti, este moral si benefic pentru societate sa impiedici pe cineva sa munceasca si, in acelasi timp, sa beneficieze de niste drepturi pentru care a platit o viata?

Raporteaza abuz de limbaj
prietenn

12 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 12:54

Ca sa nu se interpreteze ca as fi direct implicat preizez: am copii si nu sunt pensionar. Nu cumulez pensia cu salariul, nu sunt bugetar. Copii mei au invatat atat cat au invatat (mai am unul in scoala), au concurat pe posturi in limita competentei lor (in domeniul privat), n-au solicitat mai mult decat merita, muncesc, au salarii normale pentru etapa actuala, nu au case, stau cu chirie, nu se plang de faputul ca tatal lor si mama lor muncesc inca si ii ajuta cu ceea ce pot. Si nici ca alti oameni muncesc si cumuleaza salariul cu pensia, de multe ori tocmai pentru a-i ajuta pe copii. Am fost acuzat pe un forum ca gandesc comunist pentru ca nu sunt de acord cu vestita ordonanta Boc. Ma intreb, eu imping tara spre comunism si saracie sau acuzatorii mei, cei care gandesc cu adevarat comunist? Principiul de baza al comunismului era tocmai inlaturarea concurentei prin orice mijloace - oricat munceai si oricat beneficiu aduceai - se impartea frateste la toti (munca dupa posibilitati, venituri dupa necesitati - va mai duceti aminte? Asta era deviza). Comunistul din mine merge pe alt principiu: cat muncesti, atata primesti. Vrei mai mult, vrei o sansa, lupta si o vei avea. Nu poti sa lupti, nu sti sa lupti? Sunt de acord sa contribui in limite rezonabile la un ajutor social. Dar atat. Am trimis la calificare pana acum 6 tineri (3 pentru tehnician si 3 pentru muncitor calificat) pe banii mei, fara sa le cer ceva in schimb, in speranta ca vor profita de sansa. Doar unul lucreaza acum la firma mea, restul si-au facut jobul lor si comunistul din mine este multumit. Daca ieseam la pensie si nu mai munceam, atunci cu adevarat le blocam o sansa acestor tineri.

Fosta membra 9am.ro

293 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 16:35

DE CE VA MAI OBOSITI SA SCRIETI PE TOPICURILE ECESTUI SITE?
TOT CEEA CE NU LE COMVINE SI NU CORESPUNDE POLITICII LOR STERG.
INCLUSIV COMENTARIILE DE LA ARTICOLELE APARUTE PRIN ZIARE. ALEGETIVA UN ALT SITE SI SA MERGEM ACOLO. ASTIA CHIAR SUNT NESERIOSI DEABINELEA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:47

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Salariu, pensie sau cumul?
Mergi la: