back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Foarte interesant!!! partea i

chazzz_clau

1 mesaj
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 04:43

Slaut, am ceva de afirmat si in acelasi timp vreau si o parere de la voi prietenii mei! ;)
Un prieten de al meu a primit acuma o luna de zile un e-mail de la o anumita persoana dintr o tara din Africa! Acea persoana zicea in mail ca trimite acel mail din tara--> Rep.of Cote d'iovoire unde s-a refugiat dupa razboiul din tara lui natala Sierra Leone(ambele tari sunt din africa ,invecinatate Sud-Vest) unde a fost omorati parintii lui! Spunea ca tatal lui inainte sa fie ucis a vandut toata averea lui si a depozitato in banca(adica toti bani) o avere care zice sa se ridica foarte sus(nu pot sa va zic,de ordinul milioanelor de $) si el acuma a atins varsta ca sa poata sa scoata banii. Dar e o problema ca nu ii poate scoate din diferite motive,ca bani sunt pusi intr un cont cu cod ca nu pot fi retrasi din banca numa daca se face un cont din exterior,etc(mai mult detalii dar va asigur ca nu se poate!) El cerea ajutor rugandul p prietenul meu sa mearga la o banca aici in Romania si sa deschida un cont bancar acolo la banca aia din tara lui (adica Sierra Leone) si sa transfere bani din contul acelei persoane in contul lui unde urma sa vina aici in tara la noi acea persoana sa scoata bani ca de aici se poate! Si drept rasplata primea si el 20% din suma depozitata in banca!
Acea persoana ia trimis o gramada de acte despre ea...poze cu el ...pasaport, Buletin,copy dupa actele de care avea el nevoie sa transfere bani,etc. toate detaliile!
El trebuia sa ii trimita acelei persoane anumite informatii despre el..adica ...numele prenumel ocupatia adresa copie dupa pasaport sau ID si nr.de telefon

Persoana aceea zicea ca este disperata si vreau cu orice pret sa plece din tara aceea si sa vina aici sa poata sa si scoata banii si sa investeasca aici in tara noastra!

Oare era adevarat E-mailul? ce ziceti? sau era o scamatorie? ce voia defapt? sau chiar era adevarat si putea face si prietenul meu un ban frumos ajutand-o p aceea persoana?!?! La urma urmei era vorba numai de un cont bancar pe care trebuia sa l deschida acolo... c sa faca?
Ce ii ziceti sa faca? Astept raspuns! Multumesc!

Raporteaza abuz de limbaj
gpadureanu

10 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 05:36

Buna
Si eu am primit multe propuneri asemanatoare. Toate induiosatoare, sincere si disperate. Eu nu am raspuns. Nu stiu ce sfat sa dau.

yellow_cyprus

15 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 05:59

B.dimineata ! Nu raspunde si nu da niciun amanunt legat de datele tale personale ! Sunt hackeri,nimic mai mult ! Am primit si eu cateva astfel de mesaje.Le-am spus sa incerce cu vrajeala la prietenii nostri maghiari...Ei sunt mai usor de convins,in Romania barbatii si femeile sunt prea destepti...

adelina_ght

3 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 06:02

Da! Se trimit adesea asemenea emaiuri (nu stiu cu ce scop), sau emailuri in care ti se spune ca nu stiu ce suma fabuloasa ai castigat. Nu mai stiu denumirea lor corecta (pshiho?). Oricum sfatul meu e sa nu le raspunda si in nici un caz sa nu dea date personale! La cate minuni se fac pe internet.... Toate cele bune! adel

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 16:56

Care persoane DESTEPTE in Romania???
Nu auziti ca au comunicat si i-a trimis nu stiu ce acte

Puisori naivi tocmai buni de jumulit sau sa intre la Ocna in locul altora care vor jefui alti ''isteti'' ce si-au pierdut conturile ???

Daca ati stii ca primesc CU ZECILE astfel de e-mailuri doar pentru ca mi-a aparut undeva pe un blog un e-mail special fabricat pentru acel blog ...

Vreti sa faceti puscarie in timp ce altii isi invart pe deget miliardele furate pe numele vostru?

Apoi, daca acea persoana ar putea sa vina in Romania sau oriunde altundeva, de ce nu o face si sa MUNCEASCA cinstit acolo unde se duce si chiar sa-si retraga banii DIRECT de aici, INSA EI INSIS
De ce va BUCURATI la astfel de ajutoare dubioase???

Mai bine ajuti un batran sa traverseze strada!
Asta AJUTOR, dezinteresat.

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 19:39

Scrisorile nigeriene, in asteptarea cititorilor

"Scrisorile nigeriene" sunt fraude cu sume relativ mici platite in avans in speranta realizarii unui castig substantial. Acestea mai sunt denumite si "fraude 419", dupa numarul articolului din codul penal nigerian pe care il incalca.

Numele acestui tip de frauda a ajuns sa fie asociat cu Nigeria datorita proliferarii in anii `90 cand, in conditiile declinului economiei Nigeriei, cativa studenti au folosit metoda pentru a manipula persoanele interesate de derularea de afaceri nu tocmai corecte in sectorul petrolier nigerian. Mai tarziu, atacurile au fost indreptate impotriva oamenilor de afaceri din vest si, odata cu raspandirea e-mail-ului ca metoda de comunicare, a tuturor utilizatorilor Internet. In ultimii ani, fraudele 419 au fost initiate si din zone din Africa sau Europa de Est.

Folosirea mesajelor e-mail spam si a aplicatiilor de mesagerie instant pentru initierea contactelor a dus la fraudarea multor utilizatori privati, costurile pentru atacatori fiind din ce in ce mai mici. Multe dintre aceste scrisori pretind ca provin de la o persoana care trebuie sa transfere mari sume de bani dintr-o anumita tara sau de la o companie de jocuri de noroc.

Pe masura ce scrisorile nigeriene au devenit cunoscute potentialelor victime, atacatorii care se aflau la originea fraudelor au lansat variante noi ale acestora. Victimele, care sunt instiintate ca au primit o mostenire, sunt tentate sa pretinda ca sunt beneficiarii de drept si sa completeze unele formalitati pentru punerea in posesie.

"Prizonierul spaniol", una dintre cele mai vechi tipuri de frauda, consta in notificarea victimelor privind situatia unei persoane foarte bogate care este tinuta in captivitate de o organizatie. Pentru rezolvarea rapida a situatiei, toti utilizatorii care faciliteaza transferul sumelor de bani pentru rascumparare sunt generos recompensati. Se pare ca acest tip de frauda dateaza din 1588, cand unele persoane instarite primeau scrisori care pretindeau ca provin de la un prizonier dintr-un castel din Spania. Acesta promitea sa doneze o parte dintr-o comoara fictiva oricui i-ar trimite mici sume de bani pentru a mitui garzile.

In cazul fraudelor de tip "castig la loterie", utilizatorul este instiintat printr-un mesaj mail sau o fereastra popup afisata la vizitarea unui site ca a castigat un premiu considerabil, dar trebuie sa plateasca o "taxa administrativa" inainte ca sumele sa fie transferate. Dupa plata in avans a sumei, atacatorii inceteaza sa mai raspunda la mesaje.
Un alt tip de frauda consta in plata unui bun achizitionat online cu o suma mai mare decat cea specificata, folosind un cec fals, atacatorul solicitand returnarea diferentei. O varianta mai recenta consta in solicitarea de a depozita suma de pe un cec in propriul cont, urmata de transferul unui anumit procentaj catre o companie. Cecul este desigur fals, dar de obicei banca descopera acest lucru dupa transferul fondurilor.

www.gecadnet.ro/securitate/knowledgebase/37.Scrisorile-nigeriene...

Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 21:29

nu raspunde! daca era ceva adevarat nu-ti scria mesaj si te suna! Ti se adresa, sau te cunostea de la o cunostinta voua comuna! Se recomanda in primul rand.
Asa ca nu da absolut nicio informatie!
il cunosti? Nu! Atunci nu-i raspunde! Daca are cu adevarat o problema te va suna pe mobil!

| Varianta pentru tiparire a topicului Foarte Interesant!!! PARTEA I
Mergi la: