back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Nu am semnat procesul verbal

gaby_mihi

4 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 04:06

salutare

Raporteaza abuz de limbaj
gaby_mihi

4 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 04:30

De la: gaby_mihi, la data 2008-12-14 04:06:14salutare
In punctul de frontiera(ROMANIA) mi-a fost solicitat sa arat :triunghiul reflectorizant, stingator si trusa medicala. Am avut asupra mea stingator si triunghi dar nu am gasit trusa medicala, desi o avea in dotare masina, dar nu am gasit, deoarece masina nu era proprietate pesonala, in fine... Politistul de frontiera a scris repede procesul verbal si am fost sanctionat cu 108 lei in 24 ore. Eu nu am semnat procesul verbal, iar politistul (dupa multe insistente) a gasit un martor asistent care a semnat ca eu nu vreau sa semnez pv. Ce ii mai dubios este ca am primit procesul verbal de constatare fara sa semnez nimic. Din cate stiu eu... procesul verbal care nu se semneaza se trimite in posta. El daca mi-a inmanat procesul verbal, fara sa semnez nimic, fara martori...fara posta....pot sa fac ceva?imi vine ceva amenda acasa?daca stiti ceva despre asta sa-mi spuneti!!!

klady_73

6 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 14:55

din ce stiu eu nu prea este valabil PV fara semnatura ta ca ai luat la cunostinta. Dar ar fi mai indicat sa intrebi un politist.
Am cunoscut o persoana care a fost acuzat de un militian ca a trecut pe rosu la semafor si daca a vazut ca nu o scoate la cap cu prostul a scris pe PV ca nu e de acord cu ce a scris militianull in PV pt ca nu s-au inteles la spaga (militianul avand pretentii mari) si cel din urma sa enervat cand a vazut ce a scris contravenientul pe PV si la rupt.

lyly

500 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 17:10

De la: gaby_mihi, la data 2008-12-14 04:30:31
De la: gaby_mihi, la data 2008-12-14 04:06:14salutare
In punctul de frontiera(ROMANIA) mi-a fost solicitat sa arat :triunghiul reflectorizant, stingator si trusa medicala. Am avut asupra mea stingator si triunghi dar nu am gasit trusa medicala, desi o avea in dotare masina, dar nu am gasit, deoarece masina nu era proprietate pesonala, in fine... Politistul de frontiera a scris repede procesul verbal si am fost sanctionat cu 108 lei in 24 ore. Eu nu am semnat procesul verbal, iar politistul (dupa multe insistente) a gasit un martor asistent care a semnat ca eu nu vreau sa semnez pv. Ce ii mai dubios este ca am primit procesul verbal de constatare fara sa semnez nimic. Din cate stiu eu... procesul verbal care nu se semneaza se trimite in posta. El daca mi-a inmanat procesul verbal, fara sa semnez nimic, fara martori...fara posta....pot sa fac ceva?imi vine ceva amenda acasa?daca stiti ceva despre asta sa-mi spuneti!!!

Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, actualizata pana la 2007
23 Jul, 2008

www.urbaniulian.ro/2008/07/23/ordonanta-nr-22001-privind-regimul...

Art. 19
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.

Fosta membra 9am.ro

8 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 16:16

salut,ai primit p.v originalul sau partea /copia,?daca nu ai semnat inseamna ca nu esti de acord cu aceasta amenda ,a.i poti face contestatie daca ti se va trimite prin posta notificarea de plata ,si poti merge mai departe in instanta cam astia ar urma ,acum depinde de tine ,multa bafta.pa

Fosta membra 9am.ro

5 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:56

te poti adresa cu incredere la adresa:Urbansiasociatii.ro
multa bafta. janvasiliu. Ploiesti.

janvasiliu
Fosta membra 9am.ro

74 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 14:23

Prietene
In momentul cind martorul a semnat politistul nu trebuia sa-ti dea procesul verbal.
Eu sunt sofer de TIR si am pati acelas lucru dar la mine era trusa expirata si am negociat cu ei .(au asteptat spaga ) nu am dat nimic si am ajuns la proces
Ei ar fi trebuit sa dea procesul verbal in debit la fisc .
Te sfatuiesc sa faci o plingere la Ministerul de interne si plingere impotriva procesului verbal la judecatorie .
Daca tia dat proces verbal sigur procesul este nul
SE POARTA IN FRONTIERA ROMANA FOARTE DES ASTFEL DE ABUZURI .
.LE ERA FOAME SI TU NU TE_AI PRIS >

povatanu_vasile

1 mesaj
Oras: Drobeta Turnu Severin

Postat pe: 9 Martie 2009, ora 18:22

Semnătura contravenientului pe procesul verbal atestă faptul că a luat la cunoștință de conținutul acestuia.În cazul refuzului de a semna este nevoie de un martor pentru a confirma acest aspect, iar, în lipsă, se va face mentiune despre acest fapt.Dacă ați primit procesul verbal trebuia să semnați dovada de primire care există în carnetul de procese verbale. Dacă nu ați semnat și nu s-a făcut mențiune la rubrica " observații -alte mențiuni " sarcina probei că v-a fost comunicat procesul verbal revine polițistului.

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 13:37

sa fii sanatos trebuia sa te asiguri cand pleci la drum ca ai toate in regula si atunci nu avea de ce sa te amendeze si fara suparare amenda primesti si daca nu ai becuri de rezerva greseala este exclusiv a ta odata ca nu te-ai asigurat de cele conforme legislatiei mai ales ca plecai la un drum destul de lung si apoi din cauza ca nu ai semnat PV-ul eu merg foarte mult prin tara si am semnat ca martor foarte multe PV uri nimeni nu vrea sa iti ia tie banii (spaga ) ei respecta o obligatie de serviciu tu esti cel care intinde ,credema si eu mi-am luato de nenumarate ori dar daca a scris PV ul am injurat in gand am ranjit amiabil si AM SEMNAT treaba cu : (sant sofer de tir si iti spun si eu ca ai dreptate ) ,este stearsa daca esti cel putin un sofer chibzuit(sa nu zic profesionist) trebuie sa le ai pe toate in regula prietene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS capul plecat sabia nu il taie

iuda

11 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 15:19

ordonanta nr.2 /2001.reuzul se plateste dar,poti face contestatie in 15zile de la data completarii contraventiei ,si sa demonstrezi cu 2[doi]martori ca asupra TA,in momentul constatarii aveat-i asupra D-V. trusa medicala ,dar aceasta NU V-a fost ceruta .AMIN

iuda
Fosta membra 9am.ro

74 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 17:58

Buna seara.
In momentul in care nu ai semnat procesul verbal esti bun de plata .
Normal este ca agentul constatator trebuie sa aiba un martor care sa semneze ca refuzi a semna procesul verbal.
Trebuia sa semnezi si sa specifici ca doresti copia PV sa poti face contestatie.
Cand refuzi nu ti se da copia si nu poti face contestatie.

neinfricatul

19 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2010, ora 16:52

daca nu er putea sa ti faca nimic daca nu semnezi nimeni nu ar semna procesul verbal, insa leguitorul sa gindit si la oamenii de teapa ta si a introdus martorul de care spui ca a fost de fata cind nu ai vrut sa semnezi
,. In concluzie ce vrei?
Ai avut trusa sau nu ai avut?
daca toti ar fi ca tine cum ai vrea sa vezi tara asta ?
, si mai vb de coruptie

comisul

2 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 17:27

buna sunt subofiter in jandarmerie ,si te sfatuiesc sa o platesti in 15 zile ,sau sa faci contestatie .CONFORM OG 2 ai acest drept .procedura nu a fost incalcata ,agentul a acrianat corect , de obicei ramane la ,latitudinea agentului daca iti da amenda sau nu ,totul e cum ai pus tu problema acolo ,modul de adresare ,de comportament ,etc...........,,,,,,,,,,,,.////

negru_mircea

33 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 18:59

De la: neinfricatul, la data 2010-01-04 16:52:06daca nu er putea sa ti faca nimic daca nu semnezi nimeni nu ar semna procesul verbal, insa leguitorul sa gindit si la oamenii de teapa ta si a introdus martorul de care spui ca a fost de fata cind nu ai vrut sa semnezi
,. In concluzie ce vrei?
, si mai vb de coruptie

Omul de mai sus are dreptate!
Cand am fost bun de plata am platit, spaga nu am dat, cand a fost loc de intelegere omeneste (de exemplu vorbeam la telefon in coloana ca circula cu 5km/h), ne-am inteles si fara bani.
Daca ne-am opri din dat spagi cu totii si am fi si un pic mai responsabili e posibil sa se schimbe ceva.

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 21:21

De la: negru_mircea, la data 2010-01-13 18:59:05
De la: neinfricatul, la data 2010-01-04 16:52:06daca nu er putea sa ti faca nimic daca nu semnezi nimeni nu ar semna procesul verbal, insa leguitorul sa gindit si la oamenii de teapa ta si a introdus martorul de care spui ca a fost de fata cind nu ai vrut sa semnezi
,. In concluzie ce vrei?
, si mai vb de coruptie

Omul de mai sus are dreptate!
Cand am fost bun de plata am platit, spaga nu am dat, cand a fost loc de intelegere omeneste (de exemplu vorbeam la telefon in coloana ca circula cu 5km/h), ne-am inteles si fara bani.
Daca ne-am opri din dat spagi cu totii si am fi si un pic mai responsabili e posibil sa se schimbe ceva.

Daca ar fi avut trusa la el, il mai sanctiona pt ceva? Avand in vedere ca trecea granita, nu s-a dus de la cucuteni la buruieni, 5 km. , cred ca politistul a avut dreptate sa-l sanctioneze. Nu stiu legislatia din afara si poate cineva ne spune cam cat risca in alta tara pt absenta trusei. Si app , aia nu e pusa degeaba in masina.

Regret ca traiesc in Romania
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 21 Ianuarie 2010, ora 14:26

De la: comisul, la data 2010-01-12 17:27:10buna sunt subofiter in jandarmerie ,si te sfatuiesc sa o platesti in 15 zile ,sau sa faci contestatie .CONFORM OG 2 ai acest drept .procedura nu a fost incalcata ,agentul a acrianat corect , de obicei ramane la ,latitudinea agentului daca iti da amenda sau nu ,totul e cum ai pus tu problema acolo ,modul de adresare ,de comportament ,etc...........,,,,,,,,,,,,.////
Asta e problema la noi. Legea lasa loc de interpretare si ramane la latitudinea agentului. ADICA DOMNULE SUBOFITER sa intelegem ca legea va fi aplicata in functie de cum s-a trezit agentul. Daca s-a trezit cu fata la cearsaf, e de rau!

adyhd1969

773 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 14:32

www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

ottotavy

4 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 20:59

acum,pe bune,cati dintre voi stiti ce sa faceti cu trusa aia,in caz de accident??cati ati sta sa o cautati pe sub scaun sau unde o mai sta ea??

otto
9am181659

6 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 16:32

De la: adyhd1969, la data 2010-03-10 14:32:09www.variantacojocaru.ro 20 000 EURO pt FIECARE roman MAJOR

Ce a facut unul de 18 ani sa primeasca bani si altul de un an sa nu primeasca

razvaneld

1 mesaj
Postat pe: 3 Mai 2010, ora 09:39

SALUTARE, PRIETENE, SE PARE CA MAI NOU PROCESELE VERBALE, CARE NU SE ADUC LA CONOSTINTA CELUI SANCTIONAT, LA FATA LOCULUI, SE POT TRIMITE PRIN POSTA LA DOMICILIUL TAU, INSCRIS IN CARTEA DE IDENTITATE, DAR NU AR TREBUIE SA DEPASEASCA MAXIM 10 ZILE, DE OARECE TERMENUL DE A DEPUNE CONTESTATIE LA ACCEST PROCES VERBAL ESTE DE 15 ZILE!

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2010, ora 21:48

De la: ottotavy, la data 2010-04-13 20:59:48acum,pe bune,cati dintre voi stiti ce sa faceti cu trusa aia,in caz de accident??cati ati sta sa o cautati pe sub scaun sau unde o mai sta ea??

Sunt care ar sta sa o caute pe sub scaun. nu stiu eu, dar poate altcineva stie ce sa faca cu ea. Nu am folosit-o in caz de accident, am mai avut nevoie de cate ceva de pe acolo cand eram prin munti sau pe unde am mai fost. Stii vorba aia, iti trebuie atunci cand nu ai.

Regret ca traiesc in Romania
| Varianta pentru tiparire a topicului Nu am semnat procesul verbal
Mergi la: