back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Dezastrul scolii romanesti

 


 
 
9am_23456

18 mesaje
Membru din: 9/12/2016
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 August 2017, ora 13:01

Scoala si educatia face din oameni alti oameni,cu alte calitati si performante. Numai ca noi,ne aflam in momentul de fata intr-o criza a scolii inspaimantatoare prin nonvaloarea ei. Sa vedem cativa parametric:

Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc ;nu stiu sa faca o cerere,nu stiu sa completeze un formular cu datele personale,nu stiu table inmultirii , asa arata un studiu efectuat de centrul educational al M.E.I.( HotNews.ro/7 nov..2016 )
Aproximativ 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, potrivit unui studiu al Centrului de Evaluare si Analize Educationale prezentat luni, la Cluj-Napoca. Copiii pot sa scrie si sa citeasca, dar nu inteleg textele asimilate, transmite News.ro.

"Este un numar absolut nepermis de mare de tineri care finalizeaza studiile fara ca ceea ce au acumulat in scoala sa le permita sa functioneze in societate. (...) Media europeana este de 20% cu o tinta de sub 15% pana in 2020. Noi, la 42%, nici macar nu puteam tinde spre asa ceva intr-un timp atat de scurt, asa ca in primul rand ar trebui sa avem o definire a fenomenului", explica Ligia Deca, consilier de stat in Departamentul Educatie si Cercetare din Administratia Prezidentiala.

"Rata abandonului scolar este de 19% in conditiile in care ne-am asumat, ca tara, un nivel de 11%, doar ca a merge la scoala nu este suficient si multi copii vin degeaba la scoala", a adaugat ea. Potrivit studiului Centrului de Evaluare si Analize Educationale, elevii de 15 ani stiu sa scrie, sa citeasca sau sa opereze calcule, dar nu inteleg notiunile invatate.

Cauzele acestui fenomen sunt diverse, iar multe au legatura cu modul in care sunt predate anumite materii in ciclul gimnazial si liceal.

"Nu as vrea sa spun la modul general ca principala cauza este calitatea sistemului educational romanesc, ci modul in care inca se preda. Profesorul transmite cunostinte si atat. Sunt multe cunostinte, sunt profesori care nu stiu sa citeasca, exista frica din partea profesorului de a da elevului ocazia sa creeze si nu in ultimul rand faptul ca, in special la liceu, nu se face disciplina de studiu, ci stiinta", a spus si Sorin Spineanu-Dobrota, Sef Serviciu Examene si Evaluarea Manualelor al Centrului de Evaluare si Analize Educationale.

"Eu predau si economie, la liceu, si daca le cer sa imi dea definitia pentru viteza de rotatie a banilor, care e o definitie foarte complexa si urata, din zece elevi, 11 stiu sa reproduca definitia mai bine decat o fac eu. Dar daca le cer sa dea un exemplu simplu, nu stiu sa faca acest circuit si nu inteleg, desi ei stiu definitii, clasificari, vorbesc in sintagme si stiu eseuri la Limba Romana", a declarat Spineanu-Dobrota.

Studiul Centrului de Evaluare si Analize Educationale a fost prezentat luni la dezbaterea regionala privind "Analfabetismul functional in Romania", care a avut loc la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, evenimentul fiind organizat in cadrul proiectului "Romania Educata", derulat de catre Departamentul de Educatie si Cercetare al Administratiei Prezidentiale.
Ma bucur ca 100 de elevi au luat recent bacalaureatul cu 10 ,(din 150 000 participanti,dar ce facem cu cei 80.000 care nu s-au prezentat la acest examen ?. Problema este globala,este dura si trebuie sa gasim solutii pentru toti. Acad. Cm.,06.06.2017

Raporteaza abuz de limbaj
cmdragan
9am_23456

18 mesaje
Membru din: 9/12/2016
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 August 2017, ora 22:14

ASTIA SUNT MARII NOSTRI "SPECIALISYI" CARE VOT SA IMPINA SOCIETATEA INAINTE


Hotii de DIPLOME - AradActualizat acum nute
Dosarul "Diplome de licenta fara studii": Patru profesori - retinuti; alti patru - sub control judiciar
de V.M. HotNews.ro
Joi, 27 iulie 2017, 17:37 Actualitate | Esenţial
Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad
Foto: Wikimedia Commons - Sven Teschke
Sase persoane, printre care se afla si patru profesori, au fost retinute de procurorii Parchetului General in dosarul "Diplome de licenta fara studii", in timp ce fata de alte noua persoane s-a dispus masura controlului judiciar, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, 36 de persoane, angajati si studenti de la Universitatile "Aurel Vlaicu" si "Vasile Goldis" din Arad, precum si absolventi ai acelorasi universitati, sunt cercetate penal in acest caz. Fata de 16 dintre acestea au fost dispuse masuri preventive.

Astfel, au fost retinute sase persoane, dintre care patru sunt cadre didactice: Lucian Paiusan acuzat de luare de mita in forma continuata (17 acte materiale); Viorica Daniela Vincze-Iancsi, acuzata de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta; Olga Domnica Moldovan, acuzata de luare de mita; Irina Monica Orasan-Alic, acuzata de complicitate la luare de mita, fals informatic si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta.

De asemenea au fost retinuti doi informaticieni: Viorel Eduard Orasan-Alic si Bogdan Alexandru Torcea, acuzati de luare de mita, fals informatic, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Cei sase inculpati vor fi prezentati joi la Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Totodata, Parchetul a pus noua persoane sub control judiciar pe o perioada de 90 de zile: Emil Nicolae Urtila (cadru didactic), Allbertino Radu Jipa (cadru didactic), Laura Corina Nicolescu (cadru didactic), Ramona Gligor (cadru didactic), Taha Abed-El-Kader (intermediar), Dahamshi Ahmed (intermediar), Rinaldi Matteo si Procopio Marco Antonio (studenti), Heib Khattab (student).

Procurorii sustin ca, pe parcursul anilor universitari 2015 - 2016 si 2016 - 2017, in schimbul unor sume de bani de pana la 400 de euro, cadre didactice din cadrul celor doua universitati nu si-au indeplinit in mod corespunzator atributiile de serviciu, respectiv nu au procedat la examinarea corespunzatoare a studentilor cu ocazia desfasurarii examenelor de an la materiile la care sunt titulari sau chiar la sustinerea examenului de licenta, la probele practice, permitandu-le studentilor sustinerea lor in mod formal, cu incalcarea cadrului legal.

Concret, studentii primeau de la informaticieni, prin SMS, raspunsurile la testele grila de la examenele de an derulate online.

De asemenea, prin interventia informaticienilor in softurile universitatilor, raspunsurile date de studenti la testele grila erau modificate in sistem astfel incat in final sa obtina note cu care sa poata promova examenele. In unele situatii s-a operat direct modificarea notelor in scopul promovarii la disciplinele respective. In ceea ce priveste lucrarile de licenta, in schimbul unor sume de 500 - 600 de euro, acestea erau achizitionate de studenti direct de la profesori, in format electronic, continand inclusiv prezentari in format power point.

Anchetatorii spun ca unii dintre studentii straini de la cele doua universitati au urmat cursuri in limba romana si au promovat ulterior toate examenele in limba romana, necunoscand aceasta limba. Dintre studentii care cunosc limba romana, unii au devenit intermediari pentru ceilalti, ca si unii absolventi ai universitatilor respective.

Peste 100 de perchezitii domiciliare au avut loc miercuri dimineata la cadre didactice si studenti din cadrul celor doua universitati, fiind ridicate sume de bani ce insumeaza 350.000 de euro, precum si inscrisuri si sisteme informatice.
REFERINTE
Fabricile de diplome, anchetate: peste 100 de perchezitii la profesori si studenti la doua universitati din Arad, intr-un dosar de coruptie numit "Diplome de licenta fara studii"
"Diplome de licenta fara studii" la Arad: Anchetatorii ridica mai multe documente si computere de la universitatile "Aurel Vlaicu" si "Vasile Goldis", unde examenele erau promovate pe bani
Ministrul Educatiei, despre “Dosarul de licenta fara studii” de la Arad: Informatii circulau in spatiul public, dar eu nu credeam ca mai exista in secolul asta astfel de profesori
Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, vizata de perchezitiile din dosarul "Diplome de licenta fara studii": Regretam suspiciunea care planeaza asupra unor cadre didactice, vinovatii vor raspunde
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, este absolvent al Universitatii "Vasile Goldis", una dintre universitatile vizate in dosarul "Diplome de licenta fara studii"
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, corectat de moderatoarea Antena 3, dupa un dezacord flagrant: Este o palma pe care cativa inconstienti din acest sistem o da ...

Citeste mai multe despre universitatea vasile goldis • ancheta • universitatea aurel vlaicu • retinere 24 de ore • profesori
Actualizat acum 5 minute
Error! Filename not specified.

comentariicomentarii
Dosarul "Diplome de licenta fara studii": Patru profesori - retinuti; alti patru - sub control judiciar
de V.M. HotNews.ro
Joi, 27 iulie 2017, 17:37 Actualitate | Esenţial
media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-07-27-21926860-46-univ... media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-07-27-21926860-46-univ...
Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad
Foto: Wikimedia Commons - Sven Teschke
Sase persoane, printre care se afla si patru profesori, au fost retinute de procurorii Parchetului General in dosarul "Diplome de licenta fara studii", in timp ce fata de alte noua persoane s-a dispus masura controlului judiciar, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, 36 de persoane, angajati si studenti de la Universitatile "Aurel Vlaicu" si "Vasile Goldis" din Arad, precum si absolventi ai acelorasi universitati, sunt cercetate penal in acest caz. Fata de 16 dintre acestea au fost dispuse masuri preventive.

Astfel, au fost retinute sase persoane, dintre care patru sunt cadre didactice: Lucian Paiusan acuzat de luare de mita in forma continuata (17 acte materiale); Viorica Daniela Vincze-Iancsi, acuzata de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta; Olga Domnica Moldovan, acuzata de luare de mita; Irina Monica Orasan-Alic, acuzata de complicitate la luare de mita, fals informatic si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta.

De asemenea au fost retinuti doi informaticieni: Viorel Eduard Orasan-Alic si Bogdan Alexandru Torcea, acuzati de luare de mita, fals informatic, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Cei sase inculpati vor fi prezentati joi la Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Totodata, Parchetul a pus noua persoane sub control judiciar pe o perioada de 90 de zile: Emil Nicolae Urtila (cadru didactic), Allbertino Radu Jipa (cadru didactic), Laura Corina Nicolescu (cadru didactic), Ramona Gligor (cadru didactic), Taha Abed-El-Kader (intermediar), Dahamshi Ahmed (intermediar), Rinaldi Matteo si Procopio Marco Antonio (studenti), Heib Khattab (student).

Procurorii sustin ca, pe parcursul anilor universitari 2015 - 2016 si 2016 - 2017, in schimbul unor sume de bani de pana la 400 de euro, cadre didactice din cadrul celor doua universitati nu si-au indeplinit in mod corespunzator atributiile de serviciu, respectiv nu au procedat la examinarea corespunzatoare a studentilor cu ocazia desfasurarii examenelor de an la materiile la care sunt titulari sau chiar la sustinerea examenului de licenta, la probele practice, permitandu-le studentilor sustinerea lor in mod formal, cu incalcarea cadrului legal.

Concret, studentii primeau de la informaticieni, prin SMS, raspunsurile la testele grila de la examenele de an derulate online.

De asemenea, prin interventia informaticienilor in softurile universitatilor, raspunsurile date de studenti la testele grila erau modificate in sistem astfel incat in final sa obtina note cu care sa poata promova examenele. In unele situatii s-a operat direct modificarea notelor in scopul promovarii la disciplinele respective. In ceea ce priveste lucrarile de licenta, in schimbul unor sume de 500 - 600 de euro, acestea erau achizitionate de studenti direct de la profesori, in format electronic, continand inclusiv prezentari in format power point.

Anchetatorii spun ca unii dintre studentii straini de la cele doua universitati au urmat cursuri in limba romana si au promovat ulterior toate examenele in limba romana, necunoscand aceasta limba. Dintre studentii care cunosc limba romana, unii au devenit intermediari pentru ceilalti, ca si unii absolventi ai universitatilor respective.

Peste 100 de perchezitii domiciliare au avut loc miercuri dimineata la cadre didactice si studenti din cadrul celor doua universitati, fiind ridicate sume de bani ce insumeaza 350.000 de euro, precum si inscrisuri si sisteme informatice.
REFERINTE
Fabricile de diplome, anchetate: peste 100 de perchezitii la profesori si studenti la doua universitati din Arad, intr-un dosar de coruptie numit "Diplome de licenta fara studii"
"Diplome de licenta fara studii" la Arad: Anchetatorii ridica mai multe documente si computere de la universitatile "Aurel Vlaicu" si "Vasile Goldis", unde examenele erau promovate pe bani
Ministrul Educatiei, despre “Dosarul de licenta fara studii” de la Arad: Informatii circulau in spatiul public, dar eu nu credeam ca mai exista in secolul asta astfel de profesori
Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, vizata de perchezitiile din dosarul "Diplome de licenta fara studii": Regretam suspiciunea care planeaza asupra unor cadre didactice, vinovatii vor raspunde
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, este absolvent al Universitatii "Vasile Goldis", una dintre universitatile vizate in dosarul "Diplome de licenta fara studii"
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, corectat de moderatoarea Antena 3, dupa un dezacord flagrant: Este o palma pe care cativa inconstienti din acest sistem o da ...

Citeste mai multe despre universitatea vasile goldis • ancheta • universitatea aurel vlaicu • retinere 24 de ore • profesori


Dosarul "Diplome de licenta fara studii": Patru profesori - retinuti; alti patru - sub control judiciar
de V.M. HotNews.ro
Joi, 27 iulie 2017, 17:37 Actualitate | Esenţial
Sase persoane, printre care se afla si patru profesori, au fost retinute de procurorii Parchetului General in dosarul "Diplome de licenta fara studii", in timp ce fata de alte noua persoane s-a dispus masura controlului judiciar, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, 36 de persoane, angajati si studenti de la Universitatile "Aurel Vlaicu" si "Vasile Goldis" din Arad, precum si absolventi ai acelorasi universitati, sunt cercetate penal in acest caz. Fata de 16 dintre acestea au fost dispuse masuri preventive.

Astfel, au fost retinute sase persoane, dintre care patru sunt cadre didactice: Lucian Paiusan acuzat de luare de mita in forma continuata (17 acte materiale); Viorica Daniela Vincze-Iancsi, acuzata de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta; Olga Domnica Moldovan, acuzata de luare de mita; Irina Monica Orasan-Alic, acuzata de complicitate la luare de mita, fals informatic si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta.

De asemenea au fost retinuti doi informaticieni: Viorel Eduard Orasan-Alic si Bogdan Alexandru Torcea, acuzati de luare de mita, fals informatic, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Cei sase inculpati vor fi prezentati joi la Tribunalul Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Totodata, Parchetul a pus noua persoane sub control judiciar pe o perioada de 90 de zile: Emil Nicolae Urtila (cadru didactic), Allbertino Radu Jipa (cadru didactic), Laura Corina Nicolescu (cadru didactic), Ramona Gligor (cadru didactic), Taha Abed-El-Kader (intermediar), Dahamshi Ahmed (intermediar), Rinaldi Matteo si Procopio Marco Antonio (studenti), Heib Khattab (student).

Procurorii sustin ca, pe parcursul anilor universitari 2015 - 2016 si 2016 - 2017, in schimbul unor sume de bani de pana la 400 de euro, cadre didactice din cadrul celor doua universitati nu si-au indeplinit in mod corespunzator atributiile de serviciu, respectiv nu au procedat la examinarea corespunzatoare a studentilor cu ocazia desfasurarii examenelor de an la materiile la care sunt titulari sau chiar la sustinerea examenului de licenta, la probele practice, permitandu-le studentilor sustinerea lor in mod formal, cu incalcarea cadrului legal.

Concret, studentii primeau de la informaticieni, prin SMS, raspunsurile la testele grila de la examenele de an derulate online.

De asemenea, prin interventia informaticienilor in softurile universitatilor, raspunsurile date de studenti la testele grila erau modificate in sistem astfel incat in final sa obtina note cu care sa poata promova examenele. In unele situatii s-a operat direct modificarea notelor in scopul promovarii la disciplinele respective. In ceea ce priveste lucrarile de licenta, in schimbul unor sume de 500 - 600 de euro, acestea erau achizitionate de studenti direct de la profesori, in format electronic, continand inclusiv prezentari in format power point.

Anchetatorii spun ca unii dintre studentii straini de la cele doua universitati au urmat cursuri in limba romana si au promovat ulterior toate examenele in limba romana, necunoscand aceasta limba. Dintre studentii care cunosc limba romana, unii au devenit intermediari pentru ceilalti, ca si unii absolventi ai universitatilor respective.

Peste 100 de perchezitii domiciliare au avut loc miercuri dimineata la cadre didactice si studenti din cadrul celor doua universitati, fiind ridicate sume de bani ce insumeaza 350.000 de euro, precum si inscrisuri si sisteme informatice.
REFERINTE
Fabricile de diplome, anchetate: peste 100 de perchezitii la profesori si studenti la doua universitati din Arad, intr-un dosar de coruptie numit "Diplome de licenta fara studii"
"Diplome de licenta fara studii" la Arad: Anchetatorii ridica mai multe documente si computere de la universitatile "Aurel Vlaicu" si "Vasile Goldis", unde examenele erau promovate pe bani
Ministrul Educatiei, despre “Dosarul de licenta fara studii” de la Arad: Informatii circulau in spatiul public, dar eu nu credeam ca mai exista in secolul asta astfel de profesori
Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, vizata de perchezitiile din dosarul "Diplome de licenta fara studii": Regretam suspiciunea care planeaza asupra unor cadre didactice, vinovatii vor raspunde
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, este absolvent al Universitatii "Vasile Goldis", una dintre universitatile vizate in dosarul "Diplome de licenta fara studii"

Citeste mai multe despre universitatea vasile goldis • ancheta • universitatea aurel vlaicu • retinere 24 de ore • profesori

Raporteaza abuz de limbaj
cmdragan
9am_23456

18 mesaje
Membru din: 9/12/2016
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 August 2017, ora 08:43

De la: 9am_23456, la data 2017-08-12 13:01:33Scoala si educatia face din oameni alti oameni,cu alte calitati si performante. Numai ca noi,ne aflam in momentul de fata intr-o criza a scolii inspaimantatoare prin nonvaloarea ei. Sa vedem cativa parametric:

Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, nu inteleg ce citesc ;nu stiu sa faca o cerere,nu stiu sa completeze un formular cu datele personale,nu stiu table inmultirii , asa arata un studiu efectuat de centrul educational al M.E.I.( HotNews.ro/7 nov..2016 )
Aproximativ 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional, potrivit unui studiu al Centrului de Evaluare si Analize Educationale prezentat luni, la Cluj-Napoca. Copiii pot sa scrie si sa citeasca, dar nu inteleg textele asimilate, transmite News.ro.

"Este un numar absolut nepermis de mare de tineri care finalizeaza studiile fara ca ceea ce au acumulat in scoala sa le permita sa functioneze in societate. (...) Media europeana este de 20% cu o tinta de sub 15% pana in 2020. Noi, la 42%, nici macar nu puteam tinde spre asa ceva intr-un timp atat de scurt, asa ca in primul rand ar trebui sa avem o definire a fenomenului", explica Ligia Deca, consilier de stat in Departamentul Educatie si Cercetare din Administratia Prezidentiala.

"Rata abandonului scolar este de 19% in conditiile in care ne-am asumat, ca tara, un nivel de 11%, doar ca a merge la scoala nu este suficient si multi copii vin degeaba la scoala", a adaugat ea. Potrivit studiului Centrului de Evaluare si Analize Educationale, elevii de 15 ani stiu sa scrie, sa citeasca sau sa opereze calcule, dar nu inteleg notiunile invatate.

Cauzele acestui fenomen sunt diverse, iar multe au legatura cu modul in care sunt predate anumite materii in ciclul gimnazial si liceal.

"Nu as vrea sa spun la modul general ca principala cauza este calitatea sistemului educational romanesc, ci modul in care inca se preda. Profesorul transmite cunostinte si atat. Sunt multe cunostinte, sunt profesori care nu stiu sa citeasca, exista frica din partea profesorului de a da elevului ocazia sa creeze si nu in ultimul rand faptul ca, in special la liceu, nu se face disciplina de studiu, ci stiinta", a spus si Sorin Spineanu-Dobrota, Sef Serviciu Examene si Evaluarea Manualelor al Centrului de Evaluare si Analize Educationale.

"Eu predau si economie, la liceu, si daca le cer sa imi dea definitia pentru viteza de rotatie a banilor, care e o definitie foarte complexa si urata, din zece elevi, 11 stiu sa reproduca definitia mai bine decat o fac eu. Dar daca le cer sa dea un exemplu simplu, nu stiu sa faca acest circuit si nu inteleg, desi ei stiu definitii, clasificari, vorbesc in sintagme si stiu eseuri la Limba Romana", a declarat Spineanu-Dobrota.

Studiul Centrului de Evaluare si Analize Educationale a fost prezentat luni la dezbaterea regionala privind "Analfabetismul functional in Romania", care a avut loc la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, evenimentul fiind organizat in cadrul proiectului "Romania Educata", derulat de catre Departamentul de Educatie si Cercetare al Administratiei Prezidentiale.
Ma bucur ca 100 de elevi au luat recent bacalaureatul cu 10 ,(din 150 000 participanti,dar ce facem cu cei 80.000 care nu s-au prezentat la acest examen ?. Problema este globala,este dura si trebuie sa gasim solutii pentru toti. Acad. Cm.,06.06.2017

Raporteaza abuz de limbaj
cmdragan
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 17 August 2017, ora 13:53

daca nu va suparati, domn' profesor , avem aici, pe forum, un user care dovedeste din plin ca Scoala si Educatia NU face - Neaparat - din oameni alti oameni, ca sa va citez ci,
le da doar un bagaj de cunostinte , exersindu-le memoria ! daca acele informatii capatate nu sunt patrunse in esenta lor , ele nu opereaza modificari la nivelul de constiinta al omului si tot ca un troglodit se va comporta .....
si, un asemenea om ajuns profesor - sau doar tata ptr. copii lui - va avea un dublu comportament si limbaj si care credeti ca va " bate " teoria bunului- simt si al decentei in gesturi si exprimare ?

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 17 August 2017, ora 15:29

De la: gabigabi2, la data 2017-08-17 13:53:09daca nu va suparati, domn' profesor , avem aici, pe forum, un user care dovedeste din plin ca Scoala si Educatia NU face - Neaparat - din oameni alti oameni, ca sa va citez ci,
le da doar un bagaj de cunostinte , exersindu-le memoria !
daca acele informatii capatate nu sunt patrunse in esenta lor , ele nu opereaza modificari la nivelul de constiinta al omului si tot ca un troglodit se va comporta .....

si, un asemenea om ajuns profesor - sau doar tata ptr. copiii lui - va avea un dublu comportament si limbaj si care credeti ca va " bate " teoria bunului- simt si al decentei in gesturi si exprimare ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

36 mesaje
Membru din: 3/04/2017
Postat pe: 17 August 2017, ora 16:17

De la: gabigabi2, la data 2017-08-17 15:29:25
De la: gabigabi2, la data 2017-08-17 13:53:09daca nu va suparati, domn' profesor



BLABLABLA!

Cum sa se supere atunci cand o stulta serva meschina ii lustruieste bombeul unui (!) titrat ( de tip copy/paste), hahaha!

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 18 August 2017, ora 13:40

@ Hakoane : ai dovedit, INCA O DATA , ca esti Incapabil sa intelegi ce spun !
asa ai inteles ? ca i-am lustruit bombeul ?
hahaha ! nu cumva , folosind o formula politicoasa, il CONTRAZIC totusi , Aducindu-te pe tine de exemplu ca Scoala si Educatia nu ajunge ptr. a face din om un OM adevarat si ca mai trebuie sa fie si materialul bun ?
ia mai citeste o data, ineptule !

Raporteaza abuz de limbaj
9am_23456

18 mesaje
Membru din: 9/12/2016
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 August 2017, ora 14:48

IARTA-I DOAMNE CA NU STIU CE FAC!
Imi pare rau dar cei ca dvs.care scriu pentru a se afla in treaba, dovedesc o lipsa totala de logica si retorica pe care cred ca nici nu le-au avut vreodata.Nu sunteti in stare sa sustineti o tema,o ideie,o problema sau un discurs,fie el chiar si scris prealabil,pentru ca incurcati personajele, problemele din text cu titlul temei ,vechiturile cu perspectiva.Nu stiti despre ce se vorbeste in propozitiune,nu stiti pe cine si in ce problema combateti .Credeti ca daca folositi un vocabular smecheresc ,dar sarac,ofensator si nepotrivit va creste valoarea? In nici un caz,decat,eventual compasiunea.

Ne acuzati pe noi profesorii mai in varsta ca am crescut sub scoala comunista. Dar unde dracu era sa crestem mai nenorocitilor ? In pesteri ? . De 27 de ani voi traiti in capitalismul cel mai pur si ce-ati ajuns? Ce stiti sa faceti, ce stiti sa drecgeti ? Ati ajuns niste lingai,niste lichele care furati,blamati,va terorizati parintii.........si va faceti ca nu stiti ce va asteapta. Un viitor sumbru,inapoi la Comuna primitiva. Singura profesiune ce va mai poate astepta este cea de ANIMALE DE MUNCA. In locul boilor ! Un acad.roman.

Raporteaza abuz de limbaj
cmdragan
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 18 August 2017, ora 16:16

DVS. sunteti in eroare , dle !
eu, cel putin, am fost pe Tema propusa de dvs si chiar am initiat o discutie pe subiectul dvs : e de ajuns Scoala si Educatia sau mai trebuie ceva unui om ca sa devina OM !?

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 18 August 2017, ora 16:25

si, mai am ceva de spus....ceva ce am mai afirmat pe aici, pe undeva, dar simt nevoia sa mai spun o data:
am aproape 70 ani si le sunt RECUNOSCATOARE profesorilor mei , profesori de scoala veche, care nu plecau din clasa pina nu intelegeau toti copiii ce s-a predat in ora respectiva !
incetul cu incetul , de nu stiu unde a aparut ideea ca cine intelege bine - cine nu, nu si asa a aparut " moda" meditatiilor......
pe vremea cind eram eu elev, a luat meditatii insemna ca esti cam tare de cap si era rusine ! si asa, pas cu pas , facind rabat calitatii si a moralitatii caci a crescut peschesul dat profesorilor si scolii ptr. diverse, s-a ajuns la acest Dezastru....nu numai al scolii romanesti ci, a intregii noastre vieti !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

36 mesaje
Membru din: 3/04/2017
Postat pe: 19 August 2017, ora 18:24

Rezultatele ,,invatamantului si muncii” voastre se obseva si constata.
O tara disrusa: etno-cultural, financiar-economic, social etc.
O tara in care 20-25% din populatie a emigrat si continua sa emigreze 9 romani pe ora, (numai Siria -razboi civil-, depaseste Romania la acest capitol) este rezultatul cert si incontestabil prin care ,, invatamantul si munca” unei majoritati -de teapa voastra impreuna cu idolii vostri- l-au dorit si obtinut cu succes.

Hhhh!
Siktir, lumpenstalinisto latrinista!

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 20 August 2017, ora 10:25

si-n viata de zi cu zi le faci pe toate brambura, amestecind mere cu magari , nereusind sa departajezi lucrurile ? chiar nu sesizezi Diferenta de educatie si cultura generala pe care o are generatia mea, de ex. si generatiile de dupa ' 90 ?
mdaaaa, stiu, ai o idee fixa....ti-e drag de ea si n-o abandonezi nicicum, chiar daca te orbeste !

Raporteaza abuz de limbaj
9am_23456

18 mesaje
Membru din: 9/12/2016
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 August 2017, ora 14:46

Un elev pune degetul pe rana: RUSINE ROMANIEI!
dThis Sharing Buttons
Share to Facebook68Share to TwitterShare to Google+Share to PinterestShare to LinkedInShare to Vkontakte

"Am ajuns dupa 20 de ani de spaga, de modele gen Becali, Talmacean si Bianca Dragusanu, de invatamant prost manageriat, de legi prost facute sa profite cei puternici, de facultati pe pile si pe bani din care au iesit generatii intregi de dascali care ne-au educat pe noi, cei idioti si fraieri cei care ne aflam acum in aceeasi oala, indiferent daca ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limita!", spune tanarul revoltat ........

O scrisoare de protest a unui elev a devenit viral pe Facebook. Tanarul acuza coruptia din societatea romaneasca, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbarile haotice din sistemul de invatamant si sustine ca rezultatele examenului de bacalaureat din acest an reprezinta o oglinda fidela a realitatilor romanesti.

Citeste mai jos mesajul tanarului, lansat in spatiul online.

"Generatia ratatilor! Generatia etnobotanistilor! Generatia idiotilor! Generatia facebook! - asa ne catalogheaza mass media si opinia publica din intreaga tara in zilele acestea pe toti care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atat - RUSINE! Rusine tuturor!
Rusine pentru ca ati ajuns sa dati vina pe o generatie crescuta de voi, aratata cu degetul acum tot de catre voi! Rusine sistemului care ne-a crescut! Rusine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani incoace! Rusine noua, voua, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMANIEI!
Am ajuns dupa 20 de ani de spaga, de modele gen Becali, Talmacean si Bianca Dragusanu, de invatamant prost manageriat, de legi prost facute sa profite cei puternici, de facultati pe pile si pe bani din care au iesit generatii intregi de dascali care ne-au educat pe noi, cei idioti si fraieri cei care ne aflam acum in aceeasi oala, indiferent daca ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limita!
Nu mai suportam! Refuzam sa credem ca suntem o generatie pierduta! Suntem de fapt prima generatie care va fi sacrificat cu folos, si asta deoarece ne-am saturat de ce se intampla in tara asta! Totul trebuie sa inceteze! Pentru asta vom iesi in strada si vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecti, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toata lumea este acum socata de rezultatul Bacalaureatului si implicit de invatamantul romanesc. Ohh, dar ce surpriza! Cat de neasteptat! Ce soc! INCREDIBIL! SENZATIONAL!
Adica din acesti copii care din '99 pana acuma li s-a schimbat programa de naspe ori, care au intrat la liceu sa dea bac din geografie si s-au trezit in a 12-a ca dau din fizica, acesti copii care au vazut zi de zi la televizor cum este incurajata prostia si incultura alaturi de baieti cu bani facuti fraudulos inconjurati de curve semi-imbracate in direct la televizor, acesti copii batuti de soarta ca s-au nascut intr-o tara ca asta, o tara in care e mai important ce chiloti are Crudu decat rezultatele sportive si intelectuale ale tarii, acesti copii nu au devenit niste genii eminesciene??? Serios??? Acesti copii nu au intelect nici macar cat Einstein??? DOAMNE! CE NERUSINARE!! Mai, nemernici etnobotanisti!!! Cum puteti mai gunoaielor, mai loazelor, sa nu invatati si sa intrati fara pile si copiat la facultati cand aveti atatea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adica mai bine stati pe facebook si pe messenger decat sa urmariti modelele oferite la tv???
Adevarul e ca de 20 de ani ne asteptam sa iasa niste flori de nufar in locuri in care nu am aruncat nici macar seminte de urzica! Asta e realitatea! Va uimeste promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizari de ce nu ziceti nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare si sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generatii intregi? Stiati ca 25% din toti profesorii actuali au studiile facute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Stiati ca suntem pe penultimul loc din Europa si la egalitate cu Congo la nivelul invatamantului? Si asta nu de acuma, de un an-doi, ci de aproape doua decenii!!! Asadar, de ce va mirati? De ce sunteti indignati? aaaa... aveati impresia ca daca le oferiti parintilor si bunicilor nostri spectacole tv ieftine si barbare, adevarate sugative de rating, sau daca le cumparati votul si ii mintiti in campanii electorale infinite, noi, odraslele lor, o sa fim dintr-o data altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeti voi! Suntem diferiti! Suntem diferiti prin faptul ca stim sa spunem GATA! Gata cu adevaratele gunoaie din tara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare si demnitate, nu mai suntem niste slugi in fata voastra, iar daca nu vom reusi sa va schimbam, vom pleca din tara, si atunci sa ramaneti voi sa va plangeti de mila! Noi, generatia etnobotanistilor cum ne spuneti voi, o sa va aratam ca avem mai mult curaj decat toate generatiile voastre de comunisti la un loc! Reprezentam adevarata forta deoarece noi suntem VIITORUL, iar voi sunteti doar niste amarati care vor muri si vor fi uitati de istorie! Voi ati fost PERIOADA NEAGRA din istoria acestei tari si asa veti fi tinuti minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta impotriva voastra!"

Raporteaza abuz de limbaj
cmdragan
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 20 August 2017, ora 17:24

a mers binisor cu analiza pina la un moment dat, dar apoi a pierdut controlul logicii si URA s- a revarsat abundent in ultimile fraze !
Tragic si asta ptr. ca Toti suntem Vinovati si Toti suntem Victime in acelasi timp !

Scoala , Educatia, Morala , au tot scazut calitativ inca de dinainte de ' 89 si tot ce s-a tinut in friu in anii comunismului si-a dat drumul fara opreliste : LACOMIA , INVIDIA si SETEA de Avere si mai ales de PUTERE si putini oameni au reusit sa reziste valului de capatuiala ca a venit peste noi ca o viitura !
Ce e de facut ?
nu stiu , caci a da toti profesorii afara din invatamint , pastrindu-i doar pe cei care Chiar sunt bine pragatiti e riscant....mi-e ca raminem fara profesori ...e valabil si la medici , de ex !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

36 mesaje
Membru din: 3/04/2017
Postat pe: 23 August 2017, ora 17:13

De la: gabigabi2, la data 2017-08-20 17:24:57 dar apoi a pierdut controlul logicii si URA s- a revarsat abundent in ultimile fraze !
!



ai simtit musca pe basma si ai pus mentalitatea sa-ti mermeleasca preconceptiile naroade pastrate pe vechiul vinil, toparlanco!
nu toti, lumpenlatrinisto acefala miasmata, numai cei de teapa ta aka majoritatea imbecilizata plenar.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 24 August 2017, ora 15:51

in orice caz: TU esti o victima a scaderii calitatii invatamintului si, ptr. ca si Materialul e gros, n-a fost suficinta impregnarea cu Educatie !
.... ceva cunostinte ai tu - dar ptr. asta e suficient sa ai memorie - cu bunul - simt , vocabularul , nervii si empatia cu ceilalti , stai mai mult decit prost !

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 26 August 2017, ora 14:08

De la: gabigabi2, la data 2017-08-24 15:51:01in orice caz: TU , Hakoane esti si victima si un exemplu clar a scaderii calitatii invatamintului si, ptr. ca si Materialul e gros, n-a fost suficinta impregnarea cu Educatie !
.... ceva cunostinte ai tu - dar ptr. asta e suficient sa ai memorie - cu bunul - simt , vocabularul , nervii si empatia cu ceilalti , stai mai mult decit prost !

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 29 August 2017, ora 13:34

Sa te ierte Dumnezeu, ca deja nu mai sti ce spui , Hakoane!

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului DEZASTRUL SCOLII ROMANESTI
Mergi la: