Info
x
Cum poti sa ai o viata de familie fericita
|
9am_5157 1 mesaj Membru din: 2/05/2015 |
Postat pe: 2 Mai 2015, ora 16:28
Ti-ai inselat partenerul ?Daca ai reusit sa eviti acest lucru ,cum poti fi fidel in continuare ?Daca nu ai reusit sa fii fidel ce te poate ajuta sa faci acest lucru cel putin de acum inainte?
Infidelitatea este ca o prajitura cu gust amar ,otravitor.Desi nimeni nu ar vrea sa fie inselat de cel drag , infidelitatea este larg raspandita.In ziua cãsãtoriei, ai fãcut un jurãmânt. Acea promisiune solemnã a fost un angajament pe viaþã, o hotãrâre fermã de a te alipi de partenerul conjugal ºi de a rezolva problemele ce vor apãrea.În anii care au trecut însã, conflictele dintre voi au lãsat urme adânci în relaþia voastrã. Mulþi oameni de azi privesc cu scepticism luarea unui angajament. Unii comparã angajamentul cu un lanþ ºi o ghiulea care te þin legat de o decizie greºitã. Totuºi, el este mai degrabã asemenea unei ancore ce dã stabilitate cãsniciei.O soþie p spune: „Când ai o neînþelegere cu partenerul conjugal, una dintre cele mai frumoase faþete ale angajamentului luat este siguranþa cã nici tu, nici celãlalt nu dã bir cu fugiþii”. Încrederea cã legãtura conjugalã în sine este puternicã – chiar dacã uneori ea este pusã la încercare – constituie punctul de plecare pentru rezolvarea problemelor. Solutii practice : 1. Analizeazã-þi punctul de vedere. „Cãsãtoriþi pe viaþã.” Cum te simþi la auzul acestor cuvinte? Captiv sau în siguranþã? Când apar probleme, te gândeºti mereu la despãrþire ca la o soluþie? Pentru a rãmâne devotat, este esenþial sã priveºti cãsãtoria ca pe o legãturã permanentã. '' Aºa cã nu mai sunt doi, ci o singurã carne. Deci ce a pus Dumnezeu în acelaºi jug omul sã nu despartã“.Intr-adevar ,urmarea sfatului lui Isus Cristos ofera stabilitate casniciei si te ajuta sa -ti pastrezi fidelitatea. 2.Analizeazã-þi vorbirea. Abþine-te sã spui, în mijlocul unei discuþii aprinse cu partenerul, lucruri pe care le vei regreta ulterior, precum: „Te pãrãsesc!” sau „O sã-mi gãsesc pe cineva care sã ºtie sã mã aprecieze!”. Astfel de afirmaþii erodeazã devotamentul faþã de partener ºi, în loc sã atace problema în discuþie, nu fac altceva decât sã dea startul unui tir de insulte între voi. În loc sã foloseºti o vorbire jignitoare, ai putea spune ceva de genul: „E clar cã suntem amândoi supãraþi. Cum putem colabora ca sã rezolvãm problema?”. ,,Vorbirea necugetatã a unui om este ca strãpungerea unei sãbii, dar limba înþelepþilor este vindecare.''Pv.12:18 3.Transmite semnale clare ale devotamentului tãu faþã de partener. Þine o pozã cu partenerul la locul de muncã. Vorbeºte pozitiv despre cãsnicia ta cu alþii. Propune-þi sã-þi suni partenerul în fiecare zi când eºti departe. Foloseºte frecvent cuvântul „noi” ºi expresii precum „eu ºi soþia mea” sau „eu ºi soþul meu”. Astfel, le vei arãta clar celorlalþi, dar ºi þie, cã eºti devotat partenerului tãu de viaþã. Oare merita efortul? Cu siguranta ca da!Desi infidelitatea poate parea la moda si dulce ea are consecinte dramatice.De ce sa nu incerci sa fii fericit (a) langa sotia sau sotul tau ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2008 mesaje Membru din: 31/10/2010 Oras: Alexandria |
Postat pe: 2 Mai 2015, ora 19:44
De la: 9am_5157, la data 2015-05-02 16:28:31Ti-ai inselat partenerul ?Daca ai reusit sa eviti acest lucru ,cum poti fi fidel in continuare ?Daca nu ai reusit sa fii fidel ce te poate ajuta sa faci acest lucru cel putin de acum inainte? Dupa 26 de ani de casatorie pot sa ma pronunt.Exista suisuri si coborasuri,eu sa vreau sa divortez,sant legata pe viata. Raporteaza abuz de limbaj
?
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Mai 2015, ora 16:05
ptr. mine, dupa 41 ani de casatorie, cuvintul "legata pe viata " a devenit CONTOPITA pe viata !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iulie 2015, ora 16:35
De la: gabigabi2, la data 2015-05-03 16:05:37ptr. mine, dupa 41 ani de casatorie, cuvintul "legata pe viata " a devenit CONTOPITA pe viata ! Saraca de tine Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|