Login · Inregistrare
Acceseaza wall-street.ro/sati pentru a vedea Topul Siteurilor din Romania.

back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ați văzut sau auzit vreodată vreoun politician corect, cinstit, incoruptibil ?

geygells
10 mesaje
Oras: Orastie

Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 13:56

Politica de după '89 a evoluat dinspre rău spre mai rău. Ne cramponăm de evenimentele incendiare publicate în diferite medii și ne fură peisajul, uitând că în curtea noastră domnește harababura; suntem asediați zilnic de știri cutremurătoare și, urmându-ne instinctul de oameni simpli și sufletiști, purtăm discuții banale, lipsite de importanță vitală în timp ce problemele noastre, problemele care ne fac viața din ce în ce mai grea, rămân în continuare nerezolvate și, nu numai atât, se agravează pe zi ce trece. Cred că acest lucru se întâmplă și din cauză că nu suntem capabili să luăm o decizie majoră în viață - căci simpla discuție despre un subiect, oricât de important ar fi el, rămâne o simplă discuție dacă în urma ei nu tragem niște concluzii și nu luăm cel puțin o decizie.
Cred că suntem de acord cu toții că nu există politician corect, cinstit, incoruptibil. Cu toate acestea, continuăm să-i votăm. Oare ce sperăm ? Să-și schimbe năravul ? Zadarnic. Politicienii sunt diplomați. Iar diplomația, printr-o mai largă definiție, este o mare și sfruntată minciună spusă artistic. Cu alte cuvinte atunci când acorzi votul cuiva, nu-i faci decât o invitație de genul: "Dacă tot mă minți, măcar minte-mă frumos !" (așa se spune în dragoste, atunci când iubești pe cineva despre care știi cu siguranță că este mincinos, dar de dragul lui, îi accepți această slăbiciune (și altele), te compromiți, obținând, pe lângă satisfacția de a fi cu persoana iubită, și romantismul clipei de minciună).
În politică lucrurile ar trebui să fie altfel. Aici nu mai e vorba despre dragoste, e vorba despre realitatea vieții de zi cu zi și ar trebui să ne deșteptăm odată, să deschidem ochii și să facem ceva. Ceva care să ne confere și nouă, celor ce muncim cinstit, o viață mai bună. Nu țintim averi cu care, oricum, n-am ști ce să facem, nu vrem decât o viață decentă și respect față de munca fiecăruia.
Toate cele bune !

Raporteaza abuz de limbaj
Virgil-Liviu Sabău
Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 10 Septembrie 2010, ora 14:00

De la: geygells, la data 2010-09-10 13:56:14 Politica de după '89 a evoluat dinspre rău spre mai rău. Ne cramponăm de evenimentele incendiare publicate în diferite medii și ne fură peisajul, uitând că în curtea noastră domnește harababura; suntem asediați zilnic de știri cutremurătoare și, urmându-ne instinctul de oameni simpli și sufletiști, purtăm discuții banale, lipsite de importanță vitală în timp ce problemele noastre, problemele care ne fac viața din ce în ce mai grea, rămân în continuare nerezolvate și, nu numai atât, se agravează pe zi ce trece. Cred că acest lucru se întâmplă și din cauză că nu suntem capabili să luăm o decizie majoră în viață - căci simpla discuție despre un subiect, oricât de important ar fi el, rămâne o simplă discuție dacă în urma ei nu tragem niște concluzii și nu luăm cel puțin o decizie.
Cred că suntem de acord cu toții că nu există politician corect, cinstit, incoruptibil. Cu toate acestea, continuăm să-i votăm. Oare ce sperăm ? Să-și schimbe năravul ? Zadarnic. Politicienii sunt diplomați. Iar diplomația, printr-o mai largă definiție, este o mare și sfruntată minciună spusă artistic. Cu alte cuvinte atunci când acorzi votul cuiva, nu-i faci decât o invitație de genul: "Dacă tot mă minți, măcar minte-mă frumos !" (așa se spune în dragoste, atunci când iubești pe cineva despre care știi cu siguranță că este mincinos, dar de dragul lui, îi accepți această slăbiciune (și altele), te compromiți, obținând, pe lângă satisfacția de a fi cu persoana iubită, și romantismul clipei de minciună).
În politică lucrurile ar trebui să fie altfel. Aici nu mai e vorba despre dragoste, e vorba despre realitatea vieții de zi cu zi și ar trebui să ne deșteptăm odată, să deschidem ochii și să facem ceva. Ceva care să ne confere și nouă, celor ce muncim cinstit, o viață mai bună. Nu țintim averi cu care, oricum, n-am ști ce să facem, nu vrem decât o viață decentă și respect față de munca fiecăruia.
Toate cele bune !

Tu esti intr-o lume paralela!

nastasemihail
37562 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 04:36

Asta e incoruptibil

http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk&feature=related

"Nu exista fapte, ci doar interpretari." (Fr. Nietzsche) Cei care cred ca isi vor gasi un job care le va asigura tot confortul pana la sfarsitul zilelor inca traiesc intr-o lume care nu se va mai intoarce niciodata. A nu fi violent inseamna a fi defazat. Unul se cearta celalalt impaca.
geygells
10 mesaje

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 14:33

Și ăsta e coruptibil, face orice pentru sticluța cu lapte !!!!!

Virgil-Liviu Sabău
geygells
10 mesaje

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 14:48

Lume paralelă ? A vedea diferența dintre cum TREBUIE să fie ceva și cum ESTE înseamnă că ești într-o lume paralelă ? Atunci hai să acceptăm și să ne bucurăm, hai să-i aplaudăm, pentru că de făcut ceva tot nu suntem în stare. Măcar să-i lingușim pe ăia care ne fură, doar doar s-or îndura să ne mai lase și nouă un os de ros din munca noastră ...!!!
Dimpotrivă, eu cred că acceptarea situației așa cum este ea, chiar dacă nu-ți cinvine este o dovadă de lașitate și nimic mai mult. Nu sunt de acord cu ideea să fiu și eu corupt pentru că n-aș putea dormi bine noaptea ! Prefer cinstea și munca cinstită și nu accept să-și bată nimeni joc nici de munca, nici de cinstea mea. Un om cinstit este de o mie de ori mai valoros decât unul corupt, un om care muncește este de un milion de ori mai util lumii decât un șmecheraș. Nu avem bani la buget, dar avem bani să întreținem în trândăvie pușcăriașii ! Și sunt mulți ! Păi ăștia au fost condamnați cică să plătească pentru faptele lor și primesc de mâncare gratis. Nu făcea bine dl. Ceaușescu trimițându-i la muncă pe șantierele țării ? Așa se construiește ceva, așa s-a construit 80% din țara asta - și a fost bine - până când au venit "democrații" ăștia la putere ca să distrugă în câțiva ani tot.
La bună vedere !

Virgil-Liviu Sabău
Fosta membra 9am.ro
Avatarul lui Fosta membra 9am.ro
834 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Septembrie 2010, ora 14:55

Cinste si cporectitudunea in Romania un mister
Domnule presedinte, permiteti-mi sa ma predau. Sunt un infractor de drept comun si va aduc la cunostinta faptul ca recunosc asta fiindca am indraznit sa folosesc in tara mea, Romania, in mod constant: cinstea, bunul simt, corectitudinea si politetea.

Acestea, dupa cum stim, constituie infractiuni, pe ale noastre minunate plaiuri mioritice, pentru ca pot afecta grav relatiile intre oameni si pot aduce reale prejudicii in calea dezvoltarii prabusirii tarii noastre. Pentru ca, in aceste momente, cand Romania se afla pe marginea prapastiei, noi trebuie sa facem doar un pas inainte.

Asta este politica d-voastra si noi trebuie sa o sustinem. Stiu ca cinstea, bunul simt, disciplina si respectul fata de copii, batrani sau bolnavi sunt cuvinte si practici invechite, care ar trebui scoase si din DEX, iar minciuna, frauda, coruptia, nesimtirea, hotia, mitocania, maniere pe care d-voastra le promovati cu tact si indemanare, ar trebui sa le invete si copiii de la gradinita.

Cinste si corectitudinea in Romania;un mister!
Recunosc, domnule presedinte faptele mele “ilegale” pe care le-am savarsit in viata mea pana acum si probabil, pentru ele, voi fi aspru pedepsit. Bunaoara, am absolvit o universitate fara sa dau nicio spaga, am toate platile la stat achitate la zi, mi-am deschis o societate comerciala cu care, la fel, sunt cu platile la zi, am doi copii pe care i-am invatat de mici sa respecte varstnicii, sa salute, sa citeasca si sa nu arunce gunoaie pe strada. In timpul liber ascult muzica clasica, joc sah si nu fac politica. Ma multumesc cu o leafa de 700 de lei lunar, nu intru pe rosu cu masina si nu scuip pe strada.

Pentru toate aceste “infractiuni” pe care le-am comis si le mai comit in tara mea, va rog, domnule presedinte sa imi spuneti ce pedeapsa ar trebui sa ispasesc.

Sau sa promit ca ma schimb si sa ma fac baiat cuminte? Adica sa devin: hot, smecher, mitocan, spagar, nesimtit, ipocrit, lingau, ca sa ne putem da mana ca intre “frati”?

Niciodata! Accept pedeapsa maxima pentru infractiunea de a fi cinstit in Romania.

sursa: ziare.com

9am242210
8 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 14:00

Pestele de la cap se imputeste!

geygells
10 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 14:11

Este grav, dar aveți dreptate în ironia dvs. Păcat că președintele nu intră - sau, dacă intră, nu spune nimănui - pe 9 AM. Păi e clar că locul meu nu e în această țară în care s-a transformat România. Dar în altă parte n-aș fi "acasă" și n-aș ști să trăiesc. De aceea, rămân aici, așa rău spre mai rău, cum e, sunt ACASĂ !

Virgil-Liviu Sabău
cristianvitu
723 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 14:26

uau!!!...măi maestre!...unde trebuia să-l văd??!

de omnia dubitandum
XYW
12641 mesaje

Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 15:08

De la: cristianvitu, la data 2010-09-12 14:26:51uau!!!...măi maestre!...unde trebuia să-l văd??!

pai cre' ca trebe sa mergi talica ori la zoo,ori la antipa,poate cine stie or mai fi ramas vreun scheleton de pe vremea pterodactililor sau vreun stegozaur cu creasta roz

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
9am242215
14 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 21:17

De la: geygells, la data 2010-09-12 14:11:55Este grav, dar aveți dreptate în ironia dvs. Păcat că președintele nu intră - sau, dacă intră, nu spune nimănui - pe 9 AM. Păi e clar că locul meu nu e în această țară în care s-a transformat România. Dar în altă parte n-aș fi "acasă" și n-aș ști să trăiesc. De aceea, rămân aici, așa rău spre mai rău, cum e, sunt ACASĂ !

Cam toate lichelele care au sperat sa gaseasca catei cu covrigii in coada prin Occident ,se intorc in Romania.

cristianvitu
723 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 09:08

De la: XYW, la data 2010-09-12 15:08:27
De la: cristianvitu, la data 2010-09-12 14:26:51uau!!!...măi maestre!...unde trebuia să-l văd??!

pai cre' ca trebe sa mergi talica ori la zoo,ori la antipa,poate cine stie or mai fi ramas vreun scheleton de pe vremea pterodactililor sau vreun stegozaur cu creasta roz

da nene, da` ăia dă la Antipa e dăzgropați...iar la zoo...nu-ș că e gardu înalt, iar eu n-am bani să plătesc intrare...știi fro gaură?? ...în gard, desigur!

de omnia dubitandum
virtualworld
50 mesaje

Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 10:00

1) Oamenii corecti si cinstiti sunt foarte rari. Omul prin definitie este egoist chiar daca nu ne place sa recunoastem asta. Si de mii de ani ne tot miram in fiecare zi : ia uite ala ce nenorocit e, ia uite ala ce mincinos e. Oamenii sunt 99% super egoisti.

2) Chiar daca mai sunt si oameni cat de cat corecti ei nu vor avea niciodata vreo putere. Tot ce se intampla in lumea asta e infaptuit de "grupuri mari de oameni". Un om corect nu va putea strange "o armata de oameni corecti".

3) In politica se intampla chestii de genul : "hai sa ii amenintam aluia familia cu moartea ca sa faca ce vrem noi" , "hai sa il bagam pe cutare la puscarie" , "hai sa sanatajam pe cutare". Oamenii corecti nu prea se descurca "in astfel de conditii" si atunci nu intra sau pleaca din politica.

Dumnezeu este ca Viitorul. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva VIITORUL si nimeni nu stie ce vrea DUMNEZEU. Dar se gasesc destui smecheri care sa pretinda ca ei stiu si fara sa munceasca se imbogatesc (de obicei idioti care afirmau ca soarele se invarte in jurul pamantului)
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 17:17

De la: geygells, la data 2010-09-10 13:56:14 Ați văzut sau auzit vreodată vreoun politician corect, cinstit, incoruptibil ? Politica de după '89 a evoluat dinspre rău spre mai rău. Ne cramponăm de evenimentele incendiare publicate în diferite medii și ne fură peisajul, uitând că în curtea noastră domnește harababura; suntem asediați zilnic de știri cutremurătoare și, urmându-ne instinctul de oameni simpli și sufletiști, purtăm discuții banale, lipsite de importanță vitală în timp ce problemele noastre, problemele care ne fac viața din ce în ce mai grea, rămân în continuare nerezolvate și, nu numai atât, se agravează pe zi ce trece. Cred că acest lucru se întâmplă și din cauză că nu suntem capabili să luăm o decizie majoră în viață - căci simpla discuție despre un subiect, oricât de important ar fi el, rămâne o simplă discuție dacă în urma ei nu tragem niște concluzii și nu luăm cel puțin o decizie.
Toate cele bune !

Politica de dupa 1989 nu a evoluat din rau spre mai rau ci spre mai bine.Fireste ,lucrurile sunt departe de ce ne dorim, dar parerea mea este ca inca se resimt consecintele politicii duse de comunisti in Romania,lucru firesc daca stam sa ne gandim ca ne conduce esalonul doi al PCR si al securitatii.

Intrebarea din titlul topicului (Ați văzut sau auzit vreodată vreoun politician corect, cinstit, incoruptibil ?), are raspunsul DA.Corneliu Coposu a fost un astfel de om si nu este sigurul. Ce apreciere a primit pentru verticalitatea si moralitatea sa ?Cam 13 ani de puscarie...Ce procent din populatie l-a sustinut dupa 1989?...Pai nu l-au sustinut prea multi deoarece au preferat indivizi ca Basescu sau Iliescu,urmasii PCRului care stiau sa imbarlige bine poporul si sa isi joace rolul de tatuci salvatori.

Cat timp noi NU ALEGEM POLITICIENI CINSTITI ci demagogi ordinari,populisti,scandalagii,atunci avem ce dorim si nu vad care mai este problema .AVEM POLITICIENII PE CARE II DORIM SI PE CARE II ALEGEM. Daca oamenii sunt amatori de lupre cu moguli ,de macelarit unguri,de urmarit cu sufletul la gura "serialul" Elodia ,atunci la ce anume va asteptati ?...

Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2010, ora 10:36

De la: Tramp, la data 2010-09-17 10:17:05

alynutza27
acum 14 zile
Criza
KK-Maka
Criza
KK-Maka
Criza
KK-Maka
Criza
KK-Maka

In 2006 se cumparau case
Cu buletinu isi lua o plasma tot cretinu`
In 2010 o frecam la rece
S-a terminat,am consumat,dracu ne-a luat
Bugetul e-n galeata
Si tara-i scufundata
Ne-ntrebam de ce (e e)
Criza asta (ie ie)
Mult mai rea aici la noi
Si Udrea-i din plescoi

Si-au taiat salariile
KK-Maka (ee)
Fara bani n-ai ce sa faci
Ne mutam in copaci
Suntem ca maimutele
KK-Maka (ee)
Creste si inflatia
Exact ca-n Africa

E jale mare prin buzunare
Bota si Crin si-o trag putin si urla tare
Base-i cu barca, Boc e cu vaca
Remaniere,nici o placere doar KK-Maka
Toti o fac pe desteptii
Dar nu sunt decat frentzi
Ne-ntrebam de ce (e e)
Criza asta (ie ie)
Mult mai rea aici la noi
Si Udrea-i din plescoi

Si-au taiat salariile
KK-Maka (e e)
Ne mutam in copaci
Suntem ca maimutele
KK-Maka (ee)
Creste si inflatia
Exact ca-n Africa

A weel la ma gioni
Bigy, bigy mama
Wan e tu zet
A te fichi a ma gioni
Bigy,bigy mama
From is to west baieti
La palatu victoria
Vorbim ca in Africa
Asta-i jungla de la noi
Fara lei dar cu multi boi

S-au scumpit bananele
Le cojim si asta e
KK-Maka prin copaci
Urla ca maimutele
Toate sindicatele
Leul nostru-i de belea
Nu-i rege ca-n africa

Bugetarii KK-Maka
Asta-i jungla de la noi
Fara lei dar cu multi boi
Bugetarii KK-Maka
Uite si inflatia
Exact ca-n africa
Exact ca-n afrïca
Exact ca-n afrïca

http://www.youtube.com/watch?v=NNhel3c-oQE

nastasemihail
37562 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 05:37

Ce spun aia fac

"Nu exista fapte, ci doar interpretari." (Fr. Nietzsche) Cei care cred ca isi vor gasi un job care le va asigura tot confortul pana la sfarsitul zilelor inca traiesc intr-o lume care nu se va mai intoarce niciodata. A nu fi violent inseamna a fi defazat. Unul se cearta celalalt impaca.
Fosta membra 9am.ro
191 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 12:24

era pe vremuri Ion Aurel Stoica si Pruteanu dar s au dus prematur!

cind ai observat ultima data ca persoana din oglinda a uitat sa zimbeasca?
nicugh25_gmail_com
43 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 12:37

Da. In Japonia!

9am001136
18 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 14:06

TITEL PETRESCU A A FOST CINSTIT

Zoltan
114 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 14:36

Raspunsul este .
In Transilvania si in jud Bihor, da , insa cu timpul deviaza , sau se retrag daca au si morala !
zP

9am081153
1 mesaj
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 15:59

da , am vazut si politicieni , am fost ajutata de titus corlatean desi nu ma cunoaste si nu a cerut sa apara la televizor asa ca exista oameni printre oameni

9am176831
67 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 17:01

Politicienii ca si popii sunt manipulatori de mase care isi bat joc de ele in interesul lor.

9am093450
43 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 17:13

IN SUA ERA LA PUSCARIE DE CATIVA ANI ..... SI SE ELIBERA PESTE ....................SCAUNUL ELECTRIC.

Sandel
271 mesaje

Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 21:43

Cum nu exista padure fara uscaciuni, mai exista si cativa politicieni corecti, cinstiti.

Regret ca traiesc in Romania
DanubianKnight
746 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 05:09

Da, am vazut unul, acela era Corneliu Coposu. Din pacate a murit de 15 ani.

Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: http://www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro
568 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 13:46

De la: geygells, la data 2010-09-12 14:11:55Este grav, dar aveți dreptate în ironia dvs. Păcat că președintele nu intră - sau, dacă intră, nu spune nimănui - pe 9 AM. Păi e clar că locul meu nu e în această țară în care s-a transformat România. Dar în altă parte n-aș fi "acasă" și n-aș ști să trăiesc. De aceea, rămân aici, așa rău spre mai rău, cum e, sunt ACASĂ ![/quot

Iti sugerez sa te inscrii in urmatorul partid unde poti pune umarul la indreptarea societatii! :
Remus Cernea si-a anuntat demisia din Partidul Verde si constituirea unei noi formatiuni politice, a carei infiintare "a fost intuita si dezbatuta in presa sub denumirea de Partidul Alba ca Zapada".
"Alaturi de noi, pe langa fosti membri ai Partidului Verde si ai altor formatiuni ecologiste, vor participa la aceasta noua constructie personalitati publice care nu au mai facut politica pana acum, membri ai unor organizatii neguvernamentale, tineri oameni de afaceri care au avut initiative private de succes fara a fi abonati la contracte cu statul, persoane care si-au efectuat studiile in strainatate si care s-au intors in tara pentru a pune umarul la dezvoltarea Romanei, si multi, foarte multi tineri inteligenti si capabili", scrie pe blogul sau Remus Cernea.
El sustine ca acest proiect politic vine ca un "raspuns civic al societatii pentru care exista valori democratice solide si care privilegiaza rationalitatea, echilibrul si profesionalismul, la absenta unei viziuni politice de dezvoltare a Romaniei".
Cernea scrie ca dupa 20 de ani "infantilismul politic dovedit de partidele care au controlat mersul lucrurilor va trebui inlocuit cu o abordare matura si responsabila".

Partidul "Alba ca Zapada" se vrea a fi o " constructie democratica care va aduce in prim-planul politicii din Romania un aer prospat si figuri noi, de foarte buna factura", mai explica Cernea.

El sustine ca proiectul politic va fi contruit in jurul valorilor prevazute de Carta Verzilor Europeni.

"Viziunea politica verde este din ce in ce mai importanta in Europa, iar provocarile care privesc mediul devin cruciale pentru civilizatia noastra, astfel ca intelectual, civic si politic, filosofia verde va juca un rol dominant in secolul al XXI-lea. "
Cernea a precizat si care sunt principiile noului partid.

El noteaza ca noua formatiune va fi una "progresiva" si va pune accentul "in mod deosebit pe cunoastere (educatia si cercetarea stiintifica fiind prioritare), pe protectia mediului, pe apararea si promovarea drepturilor omului, pe justitie si solidaritate sociala, pe buna functionare a democratiei, pe dezvoltarea economiei durabile si pe combaterea coruptiei. Vom asuma inclusiv drepturile minoritatilor nationale sau religioase, separarea dintre stat si biserica, drepturile persoanelor LGBT sau reprezentarea mult mai mare a femeilor in politica, lucruri care sunt parte integranta a viziunii politice a Verzilor Europeni."

Cernea mai scrie pe blog ca a parasit Partidul Verde deoarece acesta " a ratat sansa de a deveni o constructie democratica veritabila, de tip european".

nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
geygells
10 mesaje

Postat pe: 19 Septembrie 2010, ora 14:27

Ehe, cu o floare nu se face primăvară ! Nu vă contrazic, este foarte posibil. Astfel de gesturi sunt menite să "spulbere" legendele negative, dar nu fac decât să întărească regula, în calitatea lor de "excepții" !

Virgil-Liviu Sabău
DanubianKnight
746 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 00:50

De la: dor_de_dor, la data 2010-09-19 13:46:31
De la: geygells, la data 2010-09-12 14:11:55Este grav, dar aveți dreptate în ironia dvs. Păcat că președintele nu intră - sau, dacă intră, nu spune nimănui - pe 9 AM. Păi e clar că locul meu nu e în această țară în care s-a transformat România. Dar în altă parte n-aș fi "acasă" și n-aș ști să trăiesc. De aceea, rămân aici, așa rău spre mai rău, cum e, sunt ACASĂ ![/quot

Iti sugerez sa te inscrii in urmatorul partid unde poti pune umarul la indreptarea societatii! :
Remus Cernea si-a anuntat demisia din Partidul Verde si constituirea unei noi formatiuni politice, a carei infiintare "a fost intuita si dezbatuta in presa sub denumirea de Partidul Alba ca Zapada".
"Alaturi de noi, pe langa fosti membri ai Partidului Verde si ai altor formatiuni ecologiste, vor participa la aceasta noua constructie personalitati publice care nu au mai facut politica pana acum, membri ai unor organizatii neguvernamentale, tineri oameni de afaceri care au avut initiative private de succes fara a fi abonati la contracte cu statul, persoane care si-au efectuat studiile in strainatate si care s-au intors in tara pentru a pune umarul la dezvoltarea Romanei, si multi, foarte multi tineri inteligenti si capabili", scrie pe blogul sau Remus Cernea.
El sustine ca acest proiect politic vine ca un "raspuns civic al societatii pentru care exista valori democratice solide si care privilegiaza rationalitatea, echilibrul si profesionalismul, la absenta unei viziuni politice de dezvoltare a Romaniei".
Cernea scrie ca dupa 20 de ani "infantilismul politic dovedit de partidele care au controlat mersul lucrurilor va trebui inlocuit cu o abordare matura si responsabila".

Partidul "Alba ca Zapada" se vrea a fi o " constructie democratica care va aduce in prim-planul politicii din Romania un aer prospat si figuri noi, de foarte buna factura", mai explica Cernea.

El sustine ca proiectul politic va fi contruit in jurul valorilor prevazute de Carta Verzilor Europeni.

"Viziunea politica verde este din ce in ce mai importanta in Europa, iar provocarile care privesc mediul devin cruciale pentru civilizatia noastra, astfel ca intelectual, civic si politic, filosofia verde va juca un rol dominant in secolul al XXI-lea. "
Cernea a precizat si care sunt principiile noului partid.

El noteaza ca noua formatiune va fi una "progresiva" si va pune accentul "in mod deosebit pe cunoastere (educatia si cercetarea stiintifica fiind prioritare), pe protectia mediului, pe apararea si promovarea drepturilor omului, pe justitie si solidaritate sociala, pe buna functionare a democratiei, pe dezvoltarea economiei durabile si pe combaterea coruptiei. Vom asuma inclusiv drepturile minoritatilor nationale sau religioase, separarea dintre stat si biserica, drepturile persoanelor LGBT sau reprezentarea mult mai mare a femeilor in politica, lucruri care sunt parte integranta a viziunii politice a Verzilor Europeni."

Cernea mai scrie pe blog ca a parasit Partidul Verde deoarece acesta " a ratat sansa de a deveni o constructie democratica veritabila, de tip european".

Desi ca intre rockeri ar trebui sa-l simpatizez pe Cernea, si pana la un punct chiar am facut-o, cu gaselnite gen "partidul Alba ca Zapada" exageram cu mistoul, dincolo de faptul ca asta deja incepe sa sune a demagogie. Din punctul meu de vedere un partid, ca sa fie serios si sa devina intr-adevar o alternativa, are nevoie de o ideologie si de o abordare serioasa. Eu zic ca e mai bine sa rabzi, dar sa construiesti ceva, decat sa te arunci in graba in luminile rampei, dar tot ce ai de spus sa fie numai discursul de tip catel din fabula lui Donici. Asadar, raman la Coposu, desi niciodata nu am fost taranist sau simpatizant taranist.

Si daca tot vorbim de rabdat si de tenacitate, revin si eu cu apelul meu. Este in interesul nostru, al tuturor romanilor, fie ca traim in Romania sau in strainatate, ca tara si civilizatia noastra sa devina mai bine cunoscute in plan mondial, pentru ca astfel nu vom mai fi confundati cu altii, nu se va mai crede ca suntem cu totii o natie de cersetori si de hoti, si cand vom reusi sa inlocuim dispretul cu respect, fiecare dintre noi nu va avea decat de castigat. Asta au facut si alte natii, dispretuite in trecut, precum evreii, polonezii si irlandezii. Iar pentru promovarea in lume a propriei culturi orice mijloc, oricat de bizar, trebuie incercat. Prin urmare, va invit sa semnati petitia de la linkul urmator, in incercarea de a obtine ca una din noile planete descoperite in sistemul solar (conform definitiei oficiale din 2006, care omologheaza in sistemul solar opt planete, de la Mercur la Neptun, si cinci planete pitice, inclusiv Pluto, numarul acestora din urma fiind in crestere) sa poarte numele zeului geto-dac Gebeleizis: http://www.petitieonline.ro/petitie-p06606049.html. Nu va costa decat cateva minute, si cu putin noroc orice copil de oriunde va invata la scoala ceva ce are legatura cu Romania.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Tramp
9014 mesaje
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 16:08

Daaaaaaa..............era pe masa,drept si rece!

CIPRIOTU
1381 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 03:36

De la: Tramp, la data 2010-09-17 10:36:06
De la: Tramp, la data 2010-09-17 10:17:05

alynutza27
acum 14 zile
Criza
KK-Maka
Criza